Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

οι ηλεκτρικές  ειδικά οι οικιακές δεν έχουν καμιά σχέση με τις υγραερίου  βεβαια και οι τιμές είναι διαφορετικές  αλλά ....
1) δεν εχω αποψη  ίσως καποιο άλλο μέλος αφου όπως λες είναι δημοφιλής

2) ερχονται χωρίς φιάλη και μερικές φορές και χωρίς ρυθμιστή

3)γενικά οι ψησταριές υγραερίου είναι πολύ οικονομικές  η οικονομικότερες θα λεγα

4) ότι λεώ στο 1

5) καλό θα ήταν να την έβλεπες απο κοντά   εσύ ή κα΄ποιος γνωστός σου

 είναι όπως οι επαγγελματικές ;)   την ενταση την ρυθμίζεις 

να ρωτησω και γω ειμαι ασχετος και θα ειναι η πρωτη μου αγορα υγρεριου

 

ολο αυτο το βαλε βγαλε ειναι καθολου επικυνδυνο??η παιζει καμια φορα να μυριζει λιγο να χανει?

 

και επισης ποσο κανει μια φιαλη και ποσο καιρο με απλη χρηση (3-5 ανα βδομαδα)κραταει??

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

Αγόρασα το μοτέρ σούβλας της Unimac 661388, μιας και έχω και ψησταριά Unimac...Μέσα η συσκευασία δεν έχει κάποιες οδηγίες και δεν μπόρεσα να την τοποθετήσω σωστά..

Έχει ένα αντίβαρο..Αυτό κάθε πότε το χρησιμοποιούμε και σε τι αποσκοπεί ;; Επίσης μέσα περίμενα να έχει και στηρίγματα για το μοτέρ που να βιδώνουν πάνω στην ψησταριά, αλλά δεν έχει..

Ας με διαφωτίσει κάποιος που έχει την ίδια..

Το αντίβαρο  χρησιμοποιείται για το ζύγισμα - ζυγοστάθμιση  το κομματιού πάνω στη σούβλα επιτυγχάνοντας ομαλή περιστροφή  και προστασία του μοτέρ 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Αμα ήσουν μυτιληνη θα σου εβαζα ότι θες. Τα πρώτα ψάρια που έψησα ηταν μελανούρια και ψήθηκαν πολύ καλα, τα σημερινά ήταν τσιπούρες ιχθυοτροφιου. Γευστικά ήταν και τα δυο απλα μου κακοφάνηκε που τα δεύτερα άρπαξαν λιγο. Άσχετο αν και καθαρισα την ψησταρια, μπορεί να είναι και ιδέα μου, νομίζω πως μυρίζει ψαριλα. 

Αν εχεις υπομονη τελος Ιουλιου θα ειμαι Ερεσο για 20 ημερες...

  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, di maria kun είπε

να ρωτησω και γω ειμαι ασχετος και θα ειναι η πρωτη μου αγορα υγρεριου

ολο αυτο το βαλε βγαλε ειναι καθολου επικυνδυνο??η παιζει καμια φορα να μυριζει λιγο να χανει?

και επισης ποσο κανει μια φιαλη και ποσο καιρο με απλη χρηση (3-5 ανα βδομαδα)κραταει??

Επικίνδυνο δεν είναι ,  προσοχή και τήρηση στις οδηγίες χρειάζεται , και όχι δεν επιτρέπεται να μυρίζει σε καμία περίπτωση , εάν μυρίσεις αέριο κλείνεις αμέσως το διακόπτη της φιάλης και ζητάς βοήθεια από τεχνικό 

Όσο για την κατανάλωση αυτή εξαρτάται από την ισχύ  των καυστήρων , γενικά όμως το αέριο είναι η πιο οικονομική λύση

Δημοσ.

Να πω και κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έχω την Campingaz series 3 που έχει το σύστημα να βγαίνει όλος ο κάδος κ να πλένεται.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί, είναι ότι ο κάδος ένεκα αυτού παίρνει κάποιον αέρα, μπαζει να το πω. Οπότε άμα ανοίγεις καπάκι χάνεις θερμοκρασία γιατί δεν κρατάει. Αυτό είναι μικρό το κακό για μένα.

Το πρόβλημα που θα βρείτε είναι άμα φυσάει κ ο αέρας την διαπερνά κ με κλειστό καπάκι με το ζόρι να πιάσει 220 κ κάτι. 

 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ελα ρε φοβερο ψησιμο. Χαχα γελασα με την περιγραφη σου, θυμήθηκα που πηγαινα με ενα φιλο μου Καλυβια και παιρναμε ενα "μπιφτεκακι" στη μεση για σαλατα

Αυτο το πραγμα με τις γυναικες και το κοτοπουλο δεν το καταλαβαινω. Βεβαια οσες δοκιμασουν τετοια μπριζολα ετσι ψημενη μαθαινουν και τη ζητανε μετα.

Μια απ' τα ίδια για το πρώτο.

Μην παίρνεις όρκο για το δεύτερο.

  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Να πω και κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έχω την Campingaz series 3 που έχει το σύστημα να βγαίνει όλος ο κάδος κ να πλένεται.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί, είναι ότι ο κάδος ένεκα αυτού παίρνει κάποιον αέρα, μπαζει να το πω. Οπότε άμα ανοίγεις καπάκι χάνεις θερμοκρασία γιατί δεν κρατάει. Αυτό είναι μικρό το κακό για μένα.

Το πρόβλημα που θα βρείτε είναι άμα φυσάει κ ο αέρας την διαπερνά κ με κλειστό καπάκι με το ζόρι να πιάσει 220 κ κάτι. 

Αυτά Φοβόμουνα με την Campingaz,και εκεί που την είχα βρει 270 ευρώ στην Black Friday,την ακύρωσα και έδωσα τα διπλάσια για την Weber που με το ζόρι την κρατάω 200-220 βαθμούς, λίγο να ανοίξω τους καυστήρες τριακοσιαρίζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skatzivas είπε

Να πω και κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έχω την Campingaz series 3 που έχει το σύστημα να βγαίνει όλος ο κάδος κ να πλένεται.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί, είναι ότι ο κάδος ένεκα αυτού παίρνει κάποιον αέρα, μπαζει να το πω. Οπότε άμα ανοίγεις καπάκι χάνεις θερμοκρασία γιατί δεν κρατάει. Αυτό είναι μικρό το κακό για μένα.

Το πρόβλημα που θα βρείτε είναι άμα φυσάει κ ο αέρας την διαπερνά κ με κλειστό καπάκι με το ζόρι να πιάσει 220 κ κάτι. 

 

23 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Εάν η φωτιά στους καυστήρες έχει μπλέ χρώμα τότε είναι σωστά ρυθμισμένη  έχει σωστή καύση και την καλύτερη απόδοση / θερμοκρασία , άρα δεν θα έχεις κάποιο όφελος ,

Για να έχεις μεγαλύτερη απόδοση θα πρέπει να αυξήσεις την πίεση  αλλάζοντας τον ρυθμιστή , προσοχή όμως η πίεση δεν πρέπει σε καμία να υπερβαίνει τα 50mb  ( αναγράφεται πάνω στον ρυθμιστή ) το πιθανότερο είναι ότι να δεις σημαντική αύξηση στην θερμοκρασία  δεν ξέρω όμως εάν θα μπορέσει να την διαχειριστεί η ψησταριά σου έτσι ώστε να μπορείς να ψήνεις χωρίς αναφλέξεις .

Το πρόβλημα σου  ( όπως το αντιλαμβάνομαι ) είναι μάλλον κακής αρχικής  σχεδίασης της ψησταριάς , και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της με τα λεπτά αποσπώμενα μέρη που στην ουσία λειτουργούν σαν εναλλάκτες και όχι σαν συσσωρευτές θερμοκρασίας 

@ηνίοχος είσαι τεράστιος.

πήρα όπως είπα αλλο ρυθμιστή αλλά μια απο τα ίδια. εκεί που έτρωγα το ψητό μου έλεγα λες να πάρω κ κάτι με 50bar μπας κ δυναμώσει? το πολύ πολύ άλλα 20 ευρώ στο κουβα

ε κ αρχιζω να googlaro και πέφτω πανω σε αυτη την εικόνα 

image.png.6609a48ecf662e1a3f0998ef9b3ce267.png

 

ρε λέω ο ρυθμιστής που χει μαμά η campigaz... λες? το πιάνω στα χερια μου το παιδεύω απο δω απο κει ε... βγαίνει το καπάκι κ ρυθμίζεις εσωτερικά τα bar!!!!!! 

 

η πραγματικοτητα είναι οτι θέλει τεστ κ μόλις το ανακάλυψα του δωσα 5 στροφές κ από 220-250 που επιανε  σε 10 λεπτά ζέσταμα είναι τώρα στους 280 

 

@Skatzivas σε κανω tag γτ λογικά εχεις τον ιδιο ρυθμιστή της campigaz. Aνοιξε το καπάκι το μαύρο κ παίξε μπάλα..

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, sndev είπε

@ηνίοχος είσαι τεράστιος.

πήρα όπως είπα αλλο ρυθμιστή αλλά μια απο τα ίδια. εκεί που έτρωγα το ψητό μου έλεγα λες να πάρω κ κάτι με 50bar μπας κ δυναμώσει? το πολύ πολύ άλλα 20 ευρώ στο κουβα

ε κ αρχιζω να googlaro και πέφτω πανω σε αυτη την εικόνα 

image.png.6609a48ecf662e1a3f0998ef9b3ce267.png

ρε λέω ο ρυθμιστής που χει μαμά η campigaz... λες? το πιάνω στα χερια μου το παιδεύω απο δω απο κει ε... βγαίνει το καπάκι κ ρυθμίζεις εσωτερικά τα bar!!!!!! 

η πραγματικοτητα είναι οτι θέλει τεστ κ μόλις το ανακάλυψα του δωσα 5 στροφές κ από 220-250 που επιανε  σε 10 λεπτά ζέσταμα είναι τώρα στους 280 

@Skatzivas σε κανω tag γτ λογικά εχεις τον ιδιο ρυθμιστή της campigaz. Aνοιξε το καπάκι το μαύρο κ παίξε μπάλα..

Σε ευχαριστώ πολύ. Γενικά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ψησταριά. Σε κανονικές συνθήκες 300αριζει με κλειστό. Κ ανεβαίνει κ καλά θα έλεγα. Φοβάμαι να το δυναμώσω κ ίσως μου φαίνεται κ λάθος.  Αν φυσάει όπως σήμερα κ είναι εκτεθειμένη όπως η δικιά μου, ναι δεν πιάνει με την καμία.

Εσύ γιατί το έκανες;

 

Έπισης παίζει κάποιο ρόλο το ποσό ανοίγεις την μπουκάλα; Εγώ την στρίβω λίγο να το πω απλά ζήτημα αν κάνει μια πλήρη στροφή στο περίπου.

1 ώρα πριν, aris1964 είπε

Αυτά Φοβόμουνα με την Campingaz,και εκεί που την είχα βρει 270 ευρώ στην Black Friday,την ακύρωσα και έδωσα τα διπλάσια για την Weber που με το ζόρι την κρατάω 200-220 βαθμούς, λίγο να ανοίξω τους καυστήρες τριακοσιαρίζει.

Στα 240 που την πήρα μια χαρά αξίζει. Στα διπλάσια που ζητάνε εκτός black Friday δεν αξίζει πας σε Weber

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, sndev είπε

@ηνίοχος είσαι τεράστιος.

πήρα όπως είπα αλλο ρυθμιστή αλλά μια απο τα ίδια. εκεί που έτρωγα το ψητό μου έλεγα λες να πάρω κ κάτι με 50bar μπας κ δυναμώσει? το πολύ πολύ άλλα 20 ευρώ στο κουβα

ε κ αρχιζω να googlaro και πέφτω πανω σε αυτη την εικόνα 

image.png.6609a48ecf662e1a3f0998ef9b3ce267.png

ρε λέω ο ρυθμιστής που χει μαμά η campigaz... λες? το πιάνω στα χερια μου το παιδεύω απο δω απο κει ε... βγαίνει το καπάκι κ ρυθμίζεις εσωτερικά τα bar!!!!!! 

η πραγματικοτητα είναι οτι θέλει τεστ κ μόλις το ανακάλυψα του δωσα 5 στροφές κ από 220-250 που επιανε  σε 10 λεπτά ζέσταμα είναι τώρα στους 280 

@Skatzivas σε κανω tag γτ λογικά εχεις τον ιδιο ρυθμιστή της campigaz. Aνοιξε το καπάκι το μαύρο κ παίξε μπάλα..

Ωραία !! Χαίρομαι που βρήκες άκρη , καλά ψησίματα εύχομαι 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε

Όσοι έχετ4ε την weber 310, μπορείτε να κάνετε searing ?

Αυτό είναι πριν μια βδομάδα σε genesis 310. Από κοντά ήταν πιο εντυπωσιακό. Γενικά γραμμές δεν πετυχαίνω πάντα. Το searing ανάλογα το κομμάτι. Αν είναι χοντρό και έχεις χρόνο κάνει καλό. Αν είναι λεπτό δεν προλαβαίνει.

 

Screenshot_20200508_001101.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Πολύ "επικίνδυνο" thread, γιατί αν το διαβάσει κανείς θα καταλήξει με 1 weber, 1 ατμοκαθαριστή και ένα ooni koda :)

Μπαίνω απευθείας στο "ψητό", περιμένω να παραλάβω την Weber Spirit II e-310 GBS, πρώτη μου ψησταριά υγραερίου. Εχει δοκιμάσει κανείς εν τέλει οικονομική κουκούλα που να εφαρμόζει σωστά; Στο thread εχω δεί ότι κάποιοι είχαν παραγγείλει  κάποιες, παίζουν κυρίως οι παρακάτω

1) amazon fr - grillman
https://www.amazon.fr/gp/product/B07QV3F9DJ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

2) amazon.co.uk - grillman
https://www.amazon.co.uk/dp/B07QV3F9DJ/ref=sspa_dk_hqp_detail_aax_0?spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzS0Q5RDEySEVWS1lQJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMTM0NDM2M1IxNjhNQUUzNTk5RCZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMjU3NDU2MlA5REZOWVcyVjRUUSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2hxcF9zaGFyZWQmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl&th=1

Ποιο μεγεθος; 58 inch λογικα

3) amazon.co.uk - sotor
https://www.amazon.co.uk/Sotor-Waterproof-Rip-Proof-Protection-Brinkmann/dp/B07QB2JYLQ

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Επίσης επειδή θέλω να πάρω φιάλη υγραερίου πριν έρθει για να είμαι πανέτοιμος, απο οτι κατάλαβα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν της πετρογκαζ την μπλε των 10 κιλών (βουτάνιο), ωστόσο βλέπω οτι η ΕΚΟ εχει και αλλα μεγέθη 10, 13, 15 αλλά είναι προπάνιο. Χωράνε οι μεγαλύτερες απο την 10αρα στην spirit II;


off-topic
Για τους λάτρεις της πίτσας πάντως προτείνω αντί για πέτρα, το μαντέμι που είναι και πιο δυνατό, καθαρό και ανθεκτικό. Βγάζουν διάφοροι οπως η lodge στρογγυλό αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν είναι επίπεδο. Έχω αυτό του mypizzaproject, ανεβάζει πάνω από 300 βαθμούς και κάνει πίτσα σε 4 λεπτά στον οικιακό φούρνο και βγαίνει καλύτερη από τις περισσότερες πίτσες εκει έξω. Εχουν δοκιμάσει πολλοί και μου έχουν πεί τα καλύτερα. Επίσης έχει και φοβερές συνταγές και προμηθεύει και με ειδικά αλεύρια και λοιπά γύρω απο την πίτσα. Αν ωστόσο κάποιος επιμένει για πιτσα στην ψησταριά νομίζω θα χρειαστεί ειδικό εξοπλισμό τύπου Pizza box, για να μπορέσει να ψηθεί σωστά και από πάνω. Θα δοκιμάσω και εγώ όταν έρθει με το καλό και θα επιστρέψω με νεότερα, αν και δεν έχω και πολλές ελπίδες για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Επίσης όποιος τον απασχολεί το θέμα με τις μεμβράνες ψησίματος και κατα πόσο είναι υγιεινός τρόπος ψησίματος, η Lodge βγάζει μια πολύ καλή πλάκα απο μαντέμι, διπλής όψης που μπαίνει και στις εστίες κουζίνας για indoor ψήσιμο.
https://www.skroutz.gr/s/18042237/Lodge-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-42-5x24-LDP3.html

  • Like 5
Δημοσ.
9 ώρες πριν, spyros_vas είπε

για αυτους που παιζετε ψαρι στην σχαρα απο 700-800γρ και πανω, το ψηνετε με εμμεσο η με αμεσο ψησιμο ?

Άμεσο φίλε. Μέχρι 1.4 που έχω κάνει εγώ βγαίνει λουκούμι.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...