Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, karman13 είπε

Καλησπέρα! Θέλω να βάλω κοτόπουλο σε αυτό το ταψακι που μπαίνει όρθιο. Πόσες ώρες και σε πόσους βαθμούς το ψήνω; Επίσης με τι το μαριναρετε; 

Παντως και στον φουρνο να το βαλεις το αποτελεσμα ειναι ακριβως το ιδιο στο ορθιο κοτοπουλο

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2192

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Έχω 

19 λεπτά πριν, vins είπε

Καλησπερα φίλε μου, έχεις θερμόμετρο; Κάθε ψησταριά και κάθε τόπος έχουν δικές τους συνθήκες που είναι μεταβλητές. Άμα σου πω εγώ Θεσσαλονίκη με την τάδε ψησταριά έκανα τόση ώρα, δεν είναι το ίδιο με το να είσαι Αθήνα και να ψήνεις σε άλλη ψησταριά. 

Αν έχεις θερμόμετρο, βγάλτο όταν το στήθος είναι στους 76-77. 

Εμενα στην Naterial την 3αρα με θερμοκρασία στους 180-200 περίπου, έκανε 1 ώρα και είκοσι λεπτά 2kg+ κοτοπουλο.

Έχω θερμόμετρο. Θα το δοκιμάσω. Και ς ψήνεται το αλοιφουμε με κάτι, για να γίνει τραγανό;

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, karman13 είπε

Έχω 

Έχω θερμόμετρο. Θα το δοκιμάσω. Και ς ψήνεται το αλοιφουμε με κάτι, για να γίνει τραγανό;

Εγω βάζω ειτε λίγο ελαιόλαδο είτε λίγη μουστάρδα και μπαχαριαζω με σουμακ, καπνιστή πάπρικα, αποξηραμένο σκόρδο και κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπερι και ανθό αλατιού. 

Προσπαθησε να μην το ανοιγοκλείνεις για να μη χάνεται θερμότητα. 

Δημοσ.

Και το πιο ψιλό ψάρι, θα ψηθεί χωρίς πρόβλημα για ένα μεζέ (12 σαρδελίτσες & 12 γαυράκια - 400 γρ. - Συνολικό κόστος 2€).

IMG_20230504_184328_1.jpg.94e5c36870f54c052c3c845b7ac3d8ea.jpg

IMG_20230504_185601_1.jpg.15808fd1b6278a93053801bca95a8581.jpg

IMG_20230504_191500_1.jpg.0f626d46451406ac8d10681b47f90990.jpg

 

  • Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/05/2023 at 14:36, Fabbyyy said:

Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. 

Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά.

Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό.

Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του.

Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του.

Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. 
Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω.

Και εδώ ένα ASMR-άρικο βίντεο από το ψήσιμο για τους λάτρεις. Είναι λίγο άτσαλο το γύρισμα αλλά κρατούσα το τηλέφωνο με το δεύτερο χέρι 🤣

ΠΑΡΤΕ και ένα ζουμερό GIF!

image.jpeg.47801d18282b9b37bd07b50014d13593.jpegimage.jpeg.d925017ec1e3558be5dcf46cb10b5765.jpegimage.jpeg.c2709d500eb3302ef286a2e1feb2ddf0.jpegimage.jpeg.0fd520450535c88ac905d0a680aaef3d.jpegimage.jpeg.405abba555b86bbfd45d30c920efa14e.jpeg

 

 

Μπορεις να μας πεις τι κρεας εβαλες κ ειναι κ  70/30 ? 

Επίσης ποσα γραμμαρια?

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απορια για το promo με την εκο εgas easy.

αφου εχει ρυθμιστη 2kg η εκο, δεν ειναι λίγο επικίνδυνο οταν οι weber λενε για 1,3-1,5? 
τι χανω?

Επεξ/σία από Eki_13
Δημοσ.
5 hours ago, Eki_13 said:

απορια για το promo με την εκο εgas easy.

αφου εχει ρυθμιστη 2kg η εκο, δεν ειναι λίγο επικίνδυνο οταν οι weber λενε για 1,3-1,5? 
τι χανω?

Δεν είναι επικίνδυνο,απλώς έχει μεγαλύτερη ροή αερίου προς την ψησταριά,.Θεωρητικά πλεονέκτημα ειναι.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, karman13 είπε

Έχω 

Έχω θερμόμετρο. Θα το δοκιμάσω. Και ς ψήνεται το αλοιφουμε με κάτι, για να γίνει τραγανό;

Για να γίνει τραγανό το κοτόπουλο δεν το αλείψουμε με τίποτα.. ίσα ίσα που στεγνώνουμε  και καλά την πέτσα με χαρτί κουζίνας, είτε στον φούρνο είτε σε ψησταριά.

Δημοσ.

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο.

Για την naterial. Παίρνω την coral prime για προσωπική χρήση με τον κόκκινο ρυθμιστή ή την γκρι για επαγγελματική με τον γκρι ρυθμιστή; 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, michkal91 είπε

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο.

Για την naterial. Παίρνω την coral prime για προσωπική χρήση με τον κόκκινο ρυθμιστή ή την γκρι για επαγγελματική με τον γκρι ρυθμιστή; 

Προπάνιο. Έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα.

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, skskre είπε

Δεν είναι επικίνδυνο,απλώς έχει μεγαλύτερη ροή αερίου προς την ψησταριά,.Θεωρητικά πλεονέκτημα ειναι.

Μεγαλύτερη ροή δεν σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση όμως? εγώ που είχα ρωτήσει στην Kyso αυτό μου είχαν πει, ότι ναι μεν μπορώ να το αλλάξω, αλλά θα έχω κάποια αύξηση στην κατανάλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα!

Καμιά πρόταση για αξιόλογη ορειχάλκινη βούρτσα και φιάλη προπανίου έχουμε;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
2 hours ago, protathlitis said:

Μεγαλύτερη ροή δεν σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση όμως? εγώ που είχα ρωτήσει στην Kyso αυτό μου είχαν πει, ότι ναι μεν μπορώ να το αλλάξω, αλλά θα έχω κάποια αύξηση στην κατανάλωση.

Όχι απαραίτητα, η ροή υπάρχει αν τη χρειαστείς αν όχι το αέριο θα ρέει αναλόγως την ζήτηση σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Μεγαλύτερη ροή δεν σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση όμως? εγώ που είχα ρωτήσει στην Kyso αυτό μου είχαν πει, ότι ναι μεν μπορώ να το αλλάξω, αλλά θα έχω κάποια αύξηση στην κατανάλωση.

 

3 λεπτά πριν, skskre είπε

Όχι απαραίτητα, η ροή υπάρχει αν τη χρειαστείς αν όχι το αέριο θα ρέει αναλόγως την ζήτηση σου.

Στο αεριο εχουμε μια σταθερη πιεση μετα τον ρυθμιστη (30/37mbar) και με ανοιγμα σχεδον μιση στροφη εχει και την μεγιστη παροχη, δηλαδη π.χ. 2 kg την ωρα.

Οταν η ψησταρια εχει κατοπιν δηλωσης του κατασκευαστη 1.3kg  μεγιστη καταναλωση με 1.5kg/h ρυθμιστη θα δουλευει και στην συγκεκριμενη πιεση καυσης στις τρυπες του καυστηρα. Οταν λοιπον στριβεις δεξια το κουμπι ρυθμισης του καυστηρα τοτε ανοιγει περισσοτερο η τρυπα παροχης στο κουμπι, καιγεται περισσοτερο αεριο και ο ρυθμιστης "βλεπει" την πτωση πιεσης και ρυθμιζεται εσωτερικα ωστε να ανοιξει και να δωσει περισσοτερο αεριο. Αν κλεινεις τωρα τον καυστηρα η πιεση ανεβαινει αναμεσα σε καυστηρα και φιαλη και ο ρυθμιστης αναλογα μειωνει την παροχη για να διατηρησει την πιεση (30/37mbar)

αρα τα 2kg/h απο την φιαλη θα βγουν μονο αν οι καυστηρες μπορουν να τραβηξουν 2 κιλα με πιεση 37mbar. Αν οι καυστηρες ειναι στο max συνολο 1.3kg τοτε θα καψουν περιπου 1.3 κιλα γιατι ο ρυθμιστης δεν θα δωσει πανω απο 1.3 επειδη θα πρεπει να αυξησει την πιεση πανω απο 37mbar πραγμα που δεν γίνεται.  Ο ρυθμιστης διατηρει την πιεση σταθερη επειδη "φροντιζει" σε αυτη την πιεση οσο αεριο βγαινει απο τους καυστηρες τοσο να δινει και η φιαλη. Οταν ξεπεραστει το οριο που μπορει να δωσει ο ρυθμιστης, π.χ. τα 1.5kg/h αυτο σημαινει οτι ειναι τερμα ανοιχτος αλλα η απεναντι πλευρα των καυστηρων εχει τοσο μεγαλα ανοιγματα που η πιεση πλεον δεν διατηρειται στα 37mb αλλα πιο κατω. Αρα δεν ψηνεις οπως πρεπει.

 

 

  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...