Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostasiour είπε


off-topic
Για τους λάτρεις της πίτσας πάντως προτείνω αντί για πέτρα, το μαντέμι που είναι και πιο δυνατό, καθαρό και ανθεκτικό. Βγάζουν διάφοροι οπως η lodge στρογγυλό αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν είναι επίπεδο. Έχω αυτό του mypizzaproject, ανεβάζει πάνω από 300 βαθμούς και κάνει πίτσα σε 4 λεπτά στον οικιακό φούρνο και βγαίνει καλύτερη από τις περισσότερες πίτσες εκει έξω. Εχουν δοκιμάσει πολλοί και μου έχουν πεί τα καλύτερα. Επίσης έχει και φοβερές συνταγές και προμηθεύει και με ειδικά αλεύρια και λοιπά γύρω απο την πίτσα. Αν ωστόσο κάποιος επιμένει για πιτσα στην ψησταριά νομίζω θα χρειαστεί ειδικό εξοπλισμό τύπου Pizza box, για να μπορέσει να ψηθεί σωστά και από πάνω. Θα δοκιμάσω και εγώ όταν έρθει με το καλό και θα επιστρέψω με νεότερα, αν και δεν έχω και πολλές ελπίδες για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

 

Συμφωνώ μαζί σου ότι το μαντέμι κάνει πολύ καλύτερη δουλειά. Επειδή ο μόνος λόγος που πήρα μια υγραερίου είναι οι πίτσες, έχεις κάνει δοκιμές και δεν εχεις καλύτερο αποτέλεσμα απο ότι στο σπίτι; 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

@kostasiour την grillman την εχω παρει εγω και καθεται καλα στο genesis (νομιζω ειναι λιγο πιο μεγαλο απο το spirit). Εχει και velcro και τη σφίγγεις να μην την παρει ο αερας.

Την εχω σε σκεπασμενο μπαλκονι, οποτε δεν ξερω κατα ποσο κραταει τη βροχη, δεν εχω τεσταρει. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kostasiour είπε

Πολύ "επικίνδυνο" thread, γιατί αν το διαβάσει κανείς θα καταλήξει με 1 weber, 1 ατμοκαθαριστή και ένα ooni koda :)

Μπαίνω απευθείας στο "ψητό", περιμένω να παραλάβω την Weber Spirit II e-310 GBS, πρώτη μου ψησταριά υγραερίου. Εχει δοκιμάσει κανείς εν τέλει οικονομική κουκούλα που να εφαρμόζει σωστά; Στο thread εχω δεί ότι κάποιοι είχαν παραγγείλει  κάποιες, παίζουν κυρίως οι παρακάτω

1) amazon fr - grillman
https://www.amazon.fr/gp/product/B07QV3F9DJ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

2) amazon.co.uk - grillman
https://www.amazon.co.uk/dp/B07QV3F9DJ/ref=sspa_dk_hqp_detail_aax_0?spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzS0Q5RDEySEVWS1lQJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMTM0NDM2M1IxNjhNQUUzNTk5RCZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMjU3NDU2MlA5REZOWVcyVjRUUSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2hxcF9zaGFyZWQmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl&th=1

Ποιο μεγεθος; 58 inch λογικα

3) amazon.co.uk - sotor
https://www.amazon.co.uk/Sotor-Waterproof-Rip-Proof-Protection-Brinkmann/dp/B07QB2JYLQ

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Επίσης επειδή θέλω να πάρω φιάλη υγραερίου πριν έρθει για να είμαι πανέτοιμος, απο οτι κατάλαβα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν της πετρογκαζ την μπλε των 10 κιλών (βουτάνιο), ωστόσο βλέπω οτι η ΕΚΟ εχει και αλλα μεγέθη 10, 13, 15 αλλά είναι προπάνιο. Χωράνε οι μεγαλύτερες απο την 10αρα στην spirit II;


off-topic
Για τους λάτρεις της πίτσας πάντως προτείνω αντί για πέτρα, το μαντέμι που είναι και πιο δυνατό, καθαρό και ανθεκτικό. Βγάζουν διάφοροι οπως η lodge στρογγυλό αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν είναι επίπεδο. Έχω αυτό του mypizzaproject, ανεβάζει πάνω από 300 βαθμούς και κάνει πίτσα σε 4 λεπτά στον οικιακό φούρνο και βγαίνει καλύτερη από τις περισσότερες πίτσες εκει έξω. Εχουν δοκιμάσει πολλοί και μου έχουν πεί τα καλύτερα. Επίσης έχει και φοβερές συνταγές και προμηθεύει και με ειδικά αλεύρια και λοιπά γύρω απο την πίτσα. Αν ωστόσο κάποιος επιμένει για πιτσα στην ψησταριά νομίζω θα χρειαστεί ειδικό εξοπλισμό τύπου Pizza box, για να μπορέσει να ψηθεί σωστά και από πάνω. Θα δοκιμάσω και εγώ όταν έρθει με το καλό και θα επιστρέψω με νεότερα, αν και δεν έχω και πολλές ελπίδες για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Επίσης όποιος τον απασχολεί το θέμα με τις μεμβράνες ψησίματος και κατα πόσο είναι υγιεινός τρόπος ψησίματος, η Lodge βγάζει μια πολύ καλή πλάκα απο μαντέμι, διπλής όψης που μπαίνει και στις εστίες κουζίνας για indoor ψήσιμο.
https://www.skroutz.gr/s/18042237/Lodge-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-42-5x24-LDP3.html

επειδη η grillman με τα μεταφορικα βγαινει σχεδον 60ε και κανει αρκετο καιρο να φτασει παρηγγειλα αυτη εδω 

https://bbq.gr/kalumma-monarch-royal-gem-broilking

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fuz10n είπε

σχετικα με τα ταψακια κατω απο τη weber.

προσαρμοζα και γω οτι εβρισκα απο το σουπερμαρκετ. τελικα το ξεχναγα, παντα τρυπαγε, παντα επλενα το κατω

οποτε εδω και 4 μηνες δε βαζω ταψακι εχω το δικο της χυμα, και το πλενω καθε τοσο. απλα πραματα

Αυτό το σκέφτηκα και εγώ σαν ύστατη λύση. Προς το παρόν είναι ένα βήμα πριν : εχω προσαρμόσει ταψακι εμπορίου. Επίσης έχω κρατήσει και το ένα ταψακι που ήρθε με την ψησταριά το οποίο έπλυνα με ζεστό νερό και φέρρυ και καθάρισε αρκετά καλα. Απλά δεν ξέρω πόσες φορές θα αντέξει το πλύσιμο πριν τρυπήσει.

Δημοσ.

Έχει το Leroy κουκούλες naterial πολυεστερικές με τιμές από 10 έως 20 ευρώ. Μπορείτε να τις δείτε στο σάιτ τους. Έχουν διαστάσεις (πλάτος ύψος βάθος) για να βρει ο καθένας τι του ταιριάζει. Είχα πάρει μία για την προηγούμενη ψησταριά μου πριν 2-3 χρόνια, και ευτυχώς κάνει στην weber μια χαρά. Έχουν και λάστιχο στο κάτω μέρος για να μαζεύει κάπως, και είναι οκ.

Πιστεύω πως από 20-30 ευρώ και πάνω για κουκούλα δεν αξίζει με τίποτε.

Και μια φωτο

Screenshot_20200508-100608_Gallery.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostasiour είπε

Πολύ "επικίνδυνο" thread, γιατί αν το διαβάσει κανείς θα καταλήξει με 1 weber, 1 ατμοκαθαριστή και ένα ooni koda :)

Μπαίνω απευθείας στο "ψητό", περιμένω να παραλάβω την Weber Spirit II e-310 GBS, πρώτη μου ψησταριά υγραερίου. Εχει δοκιμάσει κανείς εν τέλει οικονομική κουκούλα που να εφαρμόζει σωστά; Στο thread εχω δεί ότι κάποιοι είχαν παραγγείλει  κάποιες, παίζουν κυρίως οι παρακάτω

1) amazon fr - grillman
https://www.amazon.fr/gp/product/B07QV3F9DJ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

2) amazon.co.uk - grillman
https://www.amazon.co.uk/dp/B07QV3F9DJ/ref=sspa_dk_hqp_detail_aax_0?spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzS0Q5RDEySEVWS1lQJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMTM0NDM2M1IxNjhNQUUzNTk5RCZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMjU3NDU2MlA5REZOWVcyVjRUUSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2hxcF9zaGFyZWQmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl&th=1

Ποιο μεγεθος; 58 inch λογικα

3) amazon.co.uk - sotor
https://www.amazon.co.uk/Sotor-Waterproof-Rip-Proof-Protection-Brinkmann/dp/B07QB2JYLQ

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Επίσης επειδή θέλω να πάρω φιάλη υγραερίου πριν έρθει για να είμαι πανέτοιμος, απο οτι κατάλαβα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν της πετρογκαζ την μπλε των 10 κιλών (βουτάνιο), ωστόσο βλέπω οτι η ΕΚΟ εχει και αλλα μεγέθη 10, 13, 15 αλλά είναι προπάνιο. Χωράνε οι μεγαλύτερες απο την 10αρα στην spirit II;


off-topic
Για τους λάτρεις της πίτσας πάντως προτείνω αντί για πέτρα, το μαντέμι που είναι και πιο δυνατό, καθαρό και ανθεκτικό. Βγάζουν διάφοροι οπως η lodge στρογγυλό αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν είναι επίπεδο. Έχω αυτό του mypizzaproject, ανεβάζει πάνω από 300 βαθμούς και κάνει πίτσα σε 4 λεπτά στον οικιακό φούρνο και βγαίνει καλύτερη από τις περισσότερες πίτσες εκει έξω. Εχουν δοκιμάσει πολλοί και μου έχουν πεί τα καλύτερα. Επίσης έχει και φοβερές συνταγές και προμηθεύει και με ειδικά αλεύρια και λοιπά γύρω απο την πίτσα. Αν ωστόσο κάποιος επιμένει για πιτσα στην ψησταριά νομίζω θα χρειαστεί ειδικό εξοπλισμό τύπου Pizza box, για να μπορέσει να ψηθεί σωστά και από πάνω. Θα δοκιμάσω και εγώ όταν έρθει με το καλό και θα επιστρέψω με νεότερα, αν και δεν έχω και πολλές ελπίδες για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Επίσης όποιος τον απασχολεί το θέμα με τις μεμβράνες ψησίματος και κατα πόσο είναι υγιεινός τρόπος ψησίματος, η Lodge βγάζει μια πολύ καλή πλάκα απο μαντέμι, διπλής όψης που μπαίνει και στις εστίες κουζίνας για indoor ψήσιμο.
https://www.skroutz.gr/s/18042237/Lodge-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-42-5x24-LDP3.html

Για το κάλυμμα: 

Εγώ έχω πάρει το sotor. Νομίζω ότι από όλα που είχε το αμαζον το συγκεκριμένο έχει το πιο παχύ ύφασμα. Επειδή η βεράντα μου δεν έχει καλή κάλυψη από πάνω με ενδιέφερε ιδιαίτερα να είναι καλά προστατευμένη από βροχή. Παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή αλλά εξαιτίας του ότι είχα πολλή δουλειά αυτές τις ημέρες και στον ελεύθερο χρόνο ψήνω δεν το έχω ακόμη ανοίξει. Θα το βάλω αυτό το σκ και θα αναφέρω εντυπώσεις. Αν θες περίμενε να επανέλθω πριν παραγγείλεις. Στο μεταξύ επειδή είχε άστατο καιρό από το Πάσχα έως τώρα είχα πάει σε ένα χρωματοπωλειο και πήρα ένα μουσαμά με 5 ευρώ που τον έδεσαν με ένα σχοινί γύρω από τα πόδια της ψησταριάς. Έκανε τη δουλειά του μια χαρά τουλάχιστον όσο αφορά την προστασία από βροχή. 

 

Σχετικά με το pizza slab. Με ενδιαφέρει άμεσα! Καταλαβαίνω ότι αυτό που πουλάει το mypizzaproject δεν έχει πλαϊνά επομένως δεν μπορείς να ψήσεις κάτι άλλο εκτός από ζυμάρι, σωστά; Αυτό είναι που λες ότι δεν είναι επίπεδο; Γιατί το θες επίπεδο; Αν έχει χαμηλό χείλος τι πρόβλημα θα έχει;

  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Σχετικά με το pizza slab. Με ενδιαφέρει άμεσα! Καταλαβαίνω ότι αυτό που πουλάει το mypizzaproject δεν έχει πλαϊνά επομένως δεν μπορείς να ψήσεις κάτι άλλο εκτός από ζυμάρι, σωστά; Αυτό είναι που λες ότι δεν είναι επίπεδο; Γιατί το θες επίπεδο; Αν έχει χαμηλό χείλος τι πρόβλημα θα έχει;

Ακριβώς την ίδια απορία έχω και εγώ ήμουν στο checkout για να πάρω το lodge και πλέον σκέφτομαι το pizza slab .Σκοπέυω να το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στην ψησταριά το έχει δοκιμάσει κανείς?

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nogoso είπε

Συμφωνώ μαζί σου ότι το μαντέμι κάνει πολύ καλύτερη δουλειά. Επειδή ο μόνος λόγος που πήρα μια υγραερίου είναι οι πίτσες, έχεις κάνει δοκιμές και δεν εχεις καλύτερο αποτέλεσμα απο ότι στο σπίτι; 

Δεν εχω κάνει δοκιμές ακόμα γιατί δεν την έχω παραλάβει. Έχω διαβάσει πως γενικά στην ψησταριά υπάρχει θέμα με το ψήσιμο της πίτσας απο πάνω και γιαυτό υπάρχουν και ειδικές λύσεις για ψησταριά οπως:

- Firebox BBQ Pizza Oven

- KettlePizza Gas Grill Pizza Oven Kit – Gas Pro Deluxe (Aluminum Peel)

- Bakerstone Pizza Oven Box for BBQ's

Για πίτσα πάντως νομίζω η καλύτερη λύση για neapolitan είναι τύπου ooni koda, roccbox κτλ αλλιώς μετά θα πρότεινα (μη neapolitan) την πολύ καλή λυση του οικιακού φούρνου με μαντέμι.

 
Επεξ/σία από kostasiour
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostasiour είπε

Δεν εχω κάνει δοκιμές ακόμα γιατί δεν την έχω παραλάβει. Έχω διαβάσει πως γενικά στην ψησταριά υπάρχει θέμα με το ψήσιμο της πίτσας απο πάνω και γιαυτό υπάρχουν και ειδικές λύσεις για ψησταριά οπως:

- Firebox BBQ Pizza Oven

- KettlePizza Gas Grill Pizza Oven Kit – Gas Pro Deluxe (Aluminum Peel)

- Bakerstone Pizza Oven Box for BBQ's

Για πίτσα πάντως νομίζω η καλύτερη λύση για neapolitan είναι τύπου ooni koda, roccbox κτλ αλλιώς μετά θα πρότεινα (μη neapolitan) την πολύ καλή λυση του οικιακού φούρνου με μαντέμι.

 

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί στην ψησταριά έχει θέμα η πίτσα έναντι της κουζίνας.

Η πλάκα και στις δύο περιπτώσεις θα είναι καυτή, επομένως φαντάζομαι δεν θα κάνει διαφορά. Στο φούρνο θα έχω μαξ 250 βαθμούς γιατί αυτό είναι το ταβάνι. Στην ψησταριά με κλειστό καπάκι θα πάω στους 350. Επομένως θα ψηθεί από πάνω πιο γρήγορα σε σχέση με το φούρνο. 

Εσύ σκοπεύεις να δοκιμάσεις στην ψησταριά; 

Επίσης μπορείς να εξηγήσεις γιατί πρέπει να είναι εντελώς φλατ η πλάκα; 

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, spyros_vas είπε

επειδη η grillman με τα μεταφορικα βγαινει σχεδον 60ε και κανει αρκετο καιρο να φτασει παρηγγειλα αυτη εδω 

https://bbq.gr/kalumma-monarch-royal-gem-broilking

Την παρέλαβες; ταιριάζει σωστα;

 

43 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Για το κάλυμμα: 

Εγώ έχω πάρει το sotor. Νομίζω ότι από όλα που είχε το αμαζον το συγκεκριμένο έχει το πιο παχύ ύφασμα. Επειδή η βεράντα μου δεν έχει καλή κάλυψη από πάνω με ενδιέφερε ιδιαίτερα να είναι καλά προστατευμένη από βροχή. Παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή αλλά εξαιτίας του ότι είχα πολλή δουλειά αυτές τις ημέρες και στον ελεύθερο χρόνο ψήνω δεν το έχω ακόμη ανοίξει. Θα το βάλω αυτό το σκ και θα αναφέρω εντυπώσεις. Αν θες περίμενε να επανέλθω πριν παραγγείλεις. Στο μεταξύ επειδή είχε άστατο καιρό από το Πάσχα έως τώρα είχα πάει σε ένα χρωματοπωλειο και πήρα ένα μουσαμά με 5 ευρώ που τον έδεσαν με ένα σχοινί γύρω από τα πόδια της ψησταριάς. Έκανε τη δουλειά του μια χαρά τουλάχιστον όσο αφορά την προστασία από βροχή. 

Σχετικά με το pizza slab. Με ενδιαφέρει άμεσα! Καταλαβαίνω ότι αυτό που πουλάει το mypizzaproject δεν έχει πλαϊνά επομένως δεν μπορείς να ψήσεις κάτι άλλο εκτός από ζυμάρι, σωστά; Αυτό είναι που λες ότι δεν είναι επίπεδο; Γιατί το θες επίπεδο; Αν έχει χαμηλό χείλος τι πρόβλημα θα έχει;

Ωραία και εγώ μουσαμά θα βάλω προσωρινά και θα περιμένω να μου πεις ευχαριστώ πολυ! Για το slab δες παρακάτω.

34 λεπτά πριν, solton57010 είπε

Ακριβώς την ίδια απορία έχω και εγώ ήμουν στο checkout για να πάρω το lodge και πλέον σκέφτομαι το pizza slab .Σκοπέυω να το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στην ψησταριά το έχει δοκιμάσει κανείς?

Δες και την αλλη μου απάντηση παραπάνω για το θέμα της ψησταριάς

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω για το επίπεδο μαντέμι. Βάζεις το φούρνο πάνω-κάτω αντίσταση και το μαντέμι τέρμα πάνω να κάψει για σχεδόν 45'. Το μαντέμι πρέπει να ζεσταθεί με ακτινοβολία από την αντίσταση και όχι με τον αέρα ο οποίος δεν ξεπερνά τους 250/300 (ανάλογα τον φούρνο).  Όταν το μαντέμι εχει φτάσει/περάσει τους 300 βαθμούς (ο αέρας έχει πολύ πιο χαμηλή) ετοιμάζεις την πίτσα σου και με ενα πιτσα peel την βάζεις στο μαντέμι που είναι στην πιο πάνω θέση και καίει, και σε 4' με το πιτσα peel την βγάζεις απο το μαντέμι. Ετοιμάζεις την επόμενη μεχρι να ζεσταθεί πάλι το μαντέμι και κάνεις την ίδια διαδικασία.

Αν το μαντέμι δεν είναι επίπεδο θα σε δυσκολέψει αρκετά το βάλε βγάλε της πίτσας με το peel, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου ότι είναι και στην τέρμα πάνω θέση. Δεν λεω οτι με το αλλο δεν γίνεται αλλα όταν το έκανα με την μαντεμένια πλακα (gridle) της Lodge εβριζα.. 

Τώρα να ψήσεις κατι λιπαρό/με ζουμιά δεν γίνεται γιατί επειδή είναι επίπεδο θα πέσουν απο κάτω. Το εχω χρησιμοποιήσει στην εστια της κουζίνας ωστόσο για να κάνω κρέπες, οπου και πάλι βόλεψε λιγο που είναι επίπεδο, για να σηκώνω με τη σπάτουλα την κρέπα χωρίς να διαλυθεί. Επίσης είναι στρογγυλό μεγάλο , αλλά αυτό είναι πολύ μικρότερης σημασίας.

Μπείτε στην σελίδα του να δείτε πληροφορίες.

 

14 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί στην ψησταριά έχει θέμα η πίτσα έναντι της κουζίνας.

Η πλάκα και στις δύο περιπτώσεις θα είναι καυτή, επομένως φαντάζομαι δεν θα κάνει διαφορά. Στο φούρνο θα έχω μαξ 250 βαθμούς γιατί αυτό είναι το ταβάνι. Στην ψησταριά με κλειστό καπάκι θα πάω στους 350. Επομένως θα ψηθεί από πάνω πιο γρήγορα σε σχέση με το φούρνο. 

Εσύ σκοπεύεις να δοκιμάσεις στην ψησταριά; 

Επίσης μπορείς να εξηγήσεις γιατί πρέπει να είναι εντελώς φλατ η πλάκα; 

Στην δευτερη μου απάντηση θα δεις για πιο λογο. Ο αερας στον φουρνο σου μπορεί να μην σηκωνει πανω απο 250 αλλα το μαντέμι στην πανω θέση με αναμένες αντιστάσεις ξεπερναει τους 300 γιατί ζεσταίνεται και με άλλο μηχανισμό πλην του αέρα. Οπότε το μαντέμι μπορεί να φτάσει τους 330 (ανα περίπτωση)

Το βασικό πρόβλημα της ψησταριάς είναι ότι δεν την ψήνει απο πάνω καλά, δηλαδή καίγεται το απο κάτω μέρος της πίτσας μέχρι να ψηθούν τα απο πάνω, για αυτο και πωλούνται τα κουτιά για πίτσα ειδικα για grills, για να διοχετεύσουν θερμότητα στο πάνω μέρος της πιτσας . Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στον φούρνο όταν η απόσταση είναι μερικα εκατοστά απο την πανω αντίσταση και ψήνονται ολα μαζί με την κατω ζύμη σε 4'

 

Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω στην ψησταριά κάνοντας πατέντα με ταψακι σανιτας για καπάκι που εξομοιώνει αυτό το σύστημα,

"KettlePizza Gas Grill Pizza Oven Kit – Gas Pro Deluxe (Aluminum Peel)"

αν και δεν εχω πολλές ελπίδες

Επεξ/σία από kostasiour
  • Like 2
Δημοσ.

Με βάλατε στην πρίζα με το θέμα της πίτσας.

Η ψησταριά μου (campingaz) έχει και υποδοχή για πέτρα (culinary modular system σαν το gbs της weber) και έχω προμηθευτεί την πέτρα για πίτσα αλλά έχει και επίπεδο μαντέμι 39*45 (τη μισή επιφάνεια της ψησταριάς). Οπότε σκέφτομαι να τα δοκιμάσω σήμερα αύριο και τα δύο. Θα βάλω ταυτόχρονα 2 ίδιες πίτσες να ψήνονται δίπλα-δίπλα για να δω ποιο από τα 2 κάνει καλύτερη δουλειά. 

  • Like 3
Δημοσ.

Ωραίο εργαλείο αλλά ακριβό ( για το δικό μου μπάτζετ) 

Προέχει ο ατμοκαθαριστης πριν πάρω φουρνάκι πίτσας. 😛

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη για το slab που έχεις: πώς το καθαρίζεις; Επειδή φαντάζομαι ότι πέφτουν επάνω ζουμια από τις πίτσες

4 λεπτά πριν, sargus είπε

Με βάλατε στην πρίζα με το θέμα της πίτσας.

Η ψησταριά μου (campingaz) έχει και υποδοχή για πέτρα (culinary modular system σαν το gbs της weber) και έχω προμηθευτεί την πέτρα για πίτσα αλλά έχει και επίπεδο μαντέμι 39*45 (τη μισή επιφάνεια της ψησταριάς). Οπότε σκέφτομαι να τα δοκιμάσω σήμερα αύριο και τα δύο. Θα βάλω ταυτόχρονα 2 ίδιες πίτσες να ψήνονται δίπλα-δίπλα για να δω ποιο από τα 2 κάνει καλύτερη δουλειά. 

Τύφλα να έχουν οι λοιμωξιολόγοι με την έρευνα και την συζήτηση που γίνεται εδώ μέσα....

Δημοσ.

Πες το ψέματα!

Με τόση ανάλυση, στο τέλος θα (έχουμε τις γνώσεις να) κατασκευασουμε την τέλεια ψησταριά! 

Θα κατακτησουμε τις αγορές!!

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kostasiour είπε

Την παρέλαβες; ταιριάζει σωστα;

Ωραία και εγώ μουσαμά θα βάλω προσωρινά και θα περιμένω να μου πεις ευχαριστώ πολυ! Για το slab δες παρακάτω.

Δες και την αλλη μου απάντηση παραπάνω για το θέμα της ψησταριάς

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω για το επίπεδο μαντέμι. Βάζεις το φούρνο πάνω-κάτω αντίσταση και το μαντέμι τέρμα πάνω να κάψει για σχεδόν 45'. Το μαντέμι πρέπει να ζεσταθεί με ακτινοβολία από την αντίσταση και όχι με τον αέρα ο οποίος δεν ξεπερνά τους 250/300 (ανάλογα τον φούρνο).  Όταν το μαντέμι εχει φτάσει/περάσει τους 300 βαθμούς (ο αέρας έχει πολύ πιο χαμηλή) ετοιμάζεις την πίτσα σου και με ενα πιτσα peel την βάζεις στο μαντέμι που είναι στην πιο πάνω θέση και καίει, και σε 4' με το πιτσα peel την βγάζεις απο το μαντέμι. Ετοιμάζεις την επόμενη μεχρι να ζεσταθεί πάλι το μαντέμι και κάνεις την ίδια διαδικασία.

Αν το μαντέμι δεν είναι επίπεδο θα σε δυσκολέψει αρκετά το βάλε βγάλε της πίτσας με το peel, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου ότι είναι και στην τέρμα πάνω θέση. Δεν λεω οτι με το αλλο δεν γίνεται αλλα όταν το έκανα με την μαντεμένια πλακα (gridle) της Lodge εβριζα.. 

Τώρα να ψήσεις κατι λιπαρό/με ζουμιά δεν γίνεται γιατί επειδή είναι επίπεδο θα πέσουν απο κάτω. Το εχω χρησιμοποιήσει στην εστια της κουζίνας ωστόσο για να κάνω κρέπες, οπου και πάλι βόλεψε λιγο που είναι επίπεδο, για να σηκώνω με τη σπάτουλα την κρέπα χωρίς να διαλυθεί. Επίσης είναι στρογγυλό μεγάλο , αλλά αυτό είναι πολύ μικρότερης σημασίας.

Μπείτε στην σελίδα του να δείτε πληροφορίες.

Στην δευτερη μου απάντηση θα δεις για πιο λογο. Ο αερας στον φουρνο σου μπορεί να μην σηκωνει πανω απο 250 αλλα το μαντέμι στην πανω θέση με αναμένες αντιστάσεις ξεπερναει τους 300 γιατί ζεσταίνεται και με άλλο μηχανισμό πλην του αέρα. Οπότε το μαντέμι μπορεί να φτάσει τους 330 (ανα περίπτωση)

Το βασικό πρόβλημα της ψησταριάς είναι ότι δεν την ψήνει απο πάνω καλά, δηλαδή καίγεται το απο κάτω μέρος της πίτσας μέχρι να ψηθούν τα απο πάνω, για αυτο και πωλούνται τα κουτιά για πίτσα ειδικα για grills, για να διοχετεύσουν θερμότητα στο πάνω μέρος της πιτσας . Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στον φούρνο όταν η απόσταση είναι μερικα εκατοστά απο την πανω αντίσταση και ψήνονται ολα μαζί με την κατω ζύμη σε 4'

Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω στην ψησταριά κάνοντας πατέντα με ταψακι σανιτας για καπάκι που εξομοιώνει αυτό το σύστημα,

"KettlePizza Gas Grill Pizza Oven Kit – Gas Pro Deluxe (Aluminum Peel)"

αν και δεν εχω πολλές ελπίδες

Ο Κώστας νομίζω τα εξήγησε πολύ καλά - στο φούρνο το slab ζεσταίνεται από την αντίσταση και ακόμα καλύτερα από το grill εάν υπάρχει. Οπότε το μαντέμι μπορεί να πιάσει παραπάνω από 300 C ενώ η θερμότητα από την πάνω αντίσταση βοηθάει στο να ψηθεί και από πάνω. Παρόλαυτα, η δοκιμή που έγινε προχθές σε μία spirit ii -210 ήταν απόλυτα επιτυχημένη - ιδίως δεδομένου πως φυσούσε αρκετά με αποτέλεσμα την γρήγορη απώλεια θερμότητας. Προθέρμανση στους 340 με το slab και μετά οι καυστήρες στο χαμηλό για 3-4 λεπτά.  Νομίζω πως σε μεγαλύτερη ψησταριά με τον μεσαίο καυστήρα κλειστό θα είναι ακόμα καλύτερη. Επιπλέον είναι απείρως πιο εύκολο το βάλε βγάλε στην ψησταριά από το μικρό περιθώριο ανάμεσα στο πάνω ράφι του φούρνου και την αντίσταση, καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος προθέρμανσης είναι μικρότερος.

Αναφορικά με την πατέντα για την προσωμοίωση του oven kit, δεν νομίζω πως μπορεί να δουλέψει με ταψάκια τύπου sanitas. Χρειάζεσαι ένα υλικό που να διατηρεί την θερμότητα για κάποιο διάστημα, όπως το μαντέμι ή ατσάλι.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Ωραίο εργαλείο αλλά ακριβό ( για το δικό μου μπάτζετ) 

Προέχει ο ατμοκαθαριστης πριν πάρω φουρνάκι πίτσας. 😛

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη για το slab που έχεις: πώς το καθαρίζεις; Επειδή φαντάζομαι ότι πέφτουν επάνω ζουμια από τις πίτσες

επειδή είναι αρκετά εύκολο το βάλε βγάλε της πίτσας και επειδή δεν τις φορτώνω πολύ λερώνεται ελάχιστα. Αλλά και αν λερωθεί το καθαρίζω όπως τα μαντεμένια σκευη. Δεν βαζω σαπουνι, χρησιμοποιώ καυτό νερό η κρύο ανάλογα, η μπορεί να τρίψω απλα με μια πετσετα με λάδι. Τη συντηρώ με λάδι. Γενικά τα μαντεμένια σκεύη έχουν ένα learning curve αλλά εν καιρό σε αποζημιώνουν με το παραπάνω. Δεν είναι τυχαιο οτι στο σκρουτζ τηγανια της lodge εχουν χαμηλή βαθμολογία τη στιγμή που στο amazon εχουν χιλιάδες διθυραμβικές.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...