Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, john_shadow είπε

Μετά από 4 ψησίματα η σχάρα είναι έτσι μετά το τρίψιμο που της κάνω με την ορειχαλκινη βούρτσα

received_1424377788305685.jpeg.9aa5f93f2ea2711880ec56d7a04c5973.jpeg

Είναι οκ η πρέπει να την τρίψω κ άλλο;

Εντάξει είσαι μην περιμένεις ποτέ να γίνει χαρτί όπως ήταν :) αν σε ενοχλούν αυτά παρ.εμια ξύλινη σπάτουλα από σούπερ μάρκετ και τα ξύνεις και φεύγουν αμέσως αλλά μετά από λίγους μήνες δεν θα ασχολείσαι!

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 ώρες πριν, marksk είπε

Μετά από ένα μήνα με πολύ κρέας, λέω να πάρω πλάκα για πίτσα 

https://www.skroutz.gr/s/29905314/Navaris-XL-Set-for-Baking-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-με-Πέτρινη-Λεία-Επιφάνεια-38x30x1-5εκ-53326-01.html

https://www.skroutz.gr/s/40865291/Napoleon-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-με-Πέτρινη-Λεία-Επιφάνεια-38x38εκ-70084.html

 

κοιτάω αυτά τα 2 και μάλλον λέω να πάρω το πρώτο που έχει και φτυάρι αν και της Napoleon θα βγάζει μεγαλύτερη πίτσα.

έχετε να προτείνετε κάτι ; 

θα μπορώ να ψήνω και ψωμί πάνω ;

 

Έχω πάρει της Navaris, μια χαρά είναι, το φτυάρι είναι απαραίτητο. Εγώ εχω και ένα μεταλλικό για να τη γυρίζω και να τη βγάζω.
Το μέγεθος είναι ΟΚ για 30-32 εκατοστά, που είναι και το συνήθες μέγεθοςστις συνταγές.
Η πίτσα είναι ένας νέος κόσμος, μόλις μάθεις να την κάνεις, δε θα ξαναπαραγγείλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, john_shadow είπε

Μετά από 4 ψησίματα η σχάρα είναι έτσι μετά το τρίψιμο που της κάνω με την ορειχαλκινη βούρτσα

received_1424377788305685.jpeg.9aa5f93f2ea2711880ec56d7a04c5973.jpeg

Είναι οκ η πρέπει να την τρίψω κ άλλο;

Τι ψησταρια ειναι αυτη και τι σχαρα.? Μαντέμι? 

Στη napoleon που πηρα και εχω ψησει περιπου 15 φορες (κοτοπουλα σουβλα, κοντοσουβλια, πανσετες, ψαρια, θραψαλα μπιφτεκια) η σχαρα ειναι οπως την αγορασα, καταμαυρη και λεια. 

Μαντεμι χωρις εμαγιε. Το μονο που κανω ειναι οταν τελειωσω το ψησιμο, περναω την ορειχ. βουρτσα 10-15 φορες πανω κατω επι τοπου πριν φυγω. Καθε 4-5 ψησιματα βγαζω τις σχαρες, σκουπιζω απο κατω το λιπος που μενει με ενα πανι (σκοπος ειναι να μεινει λιγο λιπαροτητα) και απο πανω παλι λιγο με βουρτσα και με πανι να φυγει το μαυρισμενο λιπος. μετα με πανακι λιγο ηλιελαιο.

Επεξ/σία από johnniek13
Δημοσ.
20 ώρες πριν, marksk είπε

Μετά από ένα μήνα με πολύ κρέας, λέω να πάρω πλάκα για πίτσα 

https://www.skroutz.gr/s/29905314/Navaris-XL-Set-for-Baking-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-με-Πέτρινη-Λεία-Επιφάνεια-38x30x1-5εκ-53326-01.html

https://www.skroutz.gr/s/40865291/Napoleon-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-με-Πέτρινη-Λεία-Επιφάνεια-38x38εκ-70084.html

 

κοιτάω αυτά τα 2 και μάλλον λέω να πάρω το πρώτο που έχει και φτυάρι αν και της Napoleon θα βγάζει μεγαλύτερη πίτσα.

έχετε να προτείνετε κάτι ; 

θα μπορώ να ψήνω και ψωμί πάνω ;

 

Και με τις 2, θα μπορέσεις να ψήσεις πίτσα, ψωμί κτλ. Προσωπικά, έχω της Napoleon, όπου είναι στα 38εκ ώστε να έχω «αέρα» όταν τοποθετώ πάνω την πίτσα και την γυρνάω. Φτυάρι χρειάζεσαι, ώστε να είναι πιο εύκολη η μεταφορά και η τοποθέτηση της πίτσας πάνω στη πέτρα. Προφανώς μπορείς να αγοράσεις και ξεχωριστά. Μια καλή επιλογή είναι το παρακάτω https://www.skroutz.gr/c/3995/ftyaria-pitsas/m/42393/Eppicotispai.html

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, vins said:

Στα 389€ η Jamestown Knox 3.2 για όποιον ενδιαφέρεται

(Γενικά το αναφέρω @sndev μη μου αγχωθείς 😅 )

Μπα κάνε ότι θες δεν ξανά αναφέρω τπτ για το θέμα ξανά 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sndev είπε

Μπα κάνε ότι θες δεν ξανά αναφέρω τπτ για το θέμα ξανά 

Πλάκα σε κάνω ρε 

Δημοσ.

Κυριακούλα, συννεφιά, καλός καιρός για να ψήσεις και να μην ψηθείς.

2η φορά που ψήνω στην νέα ψησταριά b500, τα συναισθήματα ανάμεικτα καθώς περίμενα πιο καλές φωτιές από την προηγούμενη λόγω του τέταρτου καυστήρα τις οποίες δεν είδα ακόμα.

Βέβαια και τις 2 φορές έψησα με αεράκι, κάτι που με ταλαιπωρούσε και στην προηγούμενη ψησταριά.

Αλήθεια τι είναι αυτό που βελτιώνει τις φωτιές στις πιο ακριβές;

 

Και μια φωτό... θέλω να μοιάσω στον μπαμπά (χοιρινά, κεμπάπ, μπριζόλες και κοτόπουλο παϊδακια που μπήκε μετά)

IMG_20230528_130402.jpg.2192a4907c5cbc7bb7ba0377caa69d7b.jpg

  • Like 9
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αλήθεια τι είναι αυτό που βελτιώνει τις φωτιές στις πιο ακριβές;

IMG_20230528_130402.jpg.2192a4907c5cbc7bb7ba0377caa69d7b.jpg

Μεγαλύτερη «δύναμη» καυστήρων, σχεδιασμός ψησταριάς και υλικά κατασκευής.

  • Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μεγαλύτερη «δύναμη» καυστήρων, σχεδιασμός ψησταριάς και υλικά κατασκευής.

Πέραν από τους καυστήρες, που δεν μπορώ να κάνω εύκολα κάτι, προσπαθώ να καταλάβω τι άλλο επηρεάζει στην κατασκευή.

Βλέπω τις ακριβές ψησταριές να έχουν όλες πλαϊνα, που ίσως έχει να κάνει κατά πόσο επηρεάζονται από τον αέρα.

Ίσως αν αντιληφθώ το "φταίει" να μπορώ να το μπαλώσω σχετικά οικονομικά και να βελτιώσω το ψήσιμο.

Από δύναμη δεν νομίζω οτι έχω θέμα, πάντα σε όλα τα ψησίματα μένω χαμηλά στον επιλογέα, προβλήματα κατανομής θερμότητας έχω κατά βάση

 

 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πέραν από τους καυστήρες, που δεν μπορώ να κάνω εύκολα κάτι, προσπαθώ να καταλάβω τι άλλο επηρεάζει στην κατασκευή.

Βλέπω τις ακριβές ψησταριές να έχουν όλες πλαϊνα, που ίσως έχει να κάνει κατά πόσο επηρεάζονται από τον αέρα.

Ίσως αν αντιληφθώ το "φταίει" να μπορώ να το μπαλώσω σχετικά οικονομικά και να βελτιώσω το ψήσιμο.

Από δύναμη δεν νομίζω οτι έχω θέμα, πάντα σε όλα τα ψησίματα μένω χαμηλά στον επιλογέα, προβλήματα κατανομής θερμότητας έχω κατά βάση

 

 

Noμιζω εχει να κανει με σχεδιασμο του καδου και υλικα καδου και καπακιου.

Πχ στη δικη μου ο καδος και το καπακι ειναι χοντρα οποτε κρατανε καλυτερα θερμοκρασια απο μια απλη λαμαρινα. Επισης εχει 2 σειρες απο ανακλασηρες, μια πανω και μια κατω απο καυστηρες, που φανταζομαι ο λογος υπαρξης ειναι η καλυτερη κατανομη θερμοτητας. Επισης οι σχαρες απο μαντεμι κρατανε καλυτερα θερμοκρασια απο αυτες τις ελαφριες που εχουν οι πιο φθηνες ψησταριες.

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πέραν από τους καυστήρες, που δεν μπορώ να κάνω εύκολα κάτι, προσπαθώ να καταλάβω τι άλλο επηρεάζει στην κατασκευή.

Βλέπω τις ακριβές ψησταριές να έχουν όλες πλαϊνα, που ίσως έχει να κάνει κατά πόσο επηρεάζονται από τον αέρα.

Ίσως αν αντιληφθώ το "φταίει" να μπορώ να το μπαλώσω σχετικά οικονομικά και να βελτιώσω το ψήσιμο.

Από δύναμη δεν νομίζω οτι έχω θέμα, πάντα σε όλα τα ψησίματα μένω χαμηλά στον επιλογέα, προβλήματα κατανομής θερμότητας έχω κατά βάση

 

 

καλημέρα και καλή βδομάδα
όλες οι ψησταριές επηρεάζονται απο τον αέρα άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο  , έχει να κάνει με το σχεδιασμό
 κάτι που δεν έχει απαραίτητα σχέση με την τιμή , το τι πρέπει να έχει  μια ψησταριά  λοιπόν  είναι 
α)  σωστή κατανομή της θερμοκρασίας ,   πολύ σημαντικό ρόλο σ αυτό  παίζει ο αριθμός των καυστήρων  πάντα σε σχέση με τη διάσταση του κάδου  ( λ.χ  άλλο πράγμα οι 3 καυστήρες σε ένα κάδο  60χ40 και άλλο 6  καυστήρες για στην ίδια διάσταση )  όπως και απο ποιο σημείο και μετά ξεκινάν οι τρύπες του κάθε καυστήρα (και αυτό ελέγχεται  εαν σηκώσεις τον ανακλαστήρα απο πάνω του)
β) η διαχείριση  της θερμοκρασίας , το ψήσιμο στη σχάρα είναι διαφορετικό με αυτό του φούρνου , στη σχάρα  για να έχουμε  καλό αποτέλεσμα  χρειαζόμαστε  μεγαλύτερες θερμοκρασίες τέτοιες που θα ψήσουν γρήγορα   χωρίς να το κάψουν αλλα ούτε και να στεγνώσουν το ψητό , αλλα και  χωρίς τον κίνδυνο να πάρει φωτιά απο  τα λίπη
γ) τα υλικά  , τόσο σε πάχος   αλλά και σε υλικό κατασκευής  ,  σε μια σχάρα ας πούμε  το ιδανικό θα είναι μια  ανοξείδωτη με χοντρές και πυκνή διάταξη βέργες ,  το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τα υπολοιπα μέρη  , γενικά το ανοξείδωτο σαν υλικό  είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή  για τις ψησταριές
δ) κατα τη γνώμη μου  είναι σημαντικό η ευκολία στον καθαρισμό όπως και οι απαιτήσεις   συντήρισης (λ.χ .μια μαντεμένια σχάρα   είχει περισσότερες απαιτήσεις απο μια ινοξ  όπως και ένας κάδος με κακή διαχείριση λίπους  που εαν δεν καθαριστεί μπορεί να πάρεις εως και φωτιά )

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, nickol-us είπε

Κυριακούλα, συννεφιά, καλός καιρός για να ψήσεις και να μην ψηθείς.

2η φορά που ψήνω στην νέα ψησταριά b500, τα συναισθήματα ανάμεικτα καθώς περίμενα πιο καλές φωτιές από την προηγούμενη λόγω του τέταρτου καυστήρα τις οποίες δεν είδα ακόμα.

Βέβαια και τις 2 φορές έψησα με αεράκι, κάτι που με ταλαιπωρούσε και στην προηγούμενη ψησταριά.

Αλήθεια τι είναι αυτό που βελτιώνει τις φωτιές στις πιο ακριβές;

 

Και μια φωτό... θέλω να μοιάσω στον μπαμπά (χοιρινά, κεμπάπ, μπριζόλες και κοτόπουλο παϊδακια που μπήκε μετά)

IMG_20230528_130402.jpg.2192a4907c5cbc7bb7ba0377caa69d7b.jpg

Από ότι βλέπω οι καυστήρες έχουν μεταξύ τους πολύ μεγάλη απόσταση και ενδιάμεσα δεν έχει φλογοκρύπτες ώστε να ισομοιράζει την θερμότητα ακόμα και μεταξύ καυστήρων. Άρα έχει μεγάλη απώλεια από εκεί. ενδιάμεσα στους  καυστήρες έχει θέση για να μπουν φλογοκρύπτες; 

Για δοκιμή θα έβγαζα τις φλοκοκρύπτες από τον 3 & 4 καυστήρα και θα τις έβαζα μεταξύ 1 - 2 καυστήρα και 2-3 να δω πως θα συμπεριφερόταν.

  • Like 2
Δημοσ.

Ανοξείδωτο κ καθαρίζεις κ με μωρομαντιλο 

σαν bonus στο επόμενο ανάμα σου ρχετε η χαρακτηριστική μυρωδιά καθαριότητας μωρού 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

καλημέρα και καλή βδομάδα
όλες οι ψησταριές επηρεάζονται απο τον αέρα άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο  , έχει να κάνει με το σχεδιασμό
 κάτι που δεν έχει απαραίτητα σχέση με την τιμή , το τι πρέπει να έχει  μια ψησταριά  λοιπόν  είναι 
α)  σωστή κατανομή της θερμοκρασίας ,   πολύ σημαντικό ρόλο σ αυτό  παίζει ο αριθμός των καυστήρων  πάντα σε σχέση με τη διάσταση του κάδου  ( λ.χ  άλλο πράγμα οι 3 καυστήρες σε ένα κάδο  60χ40 και άλλο 6  καυστήρες για στην ίδια διάσταση )  όπως και απο ποιο σημείο και μετά ξεκινάν οι τρύπες του κάθε καυστήρα (και αυτό ελέγχεται  εαν σηκώσεις τον ανακλαστήρα απο πάνω του)
β) η διαχείριση  της θερμοκρασίας , το ψήσιμο στη σχάρα είναι διαφορετικό με αυτό του φούρνου , στη σχάρα  για να έχουμε  καλό αποτέλεσμα  χρειαζόμαστε  μεγαλύτερες θερμοκρασίες τέτοιες που θα ψήσουν γρήγορα   χωρίς να το κάψουν αλλα ούτε και να στεγνώσουν το ψητό , αλλα και  χωρίς τον κίνδυνο να πάρει φωτιά απο  τα λίπη
γ) τα υλικά  , τόσο σε πάχος   αλλά και σε υλικό κατασκευής  ,  σε μια σχάρα ας πούμε  το ιδανικό θα είναι μια  ανοξείδωτη με χοντρές και πυκνή διάταξη βέργες ,  το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τα υπολοιπα μέρη  , γενικά το ανοξείδωτο σαν υλικό  είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή  για τις ψησταριές
δ) κατα τη γνώμη μου  είναι σημαντικό η ευκολία στον καθαρισμό όπως και οι απαιτήσεις   συντήρισης (λ.χ .μια μαντεμένια σχάρα   είχει περισσότερες απαιτήσεις απο μια ινοξ  όπως και ένας κάδος με κακή διαχείριση λίπους  που εαν δεν καθαριστεί μπορεί να πάρεις εως και φωτιά )

Κάπου έχω δει τέτοιες ψησταριές...

με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά...

Ακόμα και στην διαχείριση του λίπους έχουν κάνει μια μαγκιά και έχουν προσθέσει νερό στον κάδο...

 

Μου θυμίζει το...

Πες μου ότι λες...για την exivos χωρίς να λες... για την exivos...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...