Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Noμιζω εχει να κανει με σχεδιασμο του καδου και υλικα καδου και καπακιου.

Πχ στη δικη μου ο καδος και το καπακι ειναι χοντρα οποτε κρατανε καλυτερα θερμοκρασια απο μια απλη λαμαρινα. Επισης εχει 2 σειρες απο ανακλασηρες, μια πανω και μια κατω απο καυστηρες, που φανταζομαι ο λογος υπαρξης ειναι η καλυτερη κατανομη θερμοτητας. Επισης οι σχαρες απο μαντεμι κρατανε καλυτερα θερμοκρασια απο αυτες τις ελαφριες που εχουν οι πιο φθηνες ψησταριες.

Ευτυχώς οι σχάρες της προηγούμενης ψησταριάς ήταν "σοβαρές" και αντικατέστησαν αυτής της ψησταριάς που πραγματικά ήταν της πλάκας

5 ώρες πριν, plasTOST είπε

Από ότι βλέπω οι καυστήρες έχουν μεταξύ τους πολύ μεγάλη απόσταση και ενδιάμεσα δεν έχει φλογοκρύπτες ώστε να ισομοιράζει την θερμότητα ακόμα και μεταξύ καυστήρων. Άρα έχει μεγάλη απώλεια από εκεί. ενδιάμεσα στους  καυστήρες έχει θέση για να μπουν φλογοκρύπτες; 

Για δοκιμή θα έβγαζα τις φλοκοκρύπτες από τον 3 & 4 καυστήρα και θα τις έβαζα μεταξύ 1 - 2 καυστήρα και 2-3 να δω πως θα συμπεριφερόταν.

Σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα κλείσω τα πλαϊνά ώστε να περιορίσω τον αέρα.

Στα πλάγια του κάδου έχει τρύπα ακριβώς στο ύψος των καυστήρων και είδα να παίζει η φλόγα στους καυστήρες.

Αυτό με τις φλογοκρύπτες... προτείνεις να μπει μεγαλύτερη σε πλάτος φλογοκρύπτη και να βγαίνει η φωτιά από αεραγωγούς;

Θα το κοιτάξω, έχω τους παλιούς,  ίσως δοκιμάσω να κάνω εναλλαγή και να δω αποτελέσματα.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Κάπου έχω δει τέτοιες ψησταριές...

με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά...

Ακόμα και στην διαχείριση του λίπους έχουν κάνει μια μαγκιά και έχουν προσθέσει νερό στον κάδο...

 

Μου θυμίζει το...

Πες μου ότι λες...για την exivos χωρίς να λες... για την exivos...

διαφωνείς κάπου ;

Δημοσ.
5 hours ago, sndev said:

Ανοξείδωτο κ καθαρίζεις κ με μωρομαντιλο 

σαν bonus στο επόμενο ανάμα σου ρχετε η χαρακτηριστική μυρωδιά καθαριότητας μωρού 

ρε μη γελατε σοβαρα το λεω, οντος αμα καψει κ τριφτει για τα χοντρα η σχαρα καθαρίζει με μωρομαντηλο , τουλάχιστον εγω αυτο κανω. 

1 hour ago, nickol-us said:

 

Σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα κλείσω τα πλαϊνά ώστε να περιορίσω τον αέρα.

Στα πλάγια του κάδου έχει τρύπα ακριβώς στο ύψος των καυστήρων και είδα να παίζει η φλόγα στους καυστήρες.

 

μη κανεις πατέντες σε κακη κινεζια πιθανόν  θα το κάνεις χειρότερο

πχ τα πλαινα μπορεί να τα Θέλει να παίρνει αέρα για τη καύση 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Ευτυχώς οι σχάρες της προηγούμενης ψησταριάς ήταν "σοβαρές" και αντικατέστησαν αυτής της ψησταριάς που πραγματικά ήταν της πλάκας

Σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα κλείσω τα πλαϊνά ώστε να περιορίσω τον αέρα.

Στα πλάγια του κάδου έχει τρύπα ακριβώς στο ύψος των καυστήρων και είδα να παίζει η φλόγα στους καυστήρες.

Αυτό με τις φλογοκρύπτες... προτείνεις να μπει μεγαλύτερη σε πλάτος φλογοκρύπτη και να βγαίνει η φωτιά από αεραγωγούς;

Θα το κοιτάξω, έχω τους παλιούς,  ίσως δοκιμάσω να κάνω εναλλαγή και να δω αποτελέσματα.

Εγώ θα σου πρότεινα να βάζεις μικρές ποσότητες μόνο πάνω από τους καυστήρες στα σημεία που έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία δλδ και τα υπόλοιπα στη βοηθητική σχάρα , με αυτό το τρόπο η σχάρα δεν θα έχει λιγότερες απώλειες θερμοκρασίας και όταν θα έρθει η ώρα για τα δεύτερα θα έχουν ήδη ξεκινήσει το ψήσιμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

διαφωνείς κάπου ;

ναι με τον τρόπο που προμοτάρεις/διαφημίζεις το προιόν exivos...σαν να ειναι δικό σου...

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Evgenios_V    μάλλον δεν κατάλαβες  αυτά που έγραψα  ( και το οποίο το εγραψα με αφορμή την απορία του @nickol  και  θέλοντας να το εξηγήσω  οτι ένα προιόν δεν χαρακτηρίζεται απο το πόσο κοστίζει αλλά απο τα χαρακτηριστικά του),  διάβασε το ξανά  λοιπόν και τα ξαναλέμε

καλημέρα και καλή βδομάδα
όλες οι ψησταριές επηρεάζονται απο τον αέρα άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο  , έχει να κάνει με το σχεδιασμό
 κάτι που δεν έχει απαραίτητα σχέση με την τιμή , το τι πρέπει να έχει  μια ψησταριά  λοιπόν  είναι 
α)  σωστή κατανομή της θερμοκρασίας ,   πολύ σημαντικό ρόλο σ αυτό  παίζει ο αριθμός των καυστήρων  πάντα σε σχέση με τη διάσταση του κάδου  ( λ.χ  άλλο πράγμα οι 3 καυστήρες σε ένα κάδο  60χ40 και άλλο 6  καυστήρες για στην ίδια διάσταση )  όπως και απο ποιο σημείο και μετά ξεκινάν οι τρύπες του κάθε καυστήρα (και αυτό ελέγχεται  εαν σηκώσεις τον ανακλαστήρα απο πάνω του)
β) η διαχείριση  της θερμοκρασίας , το ψήσιμο στη σχάρα είναι διαφορετικό με αυτό του φούρνου , στη σχάρα  για να έχουμε  καλό αποτέλεσμα  χρειαζόμαστε  μεγαλύτερες θερμοκρασίες τέτοιες που θα ψήσουν γρήγορα   χωρίς να το κάψουν αλλα ούτε και να στεγνώσουν το ψητό , αλλα και  χωρίς τον κίνδυνο να πάρει φωτιά απο  τα λίπη
γ) τα υλικά  , τόσο σε πάχος   αλλά και σε υλικό κατασκευής  ,  σε μια σχάρα ας πούμε  το ιδανικό θα είναι μια  ανοξείδωτη με χοντρές και πυκνή διάταξη βέργες ,  το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τα υπολοιπα μέρη  , γενικά το ανοξείδωτο σαν υλικό  είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή  για τις ψησταριές
δ) κατα τη γνώμη μου  είναι σημαντικό η ευκολία στον καθαρισμό όπως και οι απαιτήσεις   συντήρισης (λ.χ .μια μαντεμένια σχάρα   είχει περισσότερες απαιτήσεις απο μια ινοξ  όπως και ένας κάδος με κακή διαχείριση λίπους  που εαν δεν καθαριστεί μπορεί να πάρεις εως και φωτιά )

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Πάντως μια Napoleon ανοιξείδωτη όντως τα αξίζει τα χρήματά της.

Νομιζω ολες τα αξιζουν τα λεφτα τους, αρκει να συμβιβαστουμε και με τα αρνητικα που εχουν, που δεν μπορουμε να τα δουμε πριν την αγορα ή απλα απο ενα βιντεο στο ιντερνετ.

Το να βλεπουμε απλα χαρακτηριστικα οπως το υλικο κατασκευης δεν λεει κατι.

Kαι οι δυο παρακατω σχαρες ειναι ανοξειδωτες:

image.png.95b341cf7b2bd54b5813351f2f5a1c61.png

image.png.8e2d16749590fd04fafd6fdae8196fef.png

 

Η μια μπορει να ζυγιζει 300γρ και η αλλη 1 κιλο με την ιδια διαμετρο.

Οποτε με ενα προσεκτικο ελεγχο απο κοντα, βλεπουμε και ποιοτητα κατασκευης, ποσο στιβαρη ειναι, ποιοτητα υλικων κλπ. τα οποια σχεδον ποτε δεν αναφερονται στα review, αφου τα πιο πολλα γινονται για διαφημιση με δωρεαν διαθεση προιοντων κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 4
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 ένας κάδος με κακή διαχείριση λίπους  που εαν δεν καθαριστεί μπορεί να πάρεις εως και φωτιά 

Χε,ευτυχης κατοχος unimac με 3 καυστηρες,επειδη μου ξεφυγαν λιπη στο καθαρισμα περιμετρικα του καδου αρπαξε καλα.Βεβαια μετα απο αυτο δουλευει καλυτερα αλλα καλυτερα don't try this at home.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Νομιζω ολες τα αξιζουν τα λεφτα τους, αρκει να συμβιβαστουμε και με τα αρνητικα που εχουν, που δεν μπορουμε να τα δουμε πριν την αγορα ή απλα απο ενα βιντεο στο ιντερνετ.

Το να βλεπουμε απλα χαρακτηριστικα οπως το υλικο κατασκευης δεν λεει κατι.

Kαι οι δυο παρακατω σχαρες ειναι ανοξειδωτες:

image.png.95b341cf7b2bd54b5813351f2f5a1c61.png

image.png.8e2d16749590fd04fafd6fdae8196fef.png

 

Η μια μπορει να ζυγιζει 300γρ και η αλλη 1 κιλο με την ιδια διαμετρο.

Οποτε με ενα προσεκτικο ελεγχο απο κοντα, βλεπουμε και ποιοτητα κατασκευης, ποσο στιβαρη ειναι, ποιοτητα υλικων κλπ. τα οποια σχεδον ποτε δεν αναφερονται στα review, αφου τα πιο πολλα γινονται για διαφημιση με δωρεαν διαθεση προιοντων κλπ.

Έχεις δίκιο σε αυτό. Ιδίως με τις σχάρες παίζει ρόλο και το πάχος και η πυκνότητα.

  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό. Ιδίως με τις σχάρες παίζει ρόλο και το πάχος και η πυκνότητα.

Οχι μονο στη σχαρα, παντου πρεπει να υπαρχει το σωστο παχος υλικων. 

Ειχα συναρμολογησει πριν 2 χρονια στη Σκωτια μια ψησταρια που πηρε η αδερφη μου με £120 ενω την παρακαλαγα να παρει Genesis σαν τη δικη μου με £650 που ειχε μπει προσφορα τοτε. Το καπακι αν δεν το επιανες να το ανοιξεις απο το κεντρο στραβωνε και εβρισκε αριστερα-δεξια. Το ανοιγες απο την αριστερη πλευρα και εβρισκε στα δεξια. Το ανοιγες απο δεξια και εβρισκε στα αριστερα.

 

  • Like 3
Δημοσ.

Ας σας πω κι εγώ για τα υλικά της σχάρας τώρα που την έχω δουλέψει τη naterial. Οι ινοξ σχάρες σε ο,τι αφορά καθάρισμα και συντήρηση/ευκολία, δε συγκρίνονται με το μαντεμι. Πραγματικά τελειως άλλος κόσμος…

ΑΛΛΑ, σε φθηνές ψησταριές όπως η δικη μου (και αλλες), λόγω μη ομοιομορφίας στο ψήσιμο, τα μαντέμια (ακόμη και τα φθηνά μανισια) συμπεριφέρονται ελαφρώς καλύτερα σε απόδοση.

Αν με ρωτούσαν αν θα ξαναέβαζα ινοξ σχάρες σε αυτήν, θα απαντούσα πως για τη δικη μου χρήση (που είναι σχεδόν καθημερινή) ναι θα το έκανα. Ή για να μιλησω πιο σωστά, θα αγόραζα μια καλύτερη με ινοξ σχάρες από μαμά εξαρχής. 

Απο την άλλη, επειδή κι εγώ αυτό έκανα, αν μου έλεγε κάποιος να σκάσω 1-1,5κ + για αερίου χωρίς να έχω εμπειρία, δεν θα τον πίστευα…Όποτε το καταλαβαίνω κι αυτό.

Αν ψήνετε γενικά, βρείτε κάποιον που να έχει της σειράς κι έναν που να έχει ποιοτικό εργαλείο και πηγαίνετε να τις δείτε/ψήσετε/δοκιμάσετε προτού αγοράσετε. Είναι εμφανής η διαφορα από το πρώτο λεπτό.

Και αν είναι όντως να τα σκάσετε, δείτε την εγγύηση, ποσο διαρκεί και τι καλύπτει, καθώς και τις συμπεριφορές της εκάστοτε αντιπροσωπείας στο πώς και κατά ποσο την τιμούν αυτήν την εγγύηση. Αν πάρετε κάτι για 15 χρόνια και κάνετε τον επιμερισμό, σας βγαίνει πχ 100€ το χρόνο. Έχουν δίκιο τα παιδιά εδώ μέσα που ωθούν σε πιο ποιοτικές αγορές εξαρχής.

  • Like 6
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vins είπε

Ας σας πω κι εγώ για τα υλικά της σχάρας τώρα που την έχω δουλέψει τη naterial. Οι ινοξ σχάρες σε ο,τι αφορά καθάρισμα και συντήρηση/ευκολία, δε συγκρίνονται με το μαντεμι. Πραγματικά τελειως άλλος κόσμος…

Και γω ανοξειδωτες θα παρω οοοοοταν χαλασει το μαντεμι. Αλλα κατι καλο και ποιοτικο, γι αυτο εβαλα και τις φωτο πριν. Μπορεις να βρεις σχαρα με 50ευρω και μπορεις να βρεις και με 150€ και οσο θες.

Σημαντικο να ειναι χοντρη, πυκνη διαταξη και να ειναι δλδ το καλο ανοξειδωτο καταλληλο για φαγητο (να μην μαγνητιζει).

  • Like 4
Δημοσ.
26 minutes ago, vins said:

Οι ινοξ σχάρες σε ο,τι αφορά καθάρισμα και συντήρηση/ευκολία, δε συγκρίνονται με το μαντεμι. Πραγματικά τελειως άλλος κόσμος

Χρησιμοποιείς κ εσύ μωρομαντηλο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...