Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες  το πρόβλημα ξεκινάει απο τον  κατασκευαστή  διότι  δεν μπόρεσε να δώσει λύση για τις αναφλέξεις , αυτό είναι το πρόβλημα που απασχολεί το μέλος  , το να απαντάμε   - σε ελεύθερη μετάφραση -   "θα συμβιβαστείς με  αυτό που έχεις γιατί αυτό το καλύτερο ψήσιμο που μπορεί να κάνει η ψησταριά σου  " δεν νομίζω οτι τον βοηθάμε

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skskre είπε

Δεν έχει ταψακι κάτω, όπως οι Napoleon? Δεν καταλήγουν σε κάτι τέτοιο?

Έχει, αλλά αν κάνει αυτό που λες, να φτιάξει κάτι χωρίς τρύπες, τότε δεν θα καταλήγουν εκεί. Θα λιμναζουν στους φλογοκρυπτες που είναι 3 ενωμένοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

παίδες  το πρόβλημα ξεκινάει απο τον  κατασκευαστή  διότι  δεν μπόρεσε να δώσει λύση για τις αναφλέξεις , αυτό είναι το πρόβλημα που απασχολεί το μέλος  , το να απαντάμε   - σε ελεύθερη μετάφραση -   "θα συμβιβαστείς με  αυτό που έχεις γιατί αυτό το καλύτερο ψήσιμο που μπορεί να κάνει η ψησταριά σου  " δεν νομίζω οτι τον βοηθάμε

Η ψησταριά είναι μια χαρά. Μην τρελλαθούμε κιόλας...

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

παίδες  το πρόβλημα ξεκινάει απο τον  κατασκευαστή  διότι  δεν μπόρεσε να δώσει λύση για τις αναφλέξεις , αυτό είναι το πρόβλημα που απασχολεί το μέλος  , το να απαντάμε   - σε ελεύθερη μετάφραση -   "θα συμβιβαστείς με  αυτό που έχεις γιατί αυτό το καλύτερο ψήσιμο που μπορεί να κάνει η ψησταριά σου  " δεν νομίζω οτι τον βοηθάμε

Ποια εκ των Weber, broil, Napoleon, άντε και η exivos έχει δώσει λύση στις αναφλεξεις? Μόνο η char broil το έχει καταφέρει, αλλά με πολύ καπνα.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι σύστημα τύπου true infrared, ή εκείνες οι αλουμινενιες σχάρες, ή πλάκα ψησίματος.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ποια εκ των Weber, broil, Napoleon, άντε και η exivos έχει δώσει λύση στις αναφλεξεις? Μόνο η char broil το έχει καταφέρει, αλλά με πολύ καπνα.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι σύστημα τύπου true infrared, ή εκείνες οι αλουμινενιες σχάρες, ή πλάκα ψησίματος.

Ότι πεις φίλε μου 

Πληροφοριακά , εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αναφλέξεις 

2 ώρες πριν, est είπε

Η ψησταριά είναι μια χαρά. Μην τρελλαθούμε κιόλας...

Αγαπητέ μου απευθύνεσαι σε λάθος άτομο, τα παράπονα τα έκαναν αλλά προφίλ , εγώ απλά είπα τη γνώμη μου για να τους βοηθήσω 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Ότι πεις φίλε μου

Πες όμως που διαφωνείς σ'αυτά που έγραψα. 

Υπάρχει κάποια αερίου χωρίς αναφλεξεις πέρα από το σύστημα της char broil?

Ή μήπως διαφωνείς ότι η μόνη λύση είναι η πλάκα ψησίματος ή οι σχάρες grill grates? 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πες όμως που διαφωνείς σ'αυτά που έγραψα. 

Υπάρχει κάποια αερίου χωρίς αναφλεξεις πέρα από το σύστημα της char broil?

Ή μήπως διαφωνείς ότι η μόνη λύση είναι η πλάκα ψησίματος ή οι σχάρες grill grates? 

Το έγραψα και ποιο πάνω :)

Δημοσ.
Στις 24/6/2023 στις 10:19 ΜΜ, fysikos είπε

Υπάρχει ομάδα στο fb  που πολλοί αναφέρουν ότι προμηθεύτηκαν από συγκεκριμένο κατασκευαστή και έχουν μείνει ευχαριστημένοι

Ποια ειναι η ομαδα? και ποιος ο κατασκευαστης?

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα σχόλιο μέτα από 2 χρόνια Weber. Ψήνονται όλα καλύτερα αν είναι στον κύκλο στη μέση. Ότι βάλεις γύρο γύρο έχει θέματα , όταν ψήνω για πολλά άτομα έχω θέματα , πχ λιγάκι ώμο ψαρι

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
1 hour ago, andreaspA said:

Ποια ειναι η ομαδα? και ποιος ο κατασκευαστης?

 

GBS INOX  για τις σχάρες, bbq lovers η ομάδα

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

Το έγραψα και ποιο πάνω :)

Σωστά, δεν είχα δει το edit που έκανες. 

Άρα, απ'όλα όσα έγραψα, η ένσταση σου είναι ότι εσύ ΠΟΤΈ δεν είχες θέματα με αναφλεξεις. 

Πάντως στο fb που βλέπω βιντεάκια με exivos υπάρχουν αμαφλεξεις κανονικά, όπως σε όλες τις ψησταριές. Μέχρι και χιουμοριστικά σχόλια έχουν κάνει ό,τι πρέπει να έχεις πυροσβεστήρα δίπλα.

Εκτός αν ψήνεις μόνο στήθος κοτόπουλο ή έμμεσα.

  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Ένα σχόλιο μέτα από 2 χρόνια Weber. Ψήνονται όλα καλύτερα αν είναι στον κύκλο στη μέση. Ότι βάλεις γύρο γύρο έχει θέματα , όταν ψήνω για πολλά άτομα έχω θέματα , πχ λιγάκι ώμο ψαρι

Πιθανόν θέλουν καθαρισμό οι καυστήρες μέσα. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα παρά μία μικρή υστέρηση στον τέρμα δεξιά που αποδίδει λίγο χαμηλότερα αλλά αυτό λύνεται με το αναβάζω λίγο παραπάνω την έντασή του από τους υπόλοιπους καυστήρες

  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως αν ψηνεις κατι λιπαρο θα εχεις και αναφλεξεις. Για να μειωσεις τις αναφλεξεις πρεπει να ψηνεις σε μικροτερη θερμοκρασια ωστε το σημειο που σταζει να μην εχει συνεχη ροη λιπους.

Εγω μεχρι στιγμης εχοντας καταναλωσει 2 φιαλες στην Napoleon 525 δεν ειχα ποτε αναφλεξεις σε κοτοπουλο, χοιρινο ψαρι ή μπιφτεκι. Σε αρνι ειχα καποιες και σε προβατινα πιο πολλες, αλλα με τους καυστηρες στο Min αυτες ηταν πολυ λιγες και διαρκουν δευτερολεπτα. Οι αναφλεξεις που αναφερομαι γινονται πανω στα ανοξειδωτα flavorizers στιγμιαια και οχι στο ταψακι που αποστραγγιζει τα λιπη. Αρα κατα την αποψη μου το νερο σε ενα τετοιο ταψακι δεν προσφερει και πολλα πραγματα για τις αναφλεξεις γιατι πολυ απλα αν φτασεις να εχεις λιπος που καιγεται σταθερα στο ταψακι, σημαινει οτι εχεις και τεραστια ποσοτητα  (συνεχη ροη) που καιγεται στους φλογοκρυπτες. Αρα τι να το κανεις το νερο στο ταψακι αν απο πανω γινεται κολαση και τα παντα μαυριζουν απο την καπνα?

 

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Παντως αν ψηνεις κατι λιπαρο θα εχεις και αναφλεξεις. Για να μειωσεις τις αναφλεξεις πρεπει να ψηνεις σε μικροτερη θερμοκρασια ωστε το σημειο που σταζει να μην εχει συνεχη ροη λιπους.

Εγω μεχρι στιγμης εχοντας καταναλωσει 2 φιαλες στην Napoleon 525 δεν ειχα ποτε αναφλεξεις σε κοτοπουλο, χοιρινο ψαρι ή μπιφτεκι. Σε αρνι ειχα καποιες και σε προβατινα πιο πολλες, αλλα με τους καυστηρες στο Min αυτες ηταν πολυ λιγες και διαρκουν δευτερολεπτα. Οι αναφλεξεις που αναφερομαι γινονται πανω στα ανοξειδωτα flavorizers στιγμιαια και οχι στο ταψακι που αποστραγγιζει τα λιπη. Αρα κατα την αποψη μου το νερο σε ενα τετοιο ταψακι δεν προσφερει και πολλα πραγματα για τις αναφλεξεις γιατι πολυ απλα αν φτασεις να εχεις λιπος που καιγεται σταθερα στο ταψακι, σημαινει οτι εχεις και τεραστια ποσοτητα  (συνεχη ροη) που καιγεται στους φλογοκρυπτες. Αρα τι να το κανεις το νερο στο ταψακι αν απο πανω γινεται κολαση και τα παντα μαυριζουν απο την καπνα?

 

Αυτό ακριβώς! Το περιέγραψες όσο καλύτερα γίνεται.

Επιβεβαιώνω ότι το ίδιο ισχύει και στη Weber που έχω. Θέλει να βρεις τον τρόπο. Αν ψήνεις λιπαρά κρέατα στη σχάρα στο φουλ θα έχεις αναφλεξεις. Οπότε χαμηλώνουμε την ένταση και ψήνουμε με ελαχιστες και στιγμιαίες αναφλεξεις. Επίσης καθαροί φλογοκρυπτες.

  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...