Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ κάνουμε λες και δεν έχουμε αναφλέξεις όταν ψήνουμε στα κάρβουνα :) 

Πρέπει να επισυμάνουμε 2 πράγματα ώστε να υπάρχει μια σφαιρική εικόνα: Αναφλέξεις έχουμε είτε από τις φλογοκρύπτες, είτε από το ταψάκι συλλογής λίπους. Στις φλογοκρύπτες κωνικού σχεδιασμού με αρκετή κλήση και ιδιαίτερα αν είναι αανοξείδωτες οι αναφλέξεις είναι αμελητέες. Ίσως σε πάρα πολύ λιπαρά κρέατα έχουν μία διάρκεια λίγο παραπάνω.

Οι αερίου τύπου weber/napoleon κλπ που ο κάδος τους είναι κωνικός και καταλήγει στο κέντρο και κάτω από τον κάδο να έχει το ταψάκι για την συλλογή λίπους κλπ δεν διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο για αυτό και δεν βάζουν και νερό. Όπως είπε και παραπάνω ο συνψήστης αν είναι γεμάτο το ταψάκι ίσως πάρουν φωτιά αλλά αυτό θα είναι από αμέλια του κατόχου. Μιλάμε για μία απόσταση καυστήρα με ταψάκι πάνω από 2 παλάμες.

Από την άλλη οι τετράγωνισμένες αερίου στύλ επαγγελματικές που η απόσταση του πάτου από τους καυστήρες είναι πολύ κοντά οι κατασκευαστές τους κάνουν χρήση νερού στο ταψάκι και για αυτόν τον λόγο αναφέρουν ότι δεν έχουν αναφλέξεις. 

Το κατά πόσο επηρρεάζει γευστικά το αποτέλεσμα αυτό είναι υποκειμενικό.

Σχετικά με τις weber: ποτέ μα ποτέ δεν είχα αναφλέξεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να τρομάξω.

 

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δε θα πω τπτ καθώς αν πω ότι στην νεα μου έχω ελάχιστες θα ακούσω το μαγικό ότι είναι καθαρή ακόμα 

Για πάμε δυνατά @vins  που είσαι

FB_IMG_1686343050951.jpg.7ec88cd1d72765d200ab5541ebd49324.jpg

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σωστά, δεν είχα δει το edit που έκανες. 

Άρα, απ'όλα όσα έγραψα, η ένσταση σου είναι ότι εσύ ΠΟΤΈ δεν είχες θέματα με αναφλεξεις. 

Πάντως στο fb που βλέπω βιντεάκια με exivos υπάρχουν αμαφλεξεις κανονικά, όπως σε όλες τις ψησταριές. Μέχρι και χιουμοριστικά σχόλια έχουν κάνει ό,τι πρέπει να έχεις πυροσβεστήρα δίπλα.

Εκτός αν ψήνεις μόνο στήθος κοτόπουλο ή έμμεσα.

   να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα , αναφλέξεις  υπάρχουν  ακόμη και αν ψήνουμε με κάρβουνο ,  αν υπάρχει μεγάλη θερμοκρασία και ψήνουμε λιπαρά τότε σίγουρα θα έχουμε αναφλέξεις , το θέμα είναι πόσο αυτές ελέγχονται , και εκεί ακριβώς αναφέρομαι όταν λέω οτι δεν έχω πρόβλημα  , στις φωτογραφίες που ανέβασα τελευταία εαν προσεξεις στην πρωτη  το κοτόπουλο -που ηταν απο τα ποιο λιπαρα που εψησα -  έχει μικρό μαυρισμα σημαδι οτι ειχε ανάφλεξη μόλις όμως χαμήλωσα την ένταση τέλος όλα  κάτι που να το δεις στη δευτερη φωτογραφία
Σε ότι αφορά τα βίντεο που αναφέρεις  απ όσα εχω δει  σ αυτά οι αναφλέξεις κρατάνε ένα κλάσμα   Αν  εσυ θεωρείς οτι αυτές οι αναφλέξεις δημιουργούν πρόβλημα   στο ψήσιμο  δεν μπορώ να κάνω κάτι

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

   να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα , αναφλέξεις  υπάρχουν  ακόμη και αν ψήνουμε με κάρβουνο ,  αν υπάρχει μεγάλη θερμοκρασία και ψήνουμε λιπαρά τότε σίγουρα θα έχουμε αναφλέξεις , το θέμα είναι πόσο αυτές ελέγχονται , και εκεί ακριβώς αναφέρομαι όταν λέω οτι δεν έχω πρόβλημα  , στις φωτογραφίες που ανέβασα τελευταία εαν προσεξεις στην πρωτη  το κοτόπουλο -που ηταν απο τα ποιο λιπαρα που εψησα -  έχει μικρό μαυρισμα σημαδι οτι ειχε ανάφλεξη μόλις όμως χαμήλωσα την ένταση τέλος όλα  κάτι που να το δεις στη δευτερη φωτογραφία
Σε ότι αφορά τα βίντεο που αναφέρεις  απ όσα εχω δει  σ αυτά οι αναφλέξεις κρατάνε ένα κλάσμα   Αν  εσυ θεωρείς οτι αυτές οι αναφλέξεις δημιουργούν πρόβλημα   στο ψήσιμο  δεν μπορώ να κάνω κάτι

Εντάξει υπάρχουν βίντεο με αναφλεξεις διαρκείας, αλλά δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.

Στη Weber υπάρχουν κατά κύριο λόγο στιγμιαίες, αλλά και διαρκείας σε ορισμένες περιπτώσεις, που βέβαια μπορείς να τις διαχειριστείς πολύ εύκολα.

  • Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, sndev said:

Εγώ δε θα πω τπτ καθώς αν πω ότι στην νεα μου έχω ελάχιστες θα ακούσω το μαγικό ότι είναι καθαρή ακόμα 

Για πάμε δυνατά @vins  που είσαι

FB_IMG_1686343050951.jpg.7ec88cd1d72765d200ab5541ebd49324.jpg

Διονυσηηηηηηηηη πιάσε μια μπυρα 😂😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εντάξει υπάρχουν βίντεο με αναφλεξεις διαρκείας, αλλά δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.

Στη Weber υπάρχουν κατά κύριο λόγο στιγμιαίες, αλλά και διαρκείας σε ορισμένες περιπτώσεις, που βέβαια μπορείς να τις διαχειριστείς πολύ εύκολα.

Θαυμάζω την υπομονή σου...!!!

 

Προσωπικά στον Θανάση/exivos δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ να σχολιάσω τίποτα...

Να θυμασαι...

Ο νεκρός δεν ξέρει ότι είναι νεκρός δεν νιώθει τίποτα...οι γύρω του υποφέρουν...

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Θαυμάζω την υπομονή σου...!!!

 

Προσωπικά στον Θανάση/exivos δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ να σχολιάσω τίποτα...

Να θυμασαι...

Ο νεκρός δεν ξέρει ότι είναι νεκρός δεν νιώθει τίποτα...οι γύρω του υποφέρουν...

χαχαχαχαχ
ξέρεις  λένε οτι πολλές φορές το μεγάλο μίσος κρυβει έρωτα ,,,,,,,    

Δημοσ.

ο λόγος σου με χόρτασε κ το ψωμί σου φατο ( για να μαστε κ οντοπικ ) 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

πήρα την παρακάτω ψησταριά και αφού τελείωσα με την συναρμολόγηση, ήρθε η ώρα να συνδέσω μπουκάλα και να κάνω season την ψησταριά.

Αυτό που είδα σε βιντέκια στο youtube είναι

  1. πλένω πρώτα τις σχάρες/πλάκες και τις φλογοκρύπτες και σαπούνι και νεράκι, τα στεγνώνω με μια πετσέτα και μετά για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με ανοιχτό το καπάκι, ανάβω το bbq
  2. μετά αλοίφω με λαδάκι (ηλιέλαιο;;) και από τις 2 μεριές τις σχάρες/πλάκες και το εσωτερικό από το καπάκι της ψησταριάς και μετά πάλι για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με κλειστό το καπάκι, ανάβω το bbq

Καλά τα λέω; Είναι κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,
Βασίλης

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

πήρα την παρακάτω ψησταριά και αφού τελείωσα με την συναρμολόγηση, ήρθε η ώρα να συνδέσω μπουκάλα και να κάνω season την ψησταριά.

Αυτό που είδα σε βιντέκια στο youtube είναι

  1. πλένω πρώτα τις σχάρες/πλάκες και τις φλογοκρύπτες και σαπούνι και νεράκι, τα στεγνώνω με μια πετσέτα και μετά για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με ανοιχτό το καπάκι, ανάβω το bbq
  2. μετά αλοίφω με λαδάκι (ηλιέλαιο;;) και από τις 2 μεριές τις σχάρες/πλάκες και το εσωτερικό από το καπάκι της ψησταριάς και μετά πάλι για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με κλειστό το καπάκι, ανάβω το bbq

Καλά τα λέω; Είναι κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Διάβασε καλά τις οδηγίες χρήσης. Οτιδήποτε άλλο διαβάζεις εδώ ή βλέπεις στο YouTube, είναι συμπληρωματικό. Βάλτην να κάψει καλά πριν την πρώτη χρήση. Μετά ρίξε πάνω δύο μπριζόλες. Υγεία και καλή καρδιά Über alles. Να είσαι καλά να τη χαίρεσαι. Καλορίζικη 🤗

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

πήρα την παρακάτω ψησταριά και αφού τελείωσα με την συναρμολόγηση, ήρθε η ώρα να συνδέσω μπουκάλα και να κάνω season την ψησταριά.

Αυτό που είδα σε βιντέκια στο youtube είναι

  1. πλένω πρώτα τις σχάρες/πλάκες και τις φλογοκρύπτες και σαπούνι και νεράκι, τα στεγνώνω με μια πετσέτα και μετά για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με ανοιχτό το καπάκι, ανάβω το bbq
  2. μετά αλοίφω με λαδάκι (ηλιέλαιο;;) και από τις 2 μεριές τις σχάρες/πλάκες και το εσωτερικό από το καπάκι της ψησταριάς και μετά πάλι για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με κλειστό το καπάκι, ανάβω το bbq

Καλά τα λέω; Είναι κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Πρώτα θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για διαρροή στις συνδέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δεις φυσαλίδες.

Το πρώτο κάψιμο θα πρέπει να γίνει με φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά υπολείμματα/έλαια. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Το τελευταίο μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα, εάν θέλεις για να γίνει καλύτερο seasoning.

  • Like 5
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

χαχαχαχαχ
ξέρεις  λένε οτι πολλές φορές το μεγάλο μίσος κρυβει έρωτα ,,,,,,,    

Ε όχι και μίσος ρε. Σιγά μην μισούμε κάποιον γιατί έχει διαφορετική άποψη πάνω στο χόμπι μας.

  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, devils_reject είπε

Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ;

καλημέρα  , τις πέτρες  δεν τις πλένουμε , επειδή είναι πορώδης δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό  γιατί θα εισχωρήσει μέσα , συνήθως την  καίμε  και στη συνέχεια  ξύνουμε με μια σπάτουλα-ξύστρα  , δεν πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν αυτό όμως δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα  στη χρήση αλλά ούτε και στην υγιεινή 
** προσοχή με το νερό , η πέτρα όπως και όλα τα κεραμικά  θρυμματίζονται  εαν ερθουν σε επαφή με νερό όταν είναι ζεστές /καυτές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...