Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, johnniek13 said:

Μολις πατησα το ανοξειδωτο καπακι για το ψησιμο πιτσας στην rogue 525. Πηρα κομματι 80Χ44 ποντους παχους 1.5 mm και το λυγισα με το χερι αφου το εδεσα πανω σε παγκο. το τελικο υψος απο  την σχαρα ειναι 10 cm και παταει στις ακρες εκει που πατανε οι σχαρες (εχω βγαλει τις ακριανες).  κοστος 32 ευρω.

Δοκιμη μαλλον αυριο.

 

20230902_090638.jpg

20230902_090728.jpg

Περιμένω πως και πως και εγώ τα αποτελέσματα της δοκιμής σου!

Μπράβο φίλε!

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα ομάδα 

 

ερώτηση. Η συγκεκριμένη για της Kenton 4b σχάρες κάνει ή θα τις χαλάσει ;; Της Weber είναι 

εμαγιε δε είναι ;;

IMG_4449.png

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ventic139 είπε

Καλημέρα ομάδα 

 

ερώτηση. Η συγκεκριμένη για της Kenton 4b σχάρες κάνει ή θα τις χαλάσει ;; Της Weber είναι 

εμαγιε δε είναι ;;

IMG_4449.png

Δεν θα ανατρέξω στη γνωστό ρητό για τον κουβά και το πηγάδι 🤭 αλλά θα σου πω ότι οι βούρτσες χαλάνε και όχι οι σχάρες. 

Ναι, έχω ακούσει περιπτώσεις να φεύγουν τσιπς από το εμαγιέ αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολήσει σαν ενδεχόμενο.

Μπορείς πάντως, να δοκιμάσεις τη συμπεριφορά και την αντοχή μιας φθηνότερης βούρτσας και να σκεφτείς μετά αν θα πρέπει να αναβαθμίσεις την επιλογή σου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Μολις πατησα το ανοξειδωτο καπακι για το ψησιμο πιτσας στην rogue 525

Καλή πατέντα φαίνεται. Πριν ασχοληθείς να το φτιάξεις, δοκίμασες να κάνεις πίτσα και δεν σε ικανοποίησε? 

Επίσης το χαμηλό ύψος του θα σε δυσκολέψει να φτιαρίσεις την πίτσα μέσα. Ή θα το τοποθετείς αφού βάλεις την πίτσα?

Δημοσ.
48 minutes ago, protathlitis said:

Καλή πατέντα φαίνεται. Πριν ασχοληθείς να το φτιάξεις, δοκίμασες να κάνεις πίτσα και δεν σε ικανοποίησε? 

Επίσης το χαμηλό ύψος του θα σε δυσκολέψει να φτιαρίσεις την πίτσα μέσα. Ή θα το τοποθετείς αφού βάλεις την πίτσα?

θα το βαζω μαζι με την πετρα πιτσας για περιπου 10 λεπτα προθερμασνη με 4 καυστηρες. Οταν βαζω την πιτσα θα σβηνω τους μεσαιους. 

Για τον φιλο που ρωτησε πιο πανω... Αν προθερμανω την πετρα σωστα και με θερμοκρασια περιπου 320 και βαλω την πιτσα, τοτε σε 4-5 λεπτα ψηνεται απο κατω και απο πανω απλα λιωνει το τυρι. αυτο γιατι οι πλαινοι καυστηρες στελνουν πανω την φωτια αλλα η πετρα δρα σαν ασπιδα. με το καπακι θα οδηγησω την θερμοτητα ακριβως πανω απο την πιτσα. Στοχος να καφετιαζει και απο πανω σε κατω απο 5 λεπτα.

  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν φίλοι μου καλοί.. ανακάλυψα ένα προϊόν που νομίζω βοηθάει πολύ στο καθάρισμα και της σχάρας αλλά γενικά και της ψησταριάς. Αλλά κυρίως της σχάρας. Το προϊόν αυτό είναι το γνωστό κίτρινο χαμογελαστό Σφουγγαράκη scrub daddy .  Κάνει πολύ καλή δουλειά όταν το βάζεις σε κρύο νερό γίνεται πέτρα και καθαρίζει πολύ καλά την σχάρα. Όχι φυσικά όταν καίει η ψησταριά αλλά όταν είναι κρύα. Έχει πολλά παράγωγα αλλά πιο εύκολα βρίσκεις το κλασικό κίτρινο με  το χαμόγελο, 4 ευρώ έχει στα my market αλλά υπάρχει και στο skroutz.  Το πλεονέκτημα που έχει είναι το υλικό του που δεν γρατζουναει αλλά καθαρίζει αρκετά εύκολα.

Δημοσ.

 Με αφορμή την ανάρτηση του @estκαι τη προτροπή μου  για ψητά λαχανικά

Ψητές πατάτες αλλά και μελιτζάνες για σήμερα (συνοδευτικά ψητής πέστροφας)  κομμένα σε φέτες μια μικρή επάλειψη  λάδι ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν ,  ίσως να μην  πετύχει στην πρώτη προσπάθεια αξίζει όμως να το προσπαθήσετε 

IMG_20230903_145613.jpg

IMG_20230903_145449.jpg

IMG_20230903_145413.jpg

IMG_20230903_145332.jpg

IMG_20230903_145305.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
Στις 2/9/2023 στις 4:59 ΜΜ, johnniek13 είπε

θα το βαζω μαζι με την πετρα πιτσας για περιπου 10 λεπτα προθερμασνη με 4 καυστηρες. Οταν βαζω την πιτσα θα σβηνω τους μεσαιους. 

Για τον φιλο που ρωτησε πιο πανω... Αν προθερμανω την πετρα σωστα και με θερμοκρασια περιπου 320 και βαλω την πιτσα, τοτε σε 4-5 λεπτα ψηνεται απο κατω και απο πανω απλα λιωνει το τυρι. αυτο γιατι οι πλαινοι καυστηρες στελνουν πανω την φωτια αλλα η πετρα δρα σαν ασπιδα. με το καπακι θα οδηγησω την θερμοτητα ακριβως πανω απο την πιτσα. Στοχος να καφετιαζει και απο πανω σε κατω απο 5 λεπτα.

Αν εχεις και δευτερη πετρα βαλτη πανω απο την κατασκευη που εκανες για να κρατησει περισσοτερη θερμοκρασια. Ισως βοηθησει κι αυτο, αλλα καλυτερα κανε δοκιμες και θα το βρεις. Οπως ειπε και ο @ηνίοχος μπορεις να βγαλεις τους πλαινους φλογοκρυπτες για να εχεις πιο αμεση φλογα στα πλαγια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πειραμα ολοκληρωθηκε...

Δειτε φωτος.

πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl.

Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260.

Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα.

γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου).

Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι  σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω.

Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια.

 

20230903_201743.jpg

20230903_202925.jpg

20230903_202938.jpg

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν.

Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση;

Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁

Επεξ/σία από thessalos_
  • Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Το πειραμα ολοκληρωθηκε...

Δειτε φωτος.

πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl.

Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260.

Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα.

γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου).

Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι  σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω.

Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια.

 

20230903_201743.jpg

20230903_202925.jpg

20230903_202938.jpg

Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα.

49 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν.

Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση;

Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Για τον φωτισμό, δες μία το παρακάτω βιντεάκι, στο 1 λεπτό. Νομίζω πως είναι από ένα παιδί που συμμετέχει στο θέμα αυτό.

Εάν η ψησταριά έχει δικό της λάστιχο και ρυθμιστή, τότε απλά θα αλλάξεις τον ρυθμιστή που έχει με τον αντίστοιχο της coral, γκρι στα 37mbar για προπάνιο και κόκκινος στα 30mbar για μείγμα. Καλύτερα να προτιμήσεις προπάνιο, γκρι μπουκάλα, με τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar.

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 minutes ago, ilpapacha said:

Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα.

Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnniek13 είπε

Το πειραμα ολοκληρωθηκε...

Δειτε φωτος.

πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl.

Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260.

Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα.

γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου).

Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι  σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω.

Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια.

 

20230903_201743.jpg

20230903_202925.jpg

20230903_202938.jpg

Ωραίος !!  Βρήκες τον τρόπο που λειτουργεί και την επόμενη φορά θα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο (όχι ότι δεν είναι καλό αυτή που ανέβασες)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vins είπε

Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»;

Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...