sargus Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, johnniek13 said: Μολις πατησα το ανοξειδωτο καπακι για το ψησιμο πιτσας στην rogue 525. Πηρα κομματι 80Χ44 ποντους παχους 1.5 mm και το λυγισα με το χερι αφου το εδεσα πανω σε παγκο. το τελικο υψος απο την σχαρα ειναι 10 cm και παταει στις ακρες εκει που πατανε οι σχαρες (εχω βγαλει τις ακριανες). κοστος 32 ευρω. Δοκιμη μαλλον αυριο. Περιμένω πως και πως και εγώ τα αποτελέσματα της δοκιμής σου! Μπράβο φίλε!
ventic139 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ομάδα ερώτηση. Η συγκεκριμένη για της Kenton 4b σχάρες κάνει ή θα τις χαλάσει ;; Της Weber είναι εμαγιε δε είναι ;; Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2023 από ventic139
est Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, ventic139 είπε Καλημέρα ομάδα ερώτηση. Η συγκεκριμένη για της Kenton 4b σχάρες κάνει ή θα τις χαλάσει ;; Της Weber είναι εμαγιε δε είναι ;; Δεν θα ανατρέξω στη γνωστό ρητό για τον κουβά και το πηγάδι 🤭 αλλά θα σου πω ότι οι βούρτσες χαλάνε και όχι οι σχάρες. Ναι, έχω ακούσει περιπτώσεις να φεύγουν τσιπς από το εμαγιέ αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολήσει σαν ενδεχόμενο. Μπορείς πάντως, να δοκιμάσεις τη συμπεριφορά και την αντοχή μιας φθηνότερης βούρτσας και να σκεφτείς μετά αν θα πρέπει να αναβαθμίσεις την επιλογή σου.
protathlitis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, johnniek13 είπε Μολις πατησα το ανοξειδωτο καπακι για το ψησιμο πιτσας στην rogue 525 Καλή πατέντα φαίνεται. Πριν ασχοληθείς να το φτιάξεις, δοκίμασες να κάνεις πίτσα και δεν σε ικανοποίησε? Επίσης το χαμηλό ύψος του θα σε δυσκολέψει να φτιαρίσεις την πίτσα μέσα. Ή θα το τοποθετείς αφού βάλεις την πίτσα?
johnniek13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 48 minutes ago, protathlitis said: Καλή πατέντα φαίνεται. Πριν ασχοληθείς να το φτιάξεις, δοκίμασες να κάνεις πίτσα και δεν σε ικανοποίησε? Επίσης το χαμηλό ύψος του θα σε δυσκολέψει να φτιαρίσεις την πίτσα μέσα. Ή θα το τοποθετείς αφού βάλεις την πίτσα? θα το βαζω μαζι με την πετρα πιτσας για περιπου 10 λεπτα προθερμασνη με 4 καυστηρες. Οταν βαζω την πιτσα θα σβηνω τους μεσαιους. Για τον φιλο που ρωτησε πιο πανω... Αν προθερμανω την πετρα σωστα και με θερμοκρασια περιπου 320 και βαλω την πιτσα, τοτε σε 4-5 λεπτα ψηνεται απο κατω και απο πανω απλα λιωνει το τυρι. αυτο γιατι οι πλαινοι καυστηρες στελνουν πανω την φωτια αλλα η πετρα δρα σαν ασπιδα. με το καπακι θα οδηγησω την θερμοτητα ακριβως πανω απο την πιτσα. Στοχος να καφετιαζει και απο πανω σε κατω απο 5 λεπτα. 1
smav82 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Λοιπόν φίλοι μου καλοί.. ανακάλυψα ένα προϊόν που νομίζω βοηθάει πολύ στο καθάρισμα και της σχάρας αλλά γενικά και της ψησταριάς. Αλλά κυρίως της σχάρας. Το προϊόν αυτό είναι το γνωστό κίτρινο χαμογελαστό Σφουγγαράκη scrub daddy . Κάνει πολύ καλή δουλειά όταν το βάζεις σε κρύο νερό γίνεται πέτρα και καθαρίζει πολύ καλά την σχάρα. Όχι φυσικά όταν καίει η ψησταριά αλλά όταν είναι κρύα. Έχει πολλά παράγωγα αλλά πιο εύκολα βρίσκεις το κλασικό κίτρινο με το χαμόγελο, 4 ευρώ έχει στα my market αλλά υπάρχει και στο skroutz. Το πλεονέκτημα που έχει είναι το υλικό του που δεν γρατζουναει αλλά καθαρίζει αρκετά εύκολα.
ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Με αφορμή την ανάρτηση του @estκαι τη προτροπή μου για ψητά λαχανικά Ψητές πατάτες αλλά και μελιτζάνες για σήμερα (συνοδευτικά ψητής πέστροφας) κομμένα σε φέτες μια μικρή επάλειψη λάδι ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν , ίσως να μην πετύχει στην πρώτη προσπάθεια αξίζει όμως να το προσπαθήσετε 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 2/9/2023 στις 4:59 ΜΜ, johnniek13 είπε θα το βαζω μαζι με την πετρα πιτσας για περιπου 10 λεπτα προθερμασνη με 4 καυστηρες. Οταν βαζω την πιτσα θα σβηνω τους μεσαιους. Για τον φιλο που ρωτησε πιο πανω... Αν προθερμανω την πετρα σωστα και με θερμοκρασια περιπου 320 και βαλω την πιτσα, τοτε σε 4-5 λεπτα ψηνεται απο κατω και απο πανω απλα λιωνει το τυρι. αυτο γιατι οι πλαινοι καυστηρες στελνουν πανω την φωτια αλλα η πετρα δρα σαν ασπιδα. με το καπακι θα οδηγησω την θερμοτητα ακριβως πανω απο την πιτσα. Στοχος να καφετιαζει και απο πανω σε κατω απο 5 λεπτα. Αν εχεις και δευτερη πετρα βαλτη πανω απο την κατασκευη που εκανες για να κρατησει περισσοτερη θερμοκρασια. Ισως βοηθησει κι αυτο, αλλα καλυτερα κανε δοκιμες και θα το βρεις. Οπως ειπε και ο @ηνίοχος μπορεις να βγαλεις τους πλαινους φλογοκρυπτες για να εχεις πιο αμεση φλογα στα πλαγια.
Evgenios_V Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ...Τέλη...Τέλη είσαι εδώ...??? Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από Evgenios_V
johnniek13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από johnniek13 8
thessalos_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν. Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση; Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁 Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από thessalos_ 2
ilpapacha Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, johnniek13 είπε Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα. 49 λεπτά πριν, thessalos_ είπε Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν. Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση; Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁 Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Για τον φωτισμό, δες μία το παρακάτω βιντεάκι, στο 1 λεπτό. Νομίζω πως είναι από ένα παιδί που συμμετέχει στο θέμα αυτό. Εάν η ψησταριά έχει δικό της λάστιχο και ρυθμιστή, τότε απλά θα αλλάξεις τον ρυθμιστή που έχει με τον αντίστοιχο της coral, γκρι στα 37mbar για προπάνιο και κόκκινος στα 30mbar για μείγμα. Καλύτερα να προτιμήσεις προπάνιο, γκρι μπουκάλα, με τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. 1 2
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, ilpapacha said: Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα. Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»;
ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, johnniek13 είπε Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Ωραίος !! Βρήκες τον τρόπο που λειτουργεί και την επόμενη φορά θα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο (όχι ότι δεν είναι καλό αυτή που ανέβασες)
ilpapacha Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, vins είπε Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»; Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα