Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εχει καποια χρηση αυτο? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχει λιγα μποσικα σε περιπτωση διαστολης να μην στραβωνουν

Είναι αυτό και το θέμα των λιγότερων κολλησεων. Ωστόσο ανακαλυψα στην πορεία ότι μπορείς να τις καθαρίσεις πολύ πιο εύκολα γιατί ακριβώς περιστρέφονται. Επομένως δε χρειάζεται να ζοριστείς με την μπίχλα ανάμεσα στις βέργες. Μείωσε ακόμη περισσότερο το χρόνο καθαριότητας.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Ανοξείδωτο ψηφίζω και εγώ , σε αντίθεση με το μαντέμι δεν χρειάζεται καμία συντήρηση και έχει πολύ καλή συμπεριφορά στη θερμική αγωγιμότητα ( δεν αποβάλλει τη θερμότητα) 

Είτε κολλητή  είτε σε πλαίσιο δεν έχει διαφορά στην απόδοση , αυτό που   καθορίζει την απόδοση είναι η μάζα το συνολικό βάρος της  δλδ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

ένα γρήγορα καθάρισμα με μια καλή βούρτσα χρειάζεται το μαντέμι.  Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι το κάτω μέρος των σχαρών..

Το προτιμώ πάντως, καθώς και τα τηγάνια στο σπίτι από μαντέμι είναι.

εδώ είναι ένα συγκριτικό από την Napoleon. Νομίζω η weber χρησιμοποιεί ως επί το πλείστων μαντέμι.

Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ σημεία σκουριάς στις σχάρες της Weber μου.

https://www.napoleon.com/en/at/barbecues/blog/what-difference-between-cast-iron-stainless-steel-cooking-grids

image.png.c97f3e9cdae62e13d3082885d273bf3a.png

Επεξ/σία από protathlitis
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, protathlitis είπε

και μια και αναφέρει για sear marks, ορίστε ένα Τ-Bone που έψησα πρόσφατα.

Το καλώδιο που φαίνεται είναι από το θερμόμετρο της ψησταριάς.

 

Ποια weber ειναι αυτη; τι βιδες ειναι αυτες πισω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι η Spirit EPX-325S PREMIUM GBS.

Είναι το πρώτο μοντέλο που βγήκε με weber connect και μετά βγήκε αυτό που η μόνη διαφορά είναι το πλαϊνό μάτι.

https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit/46813729.html?cgid=391#start=1

Αυτές οι βίδες συγκρατούν τον αισθητήρα θερμοκρασίας του χώρου της ψησταριάς.

 

Επεξ/σία από protathlitis
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι να σας πω εγω παντως με τις μαντεμενιες δεν εχω θεμα, 3-4 λεπτα υποθεση ειναι  μετα το ψησιμο  η δουλεια, βουρτσα, λαδακι , παιρνω με λιγο χαρτι κουζινας "ελαφρια", και ξανα λαδακι και γεια σας.

  • Like 3
Δημοσ.

καλές χρυσές οι μαντεμένιες  σχάρες  δεν πρόκειται να  σαπίσουν ποτέ   εχουν καλή συμπεριφορά   στο να κρατάνε θερμοκρασία   και βοηθούν στο ψήσιμο αλλά μέχρι εκεί οι ανοξείδωτες  είναι σε άλλη κατηγορία  δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι όλες οι  κορυφαίες ψησταριές   έχουν  ανοξείδωτες σχάρες - και όχι μόνο-   αλλά και οι γνωστές  γουεμπερ  ναπολεόν  μπρόιλ κινγκ   επιλέγουν ανοξείδωτες σχάρες για τα κορυφαία μοντέλα τους

Δημοσ.

Αυτά εξηγούσα νωρίτερα σε ένα φίλο, υπέρμαχο του κάρβουνου. Όλοι λατρεύουμε το κάρβουνο. Και μόνο που ανάβει, σου έρχονται μυρωδιές και μνήμες. Αλλά με το αέριο, ακόμα και το βράδυ να γυρίσεις αποκαμωμένος, κάτι θα βγει στο πιτς φυτίλι...

Screenshot_2023-09-05-19-04-56-801-edit_com_miui.gallery.jpg.c2adb675b7a5842a8fb6bfd08dcb7c73.jpg

Screenshot_2023-09-05-19-05-18-127-edit_com_miui.gallery.jpg.5ea20d180c78f12c49e7d634a6db57dc.jpg

 

 

  • Like 11
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα νέος στο χόμπι και ελπίζω να πάμε καλά.

Έχω διαβάσει κάποια πράγματα και η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί λίγο και είναι πάρα πολλά αυτά που γράφονται.

Θέλω μια ψησταριά για το μπαλκόνι μου θέλω να πάρω κάτι που να μην με περιορίζει όσο γίνεται σε κάτι και να έχω καλά αποτελέσματα έχω σκεφτεί αυτη

https://www.skroutz.gr/s/28474904/Broil-King-Gem-310-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-55x34ek-me-3-Esties-6-9kW-814-153.html

Τι λέτε υπέρ κατά?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Amaretos είπε

Τι να σας πω εγω παντως με τις μαντεμενιες δεν εχω θεμα, 3-4 λεπτα υποθεση ειναι  μετα το ψησιμο  η δουλεια, βουρτσα, λαδακι , παιρνω με λιγο χαρτι κουζινας "ελαφρια", και ξανα λαδακι και γεια σας.

Μια απο τα ίδια...

5 Λεπτά αμέσως μετά το ψήσιμο...τριψιμο με την βούρτσα και λαδάκι (με πινέλο αν βρω σπρέι θα ειναι ακόμα ποιο γρήγορο) ενα αναμά για να καπνίσει και αυτό ήταν...

ΑΝ μπορώ να βρώ καποιο αρνητικό ειναι το βάρος τους...αλλά αυτό βοηθάει στο ψήσιμο... κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις...

ΑΝ κάποια στιγμή χαλάσουν (αλήθεια χαλάει το μαντέμι ???) τότε θα το σκεφτώ με τι θα τις αντικαταστήσω...

 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, est είπε

Αυτά εξηγούσα νωρίτερα σε ένα φίλο, υπέρμαχο του κάρβουνου. Όλοι λατρεύουμε το κάρβουνο. Και μόνο που ανάβει, σου έρχονται μυρωδιές και μνήμες. Αλλά με το αέριο, ακόμα και το βράδυ να γυρίσεις αποκαμωμένος, κάτι θα βγει στο πιτς φυτίλι...

Screenshot_2023-09-05-19-04-56-801-edit_com_miui.gallery.jpg.c2adb675b7a5842a8fb6bfd08dcb7c73.jpg

Screenshot_2023-09-05-19-05-18-127-edit_com_miui.gallery.jpg.5ea20d180c78f12c49e7d634a6db57dc.jpg

 

 

όλοι υπέρμαχοι του κάρβουνου ήμασταν  , όταν όμως δοκιμάσαμε το αέριο  αναθεωρήθηκαν πολλά  ...
ψήνω πάνω απο 20 χρόνια  με αέριο  και ειλικρινά   δε θα γύριζα ποτέ πίσω  στο κάρβουνο όχι μόνο στην ευκολία αλλά και  στην ποιότητα  που προσφέρουν στα ψητά
βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς  συγκρίνουμε  τις παραδοσιακές  ανοιχτές  και  τις περισσότερες φορές αυτοσχέδιες ψησταριές κάρβουνου  με  τις  υγραερίου που εκ των πραγμάτων  η κάθε μια απ αυτές έχει  πολλές ώρες σχεδιασμού και πειραματισμού απο μια ομάδα ανθρώπων  πίσω  της μέχρι να βγεί στην αγορά , και σαφώς  δεν είναι το ίδιο  με μια  καμάντο   , η αργεντίνικου τύπου όπως η σαντα μαρία  ή ακόμη  και σε μια υβριδική  καλαμαζοο   και πάλι όμως  δεν είναι  το ίδιο ευκολες και γρήγορες  (εκτός ίσως απο την τελευταία )

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

ΑΝ κάποια στιγμή χαλάσουν (αλήθεια χαλάει το μαντέμι ???)

Αμα την ριξεις κατω :P ή αμα σου σκουριασει και βαριεσαι να την επαναφερεις ή αμα την βαλεις καυτη σε κρυο νερο.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αμα την ριξεις κατω :P ή αμα σου σκουριασει και βαριεσαι να την επαναφερεις ή αμα την βαλεις καυτη σε κρυο νερο.

Καλημέρα!!!!Οταν λες επαναφέρεις;;;Τι διορθωτική κίνηση παίζει δηλαδή;

1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

όλοι υπέρμαχοι του κάρβουνου ήμασταν  , όταν όμως δοκιμάσαμε το αέριο  αναθεωρήθηκαν πολλά  ...
ψήνω πάνω απο 20 χρόνια  με αέριο  και ειλικρινά   δε θα γύριζα ποτέ πίσω  στο κάρβουνο όχι μόνο στην ευκολία αλλά και  στην ποιότητα  που προσφέρουν στα ψητά
βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς  συγκρίνουμε  τις παραδοσιακές  ανοιχτές  και  τις περισσότερες φορές αυτοσχέδιες ψησταριές κάρβουνου  με  τις  υγραερίου που εκ των πραγμάτων  η κάθε μια απ αυτές έχει  πολλές ώρες σχεδιασμού και πειραματισμού απο μια ομάδα ανθρώπων  πίσω  της μέχρι να βγεί στην αγορά , και σαφώς  δεν είναι το ίδιο  με μια  καμάντο   , η αργεντίνικου τύπου όπως η σαντα μαρία  ή ακόμη  και σε μια υβριδική  καλαμαζοο   και πάλι όμως  δεν είναι  το ίδιο ευκολες και γρήγορες  (εκτός ίσως απο την τελευταία )

Μερακλής!Τι ειναι μέσα στο πήλινο;;;

12 ώρες πριν, teoxen είπε

Καλησπέρα στην παρέα νέος στο χόμπι και ελπίζω να πάμε καλά.

Έχω διαβάσει κάποια πράγματα και η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί λίγο και είναι πάρα πολλά αυτά που γράφονται.

Θέλω μια ψησταριά για το μπαλκόνι μου θέλω να πάρω κάτι που να μην με περιορίζει όσο γίνεται σε κάτι και να έχω καλά αποτελέσματα έχω σκεφτεί αυτη

https://www.skroutz.gr/s/28474904/Broil-King-Gem-310-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-55x34ek-me-3-Esties-6-9kW-814-153.html

Τι λέτε υπέρ κατά?

Broil king από τις πολύ καλές!Εγω θεωρώ ότι αν ψαχτείς όμως μπορείς να βρεις και κανα διαμαντάκι μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμη!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, VarDerSar86 είπε

Οταν λες επαναφέρεις;;;Τι διορθωτική κίνηση παίζει δηλαδή;

αμα σκουριασει υπαρχει διορθωτικη κινηση. Υπαρχουν απειρα βιντεο. Τριψιμο, λαδωμα κλπ κλπ

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...