Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsino είπε

300 βαθμούς

την περνάς με ένα νωπό πανί να είναι καθαρή. Δεν την πλένεις κάτω από τη βρύση 

Τη βάζεις μέσα και μετά ανάβεις την ψησταριά, ώστε η πέτρα να ζεσταθεί σταδιακά.  Όταν πιάσεις θερμοκρασία περιμένεις κανένα δεκάλεπτο να πιάσει θερμοκρασία και η πέτρα και βάζεις την πίτσα. (περίπου 5-8 λεπτά ) 

Σωστά τα λέει ο @Tsino. Φαντάζομαι @VarDerSar86 έχεις φτυάρι για να βάλεις και να βγάλεις την πίτσα έτσι?

Όσον αφορά το καθάρισμα της πέτρας, να προσθέσω ότι απαγορεύονται τα καθαριστικά όπως το υγρό για τα πιάτα. 

Επίσης εγώ αφού βγάλω την πίτσα, όσο είναι ακόμα ζεστή η πέτρα, την περνάω γρήγορα με μία σπάτουλα για να φύγουν ότι υλικά καμένα έχουν μείνει επάνω.

Επίσης όταν κρυώσει, την περνάω με λίγο νεράκι στην βρύση, την σκουπίζω καλά, και την αφήνω να στεγνώσει. 

Βέβαια όπως και να έχει, η πέτρα θα αποκτήσει πολλές μουτζούρες με τον καιρό. Αυτό είναι αναπόφευκτο και φυσιολογικό και δεν επηρεάζει την απόδοσή της.  

Περί πέτρας πίτσας.

Αυτή την στιγμή έχω μια αρκετά μεγάλη στρογγυλή πέτρα, πάχους 2cm, οπότε αν θέλω να φτιάξω παραπάνω πίτσες, βγάζω την μία πίτσα και βάζω την άλλη.

Σκέφτομαι να πάρω 2 μικρότερες τετράγωνες, που αν μπουν δίπλα δίπλα πιάνουν το 100% της επιφάνειας της σχάρας της ψησταριάς. Ο προφανής σκοπός είναι να ψήνω 2 πίτσες ταυτόχρονα.

Το δοκίμασα αυτό με κάποιες πέτρες του lidl , πάχους 1cm, αλλά για κάποιο λόγο μου άρπαξαν από κάτω. Σκέφτομαι αν έπαιρνα καλύτερες πέτρες αν είχα καλύτερα αποτελέσματα. Ή επειδή θα έχω πιάσει όλον τον χώρο, δεν θα ανεβαίνει η θερμότητα προς τα πάνω?

έχει κανείς κάνει αντίστοιχη δοκιμή ?

  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Σωστά τα λέει ο @Tsino. Φαντάζομαι @VarDerSar86 έχεις φτυάρι για να βάλεις και να βγάλεις την πίτσα έτσι?

Όσον αφορά το καθάρισμα της πέτρας, να προσθέσω ότι απαγορεύονται τα καθαριστικά όπως το υγρό για τα πιάτα. 

Επίσης εγώ αφού βγάλω την πίτσα, όσο είναι ακόμα ζεστή η πέτρα, την περνάω γρήγορα με μία σπάτουλα για να φύγουν ότι υλικά καμένα έχουν μείνει επάνω.

Επίσης όταν κρυώσει, την περνάω με λίγο νεράκι στην βρύση, την σκουπίζω καλά, και την αφήνω να στεγνώσει. 

Βέβαια όπως και να έχει, η πέτρα θα αποκτήσει πολλές μουτζούρες με τον καιρό. Αυτό είναι αναπόφευκτο και φυσιολογικό και δεν επηρεάζει την απόδοσή της.  

Περί πέτρας πίτσας.

Αυτή την στιγμή έχω μια αρκετά μεγάλη στρογγυλή πέτρα, πάχους 2cm, οπότε αν θέλω να φτιάξω παραπάνω πίτσες, βγάζω την μία πίτσα και βάζω την άλλη.

Σκέφτομαι να πάρω 2 μικρότερες τετράγωνες, που αν μπουν δίπλα δίπλα πιάνουν το 100% της επιφάνειας της σχάρας της ψησταριάς. Ο προφανής σκοπός είναι να ψήνω 2 πίτσες ταυτόχρονα.

Το δοκίμασα αυτό με κάποιες πέτρες του lidl , πάχους 1cm, αλλά για κάποιο λόγο μου άρπαξαν από κάτω. Σκέφτομαι αν έπαιρνα καλύτερες πέτρες αν είχα καλύτερα αποτελέσματα. Ή επειδή θα έχω πιάσει όλον τον χώρο, δεν θα ανεβαίνει η θερμότητα προς τα πάνω?

έχει κανείς κάνει αντίστοιχη δοκιμή ?

Πωωωω lidl είναι και μενα η πέτρα!Θα κλαίω μάλλον,όσο για φτυάρι θα αυτοσχέδιασω

Δημοσ.
23 ώρες πριν, est είπε

Η ύπαρξη πλαϊνού ματιού αξίζει σίγουρα. Καταρχήν, η ενέργεια του διοχετεύεται απευθείας και αποκλειστικά στο σκεύος. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα, πχ για ένα τηγάνισμα χωρίς να πρέπει να ανοίξεις την ψησταριά. Είναι ο πιο βολικός, γρήγορος και οικονομικός τρόπος για τη χρήση που προορίζεται. Αν δεν υπάρχει οκ θα βρεθεί εναλλακτική οδός. Αλλά αν μπορείς να το έχεις από την αρχή, με την απόκτηση της ψησταριάς, κάντο και δεν θα μετανιώσεις για τα παραπάνω χρήματα.

Και κάτι άλλο... με διάφορους που έχω μιλήσει την χρησιμοποιούν τουλάχιστον 5 με 6 φορές την βδομάδα σχεδόν σαν κύριο μέσο μαγειρέματος.Εγώ λόγο της δουλειάς της καταστάσεις λίγο δύσκολο να μαγειρέψουμε πάνω από 3 φορές την βδομαδα. Συνήθως μεσοβδόμαδα το μαγείρεμα γίνετε στα γρήγορα ενδιάμεσα στα ραντεβού που έχει η γυναίκα μου στο σπίτι. Οπότε λίγο δύσκολο να μαγειρέψουμε συνέχεια και ιδικά χειμώνα έξω οπότε με κόβω 2 με 3 την βδομάδα.

Αξίζει να πάρω μια επώνυμη? Είμαι γενικά άτομο ότι πληρώνεις περνεις θέλω να έχω κάτι καλό. Αλλά το θέμα δεν μιλάμε για 100 150€ διάφορα. Οι διαφορές είναι πάνω από 200 300€. Αξίζει με την χρήση που θα κάνω να δώσω 800€ αντί με 500 μια μη επώνυμη? Πχ εγώ έλεγα στην αρχή για https://www.skroutz.gr/s/28474904/Broil-King-Gem-310-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-55x34ek-me-3-Esties-6-9kW-814-153.html μετά πήγα για 

https://www.skroutz.gr/s/34200107/Weber-Spirit-E-215-GBS-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x45ek-me-2-Esties-46112229.html?product_id=117966059&sponsored=listing

Τώρα αν πάω για μάτι θα πρέπει σίγουρα να πάω σε https://www.skroutz.gr/s/27294859/Weber-Spirit-E-225-GBS-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x45ek-me-2-Esties-7-77kW-kai-Plaino-Mati-46312275.html

Δεν νομίζω να βγαίνει επώνυμο κάτι ποιο φθηνό.

Τώρα αξίζει με την χρήση που μάλλον θα κάνω να ανέβω τόσο πολύ η μπορώ να πάω και 

https://www.skroutz.gr/s/23850600/Thermogatz-Gs-Grill-Elite-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-60x42ek-me-3-Esties-9kW-kai-Plaino-Mati-03-313-208.html

https://www.skroutz.gr/s/4660735/Campingaz-Series-Classic-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-61x45ek-me-3-Esties-9-6kW-kai-Plaino-Mati-10-01445.html

https://www.skroutz.gr/s/28163353/Kaiser-Profi-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-57x133ek-me-4-Esties-12kW-kai-Plaino-Mati-E20B50B24-SB.html

Θα ήθελα ιδανικα και να περνάει και σούβλα.

Και αν βάλουμε και τα αξεσουάρ που χρειάζεσαι σαν πρωτάρης... 1000 μας βλεπω

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, teoxen είπε

Θα ήθελα ιδανικα και να περνάει και σούβλα.

Καλες χρυσες οι weber, αλλα εχουν πολυ μικρο περιθωριο υψους για σουβλα. Χωραει μονο κοντοσουβλι και κοτοπουλο για να καταλαβεις. Εχουν μεγαλυτερη αποσταση στις καινουριες genesis και τις summit αλλα εκει ξεφευγει το κοστος.

Οποτε δες και την αντιστοιχη σε napoleon τη σειρα freestyle. Παρομοια ποιοτητα με τη spirit ειναι. Μη φανταστεις οτι και εκει θα ψησεις ολοκληρο αρνι, αλλα θα μπορεσεις να βαλεις μισο σε στυλ αντικρυστο πιο ευκολα.

2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Σκέφτομαι να πάρω 2 μικρότερες τετράγωνες, που αν μπουν δίπλα δίπλα πιάνουν το 100% της επιφάνειας της σχάρας της ψησταριάς.

Καλο ειναι να μην κλεινει ολη η επιφανεια γιατι δεν ξερεις τι θερμοκρασια θα αναπτυχθει απο κατω και αν θα αναπνεει σωστα. Αν ηταν 2 στρογγυλες πετρες ισως ηταν καλυτερα.

  • Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλες χρυσες οι weber, αλλα εχουν πολυ μικρο περιθωριο υψους για σουβλα. Χωραει μονο κοντοσουβλι και κοτοπουλο για να καταλαβεις. Εχουν μεγαλυτερη αποσταση στις καινουριες genesis και τις summit αλλα εκει ξεφευγει το κοστος.

Οποτε δες και την αντιστοιχη σε napoleon τη σειρα freestyle. Παρομοια ποιοτητα με τη spirit ειναι. Μη φανταστεις οτι και εκει θα ψησεις ολοκληρο αρνι, αλλα θα μπορεσεις να βαλεις μισο σε στυλ αντικρυστο πιο ευκολα.

Ε λογικά βγάζεις της σχάρες. Καλά αρνί δεν παίζει κοκορέτσι κοντοσούβλι κοτόπουλο τέτοια έχω στο μυαλό μου

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, teoxen είπε

Ε λογικά βγάζεις της σχάρες. Καλά αρνί δεν παίζει κοκορέτσι κοντοσούβλι κοτόπουλο τέτοια έχω στο μυαλό μου

Η σούβλα πρέπει να είναι universal?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, teoxen είπε

Ε λογικά βγάζεις της σχάρες. Καλά αρνί δεν παίζει κοκορέτσι κοντοσούβλι κοτόπουλο τέτοια έχω στο μυαλό μου

Σωστά, οι σχάρες πρέπει να βγουν. Η διάμετρος αυτού που θα ψήσεις πρέπει να είναι 25-30 πόντους, δηλαδή όσο ένα μεγάλο σχετικό κοτόπουλο. Κοντοσούβλι κοκορέτσι επίσης χωράνε καλύτερα.

49 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλο ειναι να μην κλεινει ολη η επιφανεια γιατι δεν ξερεις τι θερμοκρασια θα αναπτυχθει απο κατω και αν θα αναπνεει σωστα. Αν ηταν 2 στρογγυλες πετρες ισως ηταν καλυτερα.

Μάλλον έχεις δίκιο. Βρήκα αυτή την φωτό από broil king:

 

20221115162608_dd874a8c.jpeg

  • Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Η διάμετρος αυτού που θα ψήσεις πρέπει να είναι 25-30 πόντους, δηλαδή όσο ένα μεγάλο σχετικό κοτόπουλο.

Στη weber genesis ειναι 22εκατοστα διαμετρο. Απο σουβλα μεχρι φλογοκρυπτες ειναι 11εκ. Μεχρι τη σχαρα δεν εχω μετρησει καν.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Στη weber genesis ειναι 22εκατοστα διαμετρο. Απο σουβλα μεχρι φλογοκρυπτες ειναι 11εκ. Μεχρι τη σχαρα δεν εχω μετρησει καν.

έχεις δίκιο, δεν το θυμόμουν καλά. Τώρα που κοίταξα ξανά το manual τόσο λέει , 22 εκατοστά (21,6 για την ακρίβεια)

  • Like 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά 2 πράγματα θα πρέπει να προσέξει κάποιος για την πέτρα πίτσας. Να είναι από cordierite και πάχους τουλάχιστον 1,3εκ.

Μπορεί κάποιος να έχει πολύ καλά αποτελέσματα με μια ψησταριά υγραερίου. Από εκεί και πέρα εάν θέλει το κάτι παραπάνω, θα πρέπει να αγοράσει κάποιο ειδικό φουρνάκι πίτσας. Έχουμε αναφερθεί σε αρκετά κατά καιρούς. Ακόμα ένα ενδιαφέρον είναι το παρακάτω 

https://glowen.si/shop-2
 

 

 

Υπάρχει επίσης και σχετικό θέμα για πίτσα/ζύμες κτλ, όπου μπορεί κάποιος να βρει πολλές πληροφορίες

 

  • Like 5
Δημοσ.

Καλησπέρα. Παρακολουθώ περιστασιακά το forum. Είμαι κάτοχος μία ψησταριάς broilking monarch αγορασμένης προ διετίας. Η χρήση της σε λογικά πλαίσια ψησίματος, καθαρισμού και συντήρησης. Έχω ουσιαστικά χρησιμοποιήσει τη ψησταριά καταναλώνοντας 5 φιάλες αερίου των 10 κιλών. Πριν από από ένα μήνα παρατήρησα ρωγμές και παραμόρφωση στο κάτω κάδο της ψησταριάς (κάτω από τα φλόγιστρα). Κάλεσα την αντιπροσωπεία η οποία ΑΜΕΣΑ και ΑΝΈΞΟΔΑ και χωρίς δεύτερη κουβέντα μου έστειλε καινούργιο κάδο, δικαιολογώντας την αστοχία του κάδου ότι κάνω πυρόλυση μετά τα ψησίματα. Μου έστειλε και οδηγίες οι οποίες δεν έχουν καθόλου πυρόλυση στη διαδικασίες. Μου είπαν ότι το γνωρίζουν οι Καναδοί κατασκευαστές και μου άφησαν την ελπίδα ότι αν ξαναγίνει θα μου τον αλλάξουν πάλι. Έχετε μήπως οι έμπειροι αλλά και οι παθόντες του forum κάποια τοποθέτηση επί του θέματος.  Ευχαριστώ.  

  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, kokgreg said:

Καλησπέρα. Παρακολουθώ περιστασιακά το forum. Είμαι κάτοχος μία ψησταριάς broilking monarch αγορασμένης προ διετίας. Η χρήση της σε λογικά πλαίσια ψησίματος, καθαρισμού και συντήρησης. Έχω ουσιαστικά χρησιμοποιήσει τη ψησταριά καταναλώνοντας 5 φιάλες αερίου των 10 κιλών. Πριν από από ένα μήνα παρατήρησα ρωγμές και παραμόρφωση στο κάτω κάδο της ψησταριάς (κάτω από τα φλόγιστρα). Κάλεσα την αντιπροσωπεία η οποία ΑΜΕΣΑ και ΑΝΈΞΟΔΑ και χωρίς δεύτερη κουβέντα μου έστειλε καινούργιο κάδο, δικαιολογώντας την αστοχία του κάδου ότι κάνω πυρόλυση μετά τα ψησίματα. Μου έστειλε και οδηγίες οι οποίες δεν έχουν καθόλου πυρόλυση στη διαδικασίες. Μου είπαν ότι το γνωρίζουν οι Καναδοί κατασκευαστές και μου άφησαν την ελπίδα ότι αν ξαναγίνει θα μου τον αλλάξουν πάλι. Έχετε μήπως οι έμπειροι αλλά και οι παθόντες του forum κάποια τοποθέτηση επί του θέματος.  Ευχαριστώ.  

Φιλετα, πανσετες σουβλακια και ψαρια ψηνονται σε 15-20 λεπτα μετα απο προθερμανση 10 λεπτων. Δηλαδη το 90% αυτων που ψηνω.

Αν ειναι μετα απο καθε ψησιμο να χαλαω αλλο τοσο αεριο για να ψηνω τις σχαρες σκετες καλυτερα να μην ψηνω ποτε.

Αυτο που λετε πυρολυση δεν το εχω κανει ποτε σε εξι μηνες που εχω την napoleon και εχω καταναλωσει 3 φιαλες.

Νομιζω ειναι αρκετο η προθερμανση μεχρι τους 260+ πριν ψησω και ενα γρηγορο ξυσιμο αμεσως μετα το ψησιμο με περασμα λιγο λαδι. 

  • Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, kokgreg είπε

Καλησπέρα. Παρακολουθώ περιστασιακά το forum. Είμαι κάτοχος μία ψησταριάς broilking monarch αγορασμένης προ διετίας. Η χρήση της σε λογικά πλαίσια ψησίματος, καθαρισμού και συντήρησης. Έχω ουσιαστικά χρησιμοποιήσει τη ψησταριά καταναλώνοντας 5 φιάλες αερίου των 10 κιλών. Πριν από από ένα μήνα παρατήρησα ρωγμές και παραμόρφωση στο κάτω κάδο της ψησταριάς (κάτω από τα φλόγιστρα). Κάλεσα την αντιπροσωπεία η οποία ΑΜΕΣΑ και ΑΝΈΞΟΔΑ και χωρίς δεύτερη κουβέντα μου έστειλε καινούργιο κάδο, δικαιολογώντας την αστοχία του κάδου ότι κάνω πυρόλυση μετά τα ψησίματα. Μου έστειλε και οδηγίες οι οποίες δεν έχουν καθόλου πυρόλυση στη διαδικασίες. Μου είπαν ότι το γνωρίζουν οι Καναδοί κατασκευαστές και μου άφησαν την ελπίδα ότι αν ξαναγίνει θα μου τον αλλάξουν πάλι. Έχετε μήπως οι έμπειροι αλλά και οι παθόντες του forum κάποια τοποθέτηση επί του θέματος.  Ευχαριστώ.  

Φίλος που είχε αυτή την ψησταριά δεν είχε αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα. Ίσως είναι αστοχία υλικού όπως σου είπαν. 

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...