Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 12/10/2023 στις 10:59 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Εμεις ψαρακι σημερα

 

387471878_1506606300138114_1491087766706549423_n.jpg

 προσέχω οτι συνηθίζεις να τα  ψήνεις όλα στη  στρόγγυλη σχάρα με τα τετράγωνα ειδικότερα όσα  χρειάζονται δυνατό ψήσιμο απ τη αρχή  ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tinapo είπε

Όταν αντί για μπλε φλόγα βγαίνει κόκκινο-κίτρινη σαν φωτιά και σε κάποιο ύψος τι φταίει;

 

Δείχνει ότι λείπει οξυγόνο , πολλές φορές συμβαίνει και από κακή ποιότητα αερίου ή όταν η φιάλη είναι στα τελευταία της 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Αποφάσισα έπειτα από τα πρώτα ψησίματα να πάρω μια μαντεμένια πλάκα , μιας και διάβασα και άκουσα πολύ κόσμο να είναι ευχαριστημένος. Έχω μια napoleon 365 freestyle. Ξεκινώντας σήμερα το seasoning αντιμετώπισα τα εξής :

α) Η πλάκα είναι διπλής όψης (της napoleon) με επίστρωση πορσελάνης απ ότι λέει. Άλειψα ηλιέλαιο και από τις 2 πλευρές και ξεκίνησα τη διαδικασία. Θα την επαναλάβω 2-3 φορές με εναλλάξ τις πλευρές πάνω κάτω. Την πρώτη φορά είδα να σχηματίζεται ενα καφέ επίχρισμα στην πάνω πλευρά. Είναι φυσιολογικό ? Εχει νόημα να προσπαθήσω να το καθαρίσω?

β) Έβγαλα τη σχάρα μαντεμιού που είχα για να βάλω στη θέση της την πλάκα. Μιας και την είχα αλείψει με λάδι μετά από το καθάρισμα της τελευταίας φοράς , αποφάσισα να την ξαναπλύνω για να την αποθηκεύσω χωρίς "λαδωμένη" επιφάνεια και για να καθαρίσω και ότι υπολείματα μπορεί να είχαν μείνει. Για αποθήκευση χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο ή τη βάζω καθαρή σε μια σακούλα και την ξεχνάω μέχρι να την ξαναχρειαστώ?

γ) Βλέπω ότι η επιφάνεια ψησίματος καλύπτεται πια κατά 2/3 σχεδόν από την πλάκα και 1/3 από τη μικρή σχάρα. Αν πχ θέλω ψήσω στη σχάρα 2 φιλέτα κοτόπουλο δεν είμαι σίγουρος ότι χωράνε.  Θα βολέψει αυτό γενικά ή θα πρέπει να εναλλάσω σχάρα/πλάκα ανάλογα με το υλικό ψησίματος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Δημοσ.
Στις 14/10/2023 στις 10:12 ΠΜ, ηνίοχος είπε

προσέχω οτι συνηθίζεις να τα  ψήνεις όλα στη  στρόγγυλη σχάρα με τα τετράγωνα ειδικότερα όσα  χρειάζονται δυνατό ψήσιμο απ τη αρχή  ...

Για να μην χρειαζεται γυρισμα για να κανεις grill marks τετραγωνα :P 

  • Like 2
Δημοσ.
5 hours ago, a8anas said:

 

β) Έβγαλα τη σχάρα μαντεμιού που είχα για να βάλω στη θέση της την πλάκα. Μιας και την είχα αλείψει με λάδι μετά από το καθάρισμα της τελευταίας φοράς , αποφάσισα να την ξαναπλύνω για να την αποθηκεύσω χωρίς "λαδωμένη" επιφάνεια και για να καθαρίσω και ότι υπολείματα μπορεί να είχαν μείνει. Για αποθήκευση χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο ή τη βάζω καθαρή σε μια σακούλα και την ξεχνάω μέχρι να την ξαναχρειαστώ?

Μόνο σε αυτό το θέμα που γνωρίζω θα σου απαντήσω, η σχάρα πρέπει πάντα να έχει ένα φιλμ λάδι ακόμα και στην αποθήκευση της. Μπορείς να.παρςις ένα κομμάτι χαρτί με λαδι -η με όποιο άλλο τρόπο θέλεις - και να την περάσεις όλη, πριν την αποθήκευση.

  • Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, a8anas said:

πλάκα είναι διπλής όψης (της napoleon) με επίστρωση πορσελάνης απ ότι λέει. Άλειψα ηλιέλαιο και από τις 2 πλευρές και ξεκίνησα τη διαδικασία. Θα την επαναλάβω 2-3 φορές με εναλλάξ τις πλευρές πάνω κάτω. Την πρώτη φορά είδα να σχηματίζεται ενα καφέ επίχρισμα στην πάνω πλευρά. Είναι φυσιολογικό ? Εχει νόημα να προσπαθήσω να το καθαρίσω?

Εφοσον έχει επίστρωση δεν χρειάζεται τπτ.

 

16 hours ago, a8anas said:

Έβγαλα τη σχάρα μαντεμιού που είχα για να βάλω στη θέση της την πλάκα. Μιας και την είχα αλείψει με λάδι μετά από το καθάρισμα της τελευταίας φοράς , αποφάσισα να την ξαναπλύνω για να την αποθηκεύσω χωρίς "λαδωμένη" επιφάνεια και για να καθαρίσω και ότι υπολείματα μπορεί να είχαν μείνει. Για αποθήκευση χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο ή τη βάζω καθαρή σε μια σακούλα και την ξεχνάω μέχρι να την ξαναχρειαστώ?

Εαν ειναι το κλασικό μαντεμι καθαρισμα  λάδωμα κ μετα αποθήκευση, δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο ,σακουλα κ την ξεχνάς. Αλλά καθαρή κ λαδωμένη.

 

16 hours ago, a8anas said:

Βλέπω ότι η επιφάνεια ψησίματος καλύπτεται πια κατά 2/3 σχεδόν από την πλάκα και 1/3 από τη μικρή σχάρα. Αν πχ θέλω ψήσω στη σχάρα 2 φιλέτα κοτόπουλο δεν είμαι σίγουρος ότι χωράνε.  Θα βολέψει αυτό γενικά ή θα πρέπει να εναλλάσω σχάρα/πλάκα ανάλογα με το υλικό ψησίματος;

Θα χωρέσουν, οπως μπορεις κ να τα Κάνεις κ στη πλακα, δεν υπαρχει πρέπει ,οτι σου κάνει εσενα γευστικά. Εδω ο άλλος πριν κατι σελιδες έφτιαχνε χοιρινες λαιμου στη πλακα. Αν καταλήξεις ομως οτι θες σχαρα κ δε σε βολεύει η πλάκα να μην αποθηκευσεις τη σχαρα ωστε να την επαναφέρεις πιο άμεσα.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έπαθα ζημιά έχω την weber spirit ii 310 και στράβωσε το σημείο που μαζεύει τα λίπη. Πήρα τηλέφωνο στη αντιπροσωπεία έστειλα και φωτογραφίες και περιμένω. Θέλω να παραγγείλω και χειροποίητα φλόγιστρα. 

Screenshot_2023-10-18-14-11-26-868_com.google.android.apps.photos.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Ναι δεν το καθάρισα και έπιασε φωτιά. 

Aρα εχει λιωσει το αλουμινιο απο τη φωτια. Ειχα δει αλλο ενα περιστατικο στο ιδιο μοντελο πριν κανενα χρονο σε μια ομαδα στο fb. Απ οτι θυμαμαι ειχαν πει οτι ηταν απο αμελεια του ιδιοκτητη και δεν το ειχαν καλυψει. Ελπιζω να εισαι πιο τυχερος. Τουλαχιστον εκει δεν δημιουργει καποιο προβλημα, αν ειναι μονο το συγκεκριμενο σημειο.

Ποσο καιρο ειχες να καθαρισεις ρε συ;

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...