Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sndev είπε

Εκεί έχουν θέμα αυτά  πάντα μένει αέρας ελάχιστος  κ το καταστρέφει ειδικά όταν έχει εξογκώματα οπως κόκαλά κτλ

Στα σημεία που είναι το κόκκαλο μπορείς να βάζεις χαρτί κουζίνας πάνω στο κόκκαλο ώστε να μην τρυπάει

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
11 minutes ago, plasTOST said:

Στα σημεία που είναι το κόκκαλο μπορείς να βάζεις χαρτί κουζίνας πάνω στο κόκκαλο ώστε να μην τρυπάει

δεν ειναι το τρύπημα ρε συ ..  ειναι οτι στις οικονομικες  ζοριζεται κ δε ρουφαει οπως πρεπει τον αερα για να μεινει κανα μηνα ++

θα μεινει καμια βδομαδα κ οκ ως εκει για να ειναι σαφε

κ μη με ρωτησετε για Link του safe, ειναι Εμπειρίκο απο τη ποδαρίλα που θα αναδησει στο μήνα κ τη γεύση ξυνισμενου ****** που εχει μετα. 

 

Δημοσ.
Just now, plasTOST said:

Τα ποιο ωραία είναι τα σφραγιστικά κενού θαλάμου (που πάνε κανένα χιλιάρικο)!!!!

πραγματικα , αλλά θες χώρο κ ενταξυ τώρα μιλάμε για κλανιές 25 ε ,εκει πάμε  σε άλλες καταστάσεις που πρέπει να θες κάτι πολυ ειδικευμένο κ για να γίνει απόσβεση σε ιδιώτη τοτε θα λεγα δε θα γινει πoτε  

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

δεν ειναι το τρύπημα ρε συ ..  ειναι οτι στις οικονομικες  ζοριζεται κ δε ρουφαει οπως πρεπει τον αερα για να μεινει κανα μηνα ++

θα μεινει καμια βδομαδα κ οκ ως εκει για να ειναι σαφε

κ μη με ρωτησετε για Link του safe, ειναι Εμπειρίκο απο τη ποδαρίλα που θα αναδησει στο μήνα κ τη γεύση ξυνισμενου ****** που εχει μετα. 

 

Για αλλαντικα και τυρια μια χαρα κρατανε σφραγισμενα αρκετους μηνες. Το κρεας μυριζει μετα απο 2 βδομαδες περιπου.

1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε

Παιδιά καλησπέρα γνωρίζει κανείς αυτό; θελω να βαζω και κανένα φαγητό λέμε τώρα κάνει;

Εδω μαγειρευεις οτι και σε ενα απλο τηγανι. Απο μπριζολες, κρεπες, pancake, smash burgers, fajitas κλπ.

  • Like 2
Δημοσ.

Αν είναι να κρατάει το κρέας 1-2 εβδομάδες μόνο ποιο είναι το benefit?

Επίσης αν είναι να βάζω το vacuumed στην κατάψυξη ποιο είναι το benefit? αφού και χωρίς vacuum κρατάνε μήνες τα φαγητά στην κατάψυξη.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Αν είναι να κρατάει το κρέας 1-2 εβδομάδες μόνο ποιο είναι το benefit?

Επίσης αν είναι να βάζω το vacuumed στην κατάψυξη ποιο είναι το benefit? αφού και χωρίς vacuum κρατάνε μήνες τα φαγητά στην κατάψυξη.

Σε 2 βδομαδες η μπριζολα που θα εχεις παρει απο τον χασαπη της γειτονιας θα εχει γινει αρκετα πιο μαλακη, δες wet aged steak.

Τα αλλαντικα και τα τυρια θα σου κρατησουν μηνες. Εγω κρατησα μια nduja πανω απο χρονο σε vacuum. Ανοιγω, κοβω, σφραγιζω. Τυρια το ιδιο.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άρα στην συντήρηση τα βάζεις και όχι στην κατάψυξη. 

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε σφραγισμένο εκτός ψυγείου?

Λογικά ξηροί καρποί , αποξηραμένα τσιπς φρούτων στο ντουλάπι. 

Κρέατα /τυριά στο ψυγείο. 

Φρούτα /λαχανικά (όπως καλαμπόκι)?

 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, protathlitis είπε

άρα στην συντήρηση τα βάζεις και όχι στην κατάψυξη. 

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε σφραγισμένο εκτός ψυγείου?

Λογικά ξηροί καρποί , αποξηραμένα τσιπς φρούτων στο ντουλάπι. 

Κρέατα /τυριά στο ψυγείο. 

Φρούτα /λαχανικά?

 

Τωρα θα σε γελασω σε αυτο. 

Παντως το κρεας που λεμε, και 3 βδομαδες να το αφησεις θα ειναι οκ. Λεμε 2 για να ειμαστε σιγουροι. 

Αν γινοταν η σφραγιση κατω απο τις ιδανικοτερες συνθηκες, θεωρητικα θα μπορουσε να κρατησει και μηνες. Αν δεις πχ στο mart που πουλαει κρεατα σφραγισμενα ετσι εχουν ημερομηνια ληξης 3-4 μηνες μετα. Εμεις ομως θα παρουμε τη μπριζολα απο τον χασαπη που την ειχε στη βιτρινα σε μη σταθερη θερμοκρασια, που την εκοψε πανω σε παγκο που ειχε κοψει αλλα 100κιλα κρεας, που μεχρι να παμε σπιτι εχει περασει μιση ωρα κλπ κλπ. Οποτε οπως καταλαβαινεις εχει προλαβει να γινει το κακο στην επιφανεια του κρεατος. Αν μπορουσε να κοψεις ενα κομματι κρεας σε καθαρη επιφανεια και επι τοπου να το σφραγισεις θα μπορουσες να το κρατησεις πολυ περισσοτερο.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2023 στις 4:59 ΜΜ, ilpapacha είπε

Αναλόγως το πως την προτιμά ο καθένας. Γενικά το μοσχάρι, μπορείς να το καταναλώσεις από χαμηλές θερμοκρασίες.

Δες μία έναν σχετικό πίνακα θερμοκρασιών

image.jpeg.622327173d04640b386717f6a69abed3.jpeg
κι ένα σχετικό βιντεάκι

 

Σίγουρα   όπως του αρέσει του καθένα  μας , θα πρέπει  όμως να γνωρίζουμε όμως οτι η ασφαλής θερμοκρασία  για καταναλώσουμε  βόειο  κρέας   είναι οι 63° κελσίου και μάλιστα θα πρέπει να παραμείνει  σ αυτή τη θερμοκρασία για τουλάχιστον 3 λεπτά , για  περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

σημείωση ,  στο παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες και για την διατήρηση και ψύξη κρέατων και όχι  μόνο

https://www.efet.gr/files/egxeiridio.pdf                 
 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

Έχω το Vacuum Sealer του Lidl εδώ και 2 χρόνια. Για τα λεφτά του είναι πλήρες. Έχει σφράγιση και για υγρά σκευάσματα ή ελαφρά σφράγιση. Σίγουρα η ποιότητα του (σαν συσκευή) δεν είναι σπουδαία αλλά αξιόπιστο είναι. Συσκευάζω τα πάντα. Όσπρια για εκτός ψυγείου. Κρέατα για ψυγείο ή κατάψυξη, τυριά, ζαμπόν, μπέικον και άλλα ιδιοσκευάσματα. Τα συσκευασμένα αντέχουν πολλαπλάσιο χρόνο από τα μη συσκευασμένα σε κενό. Το πρόβλημα είναι να αγοραστούν σακούλες σωστές με CE χωρίς χημικά κτλ. Αν ήθελα να αγοράσω κάτι αντίστοιχο του lidl (το πήρα 49 ευρώ) σε δυνατότητες θα έπρεπε να ξοδέψω 150-200 ευρώ. Είχα κάνει μια μικρή σχετική έρευνα.

 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα τελευταία πάντως σκέφτομαι κι εγώ μια αγορά vacuum sealer. Θα περιμένω να δω αν υπάρξει κάποια προσφορά τις προσεχείς ημέρες.


Τα περί θερμοκρασιών του κρέατος, τα έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές 

Κάποια παλαιότερα ποστ 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...