SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, protathlitis είπε Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. Αυτή του lidl είναι μια χαρά για αυτή τη χρήση. Το μόνο που δεν κάνει είναι σε κάτι που έχει υγρή μαριναδα πχ γιατί θα τραβήξει τα ζουμιά. Και οι σακούλες είναι κομπλέ. ΥΓ έδωσες ωραία ιδέα με τα καλαμπόκια
sndev Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, protathlitis said: Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. Ok για τετοια χρήση οποιο κ να παρεις είσαι καλυμμένος, αυτα τα βασικά κ το πιο οικονομικό θα τα κάνει. Ε ναι οτι θελει ψυγειο παει ψυγείο η κατάψυξη 51 minutes ago, Amaretos said: προφανως εγινε χτες αυτο με το email και δεν το ειδα εγω οπως και πολλοι αλλοι, μπορουσες σημερα το πρωι που μου απαντησες να πεις ετσι και ετσι φαινεται το email και οχι να μου λες "Βγαζει ματι" που προφανως το πρωι δεν φαινοταν Για κάποιο λογο στην αιτιολογία για το edit στο ποστ μου, ειχε περαστεί το email μου. Κατα τις 00.30 ένιωσα κ το έσβησα. Ειχα κανει 4 5 περασματα στο κειμενο να καταλάβω τι εννουσε με το μαιλ κ δε το έβλεπα
protathlitis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 46 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Αυτή του lidl είναι μια χαρά για αυτή τη χρήση. Το μόνο που δεν κάνει είναι σε κάτι που έχει υγρή μαριναδα πχ γιατί θα τραβήξει τα ζουμιά. Και οι σακούλες είναι κομπλέ. Πχ αυτή έχει λειτουργία wet λέει, για υγρά τρόφιμα: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-kitchen-tools-syskeyi-sfragisis-trofimon/p10026645?pageId=10032934&tabCode=Current_Sales_Week 51 λεπτά πριν, sndev είπε Ok για τετοια χρήση οποιο κ να παρεις είσαι καλυμμένος, αυτα τα βασικά κ το πιο οικονομικό θα τα κάνει. Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν τα πιο ακριβά? μπορείς να δώσεις μερικές ιδέες?
sndev Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, protathlitis said: Πχ αυτή έχει λειτουργία wet λέει, για υγρά τρόφιμα: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-kitchen-tools-syskeyi-sfragisis-trofimon/p10026645?pageId=10032934&tabCode=Current_Sales_Week Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν τα πιο ακριβά? μπορείς να δώσεις μερικές ιδέες? Μια χαρα ειναι για τα λευτα της αυτη παρτην κ κανε τη δουλεία σου. κοιτα εγω οταν το χα παρει έκανα dry aging με ειδικες σακούλες - οχι αυτες για αποθήκευσή - τα πιο ακριβα ρουφανε πιο γρηγορα τον αερα κ δε κολωνει το μοτερακι οταν βρισκει αντίσταση οποτε κανει πολυ καλυτερο κενο αερος. επισης καπως οταν ειναι μαλακη η τροφη πχ σταφυλι ας πουμε δε το λιωνει απο τη πιεση που στα φθηνα ισως το ζορισει Εκεί έχουν θέμα αυτά πάντα μένει αέρας ελάχιστος κ το καταστρέφει ειδικά όταν έχει εξογκώματα οπως κόκαλά κτλ τωρα να το αποθηκεύσεις κοκους καφέ καλαμπόκια - ψαρια μπλιαχ- μπριζόλες για καμιά Βδομάδα κανα μπιφτέκι για καταψυξη τπτ μπαχαρικά εισαι κομπλε με οτι πιο φθηνό βρεις. εγω γενικα σεαλαρω ακριβα πραγματα που θα βαριομουν τα τρεχω να ξαναβρω πχ κανα γκουαντζιαλε καμια παρμεζανα καλο καφε καμια οριμανσης αλλα κανω κ αρκετη χρηση για sous vide Εγώ ΑΝ επερνα ξανά τωρα - που το ψιλο σκέπτομαι - θα πήγαινα για απλή χρήση σε αυτό https://anovaculinary.com/products/anova-precision-vacuum-sealer το 25 ε ομως το lidl κακα τα ψεματα για αυτα που θες θεωρώ σε Υπερκαλύπτει μη φανταστεις οτι θα σφραγιζεις τα πάντα.. θα βαριεσαι κιόλας 1
plasTOST Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, sndev είπε Εκεί έχουν θέμα αυτά πάντα μένει αέρας ελάχιστος κ το καταστρέφει ειδικά όταν έχει εξογκώματα οπως κόκαλά κτλ Στα σημεία που είναι το κόκκαλο μπορείς να βάζεις χαρτί κουζίνας πάνω στο κόκκαλο ώστε να μην τρυπάει
sndev Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 11 minutes ago, plasTOST said: Στα σημεία που είναι το κόκκαλο μπορείς να βάζεις χαρτί κουζίνας πάνω στο κόκκαλο ώστε να μην τρυπάει δεν ειναι το τρύπημα ρε συ .. ειναι οτι στις οικονομικες ζοριζεται κ δε ρουφαει οπως πρεπει τον αερα για να μεινει κανα μηνα ++ θα μεινει καμια βδομαδα κ οκ ως εκει για να ειναι σαφε κ μη με ρωτησετε για Link του safe, ειναι Εμπειρίκο απο τη ποδαρίλα που θα αναδησει στο μήνα κ τη γεύση ξυνισμενου ****** που εχει μετα.
plasTOST Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Τα ποιο ωραία είναι τα σφραγιστικά κενού θαλάμου (που πάνε κανένα χιλιάρικο)!!!!
Varnavas89 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Παιδιά καλησπέρα γνωρίζει κανείς αυτό; θελω να βαζω και κανένα φαγητό λέμε τώρα κάνει;
sndev Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Just now, plasTOST said: Τα ποιο ωραία είναι τα σφραγιστικά κενού θαλάμου (που πάνε κανένα χιλιάρικο)!!!! πραγματικα , αλλά θες χώρο κ ενταξυ τώρα μιλάμε για κλανιές 25 ε ,εκει πάμε σε άλλες καταστάσεις που πρέπει να θες κάτι πολυ ειδικευμένο κ για να γίνει απόσβεση σε ιδιώτη τοτε θα λεγα δε θα γινει πoτε 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, sndev είπε δεν ειναι το τρύπημα ρε συ .. ειναι οτι στις οικονομικες ζοριζεται κ δε ρουφαει οπως πρεπει τον αερα για να μεινει κανα μηνα ++ θα μεινει καμια βδομαδα κ οκ ως εκει για να ειναι σαφε κ μη με ρωτησετε για Link του safe, ειναι Εμπειρίκο απο τη ποδαρίλα που θα αναδησει στο μήνα κ τη γεύση ξυνισμενου ****** που εχει μετα. Για αλλαντικα και τυρια μια χαρα κρατανε σφραγισμενα αρκετους μηνες. Το κρεας μυριζει μετα απο 2 βδομαδες περιπου. 1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε Παιδιά καλησπέρα γνωρίζει κανείς αυτό; θελω να βαζω και κανένα φαγητό λέμε τώρα κάνει; Εδω μαγειρευεις οτι και σε ενα απλο τηγανι. Απο μπριζολες, κρεπες, pancake, smash burgers, fajitas κλπ. 2
protathlitis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Αν είναι να κρατάει το κρέας 1-2 εβδομάδες μόνο ποιο είναι το benefit? Επίσης αν είναι να βάζω το vacuumed στην κατάψυξη ποιο είναι το benefit? αφού και χωρίς vacuum κρατάνε μήνες τα φαγητά στην κατάψυξη.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, protathlitis είπε Αν είναι να κρατάει το κρέας 1-2 εβδομάδες μόνο ποιο είναι το benefit? Επίσης αν είναι να βάζω το vacuumed στην κατάψυξη ποιο είναι το benefit? αφού και χωρίς vacuum κρατάνε μήνες τα φαγητά στην κατάψυξη. Σε 2 βδομαδες η μπριζολα που θα εχεις παρει απο τον χασαπη της γειτονιας θα εχει γινει αρκετα πιο μαλακη, δες wet aged steak. Τα αλλαντικα και τα τυρια θα σου κρατησουν μηνες. Εγω κρατησα μια nduja πανω απο χρονο σε vacuum. Ανοιγω, κοβω, σφραγιζω. Τυρια το ιδιο. 2
protathlitis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) άρα στην συντήρηση τα βάζεις και όχι στην κατάψυξη. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε σφραγισμένο εκτός ψυγείου? Λογικά ξηροί καρποί , αποξηραμένα τσιπς φρούτων στο ντουλάπι. Κρέατα /τυριά στο ψυγείο. Φρούτα /λαχανικά (όπως καλαμπόκι)? Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από protathlitis
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, protathlitis είπε άρα στην συντήρηση τα βάζεις και όχι στην κατάψυξη. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε σφραγισμένο εκτός ψυγείου? Λογικά ξηροί καρποί , αποξηραμένα τσιπς φρούτων στο ντουλάπι. Κρέατα /τυριά στο ψυγείο. Φρούτα /λαχανικά? Τωρα θα σε γελασω σε αυτο. Παντως το κρεας που λεμε, και 3 βδομαδες να το αφησεις θα ειναι οκ. Λεμε 2 για να ειμαστε σιγουροι. Αν γινοταν η σφραγιση κατω απο τις ιδανικοτερες συνθηκες, θεωρητικα θα μπορουσε να κρατησει και μηνες. Αν δεις πχ στο mart που πουλαει κρεατα σφραγισμενα ετσι εχουν ημερομηνια ληξης 3-4 μηνες μετα. Εμεις ομως θα παρουμε τη μπριζολα απο τον χασαπη που την ειχε στη βιτρινα σε μη σταθερη θερμοκρασια, που την εκοψε πανω σε παγκο που ειχε κοψει αλλα 100κιλα κρεας, που μεχρι να παμε σπιτι εχει περασει μιση ωρα κλπ κλπ. Οποτε οπως καταλαβαινεις εχει προλαβει να γινει το κακο στην επιφανεια του κρεατος. Αν μπορουσε να κοψεις ενα κομματι κρεας σε καθαρη επιφανεια και επι τοπου να το σφραγισεις θα μπορουσες να το κρατησεις πολυ περισσοτερο. 1
ηνίοχος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/11/2023 στις 4:59 ΜΜ, ilpapacha είπε Αναλόγως το πως την προτιμά ο καθένας. Γενικά το μοσχάρι, μπορείς να το καταναλώσεις από χαμηλές θερμοκρασίες. Δες μία έναν σχετικό πίνακα θερμοκρασιών κι ένα σχετικό βιντεάκι Σίγουρα όπως του αρέσει του καθένα μας , θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε όμως οτι η ασφαλής θερμοκρασία για καταναλώσουμε βόειο κρέας είναι οι 63° κελσίου και μάλιστα θα πρέπει να παραμείνει σ αυτή τη θερμοκρασία για τουλάχιστον 3 λεπτά , για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ σημείωση , στο παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες και για την διατήρηση και ψύξη κρέατων και όχι μόνο https://www.efet.gr/files/egxeiridio.pdf Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από ηνίοχος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα