Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. 

Αυτή του lidl είναι μια χαρά για αυτή τη χρήση. Το μόνο που δεν κάνει είναι σε κάτι που έχει υγρή μαριναδα πχ γιατί θα τραβήξει τα ζουμιά. Και οι σακούλες είναι κομπλέ. 

ΥΓ έδωσες ωραία ιδέα με τα καλαμπόκια

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. 

Ok για τετοια χρήση οποιο κ να παρεις είσαι καλυμμένος, αυτα τα βασικά κ το πιο οικονομικό θα τα κάνει.

Ε ναι οτι θελει ψυγειο παει ψυγείο η κατάψυξη 

51 minutes ago, Amaretos said:

προφανως εγινε χτες αυτο με το email και δεν το ειδα εγω οπως και πολλοι αλλοι, μπορουσες σημερα το πρωι που μου απαντησες να πεις ετσι και ετσι φαινεται το email και οχι να μου λες "Βγαζει ματι" που προφανως το πρωι δεν φαινοταν

image.png.cf9ced675836ccd53a8994c350fbe653.png

Για κάποιο λογο στην αιτιολογία για το edit στο ποστ μου, ειχε περαστεί το email μου.

Κατα τις 00.30 ένιωσα κ το έσβησα. Ειχα κανει 4 5 περασματα στο κειμενο να καταλάβω τι εννουσε με το μαιλ κ δε το έβλεπα 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτή του lidl είναι μια χαρά για αυτή τη χρήση. Το μόνο που δεν κάνει είναι σε κάτι που έχει υγρή μαριναδα πχ γιατί θα τραβήξει τα ζουμιά. Και οι σακούλες είναι κομπλέ. 

Πχ αυτή έχει λειτουργία wet λέει, για υγρά τρόφιμα: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-kitchen-tools-syskeyi-sfragisis-trofimon/p10026645?pageId=10032934&tabCode=Current_Sales_Week

 

51 λεπτά πριν, sndev είπε

Ok για τετοια χρήση οποιο κ να παρεις είσαι καλυμμένος, αυτα τα βασικά κ το πιο οικονομικό θα τα κάνει.

Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν τα πιο ακριβά? μπορείς να δώσεις μερικές ιδέες?

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

Πχ αυτή έχει λειτουργία wet λέει, για υγρά τρόφιμα: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-kitchen-tools-syskeyi-sfragisis-trofimon/p10026645?pageId=10032934&tabCode=Current_Sales_Week

 

Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν τα πιο ακριβά? μπορείς να δώσεις μερικές ιδέες?

Μια χαρα ειναι για τα λευτα της αυτη παρτην κ κανε τη δουλεία σου.

κοιτα εγω οταν το χα παρει έκανα dry aging με ειδικες σακούλες - οχι αυτες για αποθήκευσή - 

τα πιο ακριβα ρουφανε πιο γρηγορα τον αερα κ δε κολωνει το μοτερακι οταν βρισκει αντίσταση οποτε κανει πολυ καλυτερο κενο αερος. επισης καπως οταν ειναι μαλακη η τροφη πχ σταφυλι ας πουμε δε το λιωνει απο τη πιεση που στα φθηνα ισως το ζορισει

Εκεί έχουν θέμα αυτά  πάντα μένει αέρας ελάχιστος  κ το καταστρέφει ειδικά όταν έχει εξογκώματα οπως κόκαλά κτλ

τωρα να το αποθηκεύσεις κοκους καφέ καλαμπόκια - ψαρια μπλιαχ-  μπριζόλες για καμιά Βδομάδα κανα μπιφτέκι για καταψυξη  τπτ μπαχαρικά εισαι κομπλε με οτι πιο φθηνό βρεις. 

εγω γενικα σεαλαρω ακριβα πραγματα που θα βαριομουν τα τρεχω να ξαναβρω  πχ κανα γκουαντζιαλε καμια παρμεζανα καλο καφε καμια οριμανσης αλλα κανω κ αρκετη χρηση για sous vide

 

Εγώ ΑΝ επερνα ξανά τωρα - που το ψιλο σκέπτομαι - θα πήγαινα για απλή χρήση σε αυτό https://anovaculinary.com/products/anova-precision-vacuum-sealer 

το 25 ε ομως το lidl κακα τα ψεματα για αυτα που θες θεωρώ σε Υπερκαλύπτει

μη φανταστεις οτι θα σφραγιζεις τα πάντα.. θα βαριεσαι κιόλας 

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sndev είπε

Εκεί έχουν θέμα αυτά  πάντα μένει αέρας ελάχιστος  κ το καταστρέφει ειδικά όταν έχει εξογκώματα οπως κόκαλά κτλ

Στα σημεία που είναι το κόκκαλο μπορείς να βάζεις χαρτί κουζίνας πάνω στο κόκκαλο ώστε να μην τρυπάει

Δημοσ.
11 minutes ago, plasTOST said:

Στα σημεία που είναι το κόκκαλο μπορείς να βάζεις χαρτί κουζίνας πάνω στο κόκκαλο ώστε να μην τρυπάει

δεν ειναι το τρύπημα ρε συ ..  ειναι οτι στις οικονομικες  ζοριζεται κ δε ρουφαει οπως πρεπει τον αερα για να μεινει κανα μηνα ++

θα μεινει καμια βδομαδα κ οκ ως εκει για να ειναι σαφε

κ μη με ρωτησετε για Link του safe, ειναι Εμπειρίκο απο τη ποδαρίλα που θα αναδησει στο μήνα κ τη γεύση ξυνισμενου ****** που εχει μετα. 

 

Δημοσ.
Just now, plasTOST said:

Τα ποιο ωραία είναι τα σφραγιστικά κενού θαλάμου (που πάνε κανένα χιλιάρικο)!!!!

πραγματικα , αλλά θες χώρο κ ενταξυ τώρα μιλάμε για κλανιές 25 ε ,εκει πάμε  σε άλλες καταστάσεις που πρέπει να θες κάτι πολυ ειδικευμένο κ για να γίνει απόσβεση σε ιδιώτη τοτε θα λεγα δε θα γινει πoτε  

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

δεν ειναι το τρύπημα ρε συ ..  ειναι οτι στις οικονομικες  ζοριζεται κ δε ρουφαει οπως πρεπει τον αερα για να μεινει κανα μηνα ++

θα μεινει καμια βδομαδα κ οκ ως εκει για να ειναι σαφε

κ μη με ρωτησετε για Link του safe, ειναι Εμπειρίκο απο τη ποδαρίλα που θα αναδησει στο μήνα κ τη γεύση ξυνισμενου ****** που εχει μετα. 

 

Για αλλαντικα και τυρια μια χαρα κρατανε σφραγισμενα αρκετους μηνες. Το κρεας μυριζει μετα απο 2 βδομαδες περιπου.

1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε

Παιδιά καλησπέρα γνωρίζει κανείς αυτό; θελω να βαζω και κανένα φαγητό λέμε τώρα κάνει;

Εδω μαγειρευεις οτι και σε ενα απλο τηγανι. Απο μπριζολες, κρεπες, pancake, smash burgers, fajitas κλπ.

  • Like 2
Δημοσ.

Αν είναι να κρατάει το κρέας 1-2 εβδομάδες μόνο ποιο είναι το benefit?

Επίσης αν είναι να βάζω το vacuumed στην κατάψυξη ποιο είναι το benefit? αφού και χωρίς vacuum κρατάνε μήνες τα φαγητά στην κατάψυξη.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Αν είναι να κρατάει το κρέας 1-2 εβδομάδες μόνο ποιο είναι το benefit?

Επίσης αν είναι να βάζω το vacuumed στην κατάψυξη ποιο είναι το benefit? αφού και χωρίς vacuum κρατάνε μήνες τα φαγητά στην κατάψυξη.

Σε 2 βδομαδες η μπριζολα που θα εχεις παρει απο τον χασαπη της γειτονιας θα εχει γινει αρκετα πιο μαλακη, δες wet aged steak.

Τα αλλαντικα και τα τυρια θα σου κρατησουν μηνες. Εγω κρατησα μια nduja πανω απο χρονο σε vacuum. Ανοιγω, κοβω, σφραγιζω. Τυρια το ιδιο.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άρα στην συντήρηση τα βάζεις και όχι στην κατάψυξη. 

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε σφραγισμένο εκτός ψυγείου?

Λογικά ξηροί καρποί , αποξηραμένα τσιπς φρούτων στο ντουλάπι. 

Κρέατα /τυριά στο ψυγείο. 

Φρούτα /λαχανικά (όπως καλαμπόκι)?

 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, protathlitis είπε

άρα στην συντήρηση τα βάζεις και όχι στην κατάψυξη. 

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε σφραγισμένο εκτός ψυγείου?

Λογικά ξηροί καρποί , αποξηραμένα τσιπς φρούτων στο ντουλάπι. 

Κρέατα /τυριά στο ψυγείο. 

Φρούτα /λαχανικά?

 

Τωρα θα σε γελασω σε αυτο. 

Παντως το κρεας που λεμε, και 3 βδομαδες να το αφησεις θα ειναι οκ. Λεμε 2 για να ειμαστε σιγουροι. 

Αν γινοταν η σφραγιση κατω απο τις ιδανικοτερες συνθηκες, θεωρητικα θα μπορουσε να κρατησει και μηνες. Αν δεις πχ στο mart που πουλαει κρεατα σφραγισμενα ετσι εχουν ημερομηνια ληξης 3-4 μηνες μετα. Εμεις ομως θα παρουμε τη μπριζολα απο τον χασαπη που την ειχε στη βιτρινα σε μη σταθερη θερμοκρασια, που την εκοψε πανω σε παγκο που ειχε κοψει αλλα 100κιλα κρεας, που μεχρι να παμε σπιτι εχει περασει μιση ωρα κλπ κλπ. Οποτε οπως καταλαβαινεις εχει προλαβει να γινει το κακο στην επιφανεια του κρεατος. Αν μπορουσε να κοψεις ενα κομματι κρεας σε καθαρη επιφανεια και επι τοπου να το σφραγισεις θα μπορουσες να το κρατησεις πολυ περισσοτερο.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2023 στις 4:59 ΜΜ, ilpapacha είπε

Αναλόγως το πως την προτιμά ο καθένας. Γενικά το μοσχάρι, μπορείς να το καταναλώσεις από χαμηλές θερμοκρασίες.

Δες μία έναν σχετικό πίνακα θερμοκρασιών

image.jpeg.622327173d04640b386717f6a69abed3.jpeg
κι ένα σχετικό βιντεάκι

 

Σίγουρα   όπως του αρέσει του καθένα  μας , θα πρέπει  όμως να γνωρίζουμε όμως οτι η ασφαλής θερμοκρασία  για καταναλώσουμε  βόειο  κρέας   είναι οι 63° κελσίου και μάλιστα θα πρέπει να παραμείνει  σ αυτή τη θερμοκρασία για τουλάχιστον 3 λεπτά , για  περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

σημείωση ,  στο παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες και για την διατήρηση και ψύξη κρέατων και όχι  μόνο

https://www.efet.gr/files/egxeiridio.pdf                 
 

Επεξ/σία από ηνίοχος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...