Varnavas89 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 25 λεπτά πριν, ivas75 είπε Τι κομμάτι κρέας έχεις; Δεν είναι όλα τα κομμάτια τα ίδια. Γενικά το αγριογούρουνο είναι καλύτερο να έχει μαριναριστεί σε κρασί με μυρωδικά για 24 ώρες. Έχω φάει μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο στη σχάρα βέβαια και ήταν πολύ νόστιμα. Δες ένα σύντομο οδηγό στο link που παραθέτω: https://www.dartagnan.com/on/demandware.static/-/Sites-dartagnan-Library/default/dwb3ad63b9/product-cooking-guides/dartagnan-cooking-guide-wild-boar.pdf Ειναι πλευρό και κατι τέτοιο μου ειπε ο κυνηγός που ειναι λεεο για ψησταριά σε αλουμινόχαρτο κλπ.. ευχαριστώ
ivas75 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Σήμερα το μενού είχε μοσχάρι μπρεζέ με ελαφρύ κάπνισμα. 3 κιλά ελιά μοσχαρίσια, περάστηκαν σε κομμάτια και τσιγαρίστηκαν με λάδι για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μπήκαν στο bbq σε ταψάκι με το καπνιστήρι αναμμένο για 30 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος μπήκαν κρεμμύδια, καρότα, πράσα και σκόρδα, τσιγαρίστηκαν και σβήστηκαν με μπόλικο κόκκινο κρασί (και ξηρό και ημίγλυκο). Πελτές ντομάτας και ζωμός βοδινού συντρόφεψαν τα λαχανικά και μετά τη βράση, η γάστρα πήρε τη θέση της στη σχάρα. Τα κομμάτια του κρέατος τοποθετήθηκαν ευλαβικά και η θερμοκρασία του bbq ρυθμίστηκε στους 130. Το κάπνισμα συνεχίστηκε για 1, 1,5 ώρα και κύλησε το καπάκι και βρήκε τη γάστρα. Άλλες 2,5 ώρες ψήσιμο με κλειστή τη γάστρα στους 170-180. Στο τέλος βγήκε το κρέας, σουρώθηκαν τα λαχανικά και η σάλτσα έβρασε μέχρι να γίνει πιο πυκνή (reduction) και τελείωσε με λίγο (αρκετό) βούτυρο για να γυαλίσει. Το θεϊκό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από λαχανικά που ετοιμάστηκαν παράλληλα με λίγο από το ζωμό και πουρέ πατάτας. Καλά φάγαμε και σήμερα! 13 1
Varnavas89 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 59 λεπτά πριν, ivas75 είπε Σήμερα το μενού είχε μοσχάρι μπρεζέ με ελαφρύ κάπνισμα. 3 κιλά ελιά μοσχαρίσια, περάστηκαν σε κομμάτια και τσιγαρίστηκαν με λάδι για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μπήκαν στο bbq σε ταψάκι με το καπνιστήρι αναμμένο για 30 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος μπήκαν κρεμμύδια, καρότα, πράσα και σκόρδα, τσιγαρίστηκαν και σβήστηκαν με μπόλικο κόκκινο κρασί (και ξηρό και ημίγλυκο). Πελτές ντομάτας και ζωμός βοδινού συντρόφεψαν τα λαχανικά και μετά τη βράση, η γάστρα πήρε τη θέση της στη σχάρα. Τα κομμάτια του κρέατος τοποθετήθηκαν ευλαβικά και η θερμοκρασία του bbq ρυθμίστηκε στους 130. Το κάπνισμα συνεχίστηκε για 1, 1,5 ώρα και κύλησε το καπάκι και βρήκε τη γάστρα. Άλλες 2,5 ώρες ψήσιμο με κλειστή τη γάστρα στους 170-180. Στο τέλος βγήκε το κρέας, σουρώθηκαν τα λαχανικά και η σάλτσα έβρασε μέχρι να γίνει πιο πυκνή (reduction) και τελείωσε με λίγο (αρκετό) βούτυρο για να γυαλίσει. Το θεϊκό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από λαχανικά που ετοιμάστηκαν παράλληλα με λίγο από το ζωμό και πουρέ πατάτας. Καλά φάγαμε και σήμερα! Υπερπαραγωγή εύγε. Κρατάει βέβαια αρκετά η φάση αλλά τέλειο! 2
protathlitis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Tomahawk ελληνική για σήμερα Κυριακή. 1,8kg η κάθε μία. Ήταν η δεύτερη φορά που κάνω τον τελευταίο μήνα, την προηγούμενη ήταν medium rare, σήμερα medium (57 βαθμοί). Και τις 2 φορές δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ήταν σχετικά σκληρό, ενώ δεν είχε ούτε ιδιαίτερα κρεάτινη γεύση. Μάλλον την επόμενη φορά θα δοκιμάσω από άλλο χασάπη. 6
nikos16717 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 12 hours ago, SagoniasSlutRos said: Τι κομμάτι είναι και πως το έψησες( θα το εκτιμούσα αν ήσουν λιγάκι αναλυτικός στο ψησιμο); Φαίνεται πολύ ωραίο
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Τι κομμάτι είναι και πως το έψησες( θα το εκτιμούσα αν ήσουν λιγάκι αναλυτικός στο ψησιμο); Φαίνεται πολύ ωραίο Tri-tip αργεντινης απο το the mart. Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο. Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 2 1
est Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Η αναμονή του χιονιά είναι πάντα αφορμή για αναθέρμανση συντροφικότητας με λίγα παΐδάκια (800γρ από σκλαβενίτη=8€) και extra ένα κομματάκι γίδα για εμένα 🤫 <1€ 7
plasTOST Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, est είπε Η αναμονή του χιονιά είναι πάντα αφορμή για αναθέρμανση συντροφικότητας με λίγα παΐδάκια (800γρ από σκλαβενίτη=8€) και extra ένα κομματάκι γίδα για εμένα 🤫 <1€ Για δεκατιανό τα έφτιαξες ε; 1
est Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, plasTOST είπε Για δεκατιανό τα έφτιαξες ε; That's right 😄. Με μια μίνι ομελέτα με λουκάνικα που προηγήθηκε... 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 24 λεπτά πριν, est είπε Η αναμονή του χιονιά είναι πάντα αφορμή για αναθέρμανση συντροφικότητας με λίγα παΐδάκια (800γρ από σκλαβενίτη=8€) και extra ένα κομματάκι γίδα για εμένα 🤫 <1€ Το παιδακι ειναι παντος καιρου! Ερωτηση, γιατι εβαλες σχαριτσα εξτρα; 2
est Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Το παιδακι ειναι παντος καιρου! Ερωτηση, γιατι εβαλες σχαριτσα εξτρα; Παντός καιρού 😄 I like it👍. Μα θα μου έτρωγαν την ομελέτα και θα έπιναν κρασί χωρίς εμένα . Έβαλα τη σχαρίτσα για να ανυψώσω λίγο τα παΐδάκια και να βγω δύο φορές μόνο στο.μπαλκονι, μια για να τα γυρίσω και.μια για να τα βγάλω. Δεν ήταν κανόνας έτσι μου ήρθε. Η ομελέτα ήταν βασική προτεραιότητα 😔
kostasiour Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Tri-tip αργεντινης απο το the mart. Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο. Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+
sndev Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 4 minutes ago, kostasiour said: Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+ @SagoniasSlutRos
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, kostasiour είπε Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+ Πρωτη φορα το δοκιμασα sous vide. Το παιρνω συνεχεια και το κανω reverse sear με τον τροπο που περιγραφεις και 9/10 βγαινει παρα πολυ καλο. Η 1/10 που μου εχει βγει κακο, οφειλεται στο κρεας ή σε μια μεμβρανη που δεν ειχε αφαιρεθει σωστα και δεν μπορουσα να τη μασησω με τπτ, κι ας με λενε σαγωνια. Η διαφορα στο sous vide ειναι οτι ψηθηκε απο ακρη σε ακρη 100% ομοιομορφα, μαλακωσε αρκετα και επισης δεν υπαρχει κινδυνος να παθεις κατι ακομα και rare να το φας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα