Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2439

  • ilpapacha

    2132

  • sndev

    1145

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας....

20240127_142027.jpg

20240127_142132.jpg

  • Like 8
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtsatsa είπε

Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας....

20240127_142027.jpg

20240127_142132.jpg

Καλησπέρα. Αυτό το κομμάτι δεν είναι σπάλα. Αυτό είναι καρέ ή μπριζόλες κόντρα που σημαίνει πιο στεγνό κρέας χωρίς ενδομυϊκό λίπος και συνδετικούς ιστούς, άρα πιο σκληρό.

ωραίο φαίνεται αλλά αν ήταν σπάλα, θα έπρεπε να φτάσει 90 τουλάχιστον. 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 27/1/2024 στις 3:28 ΜΜ, dtsatsa είπε

Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας....

20240127_142027.jpg

20240127_142132.jpg

Έμμεσο το εκανες ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dtsatsa είπε

Ναι.

Θέλω να κανω αγριογούρουνο κυνήγι μεθαύριο αντίστοιχα θα το τυλιξω αλουμινόχαρτο αλλά λογικά θα θέλει πολλή ώρα;

Καλησπέρα εχω αγριογούρουνο κομμάτια από κυνήγι απο οτι ειδα 160 β εμμεσο θα κανω, αλλα ποση ωρα θέλει περίπου ξέρει κανείς; ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Θέλω να κανω αγριογούρουνο κυνήγι μεθαύριο αντίστοιχα θα το τυλιξω αλουμινόχαρτο αλλά λογικά θα θέλει πολλή ώρα;

Καλησπέρα εχω αγριογούρουνο κομμάτια από κυνήγι απο οτι ειδα 160 β εμμεσο θα κανω, αλλα ποση ωρα θέλει περίπου ξέρει κανείς; ευχαριστώ 

Τι κομμάτι κρέας έχεις;

Δεν είναι όλα τα κομμάτια τα ίδια. 
Γενικά το αγριογούρουνο είναι καλύτερο να έχει μαριναριστεί σε κρασί με μυρωδικά για 24 ώρες.

Έχω φάει μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο στη σχάρα βέβαια και ήταν πολύ νόστιμα. Δες ένα σύντομο οδηγό στο link που παραθέτω:

https://www.dartagnan.com/on/demandware.static/-/Sites-dartagnan-Library/default/dwb3ad63b9/product-cooking-guides/dartagnan-cooking-guide-wild-boar.pdf

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ivas75 είπε

Τι κομμάτι κρέας έχεις;

Δεν είναι όλα τα κομμάτια τα ίδια. 
Γενικά το αγριογούρουνο είναι καλύτερο να έχει μαριναριστεί σε κρασί με μυρωδικά για 24 ώρες.

Έχω φάει μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο στη σχάρα βέβαια και ήταν πολύ νόστιμα. Δες ένα σύντομο οδηγό στο link που παραθέτω:

https://www.dartagnan.com/on/demandware.static/-/Sites-dartagnan-Library/default/dwb3ad63b9/product-cooking-guides/dartagnan-cooking-guide-wild-boar.pdf

Ειναι πλευρό και κατι τέτοιο μου ειπε ο κυνηγός που ειναι λεεο για ψησταριά σε αλουμινόχαρτο κλπ.. ευχαριστώ 

Δημοσ.

Σήμερα το μενού είχε μοσχάρι μπρεζέ με ελαφρύ κάπνισμα. 
3 κιλά ελιά μοσχαρίσια, περάστηκαν σε κομμάτια και τσιγαρίστηκαν με λάδι για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μπήκαν στο bbq σε ταψάκι με το καπνιστήρι αναμμένο για 30 λεπτά. 
Στο ίδιο σκεύος μπήκαν κρεμμύδια, καρότα, πράσα και σκόρδα, τσιγαρίστηκαν και σβήστηκαν με μπόλικο κόκκινο κρασί (και ξηρό και ημίγλυκο). Πελτές ντομάτας και ζωμός βοδινού  συντρόφεψαν τα λαχανικά και μετά τη βράση, η γάστρα πήρε τη θέση της στη σχάρα.

Τα κομμάτια του κρέατος τοποθετήθηκαν ευλαβικά και η θερμοκρασία του bbq ρυθμίστηκε στους 130. Το κάπνισμα συνεχίστηκε για 1, 1,5 ώρα και κύλησε το καπάκι και βρήκε τη γάστρα. 
Άλλες 2,5 ώρες ψήσιμο με κλειστή τη γάστρα στους 170-180. 
Στο τέλος βγήκε το κρέας, σουρώθηκαν τα λαχανικά και η σάλτσα έβρασε μέχρι να γίνει πιο πυκνή (reduction) και τελείωσε με λίγο (αρκετό) βούτυρο για να γυαλίσει. 
Το θεϊκό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από λαχανικά που ετοιμάστηκαν παράλληλα με λίγο από το ζωμό και πουρέ πατάτας. 
Καλά φάγαμε και σήμερα!
 

Braised beef.gif

  • Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ivas75 είπε

Σήμερα το μενού είχε μοσχάρι μπρεζέ με ελαφρύ κάπνισμα. 
3 κιλά ελιά μοσχαρίσια, περάστηκαν σε κομμάτια και τσιγαρίστηκαν με λάδι για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μπήκαν στο bbq σε ταψάκι με το καπνιστήρι αναμμένο για 30 λεπτά. 
Στο ίδιο σκεύος μπήκαν κρεμμύδια, καρότα, πράσα και σκόρδα, τσιγαρίστηκαν και σβήστηκαν με μπόλικο κόκκινο κρασί (και ξηρό και ημίγλυκο). Πελτές ντομάτας και ζωμός βοδινού  συντρόφεψαν τα λαχανικά και μετά τη βράση, η γάστρα πήρε τη θέση της στη σχάρα.

Τα κομμάτια του κρέατος τοποθετήθηκαν ευλαβικά και η θερμοκρασία του bbq ρυθμίστηκε στους 130. Το κάπνισμα συνεχίστηκε για 1, 1,5 ώρα και κύλησε το καπάκι και βρήκε τη γάστρα. 
Άλλες 2,5 ώρες ψήσιμο με κλειστή τη γάστρα στους 170-180. 
Στο τέλος βγήκε το κρέας, σουρώθηκαν τα λαχανικά και η σάλτσα έβρασε μέχρι να γίνει πιο πυκνή (reduction) και τελείωσε με λίγο (αρκετό) βούτυρο για να γυαλίσει. 
Το θεϊκό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από λαχανικά που ετοιμάστηκαν παράλληλα με λίγο από το ζωμό και πουρέ πατάτας. 
Καλά φάγαμε και σήμερα!
 

Braised beef.gif

Υπερπαραγωγή εύγε. Κρατάει βέβαια αρκετά η φάση αλλά τέλειο!

  • Like 2
Δημοσ.

Tomahawk ελληνική για σήμερα Κυριακή. 1,8kg η κάθε μία.

Ήταν η δεύτερη φορά που κάνω τον τελευταίο μήνα, την προηγούμενη ήταν medium rare, σήμερα medium (57 βαθμοί). Και τις 2 φορές δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ήταν σχετικά σκληρό, ενώ δεν είχε ούτε ιδιαίτερα κρεάτινη γεύση.  Μάλλον την επόμενη φορά θα δοκιμάσω από άλλο χασάπη. 

 

IMG_8689.jpeg

  • Like 6
Δημοσ.
12 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Screenshot_20240129_004020.jpg

Τι κομμάτι είναι και πως το έψησες( θα το εκτιμούσα αν ήσουν λιγάκι αναλυτικός στο ψησιμο); Φαίνεται πολύ ωραίο 

Δημοσ.

 

43 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Τι κομμάτι είναι και πως το έψησες( θα το εκτιμούσα αν ήσουν λιγάκι αναλυτικός στο ψησιμο); Φαίνεται πολύ ωραίο 

Tri-tip αργεντινης απο το the mart.

Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο.

Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 

  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...