Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το παιδακι ειναι παντος καιρου!

Ερωτηση, γιατι εβαλες σχαριτσα εξτρα;

Παντός καιρού 😄 I like it👍.

Μα θα μου έτρωγαν την ομελέτα και θα έπιναν κρασί χωρίς εμένα . Έβαλα τη σχαρίτσα για να ανυψώσω λίγο τα παΐδάκια και να βγω δύο φορές μόνο στο.μπαλκονι, μια για να τα γυρίσω και.μια για να τα βγάλω. Δεν ήταν κανόνας έτσι μου ήρθε. Η ομελέτα ήταν βασική προτεραιότητα 😔

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Tri-tip αργεντινης απο το the mart.

Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο.

Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 

 

Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+

Δημοσ.
4 minutes ago, kostasiour said:

 

Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+

@SagoniasSlutRos

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasiour είπε

 

Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+

Πρωτη φορα το δοκιμασα sous vide. Το παιρνω συνεχεια και το κανω reverse sear με τον τροπο που περιγραφεις και 9/10 βγαινει παρα πολυ καλο. Η 1/10 που μου εχει βγει κακο, οφειλεται στο κρεας ή σε μια μεμβρανη που δεν ειχε αφαιρεθει σωστα και δεν μπορουσα να τη μασησω με τπτ, κι ας με λενε σαγωνια.

Η διαφορα στο sous vide ειναι οτι ψηθηκε απο ακρη σε ακρη 100% ομοιομορφα, μαλακωσε αρκετα και επισης δεν υπαρχει κινδυνος να παθεις κατι ακομα και rare να το φας.

  • Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, SagoniasSlutRos said:

 

Tri-tip αργεντινης απο το the mart.

Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο.

Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 

Πες μου σε παρακαλώ για το sous vide , έχω κ εγώ αλλά το χρησιμοποιώ λίγο....

Γιατί 6 ώρες και όχι 2 που είναι το πιο  συνηθισμένο? Επίσης, ο πάγος σε τι βοηθάει?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skskre είπε

Πες μου σε παρακαλώ για το sous vide , έχω κ εγώ αλλά το χρησιμοποιώ λίγο....

Γιατί 6 ώρες και όχι 2 που είναι το πιο  συνηθισμένο? Επίσης, ο πάγος σε τι βοηθάει?

6 ώρες γιατί ήταν πολύ χοντρό. Μπριζόλες 2 ώρες είναι οκ.

Ο πάγος βοηθάει να ρίξει τη θερμοκρασία για να μην ανέβει μετά κατά το searing πάνω από το επιθυμητό.

  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zanskou είπε

εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα οι τιμές πρακτικα ομως σε σχέση με τον Σκλαβενιτη πχ ; 

Σε προιοντα που βρισκεις στο σουπερ, συμφερει πιο καλα το σουπερ, ειδικα οταν βαζει προσφορες. Στο mart παω να παρω tri-tip, κανενα αλλο κρεας, μεγαλες συσκευασιες καψουλες πλυντηριου κλπ

Δημοσ.
3 minutes ago, protathlitis said:

Από ποιότητα?

 

Οτι πληρώνεις παίρνεις. Τυποποιημένα είναι 

Δημοσ.
5 hours ago, zanskou said:

εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα οι τιμές πρακτικα ομως σε σχέση με τον Σκλαβενιτη πχ ; 

σε αρκετά προιόντα έχουν καλύτερες τιμές από σούπερ μάρκετ, εκτός βέβαια αν έχει καλή προσφορά το σούπερ μάρκετ. Για αλκοολούχα ποτά και κρασιά π.χ. νομίζω αξίζει η επίσκεψη αν έχεις σκοπό να κάνεις πάρτυ ;)

Αν είσαι μέλος μπορείς να δεις ονλάιν τις τιμές και να συγκρίνεις με αυτές των σούπερ μάρκετ, πριν πας

Για το tri-tip πάντως που το τιμώ κι εγώ από το themart να ξέρεις ότι αν πας Σάββατο παίζει και να μην βρεις, τουλάχιστον σ'αυτό της Ανθούσας. Καθημερινές καλύτερα για να μπορείς να διαλέξεις κιόλας

Δημοσ.

Οι τιμές στις μεγάλες συσκευασίες που προτιμούν οι επαγγελματίες είναι σαφώς φθηνότερα από τα ίδια είδη με τις normal συσκευασίες σε ένα SM. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά είδη που δεν υπάρχουν στα SM και πραγματικά αξίζουν την διερεύνηση. Επίσης, το The Mart βάζει προσφορές που είναι ενδιαφέρουσες. 

Σε επαγγεματικές (μεγάλες) συσκευασίες ψωνίζω τακτικά

Αλουμινόχαρτο, μεμβράνη κάλυψης, μαύρη ζάχαρη, κατεψηγμένα, κρασιά, εμφιαλωμένα νερά, ελιές καλαμών κλπ κλπ

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...