Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, phanispal είπε

^Περίπου 200 γραμμάρια η καθεμία κάπως λίγα δεν είναι;

Ηταν περιπου 1.5-2 δαχτυλα παχος φαντασου. Ποσο πιο χοντρες να τις κανεις; Μπορει να ηταν 6 μπριζολες, δεν θυμαμαι, εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε.

edit: εψαξα τα μηνυματα με τον φιλο μου. Τελικα το κοψαμε 10 μπριζολες ολοκληρο, οποτε βγηκαν 5 στον καθενα. 

 

416049945_349187598001393_2649168116526194911_n.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SagoniasSlutRos οκ αρα παροτι λογικα το κρεας εχει ξεπαγωσει μια φορα στο ψυγειο του σουπερ δεν εχει θεμα που το ξαναπαγωνεις... φωτιες αναβεις!

Επεξ/σία από ritualistic
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειτε vacuum και ψυγειο, ειτε vacuum και καταψυξη. Μια φορα που πηρα ribeye 3kg το μοιράστηκα με φιλο μου, βγηκαν περιπου 7 μπριζολες στον καθενα αν θυμαμαι καλα. Τις εβαλα καταψυξη και ηταν μια χαρα.

Καταψυξη κατευθειαν χωρις vacuum? Λες να ζοριστει :) ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Amaretos είπε

Καταψυξη κατευθειαν χωρις vacuum? Λες να ζοριστει :) ?

Δεν ξερω σιγουρα. Νομιζω ο @sndev ειχε γραψει οτι στο vacuum δεν αλλοιωνεται τοσο το κρεας, ισως επειδη ειναι πιο σκληρο. Ισως αν το βαλεις πρωτα σε λαδόκολλα και μετα μεμβρανη.

 

6 λεπτά πριν, ritualistic είπε

οκ αρα παροτι λογικα το κρεας εχει ξεπαγωσει μια φορα στο ψυγειο του σουπερ δεν εχει θεμα που το ξαναπαγωνεις... φωτιες αναβεις!

εννοεις οτι εχει ερθει κατεψυγμενο και εχει ξεπαγωσει στο σουπερ; νομιζω νωπο ερχεται στο σουπερ το συγκεκριμενο.

  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και συζητάτε για κρέατα από mart, θα πω και εγώ την γνώμη μου.

Έχω πάρει rib-eye Βραζιλίας που ήταν πολύ σκληρό και δεν έμεινα ικανοποιημένος, δεν θα το ξαναπάρω. Τα ίδια και γνωστός μου.

Piranha επίσης δεν με ενθουσίασε. Είχε πάρα πολύ έντονη γεύση, σχεδόν σαν συκώτι.

Τα flank steak και flap steak (bavette) ήταν ωραία.

Αν πάρω ένα μεγάλο κομμάτι, πχ 2kg flank, θα το κόψω στα δύο και το ένα θα το βάλω στην κατάψυξη μέσα σε ziplock. Μετά απόψυξη στο ψυγείο για 24h και ψήσιμο

  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ritualistic είπε

το αργεντινικο ribeye της devesa που βλεπω οτι εχει το the mart το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει εντυπωσεις ?

Αυτο στη φωτο πιο πανω ηταν Αργεντινης και ηταν τελειο. Οπως ειπα και πιο πριν ομως, το tritip που παιρνω συνεχεια, ειναι 9/10 καλο. Μου εχει τυχει να ειναι και μαπα. Οπως μαπα ηταν και μια πικανια που πηρα.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Εβαλα αγριογούρουνο σε κομμάτια 1,5 κιλο σε αλουμινόχαρτο εμκεσο ψήσιμο στους 160-170. Κάνα μισάωρο περίπου και μετα να το  γυρίσω ή βλέποντας και κάνοντας;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Λουκούμι 160-180β 80λεπτα έμμεσο. Φυσικά το ειχα μαριναρει απο το βράδυ. ! 

Screenshot_20240201-134300.jpg

Επεξ/σία από Varnavas89
  • Like 10
Δημοσ.

Πόσο αγοράζετε τη φιάλη υγραερίου (10kg)? Συνδέεται με κάποιο τρόπο η τιμή του φυσικού αερίου με την τιμή υγραερίου?

Αγοράζω τη φιάλη 21€ και η τιμή της είναι σταθερή ενώ η τιμή του φυσικού αέριου έχει πέσει αρκετά το τελευταίο διάστημα.

Δημοσ.
Στις 1/2/2024 στις 1:43 ΜΜ, Varnavas89 είπε

Update: Λουκούμι 160-180β 80λεπτα έμμεσο. Φυσικά το ειχα μαριναρει απο το βράδυ. ! 

Screenshot_20240201-134300.jpg

ωραιος !  τι μαρινάδα έβαλες ; 

  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, zanskou είπε

ωραιος !  τι μαρινάδα έβαλες ; 

Απλή μηλοξυδο σίγουρα να φύγουν οι μυρωδιές και αλατι πιπερι . (Κρεμμύδια αν θελει κανείς βάζει και λίγο κρασί ). Οπωσδήποτε πάντως μηλοξυδο 

Δημοσ.
Στις 3/2/2024 στις 5:00 ΜΜ, costas_ είπε

€21 για το περιεχόμενο της 10kg φιάλης, σταθερή τιμή 

Εγω εδω την Coral prime.gas 24e :( λογικα δεν θα έπρεπε να πέσει λίγο ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...