Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,εχει δοκιμασει καποιος να κανει ρολο κοτόπουλο σε υγραερίου;και αν αξιζει σαν αποτέλεσμα; κλασικα οπως θα καναμε σε απλο φούρνο σε pyrex, ή γάστρα τυλιγμενο; αξιζει αν εχει καποιος  σουβλα να γινει πιο καλο;

Καμία ιδεα;

Ειδα σε ενα πολυ παλιοτερο ποστ εδω εναν που το εκανε με pyrex, αλλα οχι με σουβλα

Δημοσ.
Στις 9/2/2024 στις 9:39 ΠΜ, Konstantinos322 είπε

Καλημερα στην παρεα, εαν μπορειτε να με βοηθήσετε. ειμαι αναμεσα στην Weber Spirit II E-310 GBS 3καυστηρες, και στη Napoleon Rogue 365 2 καυστηρες. δεν θελω αλλες εταιρειες λογω ποιοτητας. ειμαστε 4μελης οικογενεια, δεν εχω ιδεα απο ψησιματα. δεν εχω σκοπο να κανω τρελα ψησιματα για πολλα ατομα. η Weber μου φαινεται κατωτερης ποιοτητας και ακομα με 3 καυστηρες δεν φτανει στην αποδοση της Napoleon με 2 καυστηρες (νομιζω). και τι θα χρειαστω για να την στησω να ειναι λειτουργικη απο το μηδεν. εννοω λαστιχακια μπουκαλα ρυθμιστη πιεσης κτλ... ευχαριστω πολυ. καθε συμβουλη καλοδεχουμενη.

Η σειρά Weber Spirit II συγκρίνεται με την σειρά Napoleon Freestyle. Η σειρά Rogue είναι καλύτερη ποιοτικά, έχει ανοξείδωτους διαχύτες, μεγαλύτερη απόσταση της σούβλας από την επιφάνεια ψησίματος και έχει μεγαλύτερη εγγύηση. Η Weber Spirit II έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος συγκριτικά με την Napoleon Rogue 365. 

  • Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, lacta13 είπε

Καλησπέρα σας,εχει δοκιμασει καποιος να κανει ρολο κοτόπουλο σε υγραερίου;και αν αξιζει σαν αποτέλεσμα; κλασικα οπως θα καναμε σε απλο φούρνο σε pyrex, ή γάστρα τυλιγμενο; αξιζει αν εχει καποιος  σουβλα να γινει πιο καλο;

Καμία ιδεα;

Ειδα σε ενα πολυ παλιοτερο ποστ εδω εναν που το εκανε με pyrex, αλλα οχι με σουβλα

Δεν θα έχει διαφορά,  εκτός αν βάλεις και κάπνισμα ταυτόχρονα.  Επίσης προσοχή στο πυρέξ  μην το βάλεις απότομα σε καυτή ψησταριά. 

  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν θα έχει διαφορά,  εκτός αν βάλεις και κάπνισμα ταυτόχρονα.  Επίσης προσοχή στο πυρέξ  μην το βάλεις απότομα σε καυτή ψησταριά. 

Αρα για να το κανω στην σουβλα,δεν εχει νόημα,ε;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lacta13 είπε

Αρα για να το κανω στην σουβλα,δεν εχει νόημα,ε;

Άλλο η σουβλα,  άλλο το πυρέξ.  Στη σουβλα θα πηγαίνει γύρω γύρω το λίπος και θα γίνει σούπερ

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα θέμα και θα ήθελα της γνώμες σας.

Σε ψησταριά με 3 καυστήρες Unimak μάρκα αν παίζει κάποιο ρόλο νομίζω ότι αρπάζει πολύ εύκολα φωτιά.

Στάζουν οι πανσετες και φουντώνει κατευθείαν.

Καλά αν βάλω λουκάνικα άντε γειά

Οκ έχουν λίπος στάζει, αλλά πολύ φωτιά ρε παιδιά

Έτσι είναι σε όλες της ψησταριές? 

Κάνω κάτι λάθος? Τους ανακλαστήρες οκ τους καθαρίζω όσο μπορώ έχουν πάνω κάτι καρβουνιλες μικρές

Πείτε γνώμες 

Δημοσ.
12 hours ago, protathlitis said:

Καλησπέρα. Ξέμεινα με κάτι χοιρινές μπριζόλες για αύριο. Καμία γρήγορη μαρινάδα για να την κάνω όταν ξεπαγώσουν αύριο ; 

https://akispetretzikis.com/recipe/6733/marinada-gia-xoirines-mprizoles

 

Πολύ καλή, σπάει και την μυρωδιά του χοιρινού 

  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

Έχω ένα θέμα και θα ήθελα της γνώμες σας.

Σε ψησταριά με 3 καυστήρες Unimak μάρκα αν παίζει κάποιο ρόλο νομίζω ότι αρπάζει πολύ εύκολα φωτιά.

Στάζουν οι πανσετες και φουντώνει κατευθείαν.

Καλά αν βάλω λουκάνικα άντε γειά

Οκ έχουν λίπος στάζει, αλλά πολύ φωτιά ρε παιδιά

Έτσι είναι σε όλες της ψησταριές? 

Κάνω κάτι λάθος? Τους ανακλαστήρες οκ τους καθαρίζω όσο μπορώ έχουν πάνω κάτι καρβουνιλες μικρές

Πείτε γνώμες 

Κάνε μια προθέρμανση στην ψησταριά, 250-260 βαθμούς κι έπειτα βάλε τα κρέατα και χαμήλωσε την ένταση στο ελάχιστο. Μην γεμίζεις όλη την επιφάνεια ψησίματος, ώστε να μπορείς να αλλάζεις θέση στα κρέατα, αν υπάρξει θέμα.

  • Like 1
Δημοσ.

Λουκάνικα & κρέατα λίπη δεν κάνουν για την ψησταριά υγραερίου. Το λουκάνικο όταν ζασταθεί, βράζει & αφρίζει, βγάζει λίπος και τρέχει, αναφλέγεται και προκαλεί μια κατάσταση που δεν μπορείς εύκολα να αντιμετωπίσεις. Εαν μάλιστα η ψησταριά έχει πολλά τέτοια υγρά δεν θέλει και πολύ να γίνει μια γενική ανάφλεξη. 

Εγώ δεν ψήνω λουκάνικα και συναφή γιατι είναι μάταιη κάθε προσπάθεια. Εαν όμως ντε και καλά πρεπει να τα βάλω, τότε χρησιμοποιώ το πλατώ 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Thanos (Earth -616) είπε

https://akispetretzikis.com/recipe/6733/marinada-gia-xoirines-mprizoles

 

Πολύ καλή, σπάει και την μυρωδιά του χοιρινού 

Σε ευχαριστώ,  βγήκαν πάρα πολύ γευστικές και μαλακές. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος του Άκη (μαρινάρισμα μόλις 20 λεπτά και μετά ξέπλυμα με νερό) αλλά στην πράξη δούλεψε!

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, costas_ είπε

Λουκάνικα & κρέατα λίπη δεν κάνουν για την ψησταριά υγραερίου. Το λουκάνικο όταν ζασταθεί, βράζει & αφρίζει, βγάζει λίπος και τρέχει, αναφλέγεται και προκαλεί μια κατάσταση που δεν μπορείς εύκολα να αντιμετωπίσεις. Εαν μάλιστα η ψησταριά έχει πολλά τέτοια υγρά δεν θέλει και πολύ να γίνει μια γενική ανάφλεξη. 

Εγώ δεν ψήνω λουκάνικα και συναφή γιατι είναι μάταιη κάθε προσπάθεια. Εαν όμως ντε και καλά πρεπει να τα βάλω, τότε χρησιμοποιώ το πλατώ 

Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός σε αυτό. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες ψησταριών,  που είναι διαφορετικά συντηρημένες, διαφορετικά είδη ψησίματος (έμμεσο/άμεσο) κλπ. 

Εγώ στην δική μου στις αρχές δεν είχα κανένα πρόβλημα ότι και αν έψηνα. Την είχα αφήσει όμως ακαθάριστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε τώρα έχω φτάσει σε ένα σημείο που βλέπω συχνά/πυκνά φλόγες όταν ψήνω λιπαρά κρέατα. Η πηγή των αναφλέξεων είναι στα flavorized bars, τους διαχύτες πάνω από τους καυστήρες δηλαδή. Όσο και να τα έχω τρίψει δεν μπορώ να τα επαναφέρω. Οπότε μιας και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, θα βρω κάποιο δυνατό καθοριστικό, θα τα βάλω σε μία λεκάνη και θα προσπαθήσω να τα επαναφέρω. Αν δεν τα καταφέρω , μπορεί να αγοράσω καινούργια. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, costas_ είπε

Λουκάνικα & κρέατα λίπη δεν κάνουν για την ψησταριά υγραερίου. Το λουκάνικο όταν ζασταθεί, βράζει & αφρίζει, βγάζει λίπος και τρέχει, αναφλέγεται και προκαλεί μια κατάσταση που δεν μπορείς εύκολα να αντιμετωπίσεις. Εαν μάλιστα η ψησταριά έχει πολλά τέτοια υγρά δεν θέλει και πολύ να γίνει μια γενική ανάφλεξη. 

Εγώ δεν ψήνω λουκάνικα και συναφή γιατι είναι μάταιη κάθε προσπάθεια. Εαν όμως ντε και καλά πρεπει να τα βάλω, τότε χρησιμοποιώ το πλατώ 

Α να μπράβο, είπα και εγώ τι γίνεται πώς ψήνουν όλοι και εγώ δεν μπορώ...

Μια μέρα τα άφησα και μπήκα στο σπίτι, είχα πάνω κάνα δυο κιλά παντσετες.

Λαμπαδιασε όλη η ψησταριά.. με το λάστιχο την έσβησα.

Από τότε είμαι πολύ προσεκτικός, λουκάνικα δεν θα ξανά βάλω πάνω, με πανσετες απλά θα είμαι από πάνω συνεχώς, όχι τίποτα έχω ένα κρεοπωλείο εδώ δίπλα που έχει κάτι παντσετες κάτσε καλά

Πλατό δεν έχω πάρει ακόμα αλλά είναι στα σχέδια να πάρω, εκεί να φανταστώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα σωστά??

42 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός σε αυτό. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες ψησταριών,  που είναι διαφορετικά συντηρημένες, διαφορετικά είδη ψησίματος (έμμεσο/άμεσο) κλπ. 

Εγώ στην δική μου στις αρχές δεν είχα κανένα πρόβλημα ότι και αν έψηνα. Την είχα αφήσει όμως ακαθάριστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε τώρα έχω φτάσει σε ένα σημείο που βλέπω συχνά/πυκνά φλόγες όταν ψήνω λιπαρά κρέατα. Η πηγή των αναφλέξεων είναι στα flavorized bars, τους διαχύτες πάνω από τους καυστήρες δηλαδή. Όσο και να τα έχω τρίψει δεν μπορώ να τα επαναφέρω. Οπότε μιας και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, θα βρω κάποιο δυνατό καθοριστικό, θα τα βάλω σε μία λεκάνη και θα προσπαθήσω να τα επαναφέρω. Αν δεν τα καταφέρω , μπορεί να αγοράσω καινούργια. 

Έχεις καμία φωτογραφία από τους ανακλαστήρες?

Έχουν παραθυράκια η είναι μονοκοματοι?

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το πλατό διευρύνεις τα είδη που μπορείς να βάλεις στο BBQ. Eίναι ιδανικό για λαχανικά, baycon, τυριά (πχ χαλούμι), αυγά,  κρεμύδια, ρύζι, γαρίδες, ψαρικά κλπ. Τα κρεατικά στο πλατώ χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό. Ο γύρος γίνεται πάρα πολύ εύκολα, όπως επίσης και τα μπιφτέκια. Οι πανσέτες και τα σχισμένα στην μέση κατά μήκος λουκάνικα θέλουν ένα βάρος, όπως ένα πλατύ μεταλλικό γουδοχέρι ώστε να πατάνε καλά στο μαντέμι. Εαν η ψησταριά τώρα είναι μισή σχάρα και μισή πλατό, τότε μπορείς να κάνεις ιδανικό ψήσιμο με μεταφορές από την μια θέση στην άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες.     

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Α να μπράβο, είπα και εγώ τι γίνεται πώς ψήνουν όλοι και εγώ δεν μπορώ...

Μια μέρα τα άφησα και μπήκα στο σπίτι, είχα πάνω κάνα δυο κιλά παντσετες.

Λαμπαδιασε όλη η ψησταριά.. με το λάστιχο την έσβησα.

Από τότε είμαι πολύ προσεκτικός, λουκάνικα δεν θα ξανά βάλω πάνω, με πανσετες απλά θα είμαι από πάνω συνεχώς, όχι τίποτα έχω ένα κρεοπωλείο εδώ δίπλα που έχει κάτι παντσετες κάτσε καλά

Πλατό δεν έχω πάρει ακόμα αλλά είναι στα σχέδια να πάρω, εκεί να φανταστώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα σωστά??

 

 

Παιδια, αμα ηταν ετσι..τοτε δεν θα ψηναμε σχεδον τιποτα στην υγραεριου γιατι παιρνει φωτια..Εγω ψηνω κανονικα και λουκανικα και πανσετες που λετε με ελαχιστες αναφλεξεις αλλα η ψησταρια ειναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καθαρη απο προηγουμενο ψησιμο..Και δεν εχω καμια πανακριβη, μια κινεζικη ειναι κι εμενα..Και με τον τροπο που σας ειπε κι ο φιλος πιο πριν δηλ.τερμα καυστηρες κανα δεκαλεπτο να πιασει θερμοκρασια 250+ και βαζεις κρεατα με τους καυστηρες στο low..Οπου κανει αναφλεξη, μετακινεις το κρεας, γιαυτο καλο ειναι να μην ειναι τελειως γεματη η σχαρα..

Αν και με αυτο τον τροπο εχετε αναφλεξεις τοτε κατι συμβαινει λαθος..

Επισης ποτε δεν αφηνουμε την ψησταρια μονη της να καιει, ειμαστε εκει!

Οσον αφορα την μεντεμενια πλακα, για μενα δεν κανει για λιπαρα κρεατα αφου θα τηγανιζονται στο λιπος τους οποτε ποιο το νοημα αμα ειναι ετσι βαλε σχαροτηγανο στην κουζινα και φτιαξτα..

Επεξ/σία από energy52
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...