Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ομαδα

Χαλασε χτες το βραδυ ενα ενσυρματο inkbird θερμομετρο που με εβγαλε ασπροπροσωπο εδω και 4 χρονια

Σημερα βγηκα για ψαξιμο καταληγοντας τελικα σε ασυρματο αλλα οχι στο Meater+

Εψαξα αρκετα και τελικα τσιμπησα αυτο εδω απο Αμαζον Γερμανιας με 60ε + μεταφορικα. Το εχει κανεις να μας πει εντυπωσεις ;

Θα επανελθω και εγω μολις παραλαβω με review.

https://buythermopro.com/tempspike/

 

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 15/2/2024 στις 3:28 ΜΜ, Konstantinos322 είπε

ουφ.. δεν εχω καταληξει ακομα. γι αυτην τι αποψη εχετε? Napoleon TravelQ Φορητή Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 54x37εκ. με 2 Εστίες 4.1kW

https://www.skroutz.gr/s/23288240/Napoleon-TravelQ-Foriti-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-54x37ek-me-2-Esties-4-1kW-65444.html

Όπως σου είπε και ο @ilpapacha νωρίτερα, είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά θα πρέπει να σκεφτείς τις ανάγκες σου και μετά να αποφασίσεις. Υπάρχουν πολλά είδη ψησταριών αερίου από μικρές φορητές έως πολύ μεγάλες, εξελιγμένες και πολύ ακριβές που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Αν όμως, αποφασίσεις τελικά την αγορά μικρής - φορητής, η Napoleon που σκέφτεσαι είναι εξαιρετική. Επιπλέον, η ύπαρξη δύο καυστήρων επιτρέπουν έμμεσο ψήσιμο χωρίς χρήση ασπίδας θερμότητας και έξτρα σχάρας που προτείνει αντίστοιχα η Weber για έμμεσο ψήσιμο στις Q. Αυτό δηλαδή που έκανα εγώ σήμερα με πατέντα, ψήνοντας σε Weber Q2200 έμμεσα 1.5kg χοιρινό λαιμό, η αντίστοιχων διαστάσεων TravelQ της Napoleon  το έχει σχεδιαστικά επιτύχει με τους 2 καυστήρες που διαθέτει.

IMG_20240218_100914_1.jpg.ba2bf11d3adf28067095309f1a4119c8.jpg

IMG_20240218_122746_1.jpg.bdf672bfafbab59186c230869cf32fbb.jpg

IMG_20240218_124823_2.jpg.1d2cd5614ed8ba82689d57652b584304.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ritualistic είπε

Καλησπερα ομαδα

Χαλασε χτες το βραδυ ενα ενσυρματο inkbird θερμομετρο που με εβγαλε ασπροπροσωπο εδω και 4 χρονια

Σημερα βγηκα για ψαξιμο καταληγοντας τελικα σε ασυρματο αλλα οχι στο Meater+

Εψαξα αρκετα και τελικα τσιμπησα αυτο εδω απο Αμαζον Γερμανιας με 60ε + μεταφορικα. Το εχει κανεις να μας πει εντυπωσεις ;

Θα επανελθω και εγω μολις παραλαβω με review.

https://buythermopro.com/tempspike/

 

Kαλημερα ομαδα

Τωρα θα γελασετε αλλα τελικα ακυρωσα το Tempspike και πηγα σε Meater 2+

O λογος ειναι οτι συμφωνα με τον κατασκευαστη το καινουριο Meater αντεχει σε θερμοκρασιες μεχρι και 550°C ενω ολα τα αλλα εφταναν το πολυ μεχρι 275°C που κατα τη γνωμη μου ειναι προβληματικο για μακροχρονια χρηση. Δεν το ειχα τσεκαρει αυτο απο την αρχη.

140ε απο Αμαζον Γερμανιας, παραλαμβανω σε μια εβδομαδα και αναμενετε review!

  • Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Kαλημερα ομαδα

Τωρα θα γελασετε αλλα τελικα ακυρωσα το Tempspike και πηγα σε Meater 2+

O λογος ειναι οτι συμφωνα με τον κατασκευαστη το καινουριο Meater αντεχει σε θερμοκρασιες μεχρι και 550°C ενω ολα τα αλλα εφταναν το πολυ μεχρι 275°C που κατα τη γνωμη μου ειναι προβληματικο για μακροχρονια χρηση. Δεν το ειχα τσεκαρει αυτο απο την αρχη.

140ε απο Αμαζον Γερμανιας, παραλαμβανω σε μια εβδομαδα και αναμενετε review!

Με το καλό να παραλάβεις. 

Άντε να βγάλει και το block. Από όσα έχω διαβάσει δεν έχει βέβαια συμβατότητα η νέα ακίδα με το μπλόκ. Μακάρι με κάποιο update να το υποστήριζε.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Με το καλό να παραλάβεις. 

Άντε να βγάλει και το block. Από όσα έχω διαβάσει δεν έχει βέβαια συμβατότητα η νέα ακίδα με το μπλόκ. Μακάρι με κάποιο update να το υποστήριζε.

Nα σαι καλα! Tι ειναι το μπλοκ ??

Δημοσ.
Στις 17/2/2024 στις 7:50 ΜΜ, ventic139 είπε

Καλησπέρα ομάδα 

τεχνικη ερώτηση

 

η πρώτη μπουκάλα κράτησε πάνω από 2 μήνες με αρκετά ψησιματα 

η τωρινή στο μαξ 10 γονατισε… μήπως δε τη είχα κουμπώσει καλά; Ή ήταν μισή μέσα ;

 

ευχαριστω 

Καλησπέρα παιδιά 

Έχει κανείς άποψη μήπως ;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ventic139 είπε

Καλησπέρα παιδιά 

Έχει κανείς άποψη μήπως ;

Δυσκολο να ισχυει αυτο που λες μαλλον εχεις μπερδευτει, ασε που η τωρινη που λες οτι γονατισε απο ποτε? γιατι τωρα ειναι "χειμωνας" οποτε θες περισσοτερη ενταση για να ψησεις στους βαθμους που ψηνεις συνηθως, αν την πρωτη σου μπουκαλα την χρησιμοποιησες ανοιξη καλοκαιρι καταλαβαινεις οτι χαλας πολυ λιγοτερο καυσιμο.

  • Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Δυσκολο να ισχυει αυτο που λες μαλλον εχεις μπερδευτει, ασε που η τωρινη που λες οτι γονατισε απο ποτε? γιατι τωρα ειναι "χειμωνας" οποτε θες περισσοτερη ενταση για να ψησεις στους βαθμους που ψηνεις συνηθως, αν την πρωτη σου μπουκαλα την χρησιμοποιησες ανοιξη καλοκαιρι καταλαβαινεις οτι χαλας πολυ λιγοτερο καυσιμο.

Καλημέρα 

να πω τη αμαρτία μου δε το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι μιας και η ψησταριά ανοιγοκλείνει υπέθεσα ότι πάνω κάτω καίει τπ ίδιο. 
Ισχύει η πρώτη ήταν από το Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο περίπου με φουλ ψησιματα 

 

αυτη που άλλαξα προχθές είχα τέρμα καυστήρες και πάνω από 150 βαθμούς δε μπορούσε να πάει. Ωστόσο αυτό που παραξένεψε επίσης ήταν το γεγονός ότι και η ένδειξη που έχει η  coral prime στο σωλήνα πάνω έδειχνε το δείκτη να γέρνει προς το κίτρινο αντί να είναι προς το πράσινο. δε ξέρω εάν παίζει τόσο ρόλο αυτό, σκέφτηκα και το ενδεχόμενο μήπως δε τη είχα κουμπώσει καλά αλλά μετά λέω δε παίζει θα είχαμε ακουστεί στις ειδήσεις 😅

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ventic139 είπε

Καλημέρα 

να πω τη αμαρτία μου δε το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι μιας και η ψησταριά ανοιγοκλείνει υπέθεσα ότι πάνω κάτω καίει τπ ίδιο. 
Ισχύει η πρώτη ήταν από το Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο περίπου με φουλ ψησιματα 

 

αυτη που άλλαξα προχθές είχα τέρμα καυστήρες και πάνω από 150 βαθμούς δε μπορούσε να πάει. Ωστόσο αυτό που παραξένεψε επίσης ήταν το γεγονός ότι και η ένδειξη που έχει η  coral prime στο σωλήνα πάνω έδειχνε το δείκτη να γέρνει προς το κίτρινο αντί να είναι προς το πράσινο. δε ξέρω εάν παίζει τόσο ρόλο αυτό, σκέφτηκα και το ενδεχόμενο μήπως δε τη είχα κουμπώσει καλά αλλά μετά λέω δε παίζει θα είχαμε ακουστεί στις ειδήσεις 😅

Αν φυσάει κιόλας να δεις τι απώλειες έχει.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε κλασσική μπουκάλα μειγματος που τη ζυγίζω και έχει μέσα υπόλοιπο 1,5-2 κιλά είναι λογικό να πέφτει η ισχύς μετά από 15-20 λεπτά χρήσης; Ξεκινάει φουλ, πιάνει άνετα 300°+ αλλά μετά από λίγο ψήσιμο δεν μπορεί να ανέβει πάνω από τους 150°.

Την άλλη μέρα πάλι το ίδιο, ξεκινάει δυνατά και μετά από κάποια ώρα η φλόγα γίνεται σαν καντηλάκι, ίσα που ανάβει.

Να σημειωθεί ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 10° οπότε δεν νομίζω ότι είναι θέμα κρύου. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, plasTOST είπε

Αν φυσάει κιόλας να δεις τι απώλειες έχει.

Ευχαριστώ 

δε το είχα συνδυάσει τόσο με το καιρό να πω τη αμαρτία μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, katbo είπε

Καλησπέρα.

Σε κλασσική μπουκάλα μειγματος που τη ζυγίζω και έχει μέσα υπόλοιπο 1,5-2 κιλά είναι λογικό να πέφτει η ισχύς μετά από 15-20 λεπτά χρήσης; Ξεκινάει φουλ, πιάνει άνετα 300°+ αλλά μετά από λίγο ψήσιμο δεν μπορεί να ανέβει πάνω από τους 150°.

Την άλλη μέρα πάλι το ίδιο, ξεκινάει δυνατά και μετά από κάποια ώρα η φλόγα γίνεται σαν καντηλάκι, ίσα που ανάβει.

Να σημειωθεί ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 10° οπότε δεν νομίζω ότι είναι θέμα κρύου. 

Η ατμοποίηση του LPG συντελείται με χαμηλότερους ρυθμούς όταν ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα που έχει απομείνει στη φιάλη. Έτσι, πέφτει σύντομα η πίεση και η παροχή δεν μπορεί πια να καλύψει τη ζήτηση. Η πίεση αποκαθίσταται αργότερα και μπορεί να παράσχει ξανά αέριο, όλο και λιγότερο κάθε φορά μεχρι να απομείνει μια ελάχιστη ποσότητα που δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί. Και εδώ προκύπτει μια ακόμα χρησιμότητα του κουμπωτού ρυθμιστή σύγχρονων φιαλών που μπορούν να διευκολύνουν τη χρήση της χαμηλής ποσότητας αερίου για προθέρμανση της ψησταριάς, μερικές φορές πριν η φιάλη πάει για αντικατάσταση με γεμάτη.

Επεξ/σία από est
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...