Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Έχω την ανάγκη να ρωτήσω και να ξεκαθαρίσω κάτι στο μυαλό μου σχετικά με τις σχάρες.

Υπάρχει το εμαγιέ ατσάλι που έχει πχ η δικιά μου, το μαντέμι,το εμαγιέ μαντελι κ δεν ξέρω τι άλλο.

Αυτή η σχάρα που είχαμε παλιά να το πω έτσι, που την έβαζα πάνω στα κάρβουνα να κάψει μετά την έτριβα κ την περνάγαμε με λεμόνι, ποια είναι; Αυτή που λέτε ανοιξειδωτο ατσάλι; Το ινοξ τι παραπάνω δίνει; Υπάρχει κάνα μαγαζί Αθήνα (σίγουρα θα υπάρχει) που να πηγαίνεις να φτιάχνεις με τέτοια;

Θέλω ρε παιδί μου να την τρίβω να φεύγουν όλα ουτε μαυριλες κλπ όπως παλιά.

Ευχαριστώ πολύ.

 

Δημοσ.

Όσοι έχετε ψησταριές με 3 καυστήρες τι κάνετε όταν θέλετε να ψήσετε 2 - 3 μπριζόλες? Ανάβετε τις 2 μόνο η ακόμα και τη μία αν είναι μόνο 2 κομμάτια κρέας. Τις ανάβετε όλες στο τέρμα χαμηλό και μόνο τη μια δυνατά, αυτή με το κρέας? 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Όσοι έχετε ψησταριές με 3 καυστήρες τι κάνετε όταν θέλετε να ψήσετε 2 - 3 μπριζόλες? Ανάβετε τις 2 μόνο η ακόμα και τη μία αν είναι μόνο 2 κομμάτια κρέας. Τις ανάβετε όλες στο τέρμα χαμηλό και μόνο τη μια δυνατά, αυτή με το κρέας? 

Ανάβω πρώτα όλες να πιάσει καλή θερμοκρασία και μετά τους δυο, βέβαια και όλες να της άναψεις δεν καίει τοσο πολύ. 

13 ώρες πριν, sndev είπε

Μετά το "hack" στον ρυθμιστή, η πρώτη προσπάθεια σε Mοσχαρισια .

επιάσε σταθερά σχεδόν 300 βαθμούς. (έφτανε με πολύ ζόρι 250) 

ελληνική σπαλοπριζολα 450 γρ ,ωρίμανσης 28 ημερων, ψήσιμο από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά - 

image.png.c7d95c2ffd25dae74dec86e360469987.png 

Τέλειο ψήσιμο. Off topic πολύ ωραίες πατάτες

  • Like 1
Δημοσ.

Μόλις παρέλαβα την Kenton με τους 3 καυστήρες.

Το απόγευμα συναρμολόγηση και δοκιμή.

Πρέπει να προσέξω κάτι στο πρώτο άναμα;

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vaggelisd66 είπε

Μόλις παρέλαβα την Kenton με τους 3 καυστήρες.

Το απόγευμα συναρμολόγηση και δοκιμή.

Πρέπει να προσέξω κάτι στο πρώτο άναμα;

τις συνδέσεις με τη φιάλη και τη ψησταριά τις τσεκάρεις με σαπουνάδα για τυχόν διαρροή όταν τελειώσεις....μπορείς να ανοίξεις τη φιάλη μόνο για λίγο και να τη κλείσεις και να κανείς τον έλεγχο για διαρροή......δεν ξέρω τι ρυθμιστή πίεσης έχει(είναι ρυθμιζόμενη η όχι) η φλόγα δε πρέπει να φεύγει από τα μπεκ και να είναι γαλάζια.....καλοδουλευτη

 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Astronautis είπε

Ήταν προκάτ η πίτσα ή την έφτιαξες εσύ;

Ποια πέτρα πήρες; Αν μπορείς βάλε σύνδεσμο. 

Με αφορμή το ερώτημα για την πετρα επειδη και εγω είμαι/ήμουν στο ψάξιμο πέτρα/μαντέμι ,αν και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το σκέυος της lodge ή του mypizzaproject ,βρήκα τυχαία μία πέτρα σε ελληνικό μαγαζί με 14,95 https://www.kitchenmall.gr/product/87570/stroggylo-tapsi-basi-gia-pitsa-me-labes-stirixis-diametroy.html

οπότε με αυτό το κόστος έριξα μια παραγγελία για δοκιμή και λογικά αύριο θα παραγγείλω και θα γράψω εντυπώσεις .

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο εμένα. Περιμενω μεσα στις επομενες μέρες να μου ερθει η Weber Spirit II 310.

Περα απο την μπουκαλα, τι αλλο πιστευετε οτι ειναι απαραιτητο να αγορασω για να ειμαι προετοιμασμενος? (π.χ. βουρτσα)

Δεν με νοιαζει η επωνυμια. Οσο πιο οικονομικα τοσο το καλυτερο. Η οποια προταση ειναι καλοδεχουμενη.

Ευχαριστω

Επεξ/σία από PortgasDiAce
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα. Μετά από όλες τις σελίδες που διάβασα κατέληξα στην Weber spirit is e310 gbs. 
Με πληροφόρησαν όμως ότι η ψησταριά αυτή κατασκευάζεται στην Κίνα και μου αντιπρότειναν την king broil gem 320 που είναι και πιο φθηνή. Μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος για τις διάφορες τους και αν τελικά είναι πιο vfm η king broil?

Δημοσ.

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. 

Σίγουρα θα χρειαστείς από το πρώτο ψήσιμο κάτι για να καθαρίσεις τη σχάρα. Η κλασσική μέθοδος είναι ανοξείδωτη βούρτσα αλλά εδώ έχει προταθεί και η ξύλινη σπάτουλα ως πιο ασφαλής για να μην αφήσει τίποτα συρματάκια πάνω στη σχάρα. 

Τα υπόλοιπα θα τα δεις εν καιρώ , όπως κάλυμμα, άλλα εργαλεία, σκεύη κλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Astronautis είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. 

Σίγουρα θα χρειαστείς από το πρώτο ψήσιμο κάτι για να καθαρίσεις τη σχάρα. Η κλασσική μέθοδος είναι ανοξείδωτη βούρτσα αλλά εδώ έχει προταθεί και η ξύλινη σπάτουλα ως πιο ασφαλής για να μην αφήσει τίποτα συρματάκια πάνω στη σχάρα. 

Τα υπόλοιπα θα τα δεις εν καιρώ , όπως κάλυμμα, άλλα εργαλεία, σκεύη κλπ

Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Μηπως γνωριζεις να πουλανε τετοιες βουρτσες (ανοξειδωτες) σε σουπερμαρκετ τυπου Σκλαβενιτη / Α.Β. ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kostasmor είπε

Καλησπέρα και από εμένα. Μετά από όλες τις σελίδες που διάβασα κατέληξα στην Weber spirit is e310 gbs. 
Με πληροφόρησαν όμως ότι η ψησταριά αυτή κατασκευάζεται στην Κίνα και μου αντιπρότειναν την king broil gem 320 που είναι και πιο φθηνή. Μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος για τις διάφορες τους και αν τελικά είναι πιο vfm η king broil?

Γενική διαπίστωση:

Το ότι κατασκευάζεται στην Κίνα δεν μου λέει πολλά. Τα περισσότερα πράγματα που χρησιμοποιείς εκεί κατασκευάζονται έστω και σαν εξαρτήματα. Σημασία έχουν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή και όχι πού κατασκευάστηκε.

Σε σχέση με τη σύγκριση, το καλύτερο είναι να πας να δεις και τις δύο από κοντά και αν κάποιος πωλητής σου ανεβάζει ή κατεβάζει κάποια λόγω καταγωγής να πας σε άλλο μαγαζί

Βούρτσες θα βρεις σε όλα τα καταστήματα του χώρου καθώς σε πολυκαταστήματα. 

Εγώ που είμαι επαρχία και δεν έχουμε τέτοια πράγματα βρήκα μια στο Σκλαβενίτη αλλά δεν ενθουσιάστηκα από την αντοχή της.

Επεξ/σία από Astronautis
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vaggelisd66 είπε

Μόλις παρέλαβα την Kenton με τους 3 καυστήρες.

Το απόγευμα συναρμολόγηση και δοκιμή.

Πρέπει να προσέξω κάτι στο πρώτο άναμα;

Καλορίζικη. Καλά ψησίματα. Περιμένουμε review :)

13 λεπτά πριν, PortgasDiAce είπε

Ευχαριστω και παλι @Astronautis.

Μένω Αθήνα στον Υμηττό ξερει καποιος να μου πει απο που θα μπορουσα να προμηθευτω μπουκαλα?

Κοίτα σε κάποιο βενζινάδικο ΕΚΟ στην Αργυρούπολη αν έχει ή έστω κάνε ένα τηλέφωνο να σε ενημερώσουν που έχει εκεί στην περιοχή για να προμηθευτείς!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...