Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εγω θελω 10λεπτα να βρω ποιον κουβα θα βαλω για να μην γκρινιαζει η γυναικα :P 

Συμφωνώ , για μισαωράκι το βλέπω. 

Κανένα κόλπο για να καθαρίσω το κάτω μέρος της GBS σχάρας η οποία δεν στέκεται ανάποδα?

• Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2491

• ilpapacha

2190

• sndev

1175

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Κανένα κόλπο για να καθαρίσω το κάτω μέρος της GBS σχάρας η οποία δεν στέκεται ανάποδα?

εγω εχω παρει ενα γερο πλαστικο κουτι αποθηκευσης απο jumbo να χωρανε οι σχαρες. Τις εβαλα εκει μια φορα και τις καθαρισα με νερο, σφουγγαρι, σπατουλες κλπ. Μετα βεβαια ειχα ενα τεραστιο κουτι με νερα και λιπη και δεν ηξερα τι να το κανω. Για μια στιγμη ενιωσα σαν να ειχα εξιβος ενα πραγμα.

Και μενα το κατω μερος της σχαρας μου τρωει απειρο χρονο οταν καθαριζω. Τελευταια φορα δεν το εκανα και σε ενα searing καιγοταν η σχαρα μονη της :P 

• Like 1
  • Haha 6
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και μενα το κατω μερος της σχαρας μου τρωει απειρο χρονο οταν καθαριζω. Τελευταια φορα δεν το εκανα και σε ενα searing καιγοταν η σχαρα μονη της :P 

Έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά όταν έχω αναμένο τζάκι να τις βάλω μέσα. Φοβάμαι μην ραγίσουν στην απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. Λογικά αν τις αφήσω να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και μετά σιγά σιγά στο τζάκι ίσως να μην έχω θέμα. Μέχρι πόσους βαθμούς αντέχει το μαντέμι;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά όταν έχω αναμένο τζάκι να τις βάλω μέσα. Φοβάμαι μην ραγίσουν στην απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. Λογικά αν τις αφήσω να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και μετά σιγά σιγά στο τζάκι ίσως να μην έχω θέμα. Μέχρι πόσους βαθμούς αντέχει το μαντέμι;

Δε νομιζω να σπασει, απλα ισως χαλασει το seasoning αν τις αφησεις ωρα

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δε νομιζω να σπασει, απλα ισως χαλασει το seasoning αν τις αφησεις ωρα

τα χοντρά να ακούν θέλουμε. Το πολύ πολύ αν στεγνώσει την ξαναπερνάμε λαδάκι κλπ για seasoning ή έστω 3 κιλά προβατίνα και είναι έτοιμες :D 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Εγω το εχω κανει ηδη 1 φορα αυτο, αναψα το bbq με ξυλα και τις πεταξα πανω και καηκαν τα παντα ετριψα λιγο και εγιναν κουφετο, μετα λαδακι και κομπλε

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θα γεμίσει η καμινάδα με λίπη και θα θέλει καθάρισμα μετά ή οχι;;;;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Από μία φορά δεν υπάρχει θέμα. Φέτος την καθάρισα μετά από 4 χρόνια ήπιας χρήσης. Ούτε μία χούφτα δεν έβγαλε καρβουνίλα. Φαντάσου κάθε χρόνο βαριά 1 τόνο ξύλα καίω καθώς το έχω κυρίως για "παρέα". Τα ξύλα είναι όλα ξερά χωρίς ρετσίνι κλπ που είναι πολύ επίφοβα για επικαθίσεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Να γεμισει λιπη η καμιναδα απο τη σχαρα? πολυ δυσκολο θεωρω. Αλλοι ψηνουν στο τζακι κανονικα...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Να γεμισει λιπη η καμιναδα απο τη σχαρα? πολυ δυσκολο θεωρω. Αλλοι ψηνουν στο τζακι κανονικα...

Καθε χρονο κατεβαινω 10-15 μερες τουλαχιστον  χωριο ψηνω πρωι-μεσημερι-βραδυ ,εχω να καθαρισω την καμιναδα τουλαχιστον 5 χρονια, επρεπει να εχω παρει φωτια ποσες φορες :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, protathlitis είπε

Συμφωνώ , για μισαωράκι το βλέπω. 

Μα αν γυρίσει ανάποδα μόνο αυτό και όχι η υπόλοιπη σχάρα, δεν στέκεται; 

Αν εννοείς το στρογγυλό μέρος;

Επεξ/σία από est
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, est είπε

Στεκεται απλα με εντονο τριψιμο φευγει γιατι δεν καθεται βαθια στα αυλακια. Ετσι το κανω αλλα με προσοχη.

Δημοσ.
48 minutes ago, est said:

Αν εννοείς το στρογγυλό μέρος;

Ναι το στρογγυλό μέρος. Δεν στέκεται στο ίδιο σημείο ανάποδα, μια φορά που το είχα δοκιμάσει να το τρίψω έτσι μου είχε πέσει μέσα μέσα, πάνω στους φλογοκρύπτες. Τώρα αν το βάλω ανάποδα πάνω στην υπόλοιπη σχάρα, πάλι δεν μπορείς να το τρίψεις με δύναμη γιατί κουνιέται. Αφού έχω σκεφτεί να αλλάξω σχάρες και να πάρω απλές, μόνο για αυτό τον λόγο. Αλλά είναι πανάκριβες. 

Στις άλλες αντίστοιχες ψησταριές, πχ Napoleon, οι σχάρες κάθονται σωστά ανάποδα? επίσης είναι μονής ή διπλής όψης σχάρες? 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, protathlitis είπε. 

Στις άλλες αντίστοιχες ψησταριές, πχ Napoleon, οι σχάρες κάθονται σωστά ανάποδα? επίσης είναι μονής ή διπλής όψης σχάρες? 

Στις Napoleon μπορείς να τις βάλεις κι ανάποδα. Οι μαντεμένιες έχουν από την μια πλευρά αυλακώσεις.

Φαντάζομαι αυτό γίνεται σε όλες τις ψησταριές που η σχάρα δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, όπως πχ το GBS.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...