Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 10/02/2025 at 21:33, Moorer7 said:

Καλησπέρα στην παρέα πρόσφατα κάναμε κάτι ψησίματα στην Weber Spirit ii e-310 και ψήθηκε ο κολλητός να πάρει και αυτός μια και έσκασε ψησταριά από τα Lidl https://www.lidl-hellas.gr/p/grillmeister-pistaria-ygraerioy/p10050900?pageId=10064902&tabCode=Next_Sales_Week και φαίνεται τρελό value συγκριτικά με την Weber παίζει να υστερεί σε κάτι αναφορικά με το ψήσιμο και την ένταση βλέπω απ τους καυστήρες έχει και περιοχή άμεσου ψησίματος, όποιος έχει εμπειρία από την συγκεκριμένη ας μας γράψει καμία γνώμη …

Δες review εδώ

• Like 2
  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2416

• ilpapacha

2125

• sndev

1134

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
Στις 4/2/2025 στις 11:02 ΜΜ, fifini είπε

Παιδιά, καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου εδώ και έναν χρόνο περίπου μία Weber spirit 2 με 3 εστίες. Με έχει σώσει. Όμως πείτε μου σας παρακαλώ πώς την καθαρίζετε χωρίς να γίνει χάλια το μπαλκόνι; Εγώ έχω βάλει αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό , με τα + και τα - του. Έχει κανείς κάποιο κόλπο για εύκολο καθάρισμα; Την πρώτη φορά που πήγα να την καθαρίσω απογοητεύτηκα.

Περιληπτικά:

Βγάζεις ταψάκι από κάτω, βάζεις ένα κουβά σφουγγαρίσματος με μία σακούλα μέσα. (προσοχή να χωράει σε ύψος ο κουβάς.

Σπάτουλες πλαστικές από Praktiker 1,5€ κάνουν

Ανάβεις την ψησταριά 3-5 λεπτά ίσα να μαλακώσουν τα λίπη.

Τρίβεις τις σχάρες με βούρτσα πάνω κάτω και σκουπίζεις με χαρτί, τις βγάζεις και τρίβεις τις φλογοκρύπτες, τις βγάζεις, βλέπεις αν είναι καθαροί οι καυστήρες και οι τρύπες είναι ανοικτές.

Βγάζεις την σχαρίτσα που είναι στον κάδο.

Αν σε βολεύει βγάζεις καυστήρες αλλιώς ξεκινάς με σπάτουλα μικρή πρώτα στα αυλάκια ανάμεσα από τους καυστήρες και μετά την μεγαλήτερη σπάτουλα τα πλαϊνά και τον κάδο.

περνάς αν θες με χαρτί τον κάδο ή ακόμα και με σφουγγάρι με νερό και ήπιο απορυπαντικό πιάτων. Εδώ καλό είναι αν δεν θες να πέφτουν στην σακούλα που έχεις τον κουβά να βγάλεις την σακούλα με ότι έχει πέσει μέσα από το καθάρισμα.

Αφού τελειώσεις, ξεκινάς ανάποδα να τοποθετείς, σχαρίτσα κάδου, φλογοκρύπες, σχάρες και βγάζεις κουβά. Μην ξεχάσεις να βάλεις το ταψάκι στο τέλος καθαρό. Ανάβεις για να στεγνώσει αν έχει χρησιμοποιήσει νερό και είσαι έτοιμος. 

Διαδικασία 10 λεπτών και δεν γκρινιάζει κανείς. 

Επίσης το καπάκι καλό είναι να το καθαρίσεις με χαρτί στις πατούρες που πατάει στον κάδο καθώς και μέσα. Αν δεν έχει λίπη/κρούστα μην βάλεις σπάτουλα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, plasTOST είπε

Διαδικασία 10 λεπτών και δεν γκρινιάζει κανείς. 

Εγω θελω 10λεπτα να βρω ποιον κουβα θα βαλω για να μην γκρινιαζει η γυναικα :P 

• Thanks 1
  • Haha 6
Δημοσ.
14 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εγω θελω 10λεπτα να βρω ποιον κουβα θα βαλω για να μην γκρινιαζει η γυναικα :P 

Συμφωνώ , για μισαωράκι το βλέπω. 

Κανένα κόλπο για να καθαρίσω το κάτω μέρος της GBS σχάρας η οποία δεν στέκεται ανάποδα?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Κανένα κόλπο για να καθαρίσω το κάτω μέρος της GBS σχάρας η οποία δεν στέκεται ανάποδα?

εγω εχω παρει ενα γερο πλαστικο κουτι αποθηκευσης απο jumbo να χωρανε οι σχαρες. Τις εβαλα εκει μια φορα και τις καθαρισα με νερο, σφουγγαρι, σπατουλες κλπ. Μετα βεβαια ειχα ενα τεραστιο κουτι με νερα και λιπη και δεν ηξερα τι να το κανω. Για μια στιγμη ενιωσα σαν να ειχα εξιβος ενα πραγμα.

Και μενα το κατω μερος της σχαρας μου τρωει απειρο χρονο οταν καθαριζω. Τελευταια φορα δεν το εκανα και σε ενα searing καιγοταν η σχαρα μονη της :P 

• Like 1
  • Haha 6
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και μενα το κατω μερος της σχαρας μου τρωει απειρο χρονο οταν καθαριζω. Τελευταια φορα δεν το εκανα και σε ενα searing καιγοταν η σχαρα μονη της :P 

Έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά όταν έχω αναμένο τζάκι να τις βάλω μέσα. Φοβάμαι μην ραγίσουν στην απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. Λογικά αν τις αφήσω να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και μετά σιγά σιγά στο τζάκι ίσως να μην έχω θέμα. Μέχρι πόσους βαθμούς αντέχει το μαντέμι;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά όταν έχω αναμένο τζάκι να τις βάλω μέσα. Φοβάμαι μην ραγίσουν στην απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. Λογικά αν τις αφήσω να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και μετά σιγά σιγά στο τζάκι ίσως να μην έχω θέμα. Μέχρι πόσους βαθμούς αντέχει το μαντέμι;

Δε νομιζω να σπασει, απλα ισως χαλασει το seasoning αν τις αφησεις ωρα

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δε νομιζω να σπασει, απλα ισως χαλασει το seasoning αν τις αφησεις ωρα

τα χοντρά να ακούν θέλουμε. Το πολύ πολύ αν στεγνώσει την ξαναπερνάμε λαδάκι κλπ για seasoning ή έστω 3 κιλά προβατίνα και είναι έτοιμες :D 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Εγω το εχω κανει ηδη 1 φορα αυτο, αναψα το bbq με ξυλα και τις πεταξα πανω και καηκαν τα παντα ετριψα λιγο και εγιναν κουφετο, μετα λαδακι και κομπλε

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θα γεμίσει η καμινάδα με λίπη και θα θέλει καθάρισμα μετά ή οχι;;;;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Από μία φορά δεν υπάρχει θέμα. Φέτος την καθάρισα μετά από 4 χρόνια ήπιας χρήσης. Ούτε μία χούφτα δεν έβγαλε καρβουνίλα. Φαντάσου κάθε χρόνο βαριά 1 τόνο ξύλα καίω καθώς το έχω κυρίως για "παρέα". Τα ξύλα είναι όλα ξερά χωρίς ρετσίνι κλπ που είναι πολύ επίφοβα για επικαθίσεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Να γεμισει λιπη η καμιναδα απο τη σχαρα? πολυ δυσκολο θεωρω. Αλλοι ψηνουν στο τζακι κανονικα...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Να γεμισει λιπη η καμιναδα απο τη σχαρα? πολυ δυσκολο θεωρω. Αλλοι ψηνουν στο τζακι κανονικα...

Καθε χρονο κατεβαινω 10-15 μερες τουλαχιστον  χωριο ψηνω πρωι-μεσημερι-βραδυ ,εχω να καθαρισω την καμιναδα τουλαχιστον 5 χρονια, επρεπει να εχω παρει φωτια ποσες φορες :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, protathlitis είπε

Συμφωνώ , για μισαωράκι το βλέπω. 

Μα αν γυρίσει ανάποδα μόνο αυτό και όχι η υπόλοιπη σχάρα, δεν στέκεται; 

Αν εννοείς το στρογγυλό μέρος;

Επεξ/σία από est

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...