Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, λέω να αναβαθμίσω σε inox τις σχάρες της spirit και ψάχνομαι για το τι θα ήταν ιδανικό σε πάχος βέργας. Amazon βλέπω κάτι έτοιμες με 7mm. Έχει κανείς τις αυθεντικές της weber να μας δώσει τα φώτα του? 

Ευχαριστώ. 

  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2416

  • ilpapacha

    2123

  • sndev

    1134

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 hour ago, tsiro7 said:

Καλησπέρα σε όλους, λέω να αναβαθμίσω σε inox τις σχάρες της spirit και ψάχνομαι για το τι θα ήταν ιδανικό σε πάχος βέργας. Amazon βλέπω κάτι έτοιμες με 7mm. Έχει κανείς τις αυθεντικές της weber να μας δώσει τα φώτα του? 

Ευχαριστώ. 

Καλησπέρα. 

Γιατί το θεωρείς αναβάθμιση από μαντέμι σε inox? 

Όσον αφορά το πάχος θα προσπαθήσω να μετρήσω όταν πάω σπίτι. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, mastoras007 said:

Πρώτη δοκιμή πανστετες στη σούβλα , μπόλικο αλλατακι αν και θα το ξερασει, λαδι και λίγο ρίγανη 

Υπολογίζω κάνα δυωρο στο τέρμα χαμηλό 

 

Screenshot_2025-03-12-14-53-29-666_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-03-12-14-53-33-968_com.miui.gallery.jpg

Το αποτέλεσμα δε μας έδειξες... Τα καλά τα κρύβεις 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Καλησπέρα σε όλους, λέω να αναβαθμίσω σε inox τις σχάρες της spirit και ψάχνομαι για το τι θα ήταν ιδανικό σε πάχος βέργας. Amazon βλέπω κάτι έτοιμες με 7mm. Έχει κανείς τις αυθεντικές της weber να μας δώσει τα φώτα του? 

Ευχαριστώ. 

Και της Weber στα 7mm είναι 

https://www.weber.com/US/en/accessories/weber-crafted/weber-crafted-ss-cooking-grates-–-spirit-300-series-and-smokefire-ex4/7860.html

  • Thanks 1
Δημοσ.

Το βασικότερο είναι ο καθαρισμός αλλά γενικά δεν υστερεί σε τπτ έναντι του μαντεμιου. Άλλωστε οι ακριβές σειρές όλων των κατασκευάστων inox εξαρτήματα έχουν. 

2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Καλησπέρα. 

Γιατί το θεωρείς αναβάθμιση από μαντέμι σε inox? 

Όσον αφορά το πάχος θα προσπαθήσω να μετρήσω όταν πάω σπίτι. 

 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Tsino είπε

Το αποτέλεσμα δε μας έδειξες... Τα καλά τα κρύβεις 

Νομίζω καλύτερα απλά ψητές οι πανστετες, καλό βγήκε οκ νόστιμο αλλά ψητές είναι καλύτερες τελικά! Καραμελωνουν σε όλη την επιφάνεια, ενώ στη σούβλα μόνο εξωτερικά!

 

Screenshot_2025-03-13-07-35-42-340_com.miui.gallery.jpg

  • Like 5
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Νομίζω καλύτερα απλά ψητές οι πανστετες, καλό βγήκε οκ νόστιμο αλλά ψητές είναι καλύτερες τελικά! Καραμελωνουν σε όλη την επιφάνεια, ενώ στη σούβλα μόνο εξωτερικά!

 

Screenshot_2025-03-13-07-35-42-340_com.miui.gallery.jpg

Ίσως χρειαζόταν ακόμα λίγο χρόνο ψησίματος ή/και τύλιγμα λαδόκολλα/αλουμινόχαρτο για το πρώτο μισό της διαδικασίας. Ταπεινή μου γνώμη για βελτίωση του ωραίου αποτελέσματος που φαίνεται στη φωτό 👌

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Το βασικότερο είναι ο καθαρισμός αλλά γενικά δεν υστερεί σε τπτ έναντι του μαντεμιου. Άλλωστε οι ακριβές σειρές όλων των κατασκευάστων inox εξαρτήματα έχουν. 

 

στα συν  της ανοξείδωτης σχάρας πρόσθεσε και μηδενική συντήρηση , ούτε κάψιμο ούτε λάδωμα  ούτε άγχος  να μην σκουριάσει , κάτι που τελικά παίζει και σημαντικό ρόλο στην οικονομία του αερίου

σε ότι αφορά την επιλογή μιας σχάρας  πέρα απο το πάχος της βέργας  έχει σημασία και το πόσο πυκνή διάταξη έχει   , μια σχάρα με μεγαλύτερη μάζα  αποδίδει  καλυτερα   αφού στην ουσία  οι περισσότερες ψησταριές υγραερίου  με τους λίγους καυστήρες  στη μάζα της σχάρας  βασίζονται  για να ψήσουν , 

Δημοσ.
2 hours ago, ηνίοχος said:

ούτε κάψιμο

Φαντάζομαι θέλει ζέσταμα κανονικά για να πιάσει θερμοκρασία η ψησταριά αλλά και να ζεσταθεί η σχάρα. 

Έχει κάποιος να μας δείξει φωτογραφία από την inox σχάρα του? Είναι καθαρή όπως την πρώτη μέρα που την πήρε?

Δημοσ.

Κάψιμο εννοεί όχι το ζεσταμα αλλά το seasoning . 

Ανοξείδωτο με ανοξείδωτο διαφέρει πάντως. Το 304 πριν 20 χρόνια δεν είναι ίδια ποιότητα με το σημερινό 304. Είχε ο πατέρας μου μια χτιστή ψησταριά που τώρα 10+ χρόνια δεν δούλεψε ποτέ. Γκρεμίστηκε γιατί σάπισαν τα πάντα εκτός τα ανοιξειδωτα που δεν έχουν ούτε ένα τσικ σκουριάς πάνω. Μιλάμε ήταν σε μπαλκόνι χωρίς να είναι καλυμμένη 100% . Δυστυχώς πολλά παίζουν ρόλο. Έχω ανοιξειδωτα σκεύη που σκουριάζουν εντός σπιτιού.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, est είπε

Ίσως χρειαζόταν ακόμα λίγο χρόνο ψησίματος ή/και τύλιγμα λαδόκολλα/αλουμινόχαρτο για το πρώτο μισό της διαδικασίας. Ταπεινή μου γνώμη για βελτίωση του ωραίου αποτελέσματος που φαίνεται στη φωτό 👌

Καλό ήταν δεν μπορώ να πω, αλλά η αντίδραση μαλιερ εσωτερικά που λείπει το χαλάει λίγο, anyway  πειραματίζομαι θα δοκιμάσω αλουμινόχαρτο στην επόμενη παρτίδα αλλά όχι πανστετες ίσος βάλω μπριζόλα 

  • Like 1
Δημοσ.

Παντως και γω αμα ποτε χαλασουν οι μαντεμενεις θα παω σε ανοξειδωτες. Χτες ετριβα πανω απο μια ωρα να τις καθαρισω καλα. Αν ηταν ανοξειδωτες θα τις πετουσα σε μια μεγαλη λεκανη που εχω με ζεστο νερο και απορυπαντικο πλυντηριου και θα γινοντουσαν κουκλα με λιγο τριψιμο.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παντως και γω αμα ποτε χαλασουν οι μαντεμενεις θα παω σε ανοξειδωτες. Χτες ετριβα πανω απο μια ωρα να τις καθαρισω καλα. Αν ηταν ανοξειδωτες θα τις πετουσα σε μια μεγαλη λεκανη που εχω με ζεστο νερο και απορυπαντικο πλυντηριου και θα γινοντουσαν κουκλα με λιγο τριψιμο.

Ακόμα και πλυντήριο πιάτων

Δημοσ.

Με αφορμή αυτό κυρίως ψάχνομαι. Μου βγήκε η πίστη να τις καθαρίσω προχθές και πάντα αφήνουν μια μαυρίλα όσο και να τις καθαρίσεις. Τις inox μαζί και τα flavorized bars ένα μουλιασμα και πλυντήριο πιάτων. Το κακό στο amazon δεν αναφέρουν ποιότητα inox και ότι και να σου πουν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...