Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/3/2025 στις 9:33 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Μιας και είχαμε πιάσει τα smash, ορίστε μερικές φώτο από σήμερα. Δυστυχώς την ώρα του ψησίματος δεν έχω άλλη, γιατί ο μικρός είχε πάρει το κινητό που ανοίγει στην κάμερα όταν είναι κλειδωμένο και είχε βάλει μια ρύθμιση για astro photo και δεν μπορούσα να το βγάλω. Μου πήρε κανένα τέταρτο να το επαναφέρω μετά 😢

Η πλάκα ζεστάθηκε με τους καυστήρες στη μέση, ψήθηκαν πρώτα τα μπέικον για να γίνει και η απαραίτητη λίπανση της πλάκας, μετά τα ψωμάκια να τραβήξουν τα πολλά πολλά και τέλος μπήκε στο φουλ, όπου το θερμόμετρο έδειχνε 300 και η πλάκα 320-350. 

Έκαναν τρομερό καραμελωμα (φαίνεται στην τελευταία φώτο). Ο κιμας ήταν black angus Ireland από mymarket που το λέει σπαλομπριζολα, αλλά νομίζω είναι κομμάτι από την ελιά (chuck). 

Την προηγούμενη φορά είχα πάει να κάνω 12 μπιφτέκια με τη μία και δεν χωρούσε εύκολα. Τα 8 είναι σούπερ. Προλαβαίνεις να τα πατήσεις όλα και να μην στριμωχτεις. 

20250322_204430.jpg

IMG-0140f953e6b95f32dd22269f6655e3c9-V.jpg

20250322_211354.jpg

delivery κάνετε?

  • Haha 6
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Ειχα να μπω 2-3 μερες.

Για να απαντησω πανω στα υπεροχα burgers του Sagonia ,  απο 3-4 cheddar που εχω δοκιμασει, (και χυμα κομμενο σε φετες) το ψευτικο ειναι το καλυτερο με διαφορα.

Εγω της εκανα το πρωτο της καλο καθαρισμα μετα απο 9 μηνες κατοχος, πριν 15 μερες κι απο τοτε δεν εχω ευκαιρισει να ψησω.Δε με παιδεψε πολυ ειναι η αληθεια, αλλα δεν κανω και περιεργα ψησιματα με τρελες sauce κτλ, οποτε τη γλυτωσα ευκολα.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μια μέρα έκανα μπεργκερ με μπιφτέκια φούρνου και ψωμάκι σούπερ μάρκετ. Και για κάποιο λόγο βγήκαν τα καλύτερα που έχω κάνει. Πικλα ντομάτα κρεμμύδι μέσα . Σάλτσα λίγο σιρατσα. 

Δημοσ.

Δήμο την έχω 4 χρόνια, έχει ψήσει κοπάδια. Τα μαντέμια της θα φθαρούν. Μετά από 4 χρόνια χρήσης, σου προτείνω να πας σε ανοξείδωτη από τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη. Απλό καθάρισμα και είσαι εντάξει. Τα μαντέμια σπάνε νεύρα μετά από καιρό, και είναι μεγάλη σπατάλη ενέργειας για να φτάσουν τη max θερμοκρασία.

To ανοξείδωτο θερμαίνεται αμέσως αλλά και κρυώνει γρήγορα. Θα μάθεις να γυρνάς το κρέας σε διπλανό σημείο, γιατί κάτω από το κρέας, το μέταλλο θα είναι πιο κρύο. Αλλά αυτό μαθαίνεται εύκολα.

Η ψησταριά έχει 4 ζώνες ψησίματος:

1/ Μπροστά σχετικά κρύα όπως και η πλειοψηφία των ψησταριών.

2/ Μέση λαμπάδα

3/ Πίσω λίγο πιο κρύο αλλά ψήνει.

4/ Η πάνω σχάρα. Εκεί πάνω έχει 400 βαθμούς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να κρατάει το φαγητό ζεστό. Τα κοτόπουλα παϊδάκια και μπούτια φιλέτο εκεί τα ψήνω με πέτσα κάτω. Τραγανιστότατη γίνεται!

 

Πάρε ανοξείδωτες σχάρες και θα με θυμηθείς...

Δημοσ.

Τσιπούρες σε high temp & 1-2 γυρίσματα.

Screenshot_2025-03-26-13-13-41-024_com_mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg.8bfcc77428775760585365a6b42f7066.jpg

Μπουγάτσα σε low temp & συχνά γυρίσματα.

Screenshot_2025-03-26-13-08-59-277_com_mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg.c4cb7dc4d8b5894aa7bb0fd3f0ecba06.jpg

Άμεσα, γρήγορα και απλά...

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου πω...

Στο φουλ ή κάπου εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η καλή προθέρμανση και μετά, η διατήρηση υψηλής θερμοκρασίας για μεγάλο μέρος του ψησίματος. Και εννοείται, να μην επιχειρηθεί γύρισμα πριν δούμε ότι το ψάρι ανασηκώνεται εύκολα και δεν κολλάει πια στη σχάρα.

Edit: Ξέχασα να επισημάνω ότι μιλάω για ψησταριά που δεν έχει αναφλέξεις. Εννοείται ότι σε μια διαφορετική ή/και πιο ισχυρή, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις αναφλέξεις με ψάρια σαν αυτά, χαμηλώνοντας θερμοκρασία και αλλάζοντας θέσεις στη σχάρα.

Επεξ/σία από est
  • Like 4
Δημοσ.

Τα ψάρια αρχικά και εγώ τα φοβόμουν ότι θα κολλήσουν, ότι θα είναι άψητα, ότι θα είναι καμμένα κτλ.

Τελικά, είναι πολύ πιο εύκολα στο ψήσιμο σε σχέση με τα κρέατα.

Τα βήματα είναι απλά:

- Καλό λάδωμα στην σχάρα

- Καλό λάδωμα στα ψάρια

- Καλή προθέρμανση (εγώ το αφήνω να πάει 300 βαθμούς)

- Ψήσιμο για 5' περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Μετά, με την τσιμπίδα και μία σπάτουλα, σηκώνω λίγο το ψάρι στην ουρά για να δω αν κολλάει. Εφόσον δεν κολλάει, το γυρίζω από την άλλη για άλλα 5 λεπτά

- Έτοιμο

  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, techient είπε

Τα ψάρια αρχικά και εγώ τα φοβόμουν ότι θα κολλήσουν, ότι θα είναι άψητα, ότι θα είναι καμμένα κτλ.

Τελικά, είναι πολύ πιο εύκολα στο ψήσιμο σε σχέση με τα κρέατα.

Τα βήματα είναι απλά:

- Καλό λάδωμα στην σχάρα

-Πέρασμα με χαρτί κουζίνας τα ψάρια, ώστε να μην έχουν καθόλου νερά πάνω τους.

- Καλό λάδωμα στα ψάρια

- Καλή προθέρμανση (εγώ το αφήνω να πάει 300 βαθμούς)

- Ψήσιμο για 5' περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Μετά, με την τσιμπίδα και μία σπάτουλα, σηκώνω λίγο το ψάρι στην ουρά για να δω αν κολλάει. Εφόσον δεν κολλάει, το γυρίζω από την άλλη για άλλα 5 λεπτά

- Έτοιμο

;)

  • Like 1
Δημοσ.

Σήμερα λέω να κάνω μπεργκερ  με μοσχαρίσιο μπιφτεκι, έχετε να προτείνετε κάποια συνταγή για σοσ και κάποια για το ντιπ για τις πατάτες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σως εμένα μου αρέσει σε αυτή την αναλογία περίπου:

2κσ μαγιονεζα 

1κγ σιρατσα

2κγ sweet chili (αυτό από τα κινέζικα) 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...