Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Από που προκύπτει το ότι οι επαγγελματικές ψησταριές ψήνουν μόνο σουβλάκια;

Τρόπος του λέγειν βρε Θανάση, ότι θα ψήνει μόνο σουβλάκια. Τα αυτονόητα θες να σου εξηγώ? Εννοώ ότι με μια ανοιχτή ψησταριά σαν τις επαγγελματικές, δεν θα έχεις την ίδια ευελιξία στο ψήσιμο όπως με τις οικιακές με το καπάκι, όπου μπορείς να ψήσεις, να φουρνίσεις, να σουβλισεις, να καπνισεις. 

Το σουβλατζιδικο έχει άλλη για σουβλάκια, άλλη για σούβλες, άλλη για πίτες, έχει φούρνους κλπ. Εμείς ψάχνουμε το ένα σε όλα να συμφέρει. 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τρόπος του λέγειν βρε Θανάση, ότι θα ψήνει μόνο σουβλάκια. Τα αυτονόητα θες να σου εξηγώ? Εννοώ ότι με μια ανοιχτή ψησταριά σαν τις επαγγελματικές, δεν θα έχεις την ίδια ευελιξία στο ψήσιμο όπως με τις οικιακές με το καπάκι, όπου μπορείς να ψήσεις, να φουρνίσεις, να σουβλισεις, να καπνισεις. 

Το σουβλατζιδικο έχει άλλη για σουβλάκια, άλλη για σούβλες, άλλη για πίτες, έχει φούρνους κλπ. Εμείς ψάχνουμε το ένα σε όλα να συμφέρει. 

 λάθος κάνεις  , εκτός απο κάπνισμα και φούρνισμα  , όλα τα άλλα γινονται  μια χαρά  ακόμη και πίτσα - σουβλα  ,αρκεί να χεις μια στοιχειώδη φαντασία , απλά είναι θεμα επιλογής

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

 λάθος κάνεις  , εκτός απο κάπνισμα και φούρνισμα  , όλα τα άλλα γινονται  μια χαρά  ακόμη και πίτσα - σουβλα  ,αρκεί να χεις μια στοιχειώδη φαντασία , απλά είναι θεμα επιλογής

Που ακριβως κανω λαθος Θαναση μου;

Εχεις την ιδια ευελιξια με μια ανοιχτη σαν τις παρακατω επαγγελματικες, οσο με μια κλειστη οικιακου τυπου;

image.png.85738a00b79d67eba6b04dd128faa9f4.png

Μονος σου ειπες οτι δεν καπνιζεις και δεν φουρνιζεις. Αρα που ειμαι λαθος;

Επισης λες οτι σουβλιζεις και ψηνεις πιτσα με λιγη φαντασια. Μηπως αυτη η λιγη φαντασια περιλαμβανει μερικα φανταστικα ευρω επιπλεον για πατεντες με καπακια και βασεις; Και πες οτι βαζεις καπακι για να ψησεις πιτσα και απο πανω. Καλη τυχη με τον ενα μονο ρυθμιστη για τους καυστηρες. Θα παρεις καμενη βαση. Και πες οτι φτιαχνεις με πατεντα βαση για σουβλα. Καλη τυχη παλι στο που θα χωρεσεις το κρεας (εκτος αν το γυρισεις καθετα - τρεχα γυρευε) και ταυτοχρονα πως θα προσαρμοσεις το ψησιμο με τον ενα ρυθμιστη παλι. 

Φυσικα και ολα γινονται, το θεμα ειναι ποσο ευκολα και ποσο ανετα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
Δημοσ.

Σε όσους έχουν σχάρα 60χ40 περίπου, έχετε δοκιμάσει να την γεμίσετε με σουβλάκια? αυτά των 120 γρ. Αν ναι πόσα χώρεσαν?

Έχω ένα πάρτι αύριο και οργανώνομαι! 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Που ακριβως κανω λαθος Θαναση μου;

Εχεις την ιδια ευελιξια με μια ανοιχτη σαν τις παρακατω επαγγελματικες, οσο με μια κλειστη οικιακου τυπου;

image.png.85738a00b79d67eba6b04dd128faa9f4.png

Μονος σου ειπες οτι δεν καπνιζεις και δεν φουρνιζεις. Αρα που ειμαι λαθος;

Επισης λες οτι σουβλιζεις και ψηνεις πιτσα με λιγη φαντασια. Μηπως αυτη η λιγη φαντασια περιλαμβανει μερικα φανταστικα ευρω επιπλεον για πατεντες με καπακια και βασεις; Και πες οτι βαζεις καπακι για να ψησεις πιτσα και απο πανω. Καλη τυχη με τον ενα μονο ρυθμιστη για τους καυστηρες. Θα παρεις καμενη βαση. Και πες οτι φτιαχνεις με πατεντα βαση για σουβλα. Καλη τυχη παλι στο που θα χωρεσεις το κρεας (εκτος αν το γυρισεις καθετα - τρεχα γυρευε) και ταυτοχρονα πως θα προσαρμοσεις το ψησιμο με τον ενα ρυθμιστη παλι. 

Φυσικα και ολα γινονται, το θεμα ειναι ποσο ευκολα και ποσο ανετα.

Κάτι αρχή πάνω από το 80% από  τα  ψησίματα που αναρτώνται εδώ αλλά και στο φεις μπουκ είναι με άμεσο ψήσιμο σε μπριζόλες , μπιφτέκια , σουβλάκια φιλέτα , ψάρι και άλλα ψήνονται πολύ καλύτερα , είναι ποιο ζουμερα και ψήνονται πολύ ευκολότερα σε σχέση με τις οικιακές ψησταριές, 

για κοντοσούβλι υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές από πολλαπλές κοντοσουβλιερες  μπορούν να τοποθετηθούν όπως ακριβώς και σε αυτές με καπάκι και λόγο της σωστής κατανομής στη θερμοκρασία  ψήνονται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα 

Για την πίτσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα γνωστά Κιτ πέτρας με καπάκι κάτι που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται και στις οικιακές ( εδώ να σημειώσουμε ότι εσύ προτείνεις φούρνο πίτσας)

Με τα προηγούμενα σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως οι ψησταριές με καπάκι δεν έχουν λόγο ύπαρξης το αντίθετο θα λεγα, για κάποιον όμως που έτσι κι αλλιώς ψήνει με άμεσο τρόπο  μπριζόλες μπιφτέκια κ.α. η επιλογή ψησταριάς με καπάκι δεν είναι μονόδρομος , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για επαγγελματικές συσκευές με πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο 

 

Όπεν Μάιντ. φίλε μου 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχεις την ιδια ευελιξια με μια ανοιχτη σαν τις παρακατω επαγγελματικες, οσο με μια κλειστη οικιακου τυπου;

Δεν ξερω τι ειναι αυτες οι μικρες ψησταριες που εβαλες, αλλα μολις γυρισα απο την ψησταρια του χωριου μου, που εφαγα ενα καταπληκτικο συκωτι στην σχαρα υγραεριου και ειχαμε συζητηση τι bbq Να φτιαξω.
700€ μου φερνει επαγγελματικη ψησταρια με 3 καυστηρες. 

Τωρα στο skroutz δεν ξερω τι πουλανε...

Για αυτο ρωτησα, ποιος ειναι ο λογος να δωσω 2000 για ερασιτεχνικη ψησταρια οταν μπορω να παρω επαγγελματικη με 700€.

Χωρις βαση φυσικα και καπακι... αλλα φανταζομαι και αλλη ποιοτητα!

Δημοσ.

Γνώμη μου το πρόβλημα είναι ότι Ελλάδα ( ίσως Ευρώπη) είναι ΠΟΛΥ ακριβότερες οι επώνυμες ψησταριές. Σήμερα πέτυχα βίντεο για την spirit e325 για το τι έβαλε πράγματα ψησταριών που κάνουν 1000€ σε ψησταριά αξίας 500€. Λέω α τι καλά για να δω πόσο κάνει Ελλάδα. 1000€. 

 

Ουψ

 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Κάτι αρχή πάνω από το 80% από  τα  ψησίματα που αναρτώνται εδώ αλλά και στο φεις μπουκ είναι με άμεσο ψήσιμο σε μπριζόλες , μπιφτέκια , σουβλάκια φιλέτα , ψάρι

Άρα αφού πάω 5 μέρες στη δουλειά μόνος μου να πάρω ένα Smart, και τις 2 μέρες που θα πάρω γυναίκα και παιδί να τους στριμώξω σε αυτό. Open mind...  Να το πάρω και κάμπριο αφού είμαστε Ελλάδα και έχουμε 300 μέρες ήλιο. 

 

5 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

ψήνονται πολύ καλύτερα , είναι ποιο ζουμερα και ψήνονται πολύ ευκολότερα σε σχέση με τις οικιακές ψησταριές, 

Αυτό θέλω να μου το αναλύσεις σε παρακαλώ. 

5 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

για κοντοσούβλι υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές από πολλαπλές κοντοσουβλιερες  μπορούν να τοποθετηθούν όπως ακριβώς και σε αυτές με καπάκι και λόγο της σωστής κατανομής στη θερμοκρασία  ψήνονται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα 

Άρα πάμε σε after market λύση. Και άμα θες να σουβλισεις και κανένα κοτόπουλο ή κανένα κομμάτι αρνί, παίρνεις τον πριτσιναδορο και βάζεις και δύο προεκτάσεις και τοποθετείς μεγάλη σούβλα. 

 

5 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Για την πίτσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα γνωστά Κιτ πέτρας με καπάκι κάτι που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται και στις οικιακές ( εδώ να σημειώσουμε ότι εσύ προτείνεις φούρνο πίτσας)

Α εδώ πιάνεις το 1/100 που θέλει neapolitan pizza που θέλει όντως ειδικό φούρνο ή πατέντες. Γιατί οι άλλοι 99 θα ψήνουν μια χαρά πίτσες σε απλή οικιακή με καπάκι, πράγμα που δεν γίνεται σε επαγγελματική. 

 

5 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Με τα προηγούμενα σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως οι ψησταριές με καπάκι δεν έχουν λόγο ύπαρξης το αντίθετο θα λεγα, για κάποιον όμως που έτσι κι αλλιώς ψήνει με άμεσο τρόπο  μπριζόλες μπιφτέκια κ.α. η επιλογή ψησταριάς με καπάκι δεν είναι μονόδρομος , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για επαγγελματικές συσκευές με πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο 

Ούτε εγώ είπα ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι επαγγελματικές. Προορίζονται για πολύ συγκεκριμένο σκοπό, να ψήνουν σουβλάκια και άλλα αντίστοιχα. Οι οικιακές είναι all around ψησταριές. Όσον αφορά το πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο είναι δική σου άποψη. 

2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Δεν ξερω τι ειναι αυτες οι μικρες ψησταριες που εβαλες, αλλα μολις γυρισα απο την ψησταρια του χωριου μου, που εφαγα ενα καταπληκτικο συκωτι στην σχαρα υγραεριου και ειχαμε συζητηση τι bbq Να φτιαξω.
700€ μου φερνει επαγγελματικη ψησταρια με 3 καυστηρες. 

Τωρα στο skroutz δεν ξερω τι πουλανε...

Για αυτο ρωτησα, ποιος ειναι ο λογος να δωσω 2000 για ερασιτεχνικη ψησταρια οταν μπορω να παρω επαγγελματικη με 700€.

Χωρις βαση φυσικα και καπακι... αλλα φανταζομαι και αλλη ποιοτητα!

Αυτές που έβαλα είναι επωνυμες επαγγελματικές με πιστοποιησεις κλπ. Συγκρίνουμε επώνυμη mid range με επαγγελματικη mid range στο 1/3 της τιμής που έγραψες. Προφανώς και θα υπάρχουν τύπου επαγγελματικές με λιγότερα λεφτά και πιο μεγάλες, όπως υπάρχουν και οι οικιακές low low range τυπου naterial με 200 ευρώ. 

Όπως ανέλυσα ήδη, η οικιακή είναι all around ψησταριά. Οι επαγγελματικη έχει περιορισμούς. Έχεις σκοπό να ψήνεις σε κλειστό χώρο ή σε μπαλκόνι με αέρα? Από κει και πέρα αγοράζεις ότι κρίνεις εσύ σωστό. 

Αν θες με λίγα λεφτά δες τη νέα WEBER spirit e-410 με κάπου 750 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Σήμερα την κοιτούσα για τον κουμπάρο μου. 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 7
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, shrekakias είπε

WEBER spirit e-410 σε σχέση με την spirit 310 η διαφορά είναι ο έξτρα καυστήρας στην 410 σωστά; Δεν βλέπω κάτι άλλο 

Ναι. Ουσιαστικά η 410 διαθέτει μεγαλύτερο χώρο ψησίματος.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, shrekakias είπε

WEBER spirit e-410 σε σχέση με την spirit 310 η διαφορά είναι ο έξτρα καυστήρας στην 410 σωστά; Δεν βλέπω κάτι άλλο 

Η παλιά 310 έχει τον ίδιο χώρο με τη νέα 410, απ όσο πρόλαβα να δω στα γρήγορα χτες που κοιτούσα. Απλά η νέα έχει πιο πολλούς καυστήρες στον ίδιο χώρο. Δεν ξέρω περισσότερες διαφορές πέρα από εμφανησιακες και την έλλειψη ξεχωριστού κουμπιού ανάφλεξης, το έχουν ενσωματώσει στον ρυθμιστή. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η παλιά 310 έχει τον ίδιο χώρο με τη νέα 410, απ όσο πρόλαβα να δω στα γρήγορα χτες που κοιτούσα. Απλά η νέα έχει πιο πολλούς καυστήρες στον ίδιο χώρο. Δεν ξέρω περισσότερες διαφορές πέρα από εμφανησιακες και την έλλειψη ξεχωριστού κουμπιού ανάφλεξης, το έχουν ενσωματώσει στον ρυθμιστή. 

Λογικά αναφέρεται στη νέα γενιά, καθώς η προηγούμενη είναι η spirit ii, εκτός κι αν έχει κάνει κάποιο λάθος, στο αρχικό ποστ, στο μοντέλο που αναφέρει.

Για όποιον ενδιαφέρεται 

https://www.facebook.com/marketplace/item/1260548308698524/?

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, skskre είπε

@SagoniasSlutRos μπράβο για την υπομονή σου, αλλά......

είναι πολύ απλό , απαντάει σε άλλες τοποθετήσεις
π.χ. γράφω οτι το 80% των αναρτήσεων είναι να ψήνουν  μπριζόλες , παϊδάκια , ψάρια , μπιφτέκια κ.α. ψησίματα  που μπορούν γίνουν  με άριστα αποτελέσματα σε μια επαγγελματική ψησταριά   (επι της ουσίας  μια απλή καταγραφή ) και  α)με ρωτά να του απαντήσω υποθετικά για τις ανάγκες κάποιου με άλλες ανάγκες

και β) να τεκμηριώσω γιατί μια επαγγελματική ψησταριά -συσκευή είναι καλύτερη απο  μια οικιακή ψησταριά - συσκευή ,   άντε πες μου εσύ !!

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...