Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, teachertza είπε

Εγώ πήγα και είδα αυτή.

https://bbq.gr/spirit-e-310-weber

 

το ερώτημα είναι αν κάνει ή αν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο περίπου στην ίδια τιμή, όπως πχ αυτά που παρέθεσα παραπάνω.

Μπορείς να κοιτάξεις και αυτή που είναι ίδιας κατηγορίας και έχει και πλαϊνό μάτι υπερύθρων: 

https://bbq.gr/freestyle-365-dsib-graphite-napoleon

στο πλαϊνό μάτι μπορείς πέρα από θωράκιση, να βάλεις κατσαρολάκι - τηγάνι, να ψήσεις λεπτά κομμάτια κρέατος απευθείας, ακόμα και να πάρεις κάτι τέτοιο (https://www.skroutz.gr/s/40867693/Napoleon-71302-Windshield-Sizzle-Zone.html) και να ψήνεις σουβλάκια κλπ. χωρίς να ανάβεις όλη τη ψησταριά.  

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Πάντως για τα ταψάκια με το νερό που γράφετε, να πω ότι είχα κάνει αντίστοιχη πατέντα με τον πατέρα μου στην παλιά μου ψησταριά και δεν με βόλεψε.

Αρχικά το νερό θέλει σε κάθε ψήσιμο άλλαγμα αλλιώς βρωμάει. 

Δεν έχεις που να το αδειάσεις. Εγώ έπαιρνα κάτι 4λιτρα δοχεία από αυτά που έχουν απιονισμένο νερό στα super market και στο βρυσάκι είχα συνδεμένο λάστιχο να το αδειάζω μέσα, αλλά πάντα γινόταν ένας χαμούλης.

Επίσης αν είναι χειμώνας και αφήσεις το νερό παγώνουν τα λίποι και στο τέλος μπουκώνει το βρυσάκι.

Μόνο τις αναφλέξεις γλυτώνεις.

Τέλος φαντάζομαι η συσωρευμένη υγρασία κάνει κακό στα μέταλλα (μαντέμια κλπ).

Γιατί τώρα κακά τα ψέματα, είναι βράδυ και ψήνεις, κοπανάς 2 παγωμένες, πας μέσα τρως και γίνεσαι. Σιγά μην κάτσεις να αδειάζεις νερά. Την σκεπάζεις και πας για ύπνο. Αυτή η υγρασία που είναι σε σκεπασμένη ψησταριά δεν της κάνει καλό.

Τώρα αν κάποιος έχει όρεξη να αδειάζει σε κάθε ψήσιμο μετά το φαγητό μαυρόνερα ίσως να αξίζει. Εγώ δεν την πάλεψα :P 

Εγώ από αυτό το site θα πάρω σίγουρα τους ανοιξείδωτους φλογοκρύπτες και κάποια στιγμή ίσως τις σχάρες. Σκέφτομαι για τις 2 μισές που έχει για την ψησταριά μου για τις πετάω στο πλυντήριο πιάτων.

  • Like 4
Δημοσ.
14 minutes ago, nemesiskp said:

Πάντως για τα ταψάκια με το νερό που γράφετε, να πω ότι είχα κάνει αντίστοιχη πατέντα με τον πατέρα μου στην παλιά μου ψησταριά και δεν με βόλεψε.

Αρχικά το νερό θέλει σε κάθε ψήσιμο άλλαγμα αλλιώς βρωμάει. 

Δεν έχεις που να το αδειάσεις. Εγώ έπαιρνα κάτι 4λιτρα δοχεία από αυτά που έχουν απιονισμένο νερό στα super market και στο βρυσάκι είχα συνδεμένο λάστιχο να το αδειάζω μέσα, αλλά πάντα γινόταν ένας χαμούλης.

Επίσης αν είναι χειμώνας και αφήσεις το νερό παγώνουν τα λίποι και στο τέλος μπουκώνει το βρυσάκι.

Μόνο τις αναφλέξεις γλυτώνεις.

Τέλος φαντάζομαι η συσωρευμένη υγρασία κάνει κακό στα μέταλλα (μαντέμια κλπ).

Γιατί τώρα κακά τα ψέματα, είναι βράδυ και ψήνεις, κοπανάς 2 παγωμένες, πας μέσα τρως και γίνεσαι. Σιγά μην κάτσεις να αδειάζεις νερά. Την σκεπάζεις και πας για ύπνο. Αυτή η υγρασία που είναι σε σκεπασμένη ψησταριά δεν της κάνει καλό.

Τώρα αν κάποιος έχει όρεξη να αδειάζει σε κάθε ψήσιμο μετά το φαγητό μαυρόνερα ίσως να αξίζει. Εγώ δεν την πάλεψα :P 

Εγώ από αυτό το site θα πάρω σίγουρα τους ανοιξείδωτους φλογοκρύπτες και κάποια στιγμή ίσως τις σχάρες. Σκέφτομαι για τις 2 μισές που έχει για την ψησταριά μου για τις πετάω στο πλυντήριο πιάτων.

με έσκισες τώρα. δεν είχα δώσει καμία σημασία στα συρτάρια νερού αλλά λογικά έχεις ένα ποιντ. πφφφ αντε να ξαναψαχνω τώρα :P 

  • Haha 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Εγώ από αυτό το site θα πάρω σίγουρα τους ανοιξείδωτους φλογοκρύπτες και κάποια στιγμή ίσως τις σχάρες. Σκέφτομαι για τις 2 μισές που έχει για την ψησταριά μου για τις πετάω στο πλυντήριο πιάτων.

Καλύτερα 2 μισές, είναι πιο εύκολο να τις πλύνεις και σε έναν νεροχύτη, αν όχι σε πλυντήριο πιάτων.

  • Like 3
Δημοσ.
54 minutes ago, nemesiskp said:

Πάντως για τα ταψάκια με το νερό που γράφετε, να πω ότι είχα κάνει αντίστοιχη πατέντα με τον πατέρα μου στην παλιά μου ψησταριά και δεν με βόλεψε.

Αρχικά το νερό θέλει σε κάθε ψήσιμο άλλαγμα αλλιώς βρωμάει. 

Δεν έχεις που να το αδειάσεις. Εγώ έπαιρνα κάτι 4λιτρα δοχεία από αυτά που έχουν απιονισμένο νερό στα super market και στο βρυσάκι είχα συνδεμένο λάστιχο να το αδειάζω μέσα, αλλά πάντα γινόταν ένας χαμούλης.

Επίσης αν είναι χειμώνας και αφήσεις το νερό παγώνουν τα λίποι και στο τέλος μπουκώνει το βρυσάκι.

Μόνο τις αναφλέξεις γλυτώνεις.

Τέλος φαντάζομαι η συσωρευμένη υγρασία κάνει κακό στα μέταλλα (μαντέμια κλπ).

Γιατί τώρα κακά τα ψέματα, είναι βράδυ και ψήνεις, κοπανάς 2 παγωμένες, πας μέσα τρως και γίνεσαι. Σιγά μην κάτσεις να αδειάζεις νερά. Την σκεπάζεις και πας για ύπνο. Αυτή η υγρασία που είναι σε σκεπασμένη ψησταριά δεν της κάνει καλό.

Τώρα αν κάποιος έχει όρεξη να αδειάζει σε κάθε ψήσιμο μετά το φαγητό μαυρόνερα ίσως να αξίζει. Εγώ δεν την πάλεψα :P 

Εγώ από αυτό το site θα πάρω σίγουρα τους ανοιξείδωτους φλογοκρύπτες και κάποια στιγμή ίσως τις σχάρες. Σκέφτομαι για τις 2 μισές που έχει για την ψησταριά μου για τις πετάω στο πλυντήριο πιάτων.

Ευχαριστω γιατι ουσιαστικα επιβεβαιωνεις και τους δικους μου φοβους. Και εν παση περιπτωση, η εμπειρια ενος ανθρωπου που το ειχε και δεν το χρησιμοποιει

Για τις φλογοκρυπτες νομιζω οτι δεν χρειαζεται να defaultαρουμε απαραιτητα σε αυτο το site. Θελω να πω, σε ενα σιδεραδικο αμα πας και ζητησεις να σου κοψουν 3 η 4 ιδιες με τις δικες σου (θα τους πας το δικο σου για παραδειγμα) θα στο κανουν πιστευω

κοστος βεβαια δεν ξερω

  • Like 3
Δημοσ.
20 minutes ago, tutuyo said:

Ευχαριστω γιατι ουσιαστικα επιβεβαιωνεις και τους δικους μου φοβους. Και εν παση περιπτωση, η εμπειρια ενος ανθρωπου που το ειχε και δεν το χρησιμοποιει

Για τις φλογοκρυπτες νομιζω οτι δεν χρειαζεται να defaultαρουμε απαραιτητα σε αυτο το site. Θελω να πω, σε ενα σιδεραδικο αμα πας και ζητησεις να σου κοψουν 3 η 4 ιδιες με τις δικες σου (θα τους πας το δικο σου για παραδειγμα) θα στο κανουν πιστευω

κοστος βεβαια δεν ξερω

Συμφωνώ, αλλά καλές τιμές θεωρώ έχει, είναι έτοιμα για την κάθε ψησταριά, οπότε γιατί όχι.

  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, teachertza είπε

Να ρωτήσω κάτι? Καταλαβαίνω οτι οι weber είναι made in china ενώ οι broil king napoleon στον Καναδά?

Weber και Napoleon διαθέτουν δικά τους εργοστάσια ή υπό δική τους επιτήρηση εργοστάσια στην Κίνα. Οπότε ουσιαστικά φτιάχνονται με τις δικές τους προδιαγραφές.

Η Weber εκεί φτιάχνει την Spirit και την Genesis, νομίζω όλες τις σειρές και από τα 2 μοντέλα. Η Summit φτιάχνεται στην Αμερική. Παρομοίως η Napoleon φτιάχνει την Freestyke και την Rogue, όλες τις σειρές και από τα 2 μοντέλα. Prestige και Prestige Pro φτιάχνονται στην Αμερική. Η Broil King αναφέρει ότι όλα της τα μοντέλα φτιάχνονται στην Αμερική.

Όλες οι εταιρείες παίρνουν πρώτες ύλες/υλικά από Κίνα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, ilpapacha said:

Η Weber εκεί φτιάχνει την Spirit και την Genesis, νομίζω όλες τις σειρές και από τα 2 μοντέλα. Η Summit φτιάχνεται στην Αμερική.

Βέβαια στο site τους αναφέρουν ότι και η Genesis φτιάχνεται Αμερική:

 

Screenshot 2025-04-08 at 11.14.02.jpg

Δημοσ.

Γενικά είναι misleading  οι δηλώσεις τους.

https://allamerican.org/investigation/weber-grills/

Εδώ το αναλύει κάπως.

Στην τελική τι σημασία έχει. ; 

Αν είναι ποιοτικά φτιαγμένο αλλά στην Κίνα παραμένει ποιοτικά φτιαγμένο. 

Αν είναι κακά φτιαγμένο αλλά στην Αμερική; Παραμένει κακά φτιαγμένο. Αλλά ακριβότερο. Τους Αμερικανούς να τους νοιάζει γιατί είναι η οικονομία τους. Εμάς μόνο αν είναι στην Ελλάδα άντε και στην ε.ε. θα έπρεπε να μας νοιάζει 

Τώρα αν είναι "κινεζια" , δηλαδή κακή αντιγραφή και πρόχειρα σχεδιασμένο μελετημένο , ναι τότε θα έπρεπε να μας νοιάζει 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Βέβαια στο site τους αναφέρουν ότι και η Genesis φτιάχνεται Αμερική:

 

Screenshot 2025-04-08 at 11.14.02.jpg

Δες μία και το παρακάτω άρθρο 

 

Επεξ/σία από ilpapacha

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...