Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Ναι δεν έχεις άδικο. Γενικά ψήνω με τα υπόλοιπα Κρέατα δεν έχω πρόβλημα. Το φιλέτο κοτόπουλο πάντα με προβλημάτιζε. Ενα θερμομετρο είναι απαραίτητο ειδικά για εμας που το κάνουμε για χόμπι. Απλα ο καθένας ανάλογα με τα οικονομικά του το προσθέτει στην συλλογή του. Δεν είναι βέβαια και μεγάλο το κόστος αλλα και 50 ευρώ περίπου δεν τα λες και λίγα. Σισ

Σίγουρα, εκεί που είναι απαραίτητο όμως είναι στα μεγάλα κομμάτια κρέατος ,

Αλλά ρε παιδιά το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε με κάτι που το έχετε ψήσει  κι άλλη φορά , έτσι θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα πού θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2191

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

οσοι ψήνετε πίτσα με δική σας ή έτοιμη ζύμη σε πλακα ή πέτρα την βάζετε απευθείας πάνω ; πώς διασφαλίζετε ότι δεν θα αρπάξει η βάση ;

Βαλε λιγο καλαμποκαλευρο στη πετρα και μετα βαλε τη πιτσα.

Ομοιως και  στη περιπτωση του ψωμιου.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, skoudinio είπε

Μαλλον θα πάρω θερμόμετρο. Γενικά βλέπω ότι βολεύει αρκετά. 

Το φιλέτο κοτόπουλο το φιλεταρω σε λεπτό κομμάτι, το βάζω σε τέρμα δυνατή φωτιά. Όταν έχει πάρει ωραίο χρώμα έξω είναι έτοιμο και μέσα γιατί είναι λεπτό. Επίσης με τη δυνατή φωτιά καίγεται λίγο εξωτερικά όσο χρειάζεται και αποκτά ωραία γεύση. Μου βγαίνει πολύ ζουμερό.

1 ώρα πριν, zanskou είπε

η βαση της πίτσας εννοώ, ο πάτος. δεν το διατύπωσα σωστά μαλλον.

Δεν εννοώ να αρπάξει φωτιά αλλά να μην παραψηθεί.

Ζέσταμα φουλ την ψησταριά μαζί με την πέτρα. Μόλις βάλεις την πίτσα στη πέτρα χαμήλωσε τον καυστήρα από κάτω της. Θυμήσου να τον δυναμώσεις μόλις την βγάλεις πριν ετοιμαστείς τν επόμενη.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ζέσταμα φουλ την ψησταριά μαζί με την πέτρα. Μόλις βάλεις την πίτσα στη πέτρα χαμήλωσε τον καυστήρα από κάτω της. Θυμήσου να τον δυναμώσεις μόλις την βγάλεις πριν ετοιμαστείς τν επόμενη.

αυτό έκανα τις προάλλες που έβαλα πεϊνιρλί αλλά μου μαύρισε λίγο από κάτω.

βέβαια το έβαλα στο μαντέμι όχι σε πέτρα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. θα ξαναδοκιμάσω όμως και θα ρίξω και λιγο καλαμποκάλευρο που ειπε ο φίλος παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, zanskou είπε

αυτό έκανα τις προάλλες που έβαλα πεϊνιρλί αλλά μου μαύρισε λίγο από κάτω.

βέβαια το έβαλα στο μαντέμι όχι σε πέτρα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. θα ξαναδοκιμάσω όμως και θα ρίξω και λιγο καλαμποκάλευρο που ειπε ο φίλος παραπάνω.

Ίσως ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία το μαντεμι από την πέτρα.

Αν και το λίγο μαύρισμα δεν πειράζει πιστεύω.

Σε πόση ώρα την έβγαλες? Εγώ στα 3.5 λεπτά

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Ίσως ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία το μαντεμι από την πέτρα

κι εγω αυτό σκέφτηκα αλλά δεν έχω πάρει θερμόμετρο ακομη για να το μετρήσω.

και πάλι ομως, πόσο παραπάνω να είναι όταν το θερμόμετρο στο καπάκι δείχνει 250 ;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, zanskou είπε

αυτό έκανα τις προάλλες που έβαλα πεϊνιρλί αλλά μου μαύρισε λίγο από κάτω.

βέβαια το έβαλα στο μαντέμι όχι σε πέτρα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. θα ξαναδοκιμάσω όμως και θα ρίξω και λιγο καλαμποκάλευρο που ειπε ο φίλος παραπάνω.

Ίσως ήθελε να το βγάλεις νωρίτερα.

Το μαντέμι πιάνει λίγο παραπάνω θερμοκρασία από την πέτρα, οπότε την επόμενη φορά(αν από την επάνω μεριά ήταν μια χαρά ψημένο), βγάλτο πιο γρήγορα.

Το καλαμποκάλευρο(ή το σιμιγδάλι) βοηθάει και στο να μην κολλάει κιόλας στην πλάκα.

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ChrisAce είπε

Ίσως ήθελε να το βγάλεις νωρίτερα.

μάλλον αυτό ήταν το κλειδι.

θα ξαναδοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zanskou είπε

κι εγω αυτό σκέφτηκα αλλά δεν έχω πάρει θερμόμετρο ακομη για να το μετρήσω.

και πάλι ομως, πόσο παραπάνω να είναι όταν το θερμόμετρο στο καπάκι δείχνει 250 ;

Εμένα η ψησταριά έδειχνε 360 περίπου και η πέτρα ήταν κάπου 415. Η πέτρα και το μαντεμι ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εμένα η ψησταριά έδειχνε 360 περίπου και η πέτρα ήταν κάπου 415. Η πέτρα και το μαντεμι ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία

κατάλαβα. εγώ είχα σαφώς μικρότερη θερμοκρασία και στις δύο επιφάνειες οπότε πιθανότατα έπαιξε ρόλο και η διάρκεια.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zanskou είπε

κατάλαβα. εγώ είχα σαφώς μικρότερη θερμοκρασία και στις δύο επιφάνειες οπότε πιθανότατα έπαιξε ρόλο και η διάρκεια.

Σαφώς και έπαιξε ρόλο.

Για πέτρα ή πλάκα από μαντέμι, θες την ψησταριά στο full όσο πιάνει 350+ βαθμούς.

Η πέτρα ή η μαντεμένια πλάκα, όταν η ψησταριά θα έχει 350 βαθμούς, εκείνη θα έχει πιάσει πάνω από 400-420 βαθμούς.

Οπότε με τέτοιες θερμοκρασίες θες 3-5 λεπτά μόνο για να ψηθεί η πίτσα ή το Πεϊνιρλί.

  • Like 3
Δημοσ.

Επειδή γίνεται λόγος για θερμόμετρο , ποιο θα προτείνατε να αγοράσουμε ; Ποια η γνώμη σας για το igrill 3 ; Αξίζει η αγορά του έναντι των άλλων ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Βαλε λιγο καλαμποκαλευρο στη πετρα και μετα βαλε τη πιτσα.

Ομοιως και  στη περιπτωση του ψωμιου.

Εδώ μιλάει ο φούρναρης, σιωπή όλοι! Πολλά καρβέλια...

  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θετικό είναι ότι κάθεται πάνω στην ψησταριά. Το αρνητικό είναι η τιμή, συν το ότι δεν έχει οθόνη να βλέπεις επί τόπου θερμοκρασία χωρίς χρήση κινητού.

Έγω έχω το 4πλο inkbird και το μόνο που με εκνευρίζει είναι ο ήχος που έχει για ειδοποίηση 😜

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...