SagoniasSlutRos Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 26 λεπτά πριν, F117 είπε @SagoniasSlutRos έχεις κάνει ribs μοσχάρι στην υγραερίου τώρα τελευταία? Eιχα κανει πριν μια 4ετια, πριν αγορασω την καρβουνου. Γυρω στις 5-6 ωρες ειχαν παρει. Αρκετα καλα ειχαν βγει. Αν μπεις στη διαδικασια να κανεις παρε οπωσδηποτε black angus choice/prime. Ειχα δοκιμασει 2 φορες ελληνικα με λιπος και ενω περιμενα να βγουν καλα ηταν κατω του μετριου. Τα black angus ειναι πολυ ευκολα στο να βγουν καλα. 1
johnt Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Στις 1/5/2025 στις 11:04 ΜΜ, johnt είπε Καλησπέρα και καλό μήνα, Έχετε να προτείνετε after market σούβλα για την BK gem 330? Δεν υπάρχει τίποτα?
F117 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 3 hours ago, SagoniasSlutRos said: Eιχα κανει πριν μια 4ετια, πριν αγορασω την καρβουνου. Γυρω στις 5-6 ωρες ειχαν παρει. Αρκετα καλα ειχαν βγει. Αν μπεις στη διαδικασια να κανεις παρε οπωσδηποτε black angus choice/prime. Ειχα δοκιμασει 2 φορες ελληνικα με λιπος και ενω περιμενα να βγουν καλα ηταν κατω του μετριου. Τα black angus ειναι πολυ ευκολα στο να βγουν καλα. Τώρα είναι αργά για δάκρυα....είχε βρει ελληνικά .... Όπως την μπρισκετα τα εψησες? Είχες αφήσει την μεμβράνη ε? Έμμεσο μέχρι 120 ? Ανά μία ώρα ψεκάζεις? 65 βαθμοί αλουμινοχαρτο? 93 απόσυρση και ξεκούραση?
protathlitis Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 1 hour ago, F117 said: Είχες αφήσει την μεμβράνη ε? Έμμεσο μέχρι 120 ? Ανά μία ώρα ψεκάζεις? 65 βαθμοί αλουμινοχαρτο? 93 απόσυρση και ξεκούραση? Εγώ το είχα κάνει πριν περίπου 1.5 χρόνο. Μεμβράνη πρέπει να βγει απαραίτητα. Βαθμοί 110-120. Επίσης αντί για αλουμινόχαρτο, πολύ καλύτερα χαρτί χασάπη (πουλάνε στα ειδικά μαγαζιά). Ψέκασμα θα έλεγα να σταματήσει τουλάχιστον μια ώρα πριν το τέλος. Αλλά εδώ οι απόψεις διίστανται. Τέλος θερμοκρασία 95 και τουλάχιστον μισή ώρα ξεκούραση τυλιγμένο. Ανάλογα πόσο μεγάλο είναι. 1
gsisr Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Στις 1/5/2025 στις 8:33 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε Κοντοσουβλι αρωματικό Μαλλιωρα μαζί με έξτρα κάπνισμα εγω συνηθως βαζω αλατι, πιπερι, μπουκοβο γλυκο, κολλιανδρο, ριγανη, λιγο ξυδι, κρασι και ηλιελαιο. πως σου φανηκε αυτη η συνθεση απο αποψη μπαχαρικων; 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 15 ώρες πριν, F117 είπε Είχες αφήσει την μεμβράνη ε? Στα μοσχαρισια την αφηνω, γιατι αν την βγαλεις θα φυγουν και τα κοκκαλα οταν ψηθουν, οποτε χανεις το εφε με το κοκκαλο στο σερβιρισμα. 15 ώρες πριν, F117 είπε Έμμεσο μέχρι 120 ? Ναι αρκετα χαμηλη θερμοκρασια εμμεσα μαζι με καπνισμα με dry/oak 15 ώρες πριν, F117 είπε Ανά μία ώρα ψεκάζεις? Χοντρικα ναι. Το κοιτας και ψεκαζεις κυριως στις ακρες που θα δεις να ξεραίνονται. Εννοειται οτι εχεις και μπωλ με νερο για υγρασια μεσα. 15 ώρες πριν, F117 είπε 65 βαθμοί αλουμινοχαρτο? Αλουμινοχαρτο και λαδοκολα σιγουρα οχι, γιατι θα κρατησει μεσα ολη την υγρασια και θα μουλιασει η κρουστα που προσπαθησες να φτιαξεις πριν. Εγω τα μοσχαρισια ribs τα ολοκληρωνω χωρις τυλιγμα. Το μπρισκετ το ειχα τυλιξει σε ειδικο χαρτι χασαπη. 15 ώρες πριν, F117 είπε 93 απόσυρση και ξεκούραση? Μπορει να ειναι 91, μπορει να ειναι και 95. Θα πρεπει να το τρυπησεις με ενα θερμομετρο και να ειναι μαλακο σαν βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου. Θελει υπομονη αυτο το σημειο, ειτε για να μην το βγαλεις νωρις, ειτε για να μην το αφησεις παραπανω. 15 ώρες πριν, F117 είπε Τώρα είναι αργά για δάκρυα....είχε βρει ελληνικά .... Αν εχουν φουλ λιπος κανε τα. Αλλιως θα ειναι δυσκολο να βγουνε καλα. Εχεις καμια φωτο; 5 ώρες πριν, gsisr είπε πως σου φανηκε αυτη η συνθεση απο αποψη μπαχαρικων; μας αρεσει γενικα πολυ, οποτε σε γιορτες και μαζωξεις κανω αυτη παντα που ειναι σιγουρακι. Ειχα δοκιμασει παλιοτερα και αλλη μια απο youtube (το κοντοσουβλι της Κατινας) και ηταν επισης πολυ καλη. Απλα αυτη ηταν συνταγη με το ματι, οποτε δεν μπορεις να την πετυχεις παντα ιδια. 2 2
F117 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου δυστυχώς είναι στην κατάψυξη και δεν θυμάμαι καθόλου. όπως και να έχει θα το κάνω κ θα ενημερώσω. 😇 1
csontheline Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Μου αρέσει ο καπνιστός σολομός σε φέτες (κυρίως για να τον βάζω σε σάντουιτς), οπότε μπήκα με σκοπό να ρωτήσω πληροφορίες για να εκμεταλλευτώ την ψησταριά μου και τον φτιάχνω μόνος μου. Πέρα από τον 1 τόνο πλαστικά που πετάω κάθε φορά (στην καλύτερη να βρω συσκευασία των 200γρ), κοστίζει και σχεδόν διπλή τιμή/κιλό. Τελικά ρώτησα τον συγκηβερνήτη και μου έδωσε καλούτσικες πληροφορίες, όπως το να τον ψευτοκαπνίσω και την νορβηγική συνταγή για Gravlax. Έχετε καμιά πρόταση ή σχόλιο; Στα αγγλικά, γιατί απλώς είναι καλύτερα τα αποτελέσματα : Option 1: BBQ “Faux-Smoked” Salmon (No Smoker Needed) Spoiler You can use your BBQ to simulate a smoked flavor using indirect heat and wood chips (optional but recommended). Steps: 1) Buy a fresh salmon fillet (skin-on is best). 2) Dry brine it: -Mix 3 parts salt to 1 part sugar (e.g., 3 tbsp salt + 1 tbsp sugar). -Rub it all over the salmon. -Let it sit in the fridge for 1–2 hours, then rinse and pat dry. 3) Set up your BBQ for indirect heat: -Heat one side only. -Place a drip tray under the unlit side. -Add soaked wood chips (like alder or apple) to the hot side for smoke. 4) Cook low and slow: -Place the salmon on the cool side. -Close the lid and maintain ~90–120°C (195–250°F). -Cook for 30–45 minutes until just cooked through. 5) Cool completely, then refrigerate. 6) Slice thinly when cold. This gives you a smoky, firm, sliceable salmon that’s great cold. Option 2: Gravlax (No Cooking, Just Curing) Spoiler If you want something closer to cold-smoked salmon in texture and flavor, try gravlax, a Scandinavian cured salmon. Steps: 1)Mix: -3 tbsp salt -2 tbsp sugar -Optional: crushed pepper, dill, lemon zest 2)Rub all over the salmon fillet. 3)Wrap tightly in plastic wrap. 4)Place in a dish with a weight on top. 5)Cure in the fridge for 2–3 days, flipping daily. 6)Rinse, pat dry, and slice thin. Gravlax is safe, flavorful, and keeps for up to a week in the fridge. 🧊 Storage Tips Spoiler -Store in an airtight container or vacuum-sealed bag. -Keeps 3–5 days in the fridge (up to a week for gravlax). -You can also freeze portions for longer storage.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 λεπτά πριν, csontheline είπε Έχετε καμιά πρόταση ή σχόλιο; Προσοχη στο ξυλο που θα χρησιμοποιησεις! δεν κανουν ολα τα ξυλα για ολα τα φαγητα. Αλλο ξυλο θελει το μοσχαρι, αλλο το χοιρινο, αλλο το ψαρι. 1
virginkiller Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Πήρα ένα κομμάτι 1200 στήθος γαλοπούλας. Φέτες άμεσο η έμμεσο τι λέτε;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 11 λεπτά πριν, virginkiller είπε Πήρα ένα κομμάτι 1200 στήθος γαλοπούλας. Φέτες άμεσο η έμμεσο τι λέτε; Καπνιστο 1
protathlitis Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 8 minutes ago, virginkiller said: Πήρα ένα κομμάτι 1200 στήθος γαλοπούλας. Φέτες άμεσο η έμμεσο τι λέτε; To κάνω συχνά και το έχω σαν αλλαντικό. έμμεσο στους 150. Το δένω να γίνει περίπου σαν τα μπαστούνια του super market και το ψήνω ολόκληρο.
virginkiller Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Καπνιστο Έχω την Weber q ακόμα. Χαχχα. Δεν τα πάει καλά με το κάπνισμα
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 8 λεπτά πριν, virginkiller είπε Έχω την Weber q ακόμα. Χαχχα. Δεν τα πάει καλά με το κάπνισμα Οπως κανεις εμμεσο, ετσι θα κανεις και καπνισμα.
virginkiller Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 56 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Οπως κανεις εμμεσο, ετσι θα κανεις και καπνισμα. Το έχω δοκιμάσει με αλουμινόχαρτο κτλ. Δυστυχώς δεν έμεινε καπνός μέσα ίσως κάτι έκανα λάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα