Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, mastoras007 said:

ελεγα για κάτι πιο απλό και οικονομικό 

https://a.aliexpress.com/_Ex1NBKW

Είναι οικονομικά ασύμφορες στη λειτουργία λόγω κοστους της μικρης μποτίλιας κι επίσης χωρίς καπάκι σε παραλίες κλπ δεν είμαι σίγουρος αν θα καταφέρεις να ψήσεις…

Τέλος, προσωπικά δε θα έπαιρνα από αλί ψησταριά για λόγους ασφαλείας.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Προσωπικά μου φαίνεται πολύ κόπος το ψησε κουβαλα και μετα βάλε τα όπως είναι με τα λιπια πίσω στο αμάξι κτλ . Όλα αυτά για μερικά σουβλάκια. Εκτός και αν μιλάμε για κάμπινγκ οπότε είναι για πιο γερούς παίκτες. 

Υπάρχουν μικρές μιας χρήσης ή κάτι παρόμοιο για να κάνεις τη φάση σαν κύριος.

https://www.bestprice.gr/item/2156516794/campus-pshstaria-karboynoy-epifaneias-30x25cm-25-04101.html

Δεν θέλω να μπλέξω με κάρβουνο καθόλου,

Όχι κάμπινγκ, παραλία με παιδιά αραγμα όλη μέρα κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Δεν θέλω να μπλέξω με κάρβουνο καθόλου,

Όχι κάμπινγκ, παραλία με παιδιά αραγμα όλη μέρα κτλ

Δεκτό. 

Παραλία = αέρας άρα ιδανικά θέλεις κάτι με καπάκι. 

Όλοι οι κατασκευαστές φτιάχνουν φορητές. πχ Weber Go anywhere Τίμια φαίνεται για 150. 

ΥΓ. Καμία φορά το φθηνό είναι ακριβό, οπότε καλύτερα όχι Ali.

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.
30 minutes ago, Grfoxz said:

Δεκτό. 

Παραλία = αέρας άρα ιδανικά θέλεις κάτι με καπάκι. 

Όλοι οι κατασκευαστές φτιάχνουν φορητές. πχ Weber Go anywhere Τίμια φαίνεται για 150. 

ΥΓ. Καμία φορά το φθηνό είναι ακριβό, οπότε καλύτερα όχι Ali.

Στα 150 είναι με κάρβουνο, κοντά στα 250 είναι η αερίου 

Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 9:55 ΠΜ, AristidisZ είπε

tri tip

@SagoniasSlutRos devesa ?

 

Στις 20/5/2025 στις 10:08 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

 

Σωστα tri-tip devesa. 8/10 φορες ειναι πολυ καλο!

Εχει και black angus usa (choice αν θυμαμαι καλα), αλλα δεν αξιζει η διαφορα τιμης. Μια φορα το πηρα ηταν σαν τα καλα της devesa. Εχω παρει ομως και devesa οπως το τελευταιο που ηταν τρομερα και ανωτερα απο το αμερικανικο.

Ευχαριστώ, θα κάνω μια βόλτα το Σάββατο εκτός απροόπτου

 

  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Devesa νομίζω έχει και το Lidl.

Μπριζόλες όμως, όχι ολόκληρο tritip. 

 

Ένα σημερινό μη μερακλιδικο ψήσιμο 😜

 

20250525_224116.jpg

  • Like 7
  • Haha 1
Δημοσ.
On 24/05/2025 at 19:19, mastoras007 said:

Καλησπέρα.

Πέρυσι σε μια παραλία που συχναζουμε έτυχε δίπλα μας να κάθεται μια παρέα και σε κάποια φάση είχαν μια ψησταριά και ψηνανε σουβλάκια, δεν θυμάμαι να έβλεπα πολύ καπνό, υποθέτω ότι ήταν υγραερίου.

Πολύ διακριτική ίσα ίσα έβγαζε λίγο καπνό από το κρέας, μικρή 4-5 σουβλάκια ταυτόχρονα έψηνε 

Μην τα πολύ λόγω έχω ψηθεί φέτος μίας και μεγαλώνουν τα παιδιά και η θάλασσα το τραβάει το ψητό να πάρω μία

Με μία μικρή αναζήτηση είδα υπάρχουν κάποιες,

Υπάρχει κάποιος που έχει?

Είδα υπάρχουν και φιάλες 3 κιλών για γκάζι, πολύ μικρές βολεύουν πολύ, 

Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή!

Γιατί δεν κοιτάς της μιας χρήσης με κάρβουνο. Είχαμε πάρει πριν πολλά χρόνια και είχαμε ψήσει σουβλάκια.. μετά την θάβεις με άμμο και νερό για να σβήσουν όλα και την πετάς στα σκουπίδια. Θες απλά ένα σπίρτο και κρατάει αρκετή ώρα και για σουβλάκια είναι μια χαρά.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, slaughter είπε

Γιατί δεν κοιτάς της μιας χρήσης με κάρβουνο. Είχαμε πάρει πριν πολλά χρόνια και είχαμε ψήσει σουβλάκια.. μετά την θάβεις με άμμο και νερό για να σβήσουν όλα και την πετάς στα σκουπίδια. Θες απλά ένα σπίρτο και κρατάει αρκετή ώρα και για σουβλάκια είναι μια χαρά.

Ίσος το δοκιμάσω, 

Καλή φάση φαίνονται 

Όταν λες ένα σπίρτο δηλαδή είναι κάρβουνο που ανάβει με την μία?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Ίσος το δοκιμάσω, 

Καλή φάση φαίνονται 

Όταν λες ένα σπίρτο δηλαδή είναι κάρβουνο που ανάβει με την μία?

Στην Αγγλία που το είχα πάρει είχε μέσα σε μια χαρτοσακουλα μπρικετες. Έβαζες φωτιά στη σακούλα και αναβαν τα κάρβουνα μετά από αυτή. 

Δημοσ.
On 24/05/2025 at 19:20, vins said:

Ελπίζω να εννοείς σαπουνάδα και όχι πολυουρεθάνη 😅

🫢 εντάξει σαπαουνδα ήταν με αρκετό σαπούνι

On 24/05/2025 at 10:08, sndev said:

Και τα κοτόπουλα γτ δε μύριζαν;

Τελικά καταλήγω ότι το θέμα είναι στο μάτι. Δοκίμασα με μανιτάρια το ΣΚ αλλά και με άλλη μπριζόλα σήμερα, δεν υπήρξε καμία μυρωδιά μέσα στο θάλαμο. 

Όταν την βγάζω και την πάω στο μάτι υπέρυθρων παρατηρώ ότι μετά από κάποια στιγμή που αρχίζει να σχηματίζεται μια μικρή (ή και μεγάλη!) φωτιά, αρχίζω να εντοπίζω ένα ιδιαίτερο και έντονο άρωμα που αυξάνεται απότομα. Εκείνη την στιγμή την εβγαλα για μισό λεπτό μέχρι να σβήσει η φωτιά. Μετά συνέχισα με προσοχή και τελικά δεν είχα αυτό το άρωμα υγραερίου στην μπριζόλα. Σημαντικό να προσθέσω ήταν, ότι την σχάρα στο μάτι την έβαλα στην δεύτερη σκάλα, που δίνει κάποιο πρόσθετο ύψος.

 Εχω παραγγείλει το σωστό ρυθμιστή αλλά δεν νομίζω να παίζει σημαντικό ρόλο. Κατάλαβα ότι αρκετός κόσμος παίζει στο περίπου με τους ρυθμιστές χωρίς ιδιέταιρα προβλήματα.

Δημοσ.

Θυμάμαι σε ένα βίντεο του Guga που έλεγε για searing με φλόγιστρο, ότι αν ακουμπάει μπλε φλόγα το κρέας θα μυρίζει γκάζι, ενώ η κίτρινη είναι οκ. Αν δεις στο φλόγιστρο ξεκινάει μπλε φλόγα και γίνεται κίτρινη μετά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Η μπλε φλόγα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από την κίτρινη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Λάθος!!! Το ανάποδο συμβαίνει!
 

Αναφορά σε κείμενο

 

"Orange flames range from around 1100°C to 1200°C. White flames are hotter, measuring 1300°C to about 1500°C. The brighter the white, the higher the temperature.

For blue flames, or flames with a blue base, you can expect the temperature to rise dramatically, hitting roughly 2500°C to 3000°C"

 

Από εδώ.

  • Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, psycho said:

🫢 εντάξει σαπαουνδα ήταν με αρκετό σαπούνι

Τελικά καταλήγω ότι το θέμα είναι στο μάτι. Δοκίμασα με μανιτάρια το ΣΚ αλλά και με άλλη μπριζόλα σήμερα, δεν υπήρξε καμία μυρωδιά μέσα στο θάλαμο. 

Όταν την βγάζω και την πάω στο μάτι υπέρυθρων παρατηρώ ότι μετά από κάποια στιγμή που αρχίζει να σχηματίζεται μια μικρή (ή και μεγάλη!) φωτιά, αρχίζω να εντοπίζω ένα ιδιαίτερο και έντονο άρωμα που αυξάνεται απότομα. Εκείνη την στιγμή την εβγαλα για μισό λεπτό μέχρι να σβήσει η φωτιά. Μετά συνέχισα με προσοχή και τελικά δεν είχα αυτό το άρωμα υγραερίου στην μπριζόλα. Σημαντικό να προσθέσω ήταν, ότι την σχάρα στο μάτι την έβαλα στην δεύτερη σκάλα, που δίνει κάποιο πρόσθετο ύψος.

 Εχω παραγγείλει το σωστό ρυθμιστή αλλά δεν νομίζω να παίζει σημαντικό ρόλο. Κατάλαβα ότι αρκετός κόσμος παίζει στο περίπου με τους ρυθμιστές χωρίς ιδιέταιρα προβλήματα.

Τεχνικά το γκάζι βγαίνει απο το καυστήρα κατω απο τη φλόγα, οτι περνάει απο το μάτι ειναι αδύνατον να μην γίνει καύση..

Άρα για εμένα μήπως εχει διαρροή σε σημειο που δε περνάει απο το ματι; 

 

2 χρόνια με υπέρυθρο θέμα μυρωδιάς δεν έχω.

 

Μια αλλη βλακεια να πω γτ ειπες έχεις ναπολεον.. αν θυμάμαι καλά,έρχεται με κατι προστατευτικες μεμβράνες για γρατζουνιες κ νομιζω ειχε κ στον καυστήρα στο υπέρυθρο, τις εχεις αφαιρέσει ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...