Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως για να συνεισφερω το λιθαρακι μου στο περι κουκουλας, η γνησια Ναπολεον γλυστραει πανω στην ψησταρια για πλακα και καθεται ακριβως.

Δεν το βαριεμαι ποτε.Την επλυνα και μια φορα τωρα που εκλεισε χρονο στους 20 βαθμους στο πλυντηριο (ειχα διαβασει για κατι ξυλωματα κτλ και φοβηθηκα) κι εγινε καινουρια.

• Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2482

• ilpapacha

2187

• sndev

1170

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, virginkiller είπε

Μπαίνο βγαίνει για πλάκα. Και πολύ είναι το μισό λεπτό που είπες. 

Πραγματικά είναι κάποια δευτερόλεπτα να την βγάλεις και να την επανατοποθετήσεις.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, virginkiller είπε

Η ψησταριά ήρθε με γνήσια κουκούλα της Ναπολεον. ΕΧΕΙ διαφορά από της  Temu δεν το συζητάμε. Μπαίνο βγαίνει για πλάκα. Και πολύ είναι το μισό λεπτό που είπες. 

Στην αρχή είχα μία από Leroy. Μετά από μία καταιγίδα χαλαζιού έκανε τρύπες (οκ ήταν και 4 χρόνια). Τώρα της φοράω από Temu που γλιστράει. Είναι πιο χοντρή και γλιστράει - έχει κάτι σαν επένδυση νομίζω. Ποιο εύκολη η τοποθέτηση σαφώς. Να δώ πόσο θα κρατήσει.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vins είπε

Ψιλό off topic, αλλά ίσως μερικοί το εκτιμήσουν:

Compact παγομηχανη με παραγωγή 12kg την ημέρα. Πολυ καλή τιμή 

https://www.electrostudio.gr/product/51310/oikiakes-mikrokeyes-keyes-mageirikis-pagomixanes-pagomixani-sim-2500bk-12kg24h-/

Έχεις μια kamado να πάρεις. Μην παρεκκλίνεις από τον στόχο.

• Haha 4
Δημοσ.
2 minutes ago, ilpapacha said:

Καποτε ηταν ναπολεον κ πηρε ντουλαπακια αππ το αποθηκη365

• Haha 4
Δημοσ.
6 minutes ago, ilpapacha said:

Θα φάω 100% ξύλο, ήδη το kettle κατέβηκε στο γκαράζ 😅

3 minutes ago, sndev said:

Ακόμα είναι ναπολεον (προς το παρόν), λένε το 2026 θα φτάσει το αέριο εδώ και όντως περνάνε τον κεντρικό αγωγό τώρα. Τωρα αν αρχίσουν πάλι τα μα μου σου του θα δω τι θα κάνω. Τα ντουλαπάκια σκίζουν, κάτω ράφι πελετ, μεσαίο ράφι ταψιά, πάνω ράφι καθαριστικά και σούβλες. Νοικοκύρης με 70€ 

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
48 minutes ago, vins said:

Ακόμα είναι ναπολεον (προς το παρόν), λένε το 2026 θα φτάσει το αέριο εδώ και όντως περνάνε τον κεντρικό αγωγό τώρα. Τωρα αν αρχίσουν πάλι τα μα μου σου του θα δω τι θα κάνω. Τα ντουλαπάκια σκίζουν, κάτω ράφι πελετ, μεσαίο ράφι ταψιά, πάνω ράφι καθαριστικά και σούβλες. Νοικοκύρης με 70€ 

Ενα τέτοιο έλεγα να πάρω γενικά να το έχω στο μπαλκόνι. Εργαλεία διαφορα κτλ. Είχα πλαστική ντουλάπα και έσπασες το πρώτο αέρα και το ψάχνω 

Δημοσ.

Υπήρξε συμβιβασμός. Το κεφτεδάκια προετοιμάστηκαν με παραδοσιακή συνταγή. Αλλά το ψήσιμο έγινε στη σχάρα ...

Screenshot_2025-07-29-21-05-44-152_com_miui.gallery-edit.jpg.ef56373ddbc041d51a6335dc27c2b77c.jpg

Screenshot_2025-07-29-21-06-03-585_com_miui.gallery-edit.jpg.0f2a1ac11569c1c501a0a28a79791518.jpg

Για τη σως γιαούρτι, φέτα, άνηθος στο μπλέντερ. Απλή και  γρήγορη. Με διαφοροποίηση της αναλογίας γιαουρτιού και φέτας ή με προσθήκη υλικών που ταιριάζουν στα γούστα του καθενός, ταιριάζει με τα πάντα...

Screenshot_2025-07-29-21-06-35-514_com_miui.gallery-edit.jpg.7741f8b77ce8588cfd422bdc33771a00.jpg

• Like 6
Δημοσ.
1 hour ago, virginkiller said:

Ενα τέτοιο έλεγα να πάρω γενικά να το έχω στο μπαλκόνι. Εργαλεία διαφορα κτλ. Είχα πλαστική ντουλάπα και έσπασες το πρώτο αέρα και το ψάχνω 

Φίλε για τα λεφτά της είναι πολύ καλή και την έχω φορτωμένη σαν το γαϊδούρι με πελετ και μαντέμια κλπ. Επίσης στο σημείο που την έχω τρώει και βροχή έμμεσα και ένα χρόνο τώρα δεν έχει δείξει σημάδια σκουριάς (λέει ότι είναι γαλβάνιζε αλλά και πάλι). Απλά αν πάρεις, πάρε αυτήν που ανέβασα με τα πόδια, μετράει γιατί σκουπίζεις και ρίχνεις νερό με το λάστιχο άνετα από κάτω.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sndev είπε

Έχει ένα θέμα προσήλωσης στον στόχο 

3 ώρες πριν, vins είπε

Τελικά αυτή η μετακόμιση από την πόλη στο χωριό, φαίνεται να σου «στοίχισε» κάτι παραπάνω.

• Haha 4
Δημοσ.
1 hour ago, ilpapacha said:

Έχει ένα θέμα προσήλωσης στον στόχο 

Τελικά αυτή η μετακόμιση από την πόλη στο χωριό, φαίνεται να σου «στοίχισε» κάτι παραπάνω.

Βασικά έχω ΔΕΠΥ, οπότε αυτό με την προσήλωση είναι ακριβές 😅

Όσο για τη μετακόμιση από την πόλη, θα το ξανάκανα 100 φορές, κι ας είμαστε με 3 ψησταριές στα μπαλκόνια και όχι με 4… Συμβιβασμοί 😁

• Like 4
Δημοσ.
Στις 28/7/2025 στις 12:00 ΠΜ, swstost είπε

Σ'ευχαριστώ πολύ, αλλά μπερδεύτηκα λίγο, σε τι μονάδα είναι 28/38?

H διάσταση που ψάχνω είναι αυτή με πράσινο στη φωτό (για την 4άρα), η οποία αποκλείεται να είναι 38 εκατοστά.

Εννοείς σε ίντσες?

image.png.2a899218b3067170d0326a69f3a16fa5.png

Είχες δίκιο λάθος είδα. 
100 εκατοστά με κλειστά καπάκια από καπάκι σε καπάκι και 80 χωρίς τα καπάκια. 

Στις 26/7/2025 στις 10:02 ΜΜ, ventic139 είπε

Ορίστε η σκουριά 

IMG_6583.jpeg

Έχει κανείς άποψη εδώ τι να κάνω με τη σκουριά ;

Πάπρικα Θεσσαλονίκης έχει φτιάξει κανείς που να είναι ίδια ; 

Δημοσ.
33 minutes ago, ventic139 said:

Έχει κανείς άποψη εδώ τι να κάνω με τη σκουριά ;

Η σκουριά που βλέπεις στο εσωτερικό καπάκι της ψησταριάς αερίου μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια και αποτελεσματικά, αρκεί να γίνει σωστά. Είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά αν υπάρχει υγρασία ή λιπαρά υπολείμματα που δεν καθαρίζονται τακτικά.

Βήμα-βήμα αντιμετώπιση:

🔧 1. Καθαρισμός της επιφάνειας

• Φόρεσε γάντια.
  • Με συρματόβουρτσα ή σύρμα κουζίνας, τρίψε απαλά τη σκουριά για να αφαιρέσεις τα επιφανειακά στρώματα.
  • Αν έχει λίπη ή κατάλοιπα, καθάρισε πρώτα με μείγμα νερού & ξιδιού ή απολιπαντικό για μπάρμπεκιου.

🧼 2. Αφαίρεση σκουριάς

• Φτιάξε πάστα από μαγειρική σόδα και νερό ή λευκό ξίδι με λίγη μαγειρική σόδα.
  • Άπλωσέ την στο σημείο και άφησέ την για 15–30 λεπτά.
  • Τρίψε ξανά με σύρμα ή σφουγγάρι.

🔥 3. Καύση/Seasoning (αν είναι μεταλλικό εσωτερικό χωρίς επιστρώσεις)

• Αν το καπάκι είναι απλός χάλυβας χωρίς επισμάλτωση, άλειψε τοπικά με φυτικό λάδι (π.χ. canola ή ηλιέλαιο) και άναψε την ψησταριά στους 200–250°C για 30 λεπτά.
  • Αυτό λειτουργεί σαν seasoning, δημιουργεί προστατευτικό φιλμ κατά της σκουριάς.

🧪 4. Προστασία στο μέλλον

• Μην αφήνεις την υγρασία μέσα στην ψησταριά. Πάντα να την αφήνεις να στεγνώνει εντελώς μετά από χρήση.
  • Μπορείς να περάσεις το εσωτερικό ελαφρά με λάδι μετά από καθάρισμα.
  • Αν αποθηκεύεις την ψησταριά έξω, χρησιμοποίησε κάλυμμα BBQ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...