Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fidepab982 είπε

θελω κατι ΠΟΛΥ ποιοτικο για να καθαρισω τις σχαρες της genesis μου (δεν ειναι stainless),

αυτο που πουλαει η weber ειναι της πλακας αξεσουαρ.. θελω κατι καλο επαγγελματικο

Το καλύτερο καθάρισμα το κάνω το χειμώνα. Όπως έχω αναμένο το τζάκι με θράκα και φωτιά βάζω τις σχάρες πάνω και καίγονται τα πάντα. Προσοχή να έχουν πρώτα θερμοκρασία δωματίου οι σχάρες και όχι κατευθείαν στα κάρβουνα για να μην υποστούν θερμικό σοκ. 

Μετά τις καθαρίζω με χαρτί και τις κάνω seasoning.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

το κακο με το κοτοπουλο εινια πως αν το ψησεις ολοκληρο, το στηθος τρωγεται εκει στους 70 και παραμενει ζουμερο αλλα τα μπουτια αν και ψημενα, "κρατανε"

Δημοσ.
4 ώρες πριν, fidepab982 είπε

θελω κατι ΠΟΛΥ ποιοτικο για να καθαρισω τις σχαρες της genesis μου (δεν ειναι stainless),

αυτο που πουλαει η weber ειναι της πλακας αξεσουαρ.. θελω κατι καλο επαγγελματικο

Το link που έχεις παραθέσει από το amazon, δεν περιέχει κάποια βούρτσα για σχάρες.

IMG_1601.jpeg.c7c612088ab22c0579609ed94e31b48e.jpeg

Μία καλή λύση είναι αυτή που έχω αναφέρει σε παλαιότερο ποστ

 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, fidepab982 είπε

θελω κατι ΠΟΛΥ ποιοτικο για να καθαρισω τις σχαρες της genesis μου (δεν ειναι stainless),

αυτο που πουλαει η weber ειναι της πλακας αξεσουαρ.. θελω κατι καλο επαγγελματικο

Αυτό εννοείς ότι είναι της πλάκας?

https://www.kyso.gr/weber-strogguli-vourtsa-psistarias-30ek/p-el-987

Αυτό χρησιμοποιώ για την μαντεμένια weber μου και το θεωρώ αποτελεσματικό και ανθεκτικό. 

1-2 λεπτά τρίψιμο θέλει αφού αποσύρεις αυτά που ψήνεις, όταν ακόμα καίει η σχάρα. 

Δημοσ.

Πάντως μιας και μιλάμε για καθάρισμα, όποιος έχει ανοξείδωτες σχάρες το πιο εύκολο, αποτελεσματικό και οικονομικό καθάρισμα είναι με απλό συρμάτινο σφουγγάρι (βρεγμενο  και λίγο υγρό σαπούνι πιάτων)

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Επειδη ψαχνω τροπους να μειωθεί ο κοπος του καθαρισματος μετα το ψησιμο.. βαζοντας μια στρωση αλουμινοχαρτο κατω απο τους καυστήρες ωστε να πεφτει το λιπος εκει και οχι στο σωμα της ψησταριας θα δημιουργήσει καποιο θεμα που δεν το εχω σκεφτει?

ΨΗΣΤΑΡΙΑ.jpg

Επεξ/σία από nick_81
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nick_81 είπε

Καλησπέρα.. Επειδη ψαχνω τροπους να μειωθεί ο κοπος του καθαρισματος μετα το ψησιμο.. βαζοντας μια στρωση αλουμινοχαρτο κατω απο τους καυστήρες ωστε να πεφτει το λιπος εκει και οχι στο σωμα της ψησταριας θα δημιουργήσει καποιο θεμα που δεν το εχω σκεφτει?

ΨΗΣΤΑΡΙΑ.jpg

Μπορεί να λιμνασει λίπος και να αρπάξει φωτιά

  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα στη ομάδα. 
Εχω τη εξής απορία. Βλέπω βίντεο από άλλες ψησταριές με αέριο που σε αρπάζουν φωτιά ενώ έχουν πολύ λίπος πάνω, και εγώ με τη naterial φυσικά με το ζόρι βάζω πανσέτα μην πάρω καμία φωτιά, δε συζητώ καν για το καθάρισμα. 
 

τι στο καλό κάνω λάθος ; 😢

Δημοσ.
2 hours ago, ventic139 said:

Καλημέρα στη ομάδα. 
Εχω τη εξής απορία. Βλέπω βίντεο από άλλες ψησταριές με αέριο που σε αρπάζουν φωτιά ενώ έχουν πολύ λίπος πάνω, και εγώ με τη naterial φυσικά με το ζόρι βάζω πανσέτα μην πάρω καμία φωτιά, δε συζητώ καν για το καθάρισμα. 
 

τι στο καλό κάνω λάθος ; 😢

Καθαρισμός στους φλογοκρυπτες, και ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Δεν γεμίζουμε τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε και σε τμήμα της που θα είναι σβηστός ο καυστήρας. 

Και στην στοκ νατεριαλ κάνοντας τα παραπάνω έψηνα και πρόβεια σουβλάκια χωρίς ιδιαίτερο θέμα.

Ολες οι υγραερίου έχουν αναφλέξεις, ακόμα και οι πολύ ακριβές (εκτός του true infrared της charbroil που σε πνίγει στην κάπνα).

Εγω πλέον έχω πάρει το αξεσουάρ με τα κοντοσούβλια της Napoleon για τη σούβλα και βάζω όλα τα λιπαρά εκεί πάνω. Απο κάτω ταψάκι με νερό και μετά μπαίνουν πλυντήριο πιάτων και τέλος. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vins είπε

Καθαρισμός στους φλογοκρυπτες, και ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Δεν γεμίζουμε τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε και σε τμήμα της που θα είναι σβηστός ο καυστήρας. 

Και στην στοκ νατεριαλ κάνοντας τα παραπάνω έψηνα και πρόβεια σουβλάκια χωρίς ιδιαίτερο θέμα.

Ολες οι υγραερίου έχουν αναφλέξεις, ακόμα και οι πολύ ακριβές (εκτός του true infrared της charbroil που σε πνίγει στην κάπνα).

Εγω πλέον έχω πάρει το αξεσουάρ με τα κοντοσούβλια της Napoleon για τη σούβλα και βάζω όλα τα λιπαρά εκεί πάνω. Απο κάτω ταψάκι με νερό και μετά μπαίνουν πλυντήριο πιάτων και τέλος. 

Και φλογοκρυπτες και σχάρα και το ταψί πλένω κάθε φορά μετά από κάθε ψήσιμο. Εχωω πάρει inox ταψί που γεμίζει νερό και είναι εύκολο και στο καθάρισμα 

 

απλά μαζεύει και μέσα στη ψησταριά γύρω γύρω και όσο. Και να καθαρίσεις αφήνει λιπακια. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Για δώρο γάμου στον Αδερφό μου σκέφτομαι να του πάρω μια ψησταριά 800-1000€ μπατζετ έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο και αξιόλογο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Moorer7 είπε

Καλησπέρα,

Για δώρο γάμου στον Αδερφό μου σκέφτομαι να του πάρω μια ψησταριά 800-1000€ μπατζετ έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο και αξιόλογο ;

Βρες Napoleon Rogue σε αυτο το budget, λογικα κατι υπαρχει.

Aλλιως weber spirit την καινουρια.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Βρες Napoleon Rogue σε αυτο το budget, λογικα κατι υπαρχει.

Aλλιως weber spirit την καινουρια.

Απο Napoleon η Freestyle αξίζει; 
Γιατί βλέπω ότι έχει και ξεχωριστό υπέρυθρο μάτι για το θωρακισμα…. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Απο Napoleon η Freestyle αξίζει; 
Γιατί βλέπω ότι έχει και ξεχωριστό υπέρυθρο μάτι για το θωρακισμα…. 

Ναι αντιστοιχη με weber spirit

@Moorer7  Napoleon Freestyle = Weber Spirit < Napoleon Rogue

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...