Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ααα ξέχασα να πω 

Οι ψησταριές αυτες δεν είναι μόνο για ψητα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σαν φούρνο.

Επίσης αν έχει και μάτι λύνεις ολα σου τα προβλήματα.

.

IMG_20251004_160102.jpg.4cf2596d269aa24384fdebb37a0940b1.jpg

  • Like 4
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2513

  • ilpapacha

    2204

  • sndev

    1179

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 ώρες πριν, epir21 είπε

εγώ ήξερα ότι δεν είναι καλό να πέφτει νερό σε μαντεμι.

Δεν πρέπει να μείνει νερό πάνω του! Το πλένεις κανονικά, απλά με ελάχιστο σαπούνι αν χρειαστεί, στεγνώνεις και περνάς με λάδι. 

Επίσης δεν κάνει να πάθει θερμικό σοκ, δλδ μην το πιάσεις καυτό όπως είναι και το πετάξεις σε λεκάνη με παγωμένο νερό. 

 

  • Like 2
Δημοσ.

Μεγαλούτσικο ψάρι το μεσημέρι. Στους 250 για 30 λεπτά, βγήκε σούπερ.

IMG_2796.jpeg

Μεγαλούτσικο ψάρι το μεσημέρι. Στους 250 για 30 λεπτά, βγήκε σούπερ.

  • Like 4
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις για το καθάρισμα της πλάκας.

Την ξαναχρησιμοποιησα σήμερα, για να ψησω μπέικον και buns για burger. Αφού φάγαμε κρυώσε κλπ, την ξαναζεστανα, την ετριψα με μια βούρτσα καθαρισμού που έχω για τις μαντεμενιες σχαρες, πήρα τα χοντρά με ένα χαρτί, μετά όσο ήταν ακόμα ζέστη έριξα ζεστό νερό, την πέρασα πάλι λίγο με την βούρτσα, την σκουπισα, την άφησα να κάψει, και τέλος την πέρασα λάδι.

Έχω μπερδευτεί γενικά με το μαντεμι, κάνει ή δεν κάνει να το περνάμε με σπατουλα ή βούρτσα; εγώ τις σχαρες τόσο καιρό τις ετριβα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Για πλάκα γιατι βλέπω "όχι σφουγγάρι να χαραζει" κλπ; μήπως αυτό είναι για τις επισμαλτωμενες που δεν πρέπει να χαλάσει η επίστρωση; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, epir21 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις για το καθάρισμα της πλάκας.

Την ξαναχρησιμοποιησα σήμερα, για να ψησω μπέικον και buns για burger. Αφού φάγαμε κρυώσε κλπ, την ξαναζεστανα, την ετριψα με μια βούρτσα καθαρισμού που έχω για τις μαντεμενιες σχαρες, πήρα τα χοντρά με ένα χαρτί, μετά όσο ήταν ακόμα ζέστη έριξα ζεστό νερό, την πέρασα πάλι λίγο με την βούρτσα, την σκουπισα, την άφησα να κάψει, και τέλος την πέρασα λάδι.

Έχω μπερδευτεί γενικά με το μαντεμι, κάνει ή δεν κάνει να το περνάμε με σπατουλα ή βούρτσα; εγώ τις σχαρες τόσο καιρό τις ετριβα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Για πλάκα γιατι βλέπω "όχι σφουγγάρι να χαραζει" κλπ; μήπως αυτό είναι για τις επισμαλτωμενες που δεν πρέπει να χαλάσει η επίστρωση; 

Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο την καθάρισες έτσι.

Αυτό που ανέφερα είναι απλό.

Όσο είναι ζεστή μπορείς να χρησιμοποιείς την ξύστρα για να φύγουν εύκολα τα«χοντρά». Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Το 2ο στάδιο το κάνεις στο νεροχύτη.

Ή

Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Αυτό το κάνεις στο νεροχύτη.

Όποια μέθοδο από τις παραπάνω ακολουθήσεις, θα πρέπει κάθε φορά να την σκουπίζεις καλά με χαρτί κουζίνας/πετσέτα και να την καις λίγο ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Όσο είναι ζεστή καλό θα είναι να την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο σε όλη την επιφάνεια της.

Εάν χρησιμοποιείς κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, πχ μεταλλική σπάτουλα/βούρτσα για τον καθαρισμό, είναι πολύ πιθανό για «πληγώσεις» το seasoning που έχεις κάνει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να περάσεις ξανά με λάδι την επιφάνεια, όσο είναι ζεστή, για να την προστατεύσεις. Το seasoning προστατεύει το μαντέμι από σκουριά και του προσδίδει αντικολλητικές ιδιότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...