Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι δύο καυστήρες σου δίνουν μικρότερη ευελιξία σε indirect cooking. Βέβαια αν έχει πιο μεγάλη επιφάνεια που είπε κάποιος, είναι σημαντικό. Οπότε τα ζυγίζεις και διαλέγεις. 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Φαντάζομαι σε indirect με 2 καυστήρες βάζεις το κρέας στην μια άκρη και δουλεύεις τον έναν για την θερμοκρασία. Οπότε είναι καλό να έχεις όσο πιο μεγάλη επιφάνεια γίνεται. Η gem είναι μικρή γενικά. Δεν νομιζω πως μπορείς να βάλεις κάτι μεγάλο για indirect παρά τους 3 καυστήρες. Προσωπικά θα προτιμούσα μεγαλύτερη επιφάνεια παρά τους 2 καυστήρες

Καμιά φωτό ή βίντεο με ψητουρια θα ανεβάσουμε εδώ ή μόνο στο fb θα παίζουμε μπάλα??

  • Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οι δύο καυστήρες σου δίνουν μικρότερη ευελιξία σε indirect cooking. Βέβαια αν έχει πιο μεγάλη επιφάνεια που είπε κάποιος, είναι σημαντικό. Οπότε τα ζυγίζεις και διαλέγεις. 

Να κανω μια χαζη ερωτηση.. επειδη μεχρι τωρα ψηνω μονο σε καρβουνο.. τι ακριβως ειναι το indirect cooking?? Φανταζομαι οπως το ακουω κατι σε φαση να ψηνεται μονο με τημ θερμοτητα κ οχι με απευθειας φλογα..

  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, KostasTk είπε

Να κανω μια χαζη ερωτηση.. επειδη μεχρι τωρα ψηνω μονο σε καρβουνο.. τι ακριβως ειναι το indirect cooking?? Φανταζομαι οπως το ακουω κατι σε φαση να ψηνεται μονο με τημ θερμοτητα κ οχι με απευθειας φλογα..

Ναι αυτό είναι, δημιουργείς συνθήκες φούρνου στην ουσία. Και σε κάρβουνο γίνεται αρκεί να έχεις καπάκι. Έχεις τη φωτιά στη μια μεριά και το φαγητό στην άλλη. 

Το χρησιμοποιείς σε χοντρά κομμάτια κρέατος, σε κάπνισμα, όταν βάλεις πχ μια γάστρα κλπ

  • Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ναι αυτό είναι, δημιουργείς συνθήκες φούρνου στην ουσία. Και σε κάρβουνο γίνεται αρκεί να έχεις καπάκι. Έχεις τη φωτιά στη μια μεριά και το φαγητό στην άλλη. 

Το χρησιμοποιείς σε χοντρά κομμάτια κρέατος, σε κάπνισμα, όταν βάλεις πχ μια γάστρα κλπ

Καταλαβα ευχαριστω.. θα παρω και τα μαγαζια αμπαριζα μπας κ καταληξω καπου.. καποια συμβουλη γενικοτερη καλοδεχούμενη..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, KostasTk είπε

Καταλαβα ευχαριστω.. θα παρω και τα μαγαζια αμπαριζα μπας κ καταληξω καπου.. καποια συμβουλη γενικοτερη καλοδεχούμενη..

Εξαρτάται το budget σου. 

Γύρω στα 250€ δες τη naterial από leroy που λένε τα παιδιά εδώ ότι είναι καλή. Εγώ που την είδα δεν με εντυπωσίασε πάντως.

Γύρω στα 600€ Weber spirit 310.

Γύρω στα 700€ broil king monarch.

Και μετά όσο ανεβαίνεις κοίτα για Weber, broil king, Napoleon.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Πάντως αν φτιάξει κανείς inox στην Αθήνα ας πει εδώ λεπτομέρειες κ μάστορα, γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εξαρτάται το budget σου. 

Γύρω στα 250€ δες τη naterial από leroy που λένε τα παιδιά εδώ ότι είναι καλή. Εγώ που την είδα δεν με εντυπωσίασε πάντως.

Γύρω στα 600€ Weber spirit 310.

Γύρω στα 700€ broil king monarch.

Και μετά όσο ανεβαίνεις κοίτα για Weber, broil king, Napoleon.

Επειδη ειναι η πρωτη ψησταρια υγραεριου που θα παρω και αντικειμενικά δεν ξερω ποσό θα την βολευτω,(αν και δεν υπαρχει αμφίβολια), δεν θα ηθελα να ξεπερναει κατα πολυ τα 500€ γιατι αλλιως δεν παιρνω έγκριση για το κονδύλι απο την γυναικα.. η spirit 310 στο σκρουτζ παιζει κοντα στα 685 γ αυτο και κοιταζω ή στην 210 ή στην gem 340 που εχει κ πλαινο ματι..

Δημοσ.

Η σούβλα από τα Leroy αξίζει; Την έχει δοκιμάσει κάποιος σε spirit ii? Νομίζω για τη σούβλα της Webber το κόστος είναι πολύ μεγάλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Εχω μια Campingaz 2 Series Classic L και τωρα αρχιζω τις προσπαθειες μου να μαθω να ψηνω οποτε οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη γιατι χαθηκα σε κοντα 200 σελιδες! 4-5 φορες που εχω ψησει ακομα δεν εχω καταφερει να ψησω "σωστα" καθως την μια βγαινει λιγο πιο ψημενο το σουβλακι την αλλη ειναι λιγο ωμο μεσα κλπ. Στις αρχες επειδη δεν γνωριζα ειχα αρκετα συχνα ανοιχτη την ψησταρια και βγαινανε φλογες, μετα καταλαβα πως δεν θελει να ανοιγει συχνα.

Το ΣΚ θα παλεψω να κανω κανα μινι κοντοσουβλι, υπαρχει κατι που θελει προσοχη;

Επεξ/σία από vforvaggelis
Δημοσ.

Έχει τοποθετήσει κανείς αντιφλογιστικη σχάρα? Τις πουλάνε στα καταστήματα bbq. Λεν να πετάξω τις πέτρες που έχω και να βάλω μία τέτοια. Ξέρει κανείς να μου πει αν θα λειτουργήσει το εγχείρημα?

Δημοσ.
Στις 6/6/2020 στις 12:13 ΠΜ, nkoumo είπε

Γεια σας

Αποψη για την 3 Series Classic L - Campingaz ?

Την εχει δοκιμασει κανεις?

Καλημέρα, 

Χτες την έστησα οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά. Έκανα δύο ψησίματα κρέατα και 2 φορές πίτσα. Γρήγορο ψήσιμο και Ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα. Δεν είχα άλλη υγραερίου για να συγκρίνω. 

Δημοσ.

Πάντως όσοι σκέφτεστε για ανοξείδωτη σχάρα να ξέρετε ότι θα χάσατε πολύ σε ψήσιμο σε σχέση με το μαντέμι. Ανοξείδωτη θα έβαζα μόνο πάνω από “sizzle zone» δηλαδή υπέρυθρο καυστήρα. 

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KostasTk είπε

Επειδη ειναι η πρωτη ψησταρια υγραεριου που θα παρω και αντικειμενικά δεν ξερω ποσό θα την βολευτω,(αν και δεν υπαρχει αμφίβολια), δεν θα ηθελα να ξεπερναει κατα πολυ τα 500€ γιατι αλλιως δεν παιρνω έγκριση για το κονδύλι απο την γυναικα.. η spirit 310 στο σκρουτζ παιζει κοντα στα 685 γ αυτο και κοιταζω ή στην 210 ή στην gem 340 που εχει κ πλαινο ματι..

Αν δεν βιαζεσαι περιμενε γιατι μπαινει σε προσφορα 2-3 φορες το χρονο στα 560€ περιπου. Σε αυτα τα λεφτα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις.

1 ώρα πριν, vforvaggelis είπε

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Εχω μια Campingaz 2 Series Classic L και τωρα αρχιζω τις προσπαθειες μου να μαθω να ψηνω οποτε οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη γιατι χαθηκα σε κοντα 200 σελιδες! 4-5 φορες που εχω ψησει ακομα δεν εχω καταφερει να ψησω "σωστα" καθως την μια βγαινει λιγο πιο ψημενο το σουβλακι την αλλη ειναι λιγο ωμο μεσα κλπ. Στις αρχες επειδη δεν γνωριζα ειχα αρκετα συχνα ανοιχτη την ψησταρια και βγαινανε φλογες, μετα καταλαβα πως δεν θελει να ανοιγει συχνα.

Το ΣΚ θα παλεψω να κανω κανα μινι κοντοσουβλι, υπαρχει κατι που θελει προσοχη;

Πρεπει να παιξεις ειτε με χαμηλοτερες θερμοκρασιες για πιο πολυ ωρα, ειτε indirect να τελειωσεις το μαγειρεμα μεχρι μεσα. Γενικα πειραματισου λιγο να δεις τι προτιμας καλυτερα. Επισης αν θες να εισαι σιγουρος παρε ενα θερμομετρο για να μην τα τρως ωμα ή παραμαγειρεμενα.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...