Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nogoso είπε

Καλημέρα, 

Χτες την έστησα οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά. Έκανα δύο ψησίματα κρέατα και 2 φορές πίτσα. Γρήγορο ψήσιμο και Ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα. Δεν είχα άλλη υγραερίου για να συγκρίνω. 

Με ενδιαφέρει πως πάω με τις αναφλέξεις. Έβαλες λιπαρό ή μαριναρισμενο κρέας να μας πεις?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Επισης αν θες να εισαι σιγουρος παρε ενα θερμομετρο για να μην τα τρως ωμα ή παραμαγειρεμενα.

Εχει θερμομετρο

image.png.c59816d85aa356ee7d6c46db51124e98.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Εχει θερμομετρο

image.png.c59816d85aa356ee7d6c46db51124e98.png

Τα χοιρινα σουβλακια τα κανω σε σχετικα χαμηλη φωτια στους 180-200 , διαφορετικα τα βαζω στη μαντεμενια πλακα.

Δεν εχει νοημα το θερμομετρο κρεατος για τα σουβλακια!!

Τι ειναι  ο καβουρας τι ειναι  το ζουμι του!!!

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Τα χοιρινα σουβλακια τα κανω σε σχετικα χαμηλη φωτια στους 180-200 , διαφορετικα τα βαζω στη μαντεμενια πλακα.

Δεν εχει νοημα το θερμομετρο κρεατος για τα σουβλακια!!

Τι ειναι  ο καβουρας τι ειναι  το ζουμι του!!!

Θα κανω δοκιμες το σκ να δουμε σε τι επιπεδο βρισκομαι :P

Δημοσ.
3 ώρες πριν, n4sleep είπε

Πάντως όσοι σκέφτεστε για ανοξείδωτη σχάρα να ξέρετε ότι θα χάσατε πολύ σε ψήσιμο σε σχέση με το μαντέμι. Ανοξείδωτη θα έβαζα μόνο πάνω από “sizzle zone» δηλαδή υπέρυθρο καυστήρα. 

Απο ποιά αποψη το λες αυτο;

Δημοσ.

Η μαντεμενια σχάρα έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, επομένως διευκολύνει την γρήγορη μεταφορά θερμότητας στα ψητά. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται η ανοξείδωτη, ειδικά αν είναι από ανοξείδωτο σωλήνα και όχι συμπαγές μέταλλο.

Έχει κάποιος ινοξ ιδιοκατασκευη για να μας πει.τι γίνεται;

Δημοσ.

Αν είναι μασιφ και όχι σωλήνα, λογικά θα είναι οκ. Είχα δει ένα βιντεάκι που είχε και τις δύο πάνω σε ένα Weber genesis και έκαναν ίδιο searing στην ουσία το μαντεμι με το inox.

Δημοσ.

Χαλαρό ψησιματακι σήμερα με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο. 

Αρνίσια παϊδάκια τα οποία πριν είχαν μείνει για περίπου δύο ώρες σε μια λεκάνη με μπύρα και γάλα εβαπορε (δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε). 

Η πιατέλα στο τσακ γλύτωσε το φάγωμα :P

 

 

IMG_20200608_153401_Bokeh_resize_34.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Τι προσφέρει η διαδικασία με τη μπύρα και το γάλα?

Btw από τότε που δοκίμασα προβατίνα το αρνί μου φαίνεται ανωστο τελείως.

  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι προσφέρει η διαδικασία με τη μπύρα και το γάλα?

Btw από τότε που δοκίμασα προβατίνα το αρνί μου φαίνεται ανωστο τελείως.

Το κρέας γίνεται εντελώς λιώμα και φεύγουν οι πολύ έντονες μυρωδιές (που στο αρνί ας πούμε στη γυναίκα μου δεν αρέσει, ενώ η γεύση της αρέσει. Τι να πεις :P) ενώ παράλληλα κρατάει ατόφια τη γεύση του. Και βέβαια βγαίνει τέρμα ζουμερό όταν το τρως. 

 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

Χαλαρό ψησιματακι σήμερα με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο. 

Αρνίσια παϊδάκια τα οποία πριν είχαν μείνει για περίπου δύο ώρες σε μια λεκάνη με μπύρα και γάλα εβαπορε (δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε). 

Η πιατέλα στο τσακ γλύτωσε το φάγωμα :P

IMG_20200608_153401_Bokeh_resize_34.jpg

Πω πω αδερφέ αυτή η θέα με τα παϊδάκια και τη θάλασσα στα 20 βήματα.... Να το χαίρεσαι!

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Astronautis είπε

Η μαντεμενια σχάρα έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, επομένως διευκολύνει την γρήγορη μεταφορά θερμότητας στα ψητά. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται η ανοξείδωτη, ειδικά αν είναι από ανοξείδωτο σωλήνα και όχι συμπαγές μέταλλο.

Έχει κάποιος ινοξ ιδιοκατασκευη για να μας πει.τι γίνεται;

 Μιλαμε παντα για μασιφ διαμετρου ενος εκατοστου.Άλλωστε νομιζω οι ακριβές σειρες της weber οπως επισης οι napoleon ανοξειδωτες σχαρες εχουν.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Για να μαλακώσει το κρέας , ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο , βάζεις ακτινίδιο για 1 ώρα max . Γίνεται λιώμα 

Και με ανανα εχω δει και το κανει ο guga.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...