Mpiftekis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, plasTOST είπε Και τι καταχωρούν? Απόδειξη? Νομίζω ότι καταχωρούν το κινητό τηλέφωνο. Έτσι νομίζω κάνουν στο εταιρικό ΕΚΟ που πάω και την αλλάζω. Δεν είμαι κι 100% σίγουρος. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, zeys13 είπε Μια ερώτηση παιδια να κανω, ειμαι κατοχος μιας weber 310. Μπορω αφου την εχω προθερμανει ή ψηνω κανονικα, να βαλω απευθειας επανω κατεψυγμενα μπιφτεκια, υπαρχει κινδυνος να σπασει η σχαρα λόγω μαντεμιου; Eγω βαζω συνεχεια κατεψυγμενα μπιφτεκια και δεν εχει δημιουργηθει προβλημα. Ειναι πολυ μικρη η επιφανεια επαφης και γι αυτο νομιζω δεν υπαρχει προβλημα. 1
thanasis00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 36 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Eγω βαζω συνεχεια κατεψυγμενα μπιφτεκια και δεν εχει δημιουργηθει προβλημα. Ειναι πολυ μικρη η επιφανεια επαφης και γι αυτο νομιζω δεν υπαρχει προβλημα. Από υγειονομικής άποψης είναι οκ να ψήνεις κατευθείαν κατεψυγμένα κρεατικά; Δεν έχω ιδέα γι αυτό ρωτάω!
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Πέραν του ζητήματος της υγείας, τι ψήσιμο γίνεται από τους -20°C στους 70°C, και πώς συγκρίνεται με εκείνο των 5°C -> 70°C, ή ακόμα και 20-25°C -> 70°C; Ρωτάω επειδή κατά καιρούς γίνεται λόγος για βράσιμο του κρέατος αντί για ψήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Μήπως δηλαδή το παγωμένο μπιφτέκι μέχρι να αρχίσει να ψήνεται έχει βράσει πιο πριν;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Από υγειονομικής άποψης είναι οκ να ψήνεις κατευθείαν κατεψυγμένα κρεατικά; Δεν έχω ιδέα γι αυτό ρωτάω! Δεν γνωριζω, παντα ετσι τα ψηνω τα μπιφτεκια, ειτε φουρνο ουτε bbq. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Πέραν του ζητήματος της υγείας, τι ψήσιμο γίνεται από τους -20°C στους 70°C, και πώς συγκρίνεται με εκείνο των 5°C -> 70°C, ή ακόμα και 20-25°C -> 70°C; Ρωτάω επειδή κατά καιρούς γίνεται λόγος για βράσιμο του κρέατος αντί για ψήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Μήπως δηλαδή το παγωμένο μπιφτέκι μέχρι να αρχίσει να ψήνεται έχει βράσει πιο πριν; Δεν βραζει, ισα ισα εχει περισσοτερο χρονο να κανει ωραια κρουστα εξωτερικα. Βεβαια εγω τα ψηνω με εμμεσο τρπο. Αναβω τους 2 πλαινους καυστηρες και τα βαζω στη μεση της σχαρας, που ναι μεν ειναι ζεστη, αλλα δεν εχει φλωγα απο κατω. Ετσι ψηνεται ομοιομορφα σιγα σιγα. Γενικα και σουβλακια καλαμακια ψηνω ετσι. Εχω αποθεμα στην καταψηξη και μολις μου ερθει βαγζω και πεταω πανω στη σχαρα. 3
Evgenios_V Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν γνωριζω, παντα ετσι τα ψηνω τα μπιφτεκια, ειτε φουρνο ουτε bbq. Δεν βραζει, ισα ισα εχει περισσοτερο χρονο να κανει ωραια κρουστα εξωτερικα. Βεβαια εγω τα ψηνω με εμμεσο τρπο. Αναβω τους 2 πλαινους καυστηρες και τα βαζω στη μεση της σχαρας, που ναι μεν ειναι ζεστη, αλλα δεν εχει φλωγα απο κατω. Ετσι ψηνεται ομοιομορφα σιγα σιγα. Γενικα και σουβλακια καλαμακια ψηνω ετσι. Εχω αποθεμα στην καταψηξη και μολις μου ερθει βαγζω και πεταω πανω στη σχαρα. το ιδιο και εγω κάνω με τα μπιφτέκια τα βάζω πολύ χαμηλά σε εμμεσο και γινονται μια χαρά... 1
vaggy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Καλημέρα κι από εμένα, από χθες κάτοχος μιας Kenton naterial με την προσφορά του Leroy αεροδρομίου στα 219. Πήρα επίσης το σετακι ρυθμιστη-σωληνακι του Leroy, το κάλυμμα κι ένα σφουγγάρι καθαρισμού της weber. Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες του forum, από εδώ κατέληξα στη naterial ως αρχική vfm ψησταριά, όμως δεν υπάρχουν κάποια posts επισημασμενα ως σημαντικά για γενικές οδηγίες. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας(δεν έχει στηθεί καν ακόμη η ψησταριά) στα βασικά: 1. Από πού αγοράζουμε μπουκάλες υγραερίου, τι μέγεθος, τι να προσέξω, τι τιμές παίζουν 2. Πριν το πρώτο ψήσιμο κάνουμε κάτι ιδιαίτερο? Ποια η σωστή διαδικασία ψησίματος (βαθμοί, καπάκι κλειστό κτλ). Για μικρές ποσότητες μπορώ να ανάβω κι ένα καυστήρα? ( έτσι θα χρησιμοποιείται και πιο συχνά ) 3. Ποια η διαδικασία καθαρισμού για μαντέμι, καυστήρες, συλλέκτη και με ποια συχνότητα το καθένα ( μετά από κάθε ψήσιμο κτλ) 4. Που βρίσκουμε καλές τιμές σε αξεσουάρ? Ποια είναι χρήσιμα και vfm? Παίζουν προσφορές κατά καιρούς? Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να μην κούρασα
tutuyo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Φιαλες υγραεριου έχουν και τα μεγαλα βενζιναδικα, εκτος απο εξειδικευμενα καταστηματα. Ειναι οι γνωστες 10κιλες, κατα την πρωτη αγορα πληρωνεις ενα 40αρι, μετα τους πας την αδεια και σου δινουν γεματη στα 23-24 ευρω. Ειναι και καταστηματα που κανουν μεταφορα στο σπιτι, με ενα ψαξιμο στο σκρουτζ θα βρεις αρκετα Πρωτο ψησιμο, πρεπει να αναφερει κατι το μανιουαλ, συνηθως πριν ψησεις, την αναβεις στο φουλ για 20-30 λεπτα ωστε να καουν τυχον εργοστασικα υπολειματα. Για τον καθαρισμο και την πυρολυση των μαντεμενιων σχαρων υπαρχουν απειρα αρθρα, ενα γρηγορο γκουγκλαρισμα θα σου βγαλει καμποσα Αξεσουαρ, εκτος απο τα εξειδικευμενα καταστηματα εχουν πολλες επιλογες και το Leroy Merlin/Praktiker Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από tutuyo
vaggy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι σε όσα ρώτησα ευπρόσδεκτος. Ερώτηση σε όσους έχουν την Kenton Naterial με τους 4 καυστήρες. Επειδή μου δώσανε λαθος κάλυμμα και δεν φτάνει μέχρι τις γωνίες κάτω, ποιο είναι το κατάλληλο κάλυμμα από τα naterial της Leroy (δοκιμασμένο) που να την καλύπτει ακριβώς μέχρι κάτω (κατά προτίμηση με κλειστά τα πλαϊνά) ?
giannisp1977 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Για φιάλη προτείνεται η coral prime ή απλή σιδερένια? Διαβασα εδώ ότι οι σκέτες προπανίου ανεβάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτές μίγματος με βουτάνιο.Τι ισχύει ? Στις 17/7/2022 στις 12:17 ΜΜ, tutuyo είπε Και μια γρήγορη κριτική για την 3+1 Jamestown που πήρα από πρακτικερ στα 309. Τίμια. Καλή κατασκευή, καλά υλικά, δεν κουνιέται πέρα δώθε, compact με την φιάλη από κάτω. Φλόγα καλη και σταθερή, έπιασε 250 μέσα σε 7-8 λεπτά με καυστήρες στο φουλ, ανέβηκε στους 300 σε κάνα τέταρτο. Μέχρι εκεί. Πρώτο ψήσιμο έμμεσο σταβλισιες έγιναν λουκούμι. Μια χαρά επίσης οι τηγανιτές πατάτες, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο Καλή και η κουκούλα της, θα τη περίμενα λίγο πιο βαριά Και μια επιπλέον συμβουλή εάν θέλετε να ψωνίσετε αξεσουάρ από το Πρακτικερ, καλύτερα τηλέφωνο στο ίδιο το κατάστημα και να σας συνδέσουν με το τμήμα bbq για να ρωτήσετε την διαθεσιμότητα κάποιου αξεσουάρ. Στο τηλεφωνικό κέντρο έχουν εντελώς ότι να ναι εικόνα των εμπορευμάτων Περιμένω την 4+1 αλλά μπορώ ακόμη να την ακυρώσω.Βαση τιμής- απόδοσης αξίζει λες?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε Διαβασα εδώ ότι οι σκέτες προπανίου ανεβάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτές μίγματος με βουτάνιο.Τι ισχύει ? To αντιθετο συμβαινει.
tutuyo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε Για φιάλη προτείνεται η coral prime ή απλή σιδερένια? Διαβασα εδώ ότι οι σκέτες προπανίου ανεβάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτές μίγματος με βουτάνιο.Τι ισχύει ? Περιμένω την 4+1 αλλά μπορώ ακόμη να την ακυρώσω.Βαση τιμής- απόδοσης αξίζει λες? την 4+1 την εχει στα 329 και την 3+1 στα 309. Η πρωτη ειναι γυρω στα 20εκ πιο μακρυα (1,40μ vs 1,20μ) αλλα δεν σπαει το πλαινο ραφι της. Οποτε εαν δεν υπαρχει προβλημα χωρου, η 4+1 νομιζω ειναι πιο VFM Υπολογιζε ενα 50αρι-60αρι για κουκουλα, 25-40 για φιαλη και αλλα 30-40 για τα πρωτα συνεργα, χοντρικα ενα 100αρικο πανω απο την τιμη αγορας 1
giannisp1977 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε To αντιθετο συμβαινει. 930 σελίδες είναι αυτές! Χάνεις το μπουσουλα. Άρα μίγμα. Απλή ή coral prime?Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά η ασφάλεια και η ποιότητα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε 930 σελίδες είναι αυτές! Χάνεις το μπουσουλα. Άρα μίγμα. Απλή ή coral prime?Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά η ασφάλεια και η ποιότητα. Mην φανταστεις τρελες διαφορες. Θα πιασει πχ με προπανιο 300 και με μειγμα 320 κελσιου. Εγω επιλεγω προπανιο για τους εξης λογους. Δουλευει απροβληματιστα και σε συνθηκες υπο το 0, ενω το μειγμα μπορει να μην αποδοσει. Δουλευει απροβληματιστα για μεγαλο χρονο, οποτε αν εχεις κανενα παρτυ και πρεπει να ψηνεις κανα 2ωρο σερι, ξερεις οτι θα εχει την ιδια αποδοση. Και γενικοτερα νομιζω ειναι καθαροτερο σαν καυσιμο.
biovaggoulas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα ομάδα. Ήρθε στα χέρια μου μια 4κιλη χοιρινή σπάλα και σκέφτομαι να την κανω low and slow. Όλες οι συνταγές στο YouTube μιλάνε βέβαια για pulled pork και κάρβουνα αλλά σκεφτόμουν μήπως την τραβήξω νωρίτερα για να την κόψω σε φέτες για σερβίρισμα. Έχει κανείς εμπειρία στο θέμα να προτείνει τιπς? Έχω μια Weber spirit 310. Σε τι θερμοκρασία να καπνίσω για κάνα 2ωρο? Μετά τύλιγμα αλουμινόχαρτο και συνέχεια στους πόσους βαθμούς η ψησταριά? Μέχρι να φτάσει το κρέας 85-90 ή λίγο πιο κάτω? Κοινώς πρώτη φορά δοκιμάζω και θέλω τα φώτα σας. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα