johnt Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, ilpapacha είπε Οι σειρές Freestyle, Rogue κατασκευάζονται στην Κίνα, σε εργοστάσιο που ανήκει και λειτουργεί στη Napoleon. Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Weber, εάν θυμάμαι σωστά. Η Broil King κατασκευάζει/συναρμολογεί τα μοντέλα της στον Καναδά. Γενικά πάντως όλες οι εταιρίες προμηθεύονται υλικά/εξαρτήματα από Κίνα, όπως έχει αναφέρει και σε παλιότερο ποστ ο «γέροντας» Ευχαριστώ πολύ!!! Άρα προχωράω μόλις την βρω και σε έκπτωση... 1
ilpapacha Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, giannisp1977 είπε Κάποιος είχε πάρει προστατευτικό σιλικόνης για τα ράφια.. Το παραδέχομαι δεν ξαναδιαβάζω όλο το τοπικ! Της Napoleon είναι αλμυρά σε τιμή. Κάποια βοήθεια? Έχει υπάρξει αναφορά σε παλαιότερο ποστ Με βάση τις διαστάσεις, μπορείς να βρεις κι άλλες επιλογές. Καλό θα ήταν να έχουν κάποιο πάχος/ύψος και να μην είναι τελείως επίπεδες. Προσωπικά χρησιμοποιώ την σιλικόνη της Napoleon. Κοντοσουβλάκια κοτόπουλο, μπριζόλες, 5 κιλά παϊδάκια 4
Rabbit30 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Παιζει και αυτος απο Leroy... https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/bataries-fakoi/fakoi/fakos-tsepis-led-62252610 και ειναι σουπερ.... Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Rabbit30 4
plasTOST Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Παιζει και αυτος απο Leroy... https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/bataries-fakoi/fakoi/fakos-tsepis-led-62252610 και ειναι σουπερ.... Α μπράβο. Αυτόν είχα πάρει και πήρα και τον άλλον από το eshop. 2
ilpapacha Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Στις 16/8/2022 στις 6:36 ΜΜ, energy52 είπε Το Σαββατο παιζει να εψησα τις πιο σκληρες χοιρινες ever...βασικα τις πηρα τελευταια στιγμη κι εγω..απο ενα κρεοπωλειο που δεν ειχα ξαναψωνισει...παϊδακια ηταν και τις εβγαλα 73-75 αλλα δεν ηταν αυτο, θεωρω πως λογω ζητησης γιατι γινοταν χαμος δεν θα ηταν σιτεμενο καθολου ή ετυχε τι να πω.. Γραφετε πολλοι πως κανουμε προθερμανση και μετα ψηνουμε στο low..μα αν ψησω ετσι ναι μεν δεν εχω αναφλεξεις αλλα βγαινουν κατι μεταξυ βρασμενου κ ψητου και δεν παιρνουν χρωμα παντου.. Οποτε παντα στο medium προς high οπου οι ελεγχομενες αναφλεξεις βοηθανε στη νοστιμια.. Για πειτε εσεις πως τις ψηνετε να ναι ροδοκοκκινες εξω αλλα ζουμερες μεσα; Τις τελευταίες χοιρινές (κόντρα) που έψησα, τις έβγαλα στους 74-75 βαθμούς και ήταν πολύ καλές. Αυτό που έχουμε αναφέρει για την προθέρμανση και μετά ψήσιμο στο ελάχιστο, δεν είναι κάποιος απαράβατος κανόνας. Γι αυτό πρέπει ο καθένας μας να εξοικειωθεί με το πως ψήνει η δική του ψησταριά. Εάν θέλεις να δώσεις «χρώμα», μπορείς να δυναμώσεις τους καυστήρες προς το τέλος του ψησίματος. Θέλει προσοχή να μην ξεπεράσεις την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία και βγουν «σόλα» 5
alimentas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Burger day σημερα.Δυχτηχως δεν ειχα χρονο να φτιαξω ψωμι κ πηρα κατι μετρια του εμποριου αλιως θα ηταν μαλλον το πιο νοστιμο που εχω φτιαξει.Σαλτσα μαγιοζενα με σιρατσα,smashed burger,καραμελλομενο κρεμμυδι κ γεμιστο χειροποιητο onion ring.... Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από alimentas 10
invisiblesurfer Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Στις 16/8/2022 στις 11:24 ΜΜ, ilpapacha είπε Έχει υπάρξει αναφορά σε παλαιότερο ποστ Με βάση τις διαστάσεις, μπορείς να βρεις κι άλλες επιλογές. Καλό θα ήταν να έχουν κάποιο πάχος/ύψος και να μην είναι τελείως επίπεδες. Προσωπικά χρησιμοποιώ την σιλικόνη της Napoleon. Κοντοσουβλάκια κοτόπουλο, μπριζόλες, 5 κιλά παϊδάκια Άξιος! Μπορείς να δώσεις θερμοκρασίες, χρόνους και τρόπο ψησίματος για παϊδάκια και χοιρινές; 34 λεπτά πριν, alimentas είπε Burger day σημερα.Δυχτηχως δεν ειχα χρονο να φτιαξω ψωμι κ πηρα κατι μετρια του εμποριου αλιως θα ηταν μαλλον το πιο νοστιμο που εχω φτιαξει.Σαλτσα μαγιοζενα με σιρατσα,smashed burger,καραμελλομενο κρεμμυδι κ γεμιστο χειροποιητο onion ring.... Δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες δε ξέρω αν φταίω εγώ 1
tinapo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Τι γνώμη έχετε για τις αντικολλητικές μεμβράνες ψησίματος?
zanskou Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, tinapo είπε Τι γνώμη έχετε για τις αντικολλητικές μεμβράνες ψησίματος? να τις αποφύγεις. πάρε καλύτερα μια μαντεμενια πλάκα 3 1
costas_ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/8/2022 στις 6:36 ΜΜ, energy52 είπε Το Σαββατο παιζει να εψησα τις πιο σκληρες χοιρινες ever... Κοίταξε, καλό είναι να κάνεις μια προετοιμασία στα κρεατικά. Δεν ανοίγουμε το χαρτί του χασάπη και τα πετάμε στην σχάρα. Μια καλή προετοιμασία είναι να στεγνώσουμε το κρέας από το νερό,εαν χρειάζεται να το κοπανίσουμε λίγο, να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, να μαρινάρουμε, να αλατίσουμε, να το αφήσουμε αρκετό χρόνο να "ψηθεί" στο μαρινάρισμα και στα μπαχαρικά και όταν έλθει η ώρα για το ψήσιμο να ετοιμάσουμε την ψησταριά όπως πρέπει. Η ψησταριά υγραερίου πράγματι δίνει κάτι μεταξύ ψητού και βραστού αλλά εαν κάνεις σωστή προετοιμασία που λέμε παραπάνω και στην διαδικασία ψησίματος που οι περισσότεροι ακολουθούν (Low temp cooking, κλειστό καπάκι, ελάχιστα γυρίσματα κλπ) θα διαπιστώσεις ότι το κρέας ψήνεται σωστά και παραμένει ζουμερό και στο τέλος κάνεις ένα φουλάρισμα με ένα καλό καρέ (σχήμα της σχάρας στο κρέας) και είσαι SUPER ! Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από costas_ 4
ilpapacha Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 15 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Άξιος! Μπορείς να δώσεις θερμοκρασίες, χρόνους και τρόπο ψησίματος για παϊδάκια και χοιρινές; Χρόνους ψησίματος δεν συγκράτησα. Για το ψήσιμο, έκανα προθέρμανση στους 250-260 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, έβαλα τις χοιρινές, χαμήλωσα τους καυστήρες, έκανα 3-4 γυρίσματα ελέγχοντας την εσωτερική θερμοκρασία και τις έβγαλα στους 74-75 βαθμούς. Όταν έβγαλα τις χοιρινές, ανέβασα ξανά την θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά, έβαλα τα παϊδάκια, χαμήλωσα στο ελάχιστο, τα άφησα για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά στο 1ο γύρισμα, συνέχισα με 3-4 γυρίσματα (σε λιγότερο χρόνο) και τα έβγαζα μόλις είχαν «καραμελώσει» (θα δεις και άφρισμα). Είναι σημαντικό να αφήνεις χώρο και να μην καλύπτεις όλη την σχάρα ή/και να χρησιμοποιείς την βοηθητική σχάρα. 3
Amaretos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Είναι σημαντικό να αφήνεις χώρο και να μην καλύπτεις όλη την σχάρα ή/και να χρησιμοποιείς την βοηθητική σχάρα. Αυτο ακριβως!
Theofanis88 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Πολύ καλησπέρα. Πρώτη φορά σήμερα θα βάλω κοτόπουλο πεταλούδα. Συμβουλές; Έμμεσο ή άμεσο ψήσιμο;;;; Θερμοκρασία;;;; Προτάσεις για μαρινάδα;;;;
ηνίοχος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Theofanis88 είπε Πολύ καλησπέρα. Πρώτη φορά σήμερα θα βάλω κοτόπουλο πεταλούδα. Συμβουλές; Έμμεσο ή άμεσο ψήσιμο;;;; Θερμοκρασία;;;; Προτάσεις για μαρινάδα;;;; Σίγουρα άμεσο ψήσιμο , σε μέτρια προς υψηλή φωτιά , τιμές-αριθμους δεν μπορώ να υποδείξω και θα ήταν λάθος μου να το κάνω εμπειρικά θα σου έλεγα ότι η θερμοκρασία που θεωρώ σωστή θα πρέπει να την αντέχει το χέρι σου για περίπου 6" , εάν είναι λιπαρό και σου αρπάζει χαμήλωσε κι' άλλο τη φωτιά , Για μαρινάδα καλό είναι να αποφύγεις σάκχαρα (μέλι ζάχαρη πορτοκάλι κ.α) θα σου πρότεινα αλάτι , πιπέρι σκόρδο ,κάρυ , κόκκινο πιπέρι, τζίντζερ , και ένα αρωματικό όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, κόλιανδρο Καλή επιτυχία εύχομαι 1
ηνίοχος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Στις 18/8/2022 στις 10:15 ΜΜ, costas_ είπε Κοίταξε, καλό είναι να κάνεις μια προετοιμασία στα κρεατικά. Δεν ανοίγουμε το χαρτί του χασάπη και τα πετάμε στην σχάρα. Μια καλή προετοιμασία είναι να στεγνώσουμε το κρέας από το νερό,εαν χρειάζεται να το κοπανίσουμε λίγο, να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, να μαρινάρουμε, να αλατίσουμε, να το αφήσουμε αρκετό χρόνο να "ψηθεί" στο μαρινάρισμα και στα μπαχαρικά και όταν έλθει η ώρα για το ψήσιμο να ετοιμάσουμε την ψησταριά όπως πρέπει. Η ψησταριά υγραερίου πράγματι δίνει κάτι μεταξύ ψητού και βραστού αλλά εαν κάνεις σωστή προετοιμασία που λέμε παραπάνω και στην διαδικασία ψησίματος που οι περισσότεροι ακολουθούν (Low temp cooking, κλειστό καπάκι, ελάχιστα γυρίσματα κλπ) θα διαπιστώσεις ότι το κρέας ψήνεται σωστά και παραμένει ζουμερό και στο τέλος κάνεις ένα φουλάρισμα με ένα καλό καρέ (σχήμα της σχάρας στο κρέας) και είσαι SUPER ! Δεν συμφωνώ με το ότι τα κρεατικά ψημένα σε ψησταριά υγραερίου θυμίζουν κάτι μεταξύ βραστού και ψητό (φούρνου να υποθέσω ) είναι σαφώς ανώτερα σε γεύση και σε πολλές περιπτώσεις ανώτερα και από αυτά στο κάρβουνο , σκεφτείτε μόνο πόσες φορές δοκιμάστε ψητά σε ταβέρνες κρεατικά ψημένα στο αέριο (δεν υπάρχει λόγος και δεν χρειάζεται να ξεκινήσει για ακόμη μια φορά αντιπαράθεση κάρβουνο/αέριο) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα