Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Τολμησα πιτσα στην ψησταρια κατευθειαν πανω στη σχαρα με τη μεθοδο πρωτα ζυμαρι κ μετα υλικα! 😁 Πολυ τραγανη, την πρωτη την αρπαξα  ηθελε πιο χαμηλη φωτια, αλλα μετα δεν ψηνονται τα υλικα, ενω η μαργαριτα τελεια! Συνταγη απο mypizza project..σε 5λεπτα ετοιμη!

20221030-204323.jpg

20221030-205817.jpg

20221030-211220.jpg

Ωραίος! 

Επεξ/σία από est
  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 ώρες πριν, energy52 είπε

Τολμησα πιτσα στην ψησταρια κατευθειαν πανω στη σχαρα με τη μεθοδο πρωτα ζυμαρι κ μετα υλικα! 😁 Πολυ τραγανη, την πρωτη την αρπαξα  ηθελε πιο χαμηλη φωτια, αλλα μετα δεν ψηνονται τα υλικα, ενω η μαργαριτα τελεια! Συνταγη απο mypizza project..σε 5λεπτα ετοιμη!

20221030-204323.jpg

20221030-205817.jpg

 

Εάν δεν έχεις πέτρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ταψί από την ανάποδη πλευρά έτσι και πιο κοντά στο καπάκι θα είναι  η🍕 και λιγότερη θερμότητα θα έχεις στη βάση 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

υπάρχει υλικό συγκόλλησης ανοξείδωτου χαμηλότερης ποιότητας ;
εκτός εαν εννοείς  την  κόλληση με κασσίτερο που όμως θα το καταλάβεις  θες δε θες  στο πρώτο ψήσιμο :)

Αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να πας να σου φτιάξει κάποιος μια ανοξείδωτη σχάρα και να κάνει τις κολλήσεις με μη ανοξείδωτο σύρμα επειδή αυτό είχε εύκαιρο και ήταν και φθηνότερο. Τόσο απίθανο σου φαίνεται?

Τεσπα, μην το τραβάμε άλλο.

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Weber spirit II 310 599€. Δεν νομίζω να πέσει χαμηλότερα

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-weber-spirit-ii-e-310-gbs-112933

Ειναι κ kotsovolo mediamarkt k public. Μεχρι προχθές που το χα δει το public είχε και 20% επιστροφή με eurobank σε αυτή τη τιμη

  • Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να πας να σου φτιάξει κάποιος μια ανοξείδωτη σχάρα και να κάνει τις κολλήσεις με μη ανοξείδωτο σύρμα επειδή αυτό είχε εύκαιρο και ήταν και φθηνότερο. Τόσο απίθανο σου φαίνεται?

Τεσπα, μην το τραβάμε άλλο.

Ναι μου φαίνεται απίθανο ! και ξέρεις γιατί ; Διότι πολύ απλά δεν θα κολλήσει  γιατί το ανοξείδωτο κολλάει μόνο με τα δικά του ηλεκτρόδια ή με αυτογενης κόλληση .

 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Ναι μου φαίνεται απίθανο ! και ξέρεις γιατί ; Διότι πολύ απλά δεν θα κολλήσει  γιατί το ανοξείδωτο κολλάει μόνο με τα δικά του ηλεκτρόδια ή με αυτογενης κόλληση .

 

Έτσι για την ιστορία ,χωρίς να θέλω να διακόψω την φιλική σας διαφωνία, επειδή μου φτιάξανε inox σχάρα έμαθα ότι υπάρχουν πολλά είδη ανοξείδωτου και έχουν συμαντικη διαφορά στο κόστος και  δε κάνουν όλα για μαγειρική. Ε αυτά σίγουρα μεταξύ τους κολανε πάντως 

Συνεχίστε 😁

 

 

 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

Εάν δεν έχεις πέτρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ταψί από την ανάποδη πλευρά έτσι και πιο κοντά στο καπάκι θα είναι  η🍕 και λιγότερη θερμότητα θα έχεις στη βάση 

Ναι δεν εχω πετρα αλλα αξιζει να παρω; ποση ωρα θελει να πιασει τη σωστη θερμοκρασια;   Εννοεις να φτιαξω την πιτσα με τα υλικα πανω και να τη ριξω στο καυτο ταψι σωστα; Χρειαζομαι ομως φτυαρι πιτσας.. Παντως ακολουθωντας την συνταγη απ το mypizza project 700γρ αλευρι και 390μλ νερο μου πηγε μια χαρα για πρωτη φορα ελαχιστα μου κολλησε η ζυμη κι ετσι πηρα θαρρος😃 εχει πολυ καλες αναλογιες στις συνταγες! Βασικα ετσι την εκανα δες απ το 1:17 ..Το πηρουνιασμα στη ζυμη γιατι;

 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sndev είπε

Έτσι για την ιστορία ,χωρίς να θέλω να διακόψω την φιλική σας διαφωνία, επειδή μου φτιάξανε inox σχάρα έμαθα ότι υπάρχουν πολλά είδη ανοξείδωτου και έχουν συμαντικη διαφορά στο κόστος και  δε κάνουν όλα για μαγειρική. Ε αυτά σίγουρα μεταξύ τους κολανε πάντως 

Συνεχίστε 😁

 

 

 

Θεωρητικά μπορεί να συμβεί αλλά τα κατηγορίας 200 και 400 μαγνητίζονται και μπορεί να τα ελέγξει κανείς εύκολα με ένα μαγνήτη, εκεί που μπορεί να γίνει είναι με τις κατηγορίες 304 και 316 αυτό όμως δεν έχει σχέση με το σκεπτικό του σαγόνια 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Θεωρητικά μπορεί να συμβεί αλλά τα κατηγορίας 200 και 400 μαγνητίζονται και μπορεί να τα ελέγξει κανείς εύκολα με ένα μαγνήτη, εκεί που μπορεί να γίνει είναι με τις κατηγορίες 304 και 316 αυτό όμως δεν έχει σχέση με το σκεπτικό του σαγόνια 

Το σκεπτικό μου είναι να προσέχουμε που φτιάχνουμε κάτι ή που το αγοράζουμε γιατί μπορεί άλλο να λέει κάτι άλλο να είναι. Ειδικά όταν πηγαίνουμε και ψάχνουμε το πιο φθηνό.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sndev είπε

Έτσι για την ιστορία ,χωρίς να θέλω να διακόψω την φιλική σας διαφωνία, επειδή μου φτιάξανε inox σχάρα έμαθα ότι υπάρχουν πολλά είδη ανοξείδωτου και έχουν συμαντικη διαφορά στο κόστος και  δε κάνουν όλα για μαγειρική. Ε αυτά σίγουρα μεταξύ τους κολανε πάντως 

Συνεχίστε 😁

Το 2010 ψωνισα ανοξειδωτη διπλη καμιναδα για τζακι. Εξωτερικη. 85€/μέτρο. Ο ιδιος κατασκευαστης προπερσι , πουλαγε την "ίδια" καμινάδα με 23€/μ
Σε κουβεντα που πιάσαμε, μου εξηγησε το ποσο διαφορετικο "ιδιο" προιον ειναι οι δυο καμιναδες. Εν ολιγης... για την καμινάδα μου , μου δινει 50χρονια εγγυηση. (πραγματικα ειναι 12 χρονια εξω, και μπορεις ανετα να ξυριστεις επανω της)
Για την καμιναδα που φτιάχνει σήμερα, 2 χρόνια εγγύηση.

 

  • Like 2
Δημοσ.

Οσον αφορά τις κατασκευές υπάρχουν και άλλα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Όχι μόνο το υλικό... Ποιότητα κολλησεων,  σχεδιασμός και πολλά άλλα που συνήθως στις μονάδες παραγωγής που βρίσκονται στην Ελλάδα είμαστε πίσω. 

Τέλος πάντων.. Ο καθένας για την επιλογή του λέει ότι ειναι η καλύτερη. Οπότε... Ψήστε!!!!!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Οσον αφορά τις κατασκευές υπάρχουν και άλλα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Όχι μόνο το υλικό... Ποιότητα κολλησεων,  σχεδιασμός και πολλά άλλα που συνήθως στις μονάδες παραγωγής που βρίσκονται στην Ελλάδα είμαστε πίσω. 

Τέλος πάντων.. Ο καθένας για την επιλογή του λέει ότι ειναι η καλύτερη. Οπότε... Ψήστε!!!!!

Όσο θυμάμαι τις σχάρες των παιδικών μας χρόνων. Καθάρισμα, κάψιμο και από 'δω παν κι οι άλλοι 😆. Βέβαια, τότε τα κάρβουνα άναβαν μια στο τόσο...

Επεξ/σία από est
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το σκεπτικό μου είναι να προσέχουμε που φτιάχνουμε κάτι ή που το αγοράζουμε γιατί μπορεί άλλο να λέει κάτι άλλο να είναι. Ειδικά όταν πηγαίνουμε και ψάχνουμε το πιο φθηνό.

όλοι αυτό θέλουμε φίλε μου , και πραγματικά δεν καταλαβαίνω που κολλάει όλο αυτό στη συζήτηση , πέταξες μια κουβέντα στον αέρα περι υλικών και  κολλήσεων  χωρίς να έχεις εικόνα  για το τι υπάρχει στην αγορά και πως αξιοποιείτε αυτό , κάνω προσπάθεια να στο  εξηγήσω  , και στο τέλος απαντάς  του τύπου πρέπει να προσέχουμε τι αγοράζουμε ,  αυτό προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις απ την αρχή οτι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα σήματα και τις επωνυμίες αλλά να βλέπουμε την ουσία  , για αυτόν τον λόγο άλλωστε είμαστε εδώ και όχι για προώθηση πωλήσεων
χαίρομαι πάντως  που τελικά συμφωνήσαμε :)

 

10 ώρες πριν, energy52 είπε

Ναι δεν εχω πετρα αλλα αξιζει να παρω; ποση ωρα θελει να πιασει τη σωστη θερμοκρασια;   Εννοεις να φτιαξω την πιτσα με τα υλικα πανω και να τη ριξω στο καυτο ταψι σωστα; Χρειαζομαι ομως φτυαρι πιτσας.. Παντως ακολουθωντας την συνταγη απ το mypizza project 700γρ αλευρι και 390μλ νερο μου πηγε μια χαρα για πρωτη φορα ελαχιστα μου κολλησε η ζυμη κι ετσι πηρα θαρρος😃 εχει πολυ καλες αναλογιες στις συνταγες! Βασικα ετσι την εκανα δες απ το 1:17 ..Το πηρουνιασμα στη ζυμη γιατι;

 

σαφώς και αξίζει  η πέτρα  , σου πρότεινα το ταψί σαν εναλλακτική για ψήσιμο χωρίς πέτρα
το πιρούνιασμα  μάλλον για να φουσκώσει στο ψήσιμο  αλλά δεν είμαι σίγουρος

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

όλοι αυτό θέλουμε φίλε μου , και πραγματικά δεν καταλαβαίνω που κολλάει όλο αυτό στη συζήτηση , πέταξες μια κουβέντα στον αέρα περι υλικών και  κολλήσεων  χωρίς να έχεις εικόνα  για το τι υπάρχει στην αγορά και πως αξιοποιείτε αυτό , κάνω προσπάθεια να στο  εξηγήσω  , και στο τέλος απαντάς  του τύπου πρέπει να προσέχουμε τι αγοράζουμε ,  αυτό προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις απ την αρχή οτι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα σήματα και τις επωνυμίες αλλά να βλέπουμε την ουσία  , για αυτόν τον λόγο άλλωστε είμαστε εδώ και όχι για προώθηση πωλήσεων
χαίρομαι πάντως  που τελικά συμφωνήσαμε :)

Ρε συ δεν ειναι κουβεντα στον αερα. Ειπα οτι θελει προσοχη το τι αγοραζουμε και απο που. Μπορει να πας να σου φτιαξει ενα μαγαζι της γειτονιας ανοξειδωτη σχαρα (για να την παρεις πιο φθηνα) και να μην σου βαλει τα σωστα υλικα που κανουν για χρηση σε τροφιμα. Να μην ειναι καλο το ανοξειδωτο (αν βαλει και ανοξειδωτο), να μην χρησιμοποιησει το σωστο υλικο για την κολληση κλπ κλπ. Εχω δει πολλα, ειδικα σε ομαδες στο fb, μεχρι και να εχει βαψει με σπρει ενας μια σχαρα και να ψηνει για τους φιλους και την οικογενεια του. Αυτο λεω, δεν υποννοω κατι αλλο, αν αυτο  νομιζεις. Ειναι ασχετο με το θεμα weber/exivos που αναλυαμε πιο πριν. Απλα ηρθε πανω στην κουβεντα.

Σταματαω εδω γιατι χαλαμε το θεμα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...