Προς το περιεχόμενο

cpu+mobo+vga ως 250€


chrisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

Μια βοήθεια και τη γνώμη σας παρακαλώ.

Στήνω μια σύνθεση για την αδερφή μου. Το συνολικό budget είναι στα 700€ για πλήρες σύστημα. Έχω πει να τα μοιράσω σε 200€ για οθόνη (μιας και δε πρόκειται να ξαναλάξει για πολλά χρόνια) και προτιμά κι εκείνη να δώσει κάτι παραπάνω εκεί και προσανατολίζομαι στην dell u23. Tα υπόλοιπα 500€ μου μένουν για τον υπολογιστή. Με πρόχειρους υπολογισμούς και κλασικές επιλογές για ένα απλό κουτάκι και ένα αξιοπρεπές τροφοδοτικό φεύγει το 100άρικο. Επίσης χοντρικά dvdr, 4gb ram και ένας 750 sata 3 δίσκος φεύγει άλλο ένα 100άρικο. Βάλε και τίποτα για κανά set ασύρματο πληκτρολόγιο ποντίκι και ηχεία... μένουν πολύ χοντρικά σχεδόν 250-270€ για επεξεργαστή, motherboard και γραφικά.

Οι ανάγκες είναι αρκετά απλές, internet, ταινίες, office κτλ... και ενδεχομένως κανένακι απλό παιχνιδάκι (τίποτα απαιτητικό!).

Λόγω αυτού προσανατολίζομαι σε ένα από τα παρακάτω, όπου θέλω και προτάσεις :

- Μobo με on board graphics + cpu

- Cpu with graphics + mobo

- Cpu + mobo + απλή extra κάρτα γραφικών.

Καμμιά ιδέα τι να προτιμήσω; Προς τα που να κινηθώ σαν καλύτερη αγορά σε αυτά τα χρήματα;

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο θα προτιμούσα intel λύση παρά amd... εκτός κι αν είναι σαφής ο λόγος να αλλάξω γνώμη.

 

Μια αρχική ιδέα είναι ένας i5 661 με asrock H55DE3 που βγαίνει στα λεφτά αυτά αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι και η καλύτερη λύση...

 

Ευχαριστώ όλους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 400Ε μπορεί να έχει ένα πολύ καλό σύστημα και τα ρέστα στη τσέπη, για ψώνια!

(373Ε + ~20 για τα μεταφορικά από Θεσ/νίκη)

post-146708-0-24120900-1318141997_thumb.png

 

Με 500Ε μπορεί να έχει ένα ισχυρό σύστημα με μεγάλο τροφοδοτικό , 8gb ram , και fm1 socket(το οποιό μπορεί να γίνει ΑΜ3+

με έναν ανάλογο επεξεργαστή (ΑΜ3 ή ΑΜ3+ -εντός εβδομάδας- )

post-146708-0-07330900-1318141985_thumb.png

-ξέχασα τα ηχεία-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις προτάσεις!

Η πρώτη σου σύνθεση εκτός από mob+cpu ήταν σχεδόν ότι είχα υπολογίσει για το υπόλοιπο σύστημα (με sata 3 750 δίσκο αντί 1 tb sata 2, αλήθεια αξίζει;;;).

Από εκεί και πέρα και τις 2 επιλογές που λες τις ξέρω και τις έχω στα υπόψην μιας και προτείνονται πολύ συχνά σε πολλά ανάλογα topics που διάβασα ως τώρα εδώ.

Απλά όπως είπα θα ήθελα και μια intel εναλλακτική απλά για την σύγκριση...

Να τονίσω ότι για 3-4 τουλάχιστον χρόνια δε θα υπάρξει κάποια αναβάθμιση (εκτός ίσως από την προσθήκη αυτόνομης κάρτας γραφικών αν κριθεί αναγκαίο κάποια στιγμή) οπότε με τη λογική ότι τότε θα έχουν αλλάξει λογικά και cpus και sockets δε ξέρω αν έχει νόημα να σκέφτομαι τι υποστηρίζει το καθένα και αν σηκώνει καλύτερο cpu μιας και μέχρι να γίνει αυτό πιθανότατα θα αλλαχτούν και τα 2...

Και πάλι ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη μπερδεύεσαι με το marketing sataII vs sataIII , σε μηχανικό δίσκο ΔΕΝ έχει καμία διαφορά,σε ssd ναι υπάρχει!

Ο samsung των προτάσεων είναι γρήγορος και δροσερός.

 

Στα ~199Ε σετ :

Επεξεργαστής Intel Core i3 2100 3.1 GHz Dual Core (4threads) γρήγορος , ήσυχος και δροσερός και μητρική με Ζ68 chipset (την έχω κι εγώ)

Gigabyte Socket 1155 GA-Z68M-D2H (B3)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι ευχαριστώ!

Οκ για το δίσκο με κάλυψες πλήρως.

Μάλλον καταλήγω στο 4πύρηνο της 2ης amd πρότασης μιας και θεωρώ ότι είναι το ισχυρότερο από τις 3 προτάσεις σύστημα και το πιθανότερο να μη χρειαστεί αναβάθμιση για κάμποσα χρόνια... σωστά;

Απλά θα ήθελα μια επεξήγηση γιατί δεν έχω καταλάβει καλά... ο amd έχει ενσωματομένη και κάρτα γραφικών αν κατάλαβα καλά, ε; Επίσης έχει και η μητρική δική της ή απλά υποστηρίζει αυτή του επεξεργαστή; Αν έχει δική της, επιλέγω ποια θα παίζει ή συνεργαζονται και οι 2; Επίσης τι γίνεται αν στο μέλλον βάλω και μια αυτόνομη πάνω; Παίζουν μαζί ή η μια αποκλείει την άλλη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sata 2 vs 3, υπάρχει διαφορά ίδια σε όλα τα μέσα. Είτε είναι SSD είτε είναι HDD.

Διαφορά όμως, μόνο σε μεταφορά αρχείων από ένα γρήγορο μέσω Sata 3 σε κάποιο άλλο, όπως Firewire, USB 3.0, κλπ.

 

Τόσο ένας SSD όσο και HDDs σε Raid μπορούν να επιτυχγάνουν μεγάλες ταχύτητες διαμεταγωγής με τους HDDs να κοστίζουν πολύ λιγότερα.

 

Η ταχύτητα και η αποκρισιμότητα του συστήματος ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με την διαμεταγωγή, δηλαδή αν θα είναι Sata 2 ή 3, ή αν θα έχεις μεγαλύτερο ή μικρότερο Rear/Write το εκάστοτε μέσω (είτε SSD είτε HDDs).

Πολλοί πέφτουν στη λόμπα του Marketing και κοιτάνε από έναν SSD το Read και το Write για να δουν πόσο γρήγορος είναι. Εγώ μπορώ με απλούς μηχανικούς δίσκους σε Raid να φτάσω ή ακόμα να ξεπεράσω τα νούμερα αυτά. Δεν σημαίνει όμως ότι θα είμαι πιο γρήγορος από έναν SSD. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα γραφικών στη παλιά γενιά των amd είναι onboard , δηλαδή στη μητρική , στη γενιά του sFM1 -όπως είναι η 2η πρόταση- είναι στον επεξεργαστή.

 

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από το bios , απλά κουμπώνεις την οθόνη και όλα καλά.

 

Αν στο μέλλον βάλεις έξτρα κάρτα γραφικών , θα τη διαβάσει η μητρική και θα απενεργοποιήσει την δικιά της , ώστε να δουλέψει η ξεχωριστή που τοποθετήθηκε.

 

Επειδή μπορεί να μπουν συγκεκριμένες κάρτες γραφικών και να συνδιαστούν με αυτή του επεξεργαστή (hybridid crossfire) , τότε ναι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις/διευκρινήσεις!

Προχωράω για τον 4πύρηνο amd λοιπόν ή υπάρχει από κανέναν καμμια αντίρρηση/ένσταση/καλύτερη λύση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...