Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω κάποιο βιβλίο με θέμα μαθηματικές μεθόδους στα οικονομικά. Είμαι εντελώς αρχάριος στο θέμα μαθηματικά όμως και ψάχνω κάτι βατό. Έχω υπ' όψιν μου το "Μαθηματικές μέθοδοι στα οικονομικά" του Ξεπαπαδέα, κάνει κάπου 30 ευρώ και νομίζω ότι αυτό είναι και το μάξιμουμ ποσό που προτίθεμαι να δώσω. Ξέρει κανείς αν είναι καλό/κατανοητό, ή έχει υπ' όψιν του κάποιο άλλο αξιόλογο;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

τι ακριβως ζητας;

μαθηματικα για οικονομολογους;

του τεστιν εργαλια για να λυνεις οικονομικα μοντελα και προβληματα;

Δημοσ.

Ψάχνω μια εισαγωγή σε βασικούς κλάδους(;) των μαθηματικών, π.χ. θεωρία συνόλων, συναρτήσεις, παραγώγους κτλ. αλλά ενδιαφέρομαι να δω παράλληλα πως εφαρμόζονται σε οικονομικά προβλήματα.

Δημοσ.

και για ανάλυση χρονοσειρών στην οικονομία, το βιβλίου του Makridakis. Ότι καλύτερο για να μπείς στο μαγικό κόσμο των χρονοσειρών.

Δημοσ.

http://www.google.com/search?q=mathematics+for+ecoomists&tbm=bks&tbo=1

Θες βιβλίο που να σου μάθει θεωρητικά μαθηματικά (δεν είχες παθηματικά σε σχολή πχ) ή λίγο πιο πρακτικά θέματα?

Λίγο και από τα δύο!! Θέλω να με εισάγει και στα μαθηματικά αλλά να δω και κάποιες βασικές εφαρμογές, έστω και για να κατατοπιστώ με την ορολογία που χρησιμοποιείται. Νομίζω πως το βιβλίο του Ξεπαπαδέα που ανέφερα στην αρχή είναι έτσι, απλά φοβάμαι μήπως βγει δύσκολο και πετάξω τα λεφτά μου τσάμπα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...