Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις πριν 5 μέρες ήρθε στα χέρια μου η u2311h και είπα να ανοίξω μετα από ένα 6μηνο περίπου τον σταθερό να χαρώ την IPS εμπειρία αλλά...

Πατάω το μαγικό κουμπάκι ,αφού τα σύνδεσα όλα σωστά, ξεκινάνε τα φανάκια περνάει κάποιους ελέγχους η μητρική και σκαλώνει στο POST στο "κωδικό" C1.

To POST που αναφέρω είναι δύο ψηφία τα οποία αναγράφονται πάνω στο mobo κατά την διάρκεια του start up με κόκκινους χαρακτήρες και μόλις γινουν FF

τότε το μηχάνημα είναι έτοιμο να bootάρει. Εκανα cmos, έβγαλα και ξανά έβαλα τη cpu αλλά τπτ, και όταν έψαξα στο manual να δω τι είναι ο κωδικός δεν

το βρήκα και τα παράτησα νωρίς χωρίς πολύ ψάξιμο γιατί ήμουν αρκετά άρρωστος και δεν είχα και πολύ διάθεση να παιδευτώ.

Σήμερα, που είμαι καλύτερα είπα να ξαναρίξω μια ματιά στο manual

για να δω τι είναι ο κωδικός αυτος αλλά ή στραβό είναι το manual ή εγώ στραβά αρμενίζω.

Εάν έχει κάποιος τον χρόνο και την διάθεση να πει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει θα το εκτιμούσα πολύ!

thanks in advance...

Υ.Γ.: Να σημειώσω ότι στην οθόνη δεν δείχνει τπτ και δεν ακούγεται κανένα bib code (δεν υπάρχει μπίπερ εξωτερικό, μόνο ένα ενσωματωμένο στο mobo).

Δημοσ.

Είναι ένα πρόβλημα που μόνο τώρα παρουσιάστηκε? Δηλαδή το συστημα -πριν τους 6 μηνες- δούλευε κανονικά?

Σύμφωνα με τον κωδικό C1 το πρόβλημα είναι οι μνήμες. Βγαλ'τες, ξεσκονισε τις, ψιθύρισε τους λίγη ποίηση. Κάνε ξανά clear το cmos και δοκίμασε μόνο με ένα stick και σε διαφορετικά slots. Θα βοηθούσε να τις δοκίμαζες σε άλλο σύστημα, για να είμαστε σίγουροι.

Δημοσ.

Όντως, οι μνήμες ήταν το πρόβλημα, και συγκεκριμένα τα slots. Άλλαξα slots και πείρε μπροστά.Aλλά τώρα έχω άλλο θέμα,

κολλάει στο bootscreen του ubuntu αλλά είναι offtopic αυτό το ζήτημα, επομένως δεν θα ήθελα να το αναλύσουμε εδω πέρα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, αλλά έχω μία απορία, που ακριβώς βρήκες μέσα στο manual ότι φταίνε οι ram?

Δημοσ.

Το Manual το κατέβασα αλλά άκρη δεν έβγαλα. Είναι αρκετά κοινό τροχοπέδη οι μνήμες σε τέτοια ζητήματα αλλά αφού είχαμε ήδη τον debug code, το Googlαρα και απ'ότι φαίνεται είναι αρκετά συχνό το C1 λάθος.

Όσο για το Ubuntu δεν είναι offtopic, αποτελεί πρόβλημα με το pc σου που δεν μπορεί να μπουτάρει -- απλώς όχι λόγω C1 anymore. Φτάνει να δούμε αν η αιτία που προκαλεί το πάγωμα είναι software (π.χ. corrupted installation) ή κάποιο εξάρτημα το προκαλεί (π.χ. ο δίσκος σου).

Δημοσ.

Φίλε Obsidian, το πρόβλημα είναι software. Όταν δείξει την bootscreen, η οποία δεν είναι η αρχική (την είχα αλλάξει), κολάει και πατώντας Esc με πηγαίνει σε κάτι που μοιάζει με τερματικό και λέει :

/dev/sda5: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.

(i.e.,without -a or -p options)

mountall: fsck /media/Data [432] terminated with status 41

mountall: Filesystem has errors: /media/Data

Δοκίμασα να πατησω fsck για να δω αν τρέχει κατευθίαν και με πεταξε στην εικόνα όπου βάζω κωδικο και κάνω login, αμέσως μετα δλδ από το bootscreen.

Προς στιγμην χάρηκα και ξεκίνησα να κάνω τα updates όπου μετά από λίγο freezare τελείως(δεν δούλευε ούτε το keybord) και έκανα hard reset όπου και ξανασκάλωσε στην bootscreen, ξανά πατησα Esc και μετά το πλήκτο F και ξεκίνησε να κάνει κάποιους ελέγχους...πέρασε 5 pass αν δεν κάνω λάθος και μετα μου έδειξε ένα παράθυρο, το οποίο έλεγε

ότι θα ξεκινήσω με χαμηλά γραφικά. Bάζω κωδικό, ανοίγει το desktop και μάντεψε τι? Ξαναφριζάρει!!! Αυτό το πρόβλημα το είχα γενικά με το ubuntu (9.10 32/64 bit, 10.04 32/64bit και 10.10 32/64bit) και από πριν. Δεν ξάρω τι θα κάνω, κάθε φορά που προσπαθώ να μπω στον κόσμο του linux κάτι πάει στραβά και αποθαρρύνομαι.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

Υ.Γ: Αργησα να απαντήσω γιατι δεν μπορουσά να ποστάρω...σκάλωνε και το forum! YMARTON!

Δημοσ.

Χμ, αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όταν δεν κλείνει σωστά το pc, πραγμα λογικό με τόσα σκαμπανεβασματα.. Από εκεί και πέρα δεν το κατέχω το Linux.

Μπορείς να δημιουργήσεις εδώ ένα θέμα με ερωτήσεις για να σου απαντησουν οι ειδικοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...