Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.imdb.com/title/tt0087263/ 220px-Firstbornposter.jpg

Ξαναειδα για πολλοστη φορα το Firstborn (1984). Η ταινια εξελισσεται γυρω απο τις αλλαγες που φερνει στην οικογενεια μιας χωρισμενης μητερας (Terri Garr) και δυo παιδιων (Christopher Collet και Corey Haim), ο νεος boyfriend (Peter Weller σε προ Robocop εποχη) που ερχεται να μεινει μαζι τους.

Η ταινια επικεντρωνεται στο ποσο επηρεαζονται οι ζωες των δυο νεαρων πρωταγωνιστων με ολες τις αλλαγες που συμβαινουν γυρω τους, με την μεταμορφωση τους απο ηρεμους χαρακτηρες και καλους μαθητες σε ευεξαπτους νεους με απροβλεπτες αντιδρασεις, και στην "εκτακτη" ενηλικιωση του μεγαλυτερου γιου που παιρνει τα ηνια οταν η κατασταση φτανει στο απροχωρητο. Η ταινια ειναι καλογυρισμενη και εχει ενα παρα πολυ καλο Soundtrack οπως και ειναι μουσικα επενδυμενη απο ενα μαιτρ στο ειδος, τον Michael Small. Η πλοκη ειναι αργη στην αρχη αλλα μετατρεπεται σταδιακα σε μια κλιμακωμενη κατασταση με ενα απροβλεπτο βιαιο ξεσπασμα στο τελος. Φανταστικη ερμηνεια απο τον Christopher Collet που κυριως τον γνωριζουν ολοι απο την ταινια The Manhattan Project που γυριστηκε δυο χρονια μετα οσο και απο τον Corey Haim που ηταν η πρωτη ταινια που γυρισε. Προτεινεται για τους λατρεις των 80's, με εμφανισεις των νεαρων τοτε Sarah Jessica Parker και Robert Downey Jr σε μικρους ρολους.

Επεξ/σία από cobain_7
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/5/2018 στις 6:48 ΜΜ, armin είπε

The Third Man (1949)Ο τρίτος άνθρωπος Poster

Μια απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει χωρις αμφιβολια. Η μιαμιση ωρα που διαρκει περναει νερακι, αλλα ειναι γεματη με φανταστικους διαλογους, πανεμορφη φωτογραφια, και εξαιρετικες ερμηνειες. Η ταινια γυριστηκε στην βομβαρδισμενη μετα τον παγκοσμιο πολεμο Βιεννη, και οι τοποθεσιες γυρισματος που επιλεχθηκαν ειναι πραγματικα αξεχαστες. Και να μην ειχε τα παραπανω, οι αμετρητες θρυλικες σκηνες της που εχουν μεινει στην  ιστορια του παγκοσμιου σινεμα (διαλογος στη Ροδα, κυνηγητο στους υπονομους και στα σοκακια της Βιεννης, η σκηνη κλεισματος στο νεκροταφειο) θα την εβαζαν στο βαθρο των ''κλασσικων'' νοιρ της εποχης.

10/10

Biutiful (2010)Biutiful Poster

Πιστευω πως ειναι μια ταινια που σηκωνει παραπανω απο μια ή και 2 προβολες. Την πρωτη φορα εγω παρατηρουσα την πλοκη και προσπαθουσα να καταλαβω ακριβως τι γινεται αλλα προς το τελος συνειδητοποιησα πως ο σκοπος της ταινιας ηταν αλλος. Ειχα ομως ηδη αργησει πολυ σε αυτο, ειχα ηδη χασει πολλες μεταφορες που προσπαθουσε να μεταδωσει ο Innaritu. Παρολα αυτα πιστευω πως ειναι μια κουραστικη ταινια, αρκετα αργη και μελαγχολικη. Αν δεν ειχε την εξαιρετικη ερμηνεια του Μπαρδεμ ως κεντρικο αξονα της ιστοριας, πιστευω πως θα εχανα ενδιαφερον στο μισαωρο Την εχουν βαλει στην κατηγορια των ρομαντικων ταινιων, πραγμα τελειως λαθος. Ειναι δραμα με τα ολα του αλλα δεν πιστευω οτι προσεγγιζει σε ποιοτητα το φανταστικο Amores Perros, οσες φορες και να το ξαναδω.

7,5/10

Aδικείς πολύ το Biutiful, πολύ καλύτερο από το Amores Peros κι όπως πολύ σωστά παρατηρησες, εξαιρετικός ο Μπαρδέμ. Οσο για τον 3ο ανθρωπο, είναι κλασική ταινία, αλλά δειχνει πολύ τα χρόνια της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το πρωτο δε μπορω να διαφωνησω γουστα ειναι, αλλα που ειδες την ταινια να δειχνει τα χρονια της? Τι λιγοτερο εχει απο τις ταινιες των μεγαλων δημιουργων της εποχης οπως de sica, kurosawa πχ ??

Btw. Παιδια οποιος θελει και εχει ορεξη ας μου προτεινει τις καλυτερες ισπανοφωνες ταινιες που εχει δει. Thanks!

Επεξ/σία από armin
Δημοσ.
2 ώρες πριν, armin είπε

Με το πρωτο δε μπορω να διαφωνησω γουστα ειναι, αλλα που ειδες την ταινια να δειχνει τα χρονια της? Τι λιγοτερο εχει απο τις ταινιες των μεγαλων δημιουργων της εποχης οπως de sica, kurosawa πχ ??

Btw. Παιδια οποιος θελει και εχει ορεξη ας μου προτεινει τις καλυτερες ισπανοφωνες ταινιες που εχει δει. Thanks!

Σου εχω αριστουργηματα...θα παθεις ζημια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλες ειναι αυτες με τη καλυτερη ισως το relatos salvages, amorres perros, instructions not included, la isla minima....... κ.λ.π.  Γραψτε κιαλλες.

Επεξ/σία από M@dB0x
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, antbyron είπε

Nueve reinas,  Pans labyrinth, celda 211, El secreto de sus ojos, Que Dios nos perdone, Un cuento Chino, contratiempo(έχει προταθεί στο τοπικ).

Ολες τους, μία και μία!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, armin είπε

αν σου αρεσει το horror εχω πολυ πραμα να σου προτεινω

Δημοσ.
12 ώρες πριν, armin είπε

Στα γρήγορα και  οχι απαραίτητα κατα σειρά αξιολογησης:

Nueve Reinas
La lengua des la  Mariposas 
El  secreto de sus ojos 
Pan's labyrinth 
Biutiful 
Relatos salvajes 
El cuerpo 
Contratiempo 
Ημερολόγια μοτοσικλέτας 
Che 1 2
Neruda 
Y tu mama tambien 
Sin Nombre 
Machuca 
2+2 
The orphanage 
La isla minima 
Even the rain

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω δει και 1-2 horror πολυ καλες οπως εκεινη που εγκλωβιστηκαν στη πολυκατοικια με τα ζομπι. δεν θυμαμαι τιτλους ομως.

πολυ καλες ομως μη παει το νου σας σε τπτ αμερικανιες.....

Επεξ/σία από M@dB0x
Δημοσ.

Προχθες ειδα το Molly's game. Ενω μου αρεσε σαν ταινια, νομιζω οτι ηταν λιγο μεγαλη καθως κοντευει 2,5 ωρες κι απο ενα σημειο και μετα σε κουραζει. Αν ηταν 20λ μικροτερο, θα εβαζα 8/10, τωρα 7/10.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, najinblue3 είπε

αν σου αρεσει το horror εχω πολυ πραμα να σου προτεινω

Προτεινε κανα δυο τις καλυτερες που θεωρεις, επειδη σπανια θα δω τρομου. 😬

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, armin είπε

The baby's room, The orphanage, The Devi's backbone

με την 1η ειχαμε θεματα 😂

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, armin είπε

θα τη θυμασαι για καιρο

Απο τα καλυτερα σεναρια που εχω δει σε ταινια

Αγγλικος τιτλος (The hidden face)

ΠΡΟΣΟΧΗ  ΜΗ ΔΕΙΣ TRAILER ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

9/10

cara oculta poster.jpg

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...