Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αντικειμενικο δεν ειναι επουδενι

υπαρχουν καποια αντικειμενικα κριτηρια-λιγοστα ομως και ασημαντα κατα κυριο λογο- αλλα αντικειμενικοτητα και τεχνη δεν συναγουν, αλλιως ας βλεπουμε ειδησεις και ντοκυμαντερ μονο... είναι διαφορετική η γενικώς κοινή αποδεκτή μέση ερμηνεία οποιουδήποτε έργου τέχνης με την πιο λεπτομερή και ουσιαστική προσέγγισή του... τώρα ο άλλος λέει ''δε ξερεις σινεμα γιατί δε σαρέσει αυτό'', οκ, δλδ, αλήθεια?δημοτικό?

εδω ολοκληρο κινημα -nouvelle vague- αλλαξε τον κινηματογραφο επειδη εκανε στην ακρη ολα τα συμβατικα-''αντικειμενικα'' μεγενθη και επαιξε μπαλα οπως ηθελε...

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

The girl with the dragon tattoo του Fincher. 

Πάρα πολύ καλό. Καλογυρισμένο με εξαιρετική δουλειά στην κάμερα και τη φωτογραφία. Δυνατή ηθοποιία από όλες τις πλευρές και το μυστήριο αρκετά ενδιαφέρον. Η μικρή που έπαιζε το κορίτσι ήταν πολύ καλή πραγματικά, σου έδινε την αίσθηση ότι πράγματι υπάρχει θέμα με την πάρτι της. Η ατμόσφαιρα αρκετά επιβλητική όπως θα περίμενε κάποιος από βόρεια-βόρεια Ευρώπη.

Από εμένα ένα άνετο 8/10. 

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθω, δεν ηθελα να προσβαλω τον φιλο mastoras007 ολα ειναι θεμα γουστου . Απλα μου φανηκε πολυ περιεργο γιατι αντικειμενικα ειναι εξαιρετικη ταινια.

Αλήθεια υπάρχει κάτι τέτοιο;;;;

Έχω να σου δώσω κάμποσα παραδείγματα ταινιών που σε άλλους φαίνονται αριστουργήματα 'αντικειμενικά' όπως λένε ενώ σε μένα και σε άλλους μας φαίνονται crap. Π.χ. μου είναι αδύνατον να πω καλή ταινία το Fight Club, το Kill Bill, το Batman Begins κλπ.

Τις τέχνες τις κρίνουμε με υποκειμενικά κριτήρια κυρίως.

Δημοσ.

Τί κακό και αυτό πια με το "καλή" και "κακή" ταινία.

Ο κινηματογράφος είναι τέχνη και, ως εκ τούτου, γενικά υποκειμενική. Παρόλα αυτά, όπως και στις περισσότερες τέχνες, υπάρχει και μεγάλη δόση τεχνικής, Αν εγώ πάρω ένα κομμάτι μάρμαρο και πάω να φτιάξω ένα άγαλμα ανθρώπου, το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα μοιάζει στο ελάχιστο με άνθρωπο. Εγώ, βέβαια, θα ισχυριστώ ότι "έτσι αντιλαμβάνομαι την ανθρώπινη μορφή, ήθελα να εκφράσω την αρχετυπική μορφή της ψυχής", μπλα, μπλα μπλα, και θα προσπαθήσω να κρύψω την καλλιτεχνική μου ανεπάρκεια και την ανικανότητά μου, αλλά το γεγονός ότι είμαι ατάλαντος, ανίκανος και ανεπαρκής καλλιτέχνης θα παραμένει και το έργο μου θα είναι για τα σκουπίδια. Δεν ξέρω να δουλεύω το μάρμαρο, δεν έχω εκπαιδευτεί σε αυτό και δεν έχω ούτε ταλέντο, τέλος.

Αντίστοιχα, δεν είναι και όλες οι ταινίες "καλές" ταινίες. Υπάρχουν κανόνες ακόμη και στην καταπάτηση των κανόνων και αυτοί είναι που ξεχωρίζουν τον γνώστη, παιδευμένο καλλιτέχνη από τον κακό, απαίδευτο ερασιτέχνη. Το "transformers" είναι και αυτό μία μορφή τέχνης, θέλουμε δεν θέλουμε. Περιέχει υψηλότατο επίπεδο τεχνικής και-είμαι σίγουρος-μεγάλη ποσότητα αγάπης από τους δημιουργούς του, οπότε είναι τέχνη. Για εμένα, η μαγική φράση που κάνει την διαφορά στον κινηματογράφο είναι η "για το είδος της". Η κάθε ταινία στοχεύει σε διαφορετικό κοινό, ακόμη και σε διαφορετικές ψυχικές διαθέσεις του ίδιου θεατή. Το "Transformers" και το "Shutter island" είναι ταινίες υψηλής τεχνικής ποιότητας, κάποιος μπορεί να προτιμά την μία από τις δύο ή και τις δύο, ανάλογα τα γούστα του. Αντικειμενικά και οι δύο ταινίες είναι καλά φτιαγμένες και είναι τέχνη, αφού κρύβουν και τεχνική και "αγάπη". Το τί αρέσει στον καθένα περισσότερο είναι απολύτως δική του υπόθεση, αλλά σίγουρα δεν μπορεί ο οπαδός της μίας να χαρακτηρίσει "σκουπίδι" την άλλη ταινία. Τώρα το ποια από τις δύο ταινίες απευθύνεται στα "κατώτερα" και ποια στα "ανώτερα" ένστικτα του ανθρώπου είναι άλλο θέμα, θα το συζητήσουμε στο επόμενο μάθημα.

Για εμένα πάντως το "Transfrormers" είναι κακή, ακόμη και "για το είδος της"! :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Ας πουμε οτι βάζουμε ένα ανθροπο ο οποίος ποτέ στη ζωή του δέν έχει δεί καμία ταινια και τον βάλουμε να δεί την ποιό αθλια ταινία θα του φανεί τελεια,

Παίζει ρόλο και το πόσες ταινίες έχει δεί κάποιος και πόσο ''καλές'' είναι για να βγάλει μια τελική άποψη.

Εγώ θρίλερ πχ δέν βλέπω γενικά άν δώ κάποιο που για πολούς δέν είναι καλό εμένα μπορεί να μου αρέσει γιατί δέν έχω μετρο συγκρισης με άλες ταινίες του είδους για να πώ καλή η όχι.

Μυστιρίου ταινίες της έχω λιώσει και σειρες  πρέπει να είναι πολύ δυνατο σενάριο για να πώ φοβερή ταινία.

Δυστιχός μετά πο τόοοσες πολλές ταινιες που έχουν βγεί με τους καιρούς οι καινούριες που βγαίνουν είναι κλασικά σενάρια απο παλιότερες με τη διαφορά οτι έχουν εφέ και άλους ηθοποιούς.

Πχ έχουν βγεί διάφορες ταινίες με ζόμπι,το world war z που βγήκε το σενάριο το έχουμε δεί ξανα και ξανά οπότε οι παραγωγοί βάζουν και ένα 2ο σενάριο μέσα στην ταινία για να γίνει ενδιαφέρον, προσπαθεί να σώσει την οικογένοια του να διχειριστεί διάφορες καταστάσεις μέσα την ταινία το οτι έγινε ο κόσμος ζόμπι δέν το αναλύουμε και πολύ,οκ γιναν ζόμπι τελος τωρα πρέπει ο προταγονιστής να κάνει την αποστολή να σώσει τη γυναίκα του κτλ κτλ κτλ..η 1η ταινιά που βγήκε με ζόμπι (φαντάζομαι) είχε απλά τους ανθώπους που έγιναν ζόμπι και γυρνούσε η ταινία γύρο απο αυτήν την πλοκή.

Τώρα ότι ταινία και να μου βάλεις με ζόμπι όσο ωραία και να είναι δέν πρόκειτε να με ενθουσιάσει.

• Like 1
Δημοσ.

The Devils backbone 2001

Αν και θα ήθελα σε κάποια σημεία να άπλωνε περισσοτερο, ηταν αρκετα καλο.

Δημοσ.

Το "transformers" είναι και αυτό μία μορφή τέχνης, θέλουμε δεν θέλουμε. Περιέχει υψηλότατο επίπεδο τεχνικής και-είμαι σίγουρος-μεγάλη ποσότητα αγάπης από τους δημιουργούς του, οπότε είναι τέχνη.

Εδώ διαφωνώ. Η τέχνη είναι το μέσο μετάδοσης συναισθημάτων, όπως η γλώσσα είναι το μέσο μετάδοσης ιδεών. Το Transformers είναι απλά "τεχνική",  δε σου δημιουργεί κανένα συναίσθημα και αν υποθέσουμε ότι ο δημιουργός του ένιωθε κάτι, το βέβαιο είναι ότι δεν κατόρθωσε ποτέ να το μεταφέρει στους θεατές της ταινίας. Η επιτυχία ή αποτυχία ενός έργου, κρίνεται ακριβώς εκεί..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...