Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν εχει πει ο OP οτι εληξε το συμβολαιο.

Και φυσικα αυτες οι βλαχοκινησεις να του κραταει τα πραγματα ειναι τραγικες...

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σωστο αυτο, ειχα λαθος εντυπωση εγω. Αν εσπασε συμβολαιο να σημειωσω λοιπον, οτι εχει δικαιωμα να του κρατησει εγγυηση (οχι λογω μη ειδοποιησης, απλα επειδη εσπασε το συμβολαιο).

*Παντως οχι αντικειμενα :)

**Κι αυτο που σε βαζει να του επιδιορθωνεις το σπιτι πριν φυγεις ειναι επισης παρανομο και δεν προβλεπεται. Εχε υποψιν οτι οσα του χεις κανει ως τωρα πιθανως να του στοιχιζαν παραπανω απο το ποσο που σου κραταει αν τον αφηνες να τα κανει αυτος.

Δημοσ.

Απο αυτα που λες ειναι εντελως απαραδεκτος ο ιδιοκτητης.Δε φτανει που του εβαψες το σπιτι(που ειναι δικη του δουλεια πριν φερει αλλο ενοικιαστη),τσιναει να δωσει και την εγγυηση.Το καλυτερο θα ηταν να μη του εδινες το τελευταιο ενοικιο και να του ελεγες οτι αυτο θα ηταν η εγγυηση.Ετσι γινεται και συνηθως!

Δημοσ.

maduser και εγώ ενοικιαστής είμαι αλλα έκανες ατασταλείες και εσύ. Όταν σπάσει το συμβόλαιο χάνεις την εγγύηση και βάφεις και το σπίτι κανονικά. Τις ζημιές τις αποκαθιστάς όλες. Αν το παρέλαβες βαμμένο το δίνεις βαμμένο. Αν όχι δεν το βάφεις.

Επίσης ειδοποιείς 1 μήνα πριν οτι σπάει το συμβόλαιο στον ιδιοκτήτη και όπως είπαν και παραπάνω χάνεις την εγγύηση. Παρόλα αυτά αν σου είπε οτι θα στην δώσει, λόγο άγνοιας, απαίτησέ το χωρίς να το δικαιούσαι.

Δέχτηκες επίσης να φοροδιαφύγει για να μην ανεβάσεις το ενοίκιο σου. Δεν έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου. Μπορείς να κάνεις καταγγελία παρόλα αυτά, ή δήλωσε το κανονικό ποσό στην φορολογική σου δήλωση. Έχεις το ΑΦΜ του;

Ξέχασε τις βρισιές, πάρτον τηλ(ή στείλτου μήνυμα αν δεν μπορείς), ζήτα την μισή εγγύηση(χωρίς να την δικαιούσε) και έτσι δεν αποκαθιστάς άλλες ζημιές. Να τις βάλει απ την εγγύηση πέστου. Και πήγαινε πάρε τα πράγματά σου

Όταν δεν υπάρχει συμβόλαιο και δεν κόβονται κανονικά αποδείξεις αυτά συμβαίνουν.

Δημοσ.

Δε φτανει που του εβαψες το σπιτι(που ειναι δικη του δουλεια πριν φερει αλλο ενοικιαστη)

Εξαρτάται. Εγώ μπήκα σε φρεσκοβαμμένο σπίτι και το συμβόλαιο μου λέει να το παραδώσω όπως το βρήκα. Βαμμένο.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια!

ηθελα να ρωτησω ο σπιτονοικοκυρης μου λεει οτι το τελευταιο ενοικιο δεν συμπίπτει με την εγγυηση...δηλ πρεπει να πληρωσω το τελευταιο ενοικιο κ μετα να μου δωσει πισω την εγγυηση αν δεν εχω απληρωτους λογαριασμους...πιστευεται οτι μπορει να μου φαει την εγγυηση;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια!

ηθελα να ρωτησω ο σπιτονοικοκυρης μου λεει οτι το τελευταιο ενοικιο δεν συμπίπτει με την εγγυηση...δηλ πρεπει να πληρωσω το τελευταιο ενοικιο κ μετα να μου δωσει πισω την εγγυηση αν δεν εχω απληρωτους λογαριασμους...πιστευεται οτι μπορει να μου φαει την εγγυηση;

Ναι ο τρόπος που στο λέει αυτό δείχνει...  Δείξε του ότι έχεις πληρωμένους τους λογαριασμούς και ότι δεν έχεις κάνει βλάβες στο σπίτι και μετά πες του να κρατήσει την εγγύηση ως τελευταίο ενοίκιο.... 

Για να μην παρεξηγηθώ αυτό που σου λέει είναι το σωστό. Πρέπει κανονικά να πληρώσεις το τελευταίο και έπειτα μετά τον έλεγχο να γίνει η επιστροφή. Απλά επειδή υπάρχουν πολλά λαμόγια (και από τις δύο πλευρές φυσικά) πιστεύω είναι καλύτερο να μην του δώσεις το τελευταίο ενοίκιο γιατί ενέχεται να σου ψάξει μετά αφορμές για να μην σου επιστρέψει την εγγύηση.... Έβαλες στο σπίτι πχ κουρτίνες στο χρώμα πουμισούσε...  :-)

Δημοσ.

κοιτα η αληθεια ειναι οτι συμφωνησα να του δωσω το τελευταιο ενοικιο γιατι οπως μου ειπε κ αυτος ετσι λεει το συμβολαιο (οτι η εγγυηση δεν συμπίπτει με το τελευταιο ενοικιο) το θεμα ειναι οτι με τη Δεη κ τονερο που οι λογαριασμοι ερχονται μετα απο καιρο πως γινεται να τους πληρωσω μεχρι το μηνα που θα φυγω; ξερει κανεις;

Δημοσ.

Τη ΔΕΗ όταν είναι να φύγεις πας και κάνεις διακοπή... πληρώνεις στη ΔΕΗ και καθάρισες.

Το νερό όταν θα έρθει ο λογαριασμός, έχεις σημειώσει πότε έφυγες από το σπίτι και κάνεις αναγωγή πόσες ημέρες σου αντιστοιχούν στο λογαριασμό.

Δημοσ.

Τη ΔΕΗ όταν είναι να φύγεις πας και κάνεις διακοπή... πληρώνεις στη ΔΕΗ και καθάρισες.

Το νερό όταν θα έρθει ο λογαριασμός, έχεις σημειώσει πότε έφυγες από το σπίτι και κάνεις αναγωγή πόσες ημέρες σου αντιστοιχούν στο λογαριασμό.

το νερο θα έρθει 2-3 μηνες αφου θα εχω φύγει και θα είμαι σε αλλη πολη...θα μου πει απο το τηλ ποσο να πληρωσω;αλλωστε δεν τον συμφερε αυτο γιατι εγω μπορει να εξαφανιστω (για παραδειγμα το λεω δεν σημαινει οτι θα το κανω) 

η ΔΕΗ ειναι στο ονομα του (της μητερας του συγκεκριμενα) οκ θα παω να την πληρωσω αλλα πιστευεται οτι θα εχω καποιο θεμα που δεν ειναι στο ονομα μου; ακουσα οτι πλεον εισαι υποχρεωμενος να ειναι στο ονομα σου αλλα δεν το ηξερα οταν το νοικιασα και δεν μου το ανεφερε κ αυτος...

Δημοσ.

το νερο θα έρθει 2-3 μηνες αφου θα εχω φύγει και θα είμαι σε αλλη πολη...θα μου πει απο το τηλ ποσο να πληρωσω;αλλωστε δεν τον συμφερε αυτο γιατι εγω μπορει να εξαφανιστω (για παραδειγμα το λεω δεν σημαινει οτι θα το κανω)

η ΔΕΗ ειναι στο ονομα του (της μητερας του συγκεκριμενα) οκ θα παω να την πληρωσω αλλα πιστευεται οτι θα εχω καποιο θεμα που δεν ειναι στο ονομα μου; ακουσα οτι πλεον εισαι υποχρεωμενος να ειναι στο ονομα σου αλλα δεν το ηξερα οταν το νοικιασα και δεν μου το ανεφερε κ αυτος...

Θα πληρώσεις τον τελευταίο μήνα κανονικά και όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά θα κάνετε την εκκαθάριση και θα σου επιστρέψει το υπόλοιπο που θα μείνει από την εγγύηση.
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι ο τρόπος που στο λέει αυτό δείχνει...

Απορία... πως ακριβώς είδες τον τρόπο που το είπε?

Το σωστό είναι να περιμένετε μέχρι να έρθουν όλοι οι λογαριασμοί που αφορούν πάγια/καταναλώσεις μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα μείνεις μέσα, και αμέσως μετά να κάνετε εκκαθάριση έτσι ώστε να πάρεις πίσω το υπόλοιπο της εγγύησης που θα προκύψει. Υπόψιν η εγγύηση δεν αφορά μόνο απλήρωτους λογαριασμούς, αλλά και τυχόν ζημιές/φθορές πέρα από το φυσιολογικό που προκάλεσες στο σπίτι.

Όσο για το νερό και το ρεύμα, με λίγη καλή θέληση και από τους δύο μπορείς να ξεμπερδέψεις πιο γρήγορα. Με αναγωγή θα βγουν πόσες ημέρες σου αντιστοιχούν στα πάγια, και με έλεγχο στους μετρητές η κατανάλωση που σου αντιστοιχεί.

Και όχι, δεν είναι υποχρεωτικό να γυρίσει ο ενοικιαστής τη σύνδεση της ΔΕΗ στο όνομά του εφόσον δεν το επιδιώξει κανένας από τους δύο. Συνήθως ο ιδιοκτήτης το επιβάλλει για ευνόητους λόγους.

Δημοσ.

Απορία... πως ακριβώς είδες τον τρόπο που το είπε?

Ναι όντως δεν ήμουν μπροστά και δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο απλά αν δεν είχε καθόλου στο μυαλό του το να φάει την εγγύηση θα του έλεγε να δει το σπίτι αν είναι εντάξει, να δει τους λογαριασμούς πληρωμένους και μετά θα του έλεγε άσε το τελευταίο ενοίκιο στο κρατάω από την εγγύηση και είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο.

Το γεγονός ότι θέλει τα λεφτά μπροστά, τον διευκολύνει να ψάξει ύστερα αφορμή για να μην επιστρέψει την εγγύηση.  (Είναι πιο εύκολο έχοντας όλα τα λεφτά στη δική σου τσέπη να βρίσκεις βλάβες στο σπίτι με σκοπό να μην επιστρέψεις την εγγύηση. Αντίθετα, αν δεν έχει δοθεί το τελευταίο ενοίκιο και εφόσον ο ένοικος αντιληφθεί πιθανή κοροϊδία θα του πει οκ κράτα την εγγύηση γιατί τελευταίο ενοίκιο δε πρόκειται να πάρεις.) 

Αυτά αν έχουμε να κάνουμε με ιδιοκτήτη ολίγον φαταούλα. Αλλιώς μπορεί ο άνθρωπος απλά να είναι τυπικός που είναι δεκτό φυσικά. Ο ενοικιαστής τον ξέρει καλύτερα και μπορεί να κρίνει.

Και όλα φυσικά προϋποθέτουν ότι και ο ένοικος είναι και ο ίδιος σωστός και νόμιμος και αφήνει το σπίτι χωρίς βλάβες και χωρίς απλήρωτους λογαριασμούς.

Δημοσ.

Ναι όντως δεν ήμουν μπροστά και δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο απλά αν δεν είχε καθόλου στο μυαλό του το να φάει την εγγύηση θα του έλεγε να δει το σπίτι αν είναι εντάξει, να δει τους λογαριασμούς πληρωμένους και μετά θα του έλεγε άσε το τελευταίο ενοίκιο στο κρατάω από την εγγύηση και είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο.

Το γεγονός ότι θέλει τα λεφτά μπροστά, τον διευκολύνει να ψάξει ύστερα αφορμή για να μην επιστρέψει την εγγύηση. (Είναι πιο εύκολο έχοντας όλα τα λεφτά στη δική σου τσέπη να βρίσκεις βλάβες στο σπίτι με σκοπό να μην επιστρέψεις την εγγύηση. Αντίθετα, αν δεν έχει δοθεί το τελευταίο ενοίκιο και εφόσον ο ένοικος αντιληφθεί πιθανή κοροϊδία θα του πει οκ κράτα την εγγύηση γιατί τελευταίο ενοίκιο δε πρόκειται να πάρεις.)

Αυτά αν έχουμε να κάνουμε με ιδιοκτήτη ολίγον φαταούλα. Αλλιώς μπορεί ο άνθρωπος απλά να είναι τυπικός που είναι δεκτό φυσικά. Ο ενοικιαστής τον ξέρει καλύτερα και μπορεί να κρίνει.

Και όλα φυσικά προϋποθέτουν ότι και ο ένοικος είναι και ο ίδιος σωστός και νόμιμος και αφήνει το σπίτι χωρίς βλάβες και χωρίς απλήρωτους λογαριασμούς.

Πως θα δει τους λογαριασμούς πληρωμένους όταν δεν έχουν βγει ακόμα τα εκκαθαριστικά;

Στις προκειμένες δύο περιπτώσεις (1. Ιδιοκτήτης: το τελευταίο νοίκι δεν έχει καμιά σχέση με την εγγύηση, πληρώνεις κανονικά τον μήνα και μετά τα βρίσκουμε, 2. Ενοικιαστής: χρησιμοποιώ την εγγύηση για την πληρωμή του τελευταίου ενοικίου, όποια χρωστούμενα θα στα πληρώσω μήνες αφού φύγω) αυτός που ακούγεται σαν να θέλει να κάνει την μαμουνιά είναι ο ενοικιαστής και όχι ο ιδιοκτήτης που το πάει τελείως νόμιμα.

Και μάθετε επιτέλους να μην δίνετε τις εγγυήσεις στα χέρια ιδιοκτητών αλλά να τις βάζετε σε τραπεζικούς κλειστούς λογαριασμούς. Τόσο δύσκολο είναι ή τόσο πολύ μυαλό θέλει;

Δημοσ.

Πως θα δει τους λογαριασμούς πληρωμένους όταν δεν έχουν βγει ακόμα τα εκκαθαριστικά;

Στις προκειμένες δύο περιπτώσεις (1. Ιδιοκτήτης: το τελευταίο νοίκι δεν έχει καμιά σχέση με την εγγύηση, πληρώνεις κανονικά τον μήνα και μετά τα βρίσκουμε, 2. Ενοικιαστής: χρησιμοποιώ την εγγύηση για την πληρωμή του τελευταίου ενοικίου, όποια χρωστούμενα θα στα πληρώσω μήνες αφού φύγω) αυτός που ακούγεται σαν να θέλει να κάνει την μαμουνιά είναι ο ενοικιαστής και όχι ο ιδιοκτήτης που το πάει τελείως νόμιμα.

Και μάθετε επιτέλους να μην δίνετε τις εγγυήσεις στα χέρια ιδιοκτητών αλλά να τις βάζετε σε τραπεζικούς κλειστούς λογαριασμούς. Τόσο δύσκολο είναι ή τόσο πολύ μυαλό θέλει;

Μπορεί να δει αν είναι εξοφλημένοι όλοι οι λογαριασμοί μέχρι και την στιγμή που είναι να φύγει και ότι δεν υπάρχουν τίποτα λογαριασμοί νερού απλήρωτοι για κανά χρόνο πχ.... (γιατί παίζει συχνά αυτό ειδικά με το νερό να αφήνεται απλήρωτο για μεγάλα διαστήματα καθώς δεν το κόβουν με τέτοια ευκολία που κόβουν την ΔΕΗ).

Έπειτα ναι η μαμουνιά είναι ενδεχόμενη και από τις δύο πλευρές απλά ο άνθρωπος που ξεκίνησε την συζήτηση φαντάζομαι για να λέει ότι φοβάται μήπως γίνει εναντίον του δε πιστεύω ο ίδιος να σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο που λες δε το γνώριζα ότι γίνεται. Είναι όντως πολύ καλή ιδέα αν ισχύει νομικά. Απλά δε ξέρω κατά πόσο θα το δεχτούν οι ιδιοκτήτες. Μπορεί να είναι λόγος απόρριψης ένοικου (βέβαια τόσο δύσκολα πού είναι τα πράγματα μάλλον όχι αφού πολλοί δεν ζητούν καν εγγύηση πια μπας και το νοικιάσουν.) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...