Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως θα δει τους λογαριασμούς πληρωμένους όταν δεν έχουν βγει ακόμα τα εκκαθαριστικά;

Στις προκειμένες δύο περιπτώσεις (1. Ιδιοκτήτης: το τελευταίο νοίκι δεν έχει καμιά σχέση με την εγγύηση, πληρώνεις κανονικά τον μήνα και μετά τα βρίσκουμε, 2. Ενοικιαστής: χρησιμοποιώ την εγγύηση για την πληρωμή του τελευταίου ενοικίου, όποια χρωστούμενα θα στα πληρώσω μήνες αφού φύγω) αυτός που ακούγεται σαν να θέλει να κάνει την μαμουνιά είναι ο ενοικιαστής και όχι ο ιδιοκτήτης που το πάει τελείως νόμιμα.

Και μάθετε επιτέλους να μην δίνετε τις εγγυήσεις στα χέρια ιδιοκτητών αλλά να τις βάζετε σε τραπεζικούς κλειστούς λογαριασμούς. Τόσο δύσκολο είναι ή τόσο πολύ μυαλό θέλει;

Εννοείς η εγγύηση να μπαίνει σε λογαριασμό του ιδιοκτήτη ανεξάρτητα αν έχει συμφωνηθεί να πληρώνεται το ενοίκιο με μετρητά στο χέρι κάθε μήνα? Αυτό σε ποιες περιπτώσεις σε καλύπτει? Κλειστούς λογαριασμούς τι εννοείς?

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να δει αν είναι εξοφλημένοι όλοι οι λογαριασμοί μέχρι και την στιγμή που είναι να φύγει και ότι δεν υπάρχουν τίποτα λογαριασμοί νερού απλήρωτοι για κανά χρόνο πχ.... (γιατί παίζει συχνά αυτό ειδικά με το νερό να αφήνεται απλήρωτο για μεγάλα διαστήματα καθώς δεν το κόβουν με τέτοια ευκολία που κόβουν την ΔΕΗ).

Έπειτα ναι η μαμουνιά είναι ενδεχόμενη και από τις δύο πλευρές απλά ο άνθρωπος που ξεκίνησε την συζήτηση φαντάζομαι για να λέει ότι φοβάται μήπως γίνει εναντίον του δε πιστεύω ο ίδιος να σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο που λες δε το γνώριζα ότι γίνεται. Είναι όντως πολύ καλή ιδέα αν ισχύει νομικά. Απλά δε ξέρω κατά πόσο θα το δεχτούν οι ιδιοκτήτες. Μπορεί να είναι λόγος απόρριψης ένοικου (βέβαια τόσο δύσκολα πού είναι τα πράγματα μάλλον όχι αφού πολλοί δεν ζητούν καν εγγύηση πια μπας και το νοικιάσουν.)

Ναι αλλά τα εκκαθαριστικά της ΔΕΗ θα βγουν τουλάχιστον μετά από δίμηνο, μπορεί και τετράμηνο αν πέσει στο έναντι.

Βασικά μαλακία που του άφησε τη ΔΕΗ στο όνομά του, αλλά τεσπα.

Δεν ξέρω αν ισχύει νομικά στην Ελλάδα ο λογαριασμός εγγύησης ενοικίου, σίγουρα όμως μπορούν να μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό κλειστό που για να ανοίξει να χρειάζεται και τις δυο υπογραφές.

Δημοσ.

Έστω φεύγει σήμερα ο ενοικιαστής, πληρώνει το τελευταίο νοίκι (ή δεν πληρώνει και το καλύπτει η εγγύηση), σκάνε οι λογαριασμοί μετά από 2 μήνες, κάνει τον κινέζο. Την πατάει ο ιδιοκτήτης.

Έστω ότι πληρώνει το τελευταίο νοίκι και τους λογαριασμούς, ο ιδιοκτήτης βγάζει ζημιές απ' την κοιλιά του και δεν επιστρέφει την εγγύηση.

Την πατάει ο ενοικιαστής.

Η μόνη λύση και για τους δύο είναι να μη δώσεις το νοίκι και να μην πάρεις την εγγύηση μέχρι να εκδοθούν οι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω υπάρχει νομική υποχρέωση να βάζεις την ΔΕΗ στο όνομα σου όταν ενοικιάζεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει κι άλλη λύση, να κάνει διακοπή ο ιδιοκτήτης, όπως έπρεπε να έχει κάνει στην αρχή και να πληρωθούν όλα εκεί.

Δημοσ.

Έστω φεύγει σήμερα ο ενοικιαστής, πληρώνει το τελευταίο νοίκι (ή δεν πληρώνει και το καλύπτει η εγγύηση), σκάνε οι λογαριασμοί μετά από 2 μήνες, κάνει τον κινέζο. Την πατάει ο ιδιοκτήτης.

Έστω ότι πληρώνει το τελευταίο νοίκι και τους λογαριασμούς, ο ιδιοκτήτης βγάζει ζημιές απ' την κοιλιά του και δεν επιστρέφει την εγγύηση.

Η μόνη λύση και για τους δύο είναι να μη δώσεις το νοίκι και να μην πάρεις την εγγύηση μέχρι να εκδοθούν οι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώσεις.

Δεν πληρώνει το τελευταίο νοίκι ούτε τους τελευταίους λογαριασμούς.

Πληρώνεται το νοίκι από την εγγύηση ο ιδιοκτήτης και του έρχεται ένα 300άρι φέσι από την ΔΕΗ. Μπαίνοντας μέσα βρίσκει και ζημιές στο σπίτι, πχ σπασμένα όλα τα πλακάκια της κουζίνας, ή κάτι άλλο, παράδειγμα άρπαξε ο ενοικιαστής το air condition που άνηκε στο σπίτι κατά την μετακόμισή του.

Πού την είδες την λύση;

Δημοσ.

Μα το τρίτο δεν είναι ίδιο με το πρώτο ουσιαστικά.... Δεν πληρώνει το νοίκι, ο ιδιοκτήτης κρατά την εγγύηση και μετά πέφτει πιστόλι στους λογαριασμούς...

Αυτό με την εγγύηση και τον κλειστό λογαριασμό είναι πολύ καλό αλλά αν τύχει και πέσει τσακωμός βλέπω τα λεφτά να μένουν στη τράπεζα αφού δεν θα συναινέσουν ώστε να υπογράψουν και οι 2 καθώς και δεν θα συμφωνούν στο ποιος θα πάρει τα λεφτά...

Δημοσ.

Μα το τρίτο δεν είναι ίδιο με το πρώτο ουσιαστικά.... Δεν πληρώνει το νοίκι, ο ιδιοκτήτης κρατά την εγγύηση και μετά πέφτει πιστόλι στους λογαριασμούς...

Αυτό με την εγγύηση και τον κλειστό λογαριασμό είναι πολύ καλό αλλά αν τύχει και πέσει τσακωμός βλέπω τα λεφτά να μένουν στη τράπεζα αφού δεν θα συναινέσουν ώστε να υπογράψουν και οι 2 καθώς και δεν θα συμφωνούν στο ποιος θα πάρει τα λεφτά...

Θα πάει δικαστικά το θέμα και θα ανοίξει ο λογαριασμός με δικαστική εντολή. Αυτός που θα χάσει θα πληρώσει επίσης (λογικά) και τα δικαστικά έξοδα.

Δημοσ.

Oταν προκειται να ξενοικιασεις πας και κλεινεις λογαριασμους με ΔΕΗ/νερα/τηλεφωνα κλπ, δινεις/δειχνεις τις αποδειξεις στο σπιτονοικοκυρη οτι εχεις ξοφλησει, τον φερνεις και μια βολτα απτο σπιτι να τσεκαρει οτι δεν υπαρχουν φθορες περαν του φυσιολογικου και τελος το θεμα.

Τυπικα η εγγυηση επιστρεφεται μολις φυγει ο ενοικιαστης κι αφου πρωτα εχει καταβαλει ολα τα ενοικια μεχρι και το τελευταιο. Το "δεν σου πληρωνω το τελευταιο νοικι-δεν μου επιστρεφεις την εγγυηση" ειναι ενας συμβιβασμος των 2 πλευρων αν και οταν υπαρχει η αναλογη εμπιστοσυνη εκατερωθεν. Αλλα δεν υποχρεουται καμια πλευρα απτις 2 να ακολουθησει αυτον τον (αγραφο) κανονα, ποσο μαλλον αν υπαρχουν υποψιες περι οφειλων.

Δημοσ.

Δεν πληρώνει το τελευταίο νοίκι ούτε τους τελευταίους λογαριασμούς.

Πληρώνεται το νοίκι από την εγγύηση ο ιδιοκτήτης και του έρχεται ένα 300άρι φέσι από την ΔΕΗ. Μπαίνοντας μέσα βρίσκει και ζημιές στο σπίτι, πχ σπασμένα όλα τα πλακάκια της κουζίνας, ή κάτι άλλο, παράδειγμα άρπαξε ο ενοικιαστής το air condition που άνηκε στο σπίτι κατά την μετακόμισή του.

Πού την είδες την λύση;

Το σπίτι ελέγχεται, αν υπάρχουν ζημιές, προφανώς απαιτείς το τελευταίο ενοίκιο μιας και η εγγύηση θα πάει για την κάλυψή τους.

Τώρα η ΔΕΗ, μαλακία του ιδιοκτήτη, ας πρόσεχε όταν.

Δημοσ.

Φίλε MikeJ μου κάπου δεν μας τα λες καλά. Από τη μια γράφεις ότι αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης είναι το σωστό, αλλά αφού είπε έτσι(το σωστό δλδ) έβγαλες το συμπέρασμα ότι πάει να φάει την εγγύηση από τον ενοικιαστή!!! Εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω λογική σε αυτό.

Ναι όντως δεν ήμουν μπροστά και δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο απλά αν δεν είχε καθόλου στο μυαλό του το να φάει την εγγύηση θα του έλεγε να δει το σπίτι αν είναι εντάξει, να δει τους λογαριασμούς πληρωμένους και μετά θα του έλεγε άσε το τελευταίο ενοίκιο στο κρατάω από την εγγύηση και είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο.

Σου διαφεύγουν μερικές λεπτομέρειες... αν πχ ο ενοικιαστής ξενοικιάσει και παραδώσει το σπίτι 31/12/2014, τι νόημα θα έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης τους ελέγχους σήμερα(8/12) για το σπίτι που θα παραλάβει στο τέλος του μηνός? Έστω ότι ο ιδιοκτήτης διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν απλήρωτοι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί, πως θα διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν οι λογαριασμοί που ΘΑ βγουν? Πως σκτα θα δει πχ αν έχει κλείσει η τρύπα του κλιματιστικού που ΘΑ ξηλωθεί? Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της εγγύησης!

Το γεγονός ότι θέλει τα λεφτά μπροστά, τον διευκολύνει να ψάξει ύστερα αφορμή για να μην επιστρέψει την εγγύηση.  (Είναι πιο εύκολο έχοντας όλα τα λεφτά στη δική σου τσέπη να βρίσκεις βλάβες στο σπίτι με σκοπό να μην επιστρέψεις την εγγύηση. Αντίθετα, αν δεν έχει δοθεί το τελευταίο ενοίκιο και εφόσον ο ένοικος αντιληφθεί πιθανή κοροϊδία θα του πει οκ κράτα την εγγύηση γιατί τελευταίο ενοίκιο δε πρόκειται να πάρεις.)

Έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν θέλει λεφτά μπροστά, το σύνηθες είναι να πληρώνει ο ενοικιαστής την πρώτη του μηνός το ενοίκιο του τρέχοντος μήνα. Θέλει να έχει στην τσέπη του τα λεφτά που ΠΡΕΠΕΙ να έχει, το ενοίκιο του τρέχοντος μηνός, άσχετα αν είναι ο τελευταίος. Στην ουσία αυτό που λες είναι να επιστραφεί η εγγύηση πριν την παράδοση και πριν τους ελέγχους.

Επίσης πέρα από το ηθικό κομμάτι(στο οποίο δεν αναφέρθηκα καν), όταν προτρέπεις έναν ενοικιαστή να μην πληρώσει το τελευταίο ενοίκιο αλλά με το έτσι θέλω να συμψηφίσει με την εγγύηση, καλό θα ήταν να του αναφέρεις πως είναι παράνομο καθώς και τις πιθανές συνέπειες:

1. Να κινηθεί νομικά εναντίον του ο ιδιοκτήτης(μικρή πιθανότητα βέβαια)

2. Να κάνει ο ιδιοκτήτης εκχώρηση ενοικίου στο δημόσιο(αν το κάνει αυτό, τότε σίγουρα ο τέως ενοικιαστής θα τα πληρώσει στο κράτος κάποτε και με τόκο).

Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

παιδια δεν γινεται να παρω τηλ στη δεη κ να μου πει ποσο ειναι να πληρωσω πριν ερθουν οι λογαριασμοι;

κ οταν λετε φθορες τι εννοειται;π.χ η καρεκλα του γραφειου ήταν λιγακι σκισμενη οταν μπηκα κ τωρα μετα απο 1,5 χρονο απο τη χρηση, ξηλώθηκε αρκετα δηλ. αυτο πρεπει να το πληρωσω;;;;να επισημάνω ότι οταν μπηκα ειχε αρκετες φθορες το σπιτι (μικροφθορες) που τις εφτιαξα εγω...

Δημοσ.

παιδια δεν γινεται να παρω τηλ στη δεη κ να μου πει ποσο ειναι να πληρωσω πριν ερθουν οι λογαριασμοι;

Μελλοντικές καταναλώσεις ρεύματος δεν μπορούν να προβλέψουν... Έγραψα παραπάνω τι μπορεί να γίνει, τη στιγμή που θα παραδώσεις το διαμέρισμα(μόνο τότε, όχι νωρίτερα) μπορείτε να κοιτάξετε το ρολόι, και να υπολογίσετε το πάγιο και την κατανάλωση που σου αντιστοιχεί.

κ οταν λετε φθορες τι εννοειται;π.χ η καρεκλα του γραφειου ήταν λιγακι σκισμενη οταν μπηκα κ τωρα μετα απο 1,5 χρονο απο τη χρηση, ξηλώθηκε αρκετα δηλ. αυτο πρεπει να το πληρωσω;;;;να επισημάνω ότι οταν μπηκα ειχε αρκετες φθορες το σπιτι (μικροφθορες) που τις εφτιαξα εγω...

Εννοούμε φθορές πέραν της φυσιολογικής χρήσης. Για την καρέκλα έτσι όπως το γράφεις θεωρείται φυσιολογική φθορά.

Δημοσ.

Μελλοντικές καταναλώσεις ρεύματος δεν μπορούν να προβλέψουν... Έγραψα παραπάνω τι μπορεί να γίνει, τη στιγμή που θα παραδώσεις το διαμέρισμα(μόνο τότε, όχι νωρίτερα) μπορείτε να κοιτάξετε το ρολόι, και να υπολογίσετε το πάγιο και την κατανάλωση που σου αντιστοιχεί.

Εννοούμε φθορές πέραν της φυσιολογικής χρήσης. Για την καρέκλα έτσι όπως το γράφεις θεωρείται φυσιολογική φθορά.

δεν εννοω μελλοντικές καταναλώσεις, εννοω να φυγω από το σπίτι 31/12 κ να παρω τοτε την δεη και να μου πει ποσα χρωσταω για νοεμβριο-δεκεμβριο....αυτο εννοω...

Δημοσ.

Εγώ ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει διακοπή ο ιδιοκτήτης να βγει εκκαθαριστικός επί τόπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...