Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω να έγραψα στο σωστό θέμα. Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω το βιογραφικό μου.

Θέλω όμως τις απόψεις σας για ένα συγκεκριμένο κομμάτι του βιογραφικού που με απασχολεί. Το θέμα της κατάρτισης δηλαδή το κομμάτι εκείνο που αναφέρουμε σεμινάρια ημερίδες συνέδρια κτλπ.

Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ημερίδες, έχω ψάξει σχετικά στο διαδύκτιο για το θέμα και αρκετοί υποστηρίζουν οτι δεν έχει νόημα να τα γράφουμε διότι σε αυτά πηγαίνουν μόνο για τον χαβαλέ. Άλλοι λένε να γράφουμε τα σημαντικότερα από όλα αυτά ενώ μου είχε πει κάποιος άλλος να μην αναφέρω καθόλου ημερίδες αλλά μόνο σεμινάρια.

Μιλάω για βιογραφικό που δεν θα έχει εργασιακή εμπειρία μέσα, μόνο σπουδές γλώσσες σεμινάρια κτλπ. Η δική μου γνώμη είναι οτι τα σεμινάρια οι ημερίδες κοκ, πάντα στο αντικείμενο σπουδών, δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφέρετε κάποιος για αυτό που σπούδασε. Από την άλλη ειδικά για έναν νέο αν δεν βάλεις καθόλου σεμινάρια και μόνο σπουδές και προσωπικά στοιχεία θα φαίνεται πολύ "φτωχό" το βιογραφικό.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για αυτό το θέμα;

Δημοσ.

Αν πιστεύεις ότι είναι σχετικά με την θέση εργασίας για την οποία αποστέλεις βιογραφικά τότε καλό θα ήταν να αναφέρεις τα σεμινάρια στα οποία συμμετείχες.

Πρόσφατα έτυχε να αξιολογήσω αρκετά βιογραφικά (όχι ότι έχω και πείρα)και ενώ η περιγραφή της θέσης εργασίας ήταν σαφής εγώ έλαβα γύρω στα 100 τυποποιημένα βιογραφικά.Για να βάλουν όλα αυτά τα σεμινάρια και γενικά για να χωρέσει το EU template κάποιοι δε βάλανε γνώσεις ξένης γλώσσας και δίπλωμα αυτοκινήτου.Για τις συγκεκριμένες θέσεις ήταν crucial και τα 2 σημεία.

Οπότε φρόντισε να συμπεριλάβεις όλες εκείνες τις πληροφορίες που πιστεύεις ότι σχετίζονται με την θέση εργασίας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ελπίζω να έγραψα στο σωστό θέμα. Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω το βιογραφικό μου.

Θέλω όμως τις απόψεις σας για ένα συγκεκριμένο κομμάτι του βιογραφικού που με απασχολεί. Το θέμα της κατάρτισης δηλαδή το κομμάτι εκείνο που αναφέρουμε σεμινάρια ημερίδες συνέδρια κτλπ.

Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ημερίδες, έχω ψάξει σχετικά στο διαδύκτιο για το θέμα και αρκετοί υποστηρίζουν οτι δεν έχει νόημα να τα γράφουμε διότι σε αυτά πηγαίνουν μόνο για τον χαβαλέ. Άλλοι λένε να γράφουμε τα σημαντικότερα από όλα αυτά ενώ μου είχε πει κάποιος άλλος να μην αναφέρω καθόλου ημερίδες αλλά μόνο σεμινάρια.

Μιλάω για βιογραφικό που δεν θα έχει εργασιακή εμπειρία μέσα, μόνο σπουδές γλώσσες σεμινάρια κτλπ. Η δική μου γνώμη είναι οτι τα σεμινάρια οι ημερίδες κοκ, πάντα στο αντικείμενο σπουδών, δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφέρετε κάποιος για αυτό που σπούδασε. Από την άλλη ειδικά για έναν νέο αν δεν βάλεις καθόλου σεμινάρια και μόνο σπουδές και προσωπικά στοιχεία θα φαίνεται πολύ "φτωχό" το βιογραφικό.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για αυτό το θέμα;

Δεν είμαι ειδικός στα βιογραφικά. Έχω δει αρκετά γιατί σε προηγούμενη δουλειά ήμουν από τους υπεύθυνους για πρόσληψη νέων συνεργατών.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι ημερίδες δεν είναι σημαντική "εκπαιδευτική" δραστηριότητα για να τις αναφέρεις σε επαγγελματικό βιογραφικό. Τα σεμινάρια, ιδίως τα σεμινάρια επί εξειδικευμένων θεμάτων που γίνονται από σοβαρούς φορείς (όχι από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιασίνοβας), θεωρώ ότι δείχνουν ενασχόληση με το αντικείμενο των σπουδών.

Αλλά είναι απλώς μία γνώμη. :)

Δημοσ.

Οι ημερίδες και τα σεμινάρια δεν είναι κάτι το σημαντικό , πρέπει να τα κάνεις για να ενημερώνεσαι.

Ειδικευση + + + επαγγελματική εμπειρία. =

Τι ξερεις , ποσο καλα το ξέρεις και πόσα χρόνια το ξέρεις/ τι έχεις κάνει ήδη με αυτά που ξέρεις.

Αυτά κοιτάει ο κάθε εργοδότης , και ανάλογα τι ζητάει παίρνει.

Δημοσ.

Συμφωνώ με το Finn, αν είναι σχετικά με τη θέση εργασίας για την οποία αιτήσαι, τότε ναι, αλλίως βάλε σε ένα bullet point "σεμινάρια στο τάδε αντικείμενο" και τέλος. Τα μακρόσυρτα βιογραφικά είναι γενικά κάτι αρνητικό, δεν τον νοιάζει τον άλλον ότι έχεις κάνει στη ζωή σου, τον νοιάζει να δει, γιατί μπορείς να του κάνεις τη δουλειά για την οποία σε θέλει.

Δημοσ.

Εγώ είμαι γενικότερα υποστηρικτής της 1 σελίδας βιογραφικού. Άντε 2 βαριά. Αν δεν έχεις εμπειρία κτλ και δυσκολεύεσαι να το γεμίσεις βαλτα τα σεμινάρια. Αν απο την άλλη δεν σε χωράει...είναι τα πρώτα που φεύγουν.

• Moderators
Δημοσ.

Χωρις να θελω να κανω hijack στο θεμα του φιλου, μια γρηγορη ερωτηση.

Ειναι εξυπνο στην προυπηρεσια να προστεθει μια δουλεια (η πιο προσφατη) στην οποια ο εργαζομενος εχει παραμεινει ενα εξαμηνο?

Εννοω, μηπως αυτο χτυπα αρνητικα και δημιουργει ερωτηματα στον υποψηφιο εργοδοτη?

Επειδη μπορω να σκεφτω σαν τον δευτερο (επειδη ημουν στο παρελθον), μαλλον θα μου ηταν αδιαφορο, αλλα γενικα τι ισχυει?

Δημοσ.

Ειναι εξυπνο στην προυπηρεσια να προστεθει μια δουλεια (η πιο προσφατη) στην οποια ο εργαζομενος εχει παραμεινει ενα εξαμηνο?

Εννοω, μηπως αυτο χτυπα αρνητικα και δημιουργει ερωτηματα στον υποψηφιο εργοδοτη?

Επειδη μπορω να σκεφτω σαν τον δευτερο (επειδη ημουν στο παρελθον), μαλλον θα μου ηταν αδιαφορο, αλλα γενικα τι ισχυει?

Νομίζω πως χτυπάει χειρότερα αν φανεί κενό το εξάμηνο και γενικά σπάνια είναι κατά η επιπλέον εργασιακή εμπειρία σε ένα βιογραφικό. Αν τους κινήσει την περιέργεια θα σε ρωτήσουν τι παίχτηκε στη συνέντευξη.

Εγώ είμαι γενικότερα υποστηρικτής της 1 σελίδας βιογραφικού.

Ανα γειά σου. Κι εγώ με αυτόν τον κανόνα πηγαίνω.

Δημοσ.

οι εργοδοτες που ξερουν

θεωρουν τις πολλες δουλειες

μεγα κακο

οι εργοδοτες που δεν ξερουν

θεωρουν τις πολλες δουλειες

αδιαφορο η καλο εννιοτε

depends on the organisation

Δημοσ.

γενικα πιστευω οτι το περαν της γνωσης που κατεχει ο καθενας πανω στο αντικειμενο του (πτυχιο , μεταπτυχιακα , κλπ) δεν ειναι κακο να αναφερεις σεμιναρια κλπ καθως και τα αλλα προσοντα, ενδιαφεροντα.

δειχνουν γενικα ενα δραστηριο ανθρωπο που εχει και αλλα ενδιαφεροντα...

απο συζητηση που ειχα με ανθρωπο υπευθυνο για το ανθρωπινο δυναμικο σε πολυεθνικη , εβγαλα το συμπερασμα οτι θα βοηθαγε σε μια επιλογη αναμεσα σε ''ισαξιους'' κατα τα αλλα υποψηφιους.

Δημοσ.

γενικα πιστευω οτι το περαν της γνωσης που κατεχει ο καθενας πανω στο αντικειμενο του (πτυχιο , μεταπτυχιακα , κλπ) δεν ειναι κακο να αναφερεις σεμιναρια κλπ καθως και τα αλλα προσοντα, ενδιαφεροντα.

δειχνουν γενικα ενα δραστηριο ανθρωπο που εχει και αλλα ενδιαφεροντα...

απο συζητηση που ειχα με ανθρωπο υπευθυνο για το ανθρωπινο δυναμικο σε πολυεθνικη , εβγαλα το συμπερασμα οτι θα βοηθαγε σε μια επιλογη αναμεσα σε ''ισαξιους'' κατα τα αλλα υποψηφιους.

σε πολυεθνικη τα κανουν αυτα

σε εθνικη τους κουραζουν κατι τετοια και μετα δεν θα μπορεσουν να απολαυσουν την μπαλα στο mega....

:-D

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ας ρωτήσω κι εδώ, μιας και μου μένει ένα μάθημα για πτυχίο στο βιογραφικό είναι καλυτερα να γράφω τελειόφοιτος ή απόφοιτος/πτυχιούχος; Το μάθημα θα το δώσω στην εξεταστική Μαΐου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...