Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη θα ταξιδεψω σύντομα στη Τουρκία, σκέφτομαι να πάρω μαζι μου την κάρτα αναληψεων που έχω απο την τράπεζα Πειραιώς. Αντι να αγοράσω τουρκικές λίρες απο εκει τις πιο πολλές συνναλαγες θα τις κάνω με τη κάρτα. Ξέρετε αν η τράπεζα εκτός απτην μετατροπή απο ευρώ σε λίρα μου κρατάει και κάποια προμήθεια σε κάθε συνναλαγη;

Δημοσ.

νομίζω πως για να μπορέσεις να κάνεις ανάληψη από εξωτερικό θα πρέπει η κάρτα πάνω να χει σήμα visa ή mastercard

Δημοσ.

νομίζω πως για να μπορέσεις να κάνεις ανάληψη από εξωτερικό θα πρέπει η κάρτα πάνω να χει σήμα visa ή mastercard

Ισχύει.

Για αγορες με χρεωστικη σε χωρες εκτος ευρωζωνης συνήθως υπαρχει μια τσιμπιμενη προμηθεια. Νομιζω σε συμφερει να κανεις αναληψη απο καποιο ατμ και να αγοραζεις με μετρητα (σχεδον παντα εχουν καλυτερη ισοτιμια και απο τα ανταλλακτηρια). Για να σιγουρευτείς δες τον τιμοκαταλογο στο site της τραπεζας.

ΠΡΟΣΕΞΕ! Στην Τουρκια οπως και σε αλλα μερη πολλοι δεχονται και πληρωμες σε ευρω αλλά ΔΕΝ συμφέρει

Δημοσ.

Επειδη θα ταξιδεψω σύντομα στη Τουρκία, σκέφτομαι να πάρω μαζι μου την κάρτα αναληψεων που έχω απο την τράπεζα Πειραιώς. Αντι να αγοράσω τουρκικές λίρες απο εκει τις πιο πολλές συνναλαγες θα τις κάνω με τη κάρτα. Ξέρετε αν η τράπεζα εκτός απτην μετατροπή απο ευρώ σε λίρα μου κρατάει και κάποια προμήθεια σε κάθε συνναλαγη;

3% ειναι

και με maestro γίνεται.

Δημοσ.

Δεν συμφαιρει καθόλου με την κάρτα δηλαδη. Οπότε θα αλλάξω τα χρήματα μου σε κάποια τράπεζα. Γιατι απτο ATM αν κάνω ανάληψη είναι ικανοί να μου χρεώνουν κανά 5€...

Δημοσ.

Δεν συμφαιρει καθόλου με την κάρτα δηλαδη.

Άποψη για το αν συμφέρει να χρησιμοποιήσεις κάρτα, δεν έχω, άρα δε μπορώ να σε συμβουλέψω.

Αν όμως τελικά, αποφασίσεις να χρησιμοποιείς μετρητά για τις συναλλαγές σου, είναι σαφώς προτιμότερο να πληρώνεις απ' ευθείας με τουρκικές λίρες. Δέχονται και δολάρια και ευρώ, σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά, εστιατόρια, ξενοδοχεία, βενζινάδικα κ.λ.π. , αλλά "δαγκώνουν" στον επιτόπου υπολογισμό της "ισοτιμίας"...

Δημοσ.

φίλε μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο δεν χρέωναν κάτι αν πλήρωνες με την visa της Πειραιώς. Μετά αρχισα να βλέπω κάτι χρεώσεις έξτρα σε κάθε μου συναλλαγη και ρώτησα στην τράπεζα και μου είπαν ότι χρεώνουν 2% ή 3% δεν θυμάμαι ακριβώς για κάθε συναλλαγή με διαφορετική ισοτιμία. Αν βγάλεις από ΑΤΜ πληρώνεις 4,90 μέχρι 200 ευρώ ανάληψη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...