Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θες να κάνεις δίαιτα ώστε να χάσεις γρήγορα κιλά και μετά να διατηρηθείς ή να κάνεις μια καλύτερη διατροφή και μακροπρόθεσμα να χάνεις κιλά και να υιοθετήσεις την καλή διατροφή;

Εγώ ψηφίζω το 2ο.

Καλή διατροφή σημαίνει σωστές, καθαρές τροφές. Αν κάνεις μια καλή αρχή και για ας πούμε 3 βδομάδες κάνεις πολύ υγιεινή διατροφή με φρούτα, λαχανικά και περιορίσεις υδατάνθρακες όπως ζάχαρη και πολλά ψωμιά και λιπαρά (εκτός ελαιόλαδου) το σώμα σου θα μπει στον ρυθμό αποτοξίνωσης και καύσης λίπους.

Η γυμναστική θα σε βοηθήσει και αυτή αλλά όχι τόσο όσο νομίζεις (εξαρτάται και τον άνθρωπο βέβαια), και θέλει προσοχή στο να μην σε κουράσει τόσο πολύ (εν καιρό) και αρχίσεις πάλι το φαΐ.

Συγκεκριμένη διατροφή για εσένα δεν μπορώ να προτείνω παρά μόνο καλές διατροφικές συνήθειες εφόρου ζωής. Τα βασικά δηλαδή.

Θα δώσω παράδειγμα του εαυτού μου εάν αυτό βοηθήσει. (και πάλι ξαναλέω εξαρτάται τον άνθρωπο, φύλο, ηλικία, βάρος κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ). Εγώ έκανα μια συμβατική δίαιτα επι ένα μήνα (συμβατική εννοώ 5-6 γεύματα από διαιτολόγο με περίπου 2000 θερμίδες ημερησίως), και είχε κάθε 15μέρες ελεύθερο γεύμα...καλά δεν την ακολούθησα κατά γράμμα, δλδ παίζει να έβαζα μισή κουταλιά της σούπας λάδι παραπάνω, ή να έτρωγα λίγο παραπάνω κρέας/τυρί (μιας και οι ποσότητες μου φαινόντουσαν πολύ μικρές). Το αποτέλεσμα με μηδέν γυμναστική ήταν να χάσω 10 κιλά.

Μην τα πολυλογώ μετά από διάφορα τα ξαναπήρα... λόγο συγκεκριμένο δεν θα αναφέρω αλλά το βασικότερο ήταν πως η δίαιτα αυτή μου φαινόταν πως μου στερούσε πράγματα, και εφόσον δεν ήταν "καθαρή" και είχε και το γλυκάκι της δεξιά αριστερά δεν με έμαθε να μην τα θέλω αυτά αλλά να λυσσάω να τα φάω. Όσο να'ναι όμως ο "φρουρός" της συνείδησης κουράζεται μετά από κάποιο διάστημα και βρίσκεσαι με 3 σουβλάκια σε ένα πιάτο μπροστά από την τηλεόραση χωρίς να καταλάβεις πως έγινε!

Πέρυσι τέτοια εποχή έμαθα για μια δίαιτα στην οποία τρως ένα κυρίως γεύμα μεγάλο την μέρα με κάποιους κανόνες. Μου φάνηκε περίεργη...αργότερα (αρχές καλοκαιριού νομίζω) την ξαναείδα να συζητιέται εδώ στο φορουμ και μην έχοντας να χάσω τίποτα (μιας και είχα ξαναποτύχει με συμβατική άλλες 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου) είπα να την δοκιμάσω. Βέβαια είχα τρομερή θέληση και την ακολουθούσα κατά γράμμα. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω 20κιλά σε 1μιση περίπου μήνα (με γυμναστική) και ξέρω θα πεταχτούν πολλοί να πουν ότι θα ήταν όλο μυική μάζα και ιστορίες, όμως αν διαβάσει κάποιος την δίαιτα θα παρατηρήσει πως δεν χάνεις τόσο μυική μάζα όσο σε συμβατική δίαιτα. Ξέρω άτομα που χάσανε 20κιλά και σε 6μήνες και άμα τους ακουμπήσεις πλάτη, μπράτσα είναι μέστο χαλάρωμα/μαλακότητα/λίπος...εμένα απο την άλλη καμία σχέση, αν πιάσεις την πλάτη μου θα δεις ότι είναι σκληρή και πιάνεις απευθείας μυς-κόκαλα χωρίς μαλακότητες. Και τώρα που γράφω είμαι στα -25 γιατί έτυχαν κάποιες συγκυρίες και την χάλασα αλλά και πάλι δεν πήρα τίποτα, απλά θα μπορούσα τώρα να ήμουν στα -35 πιστεύω αλλά για τις συγκυρίες που λέμε πιο πάνω έχω πατήσει μια τεράστια παύση στην δίαιτα. Παρόλα αυτά έχω θέληση να φάω μόνο υγιεινές τροφές, πχ άμα μου πεις κερνάω σουβλάκια θα πω όχι, ενώ παλιά "σκότωνα" για σουβλάκι. Έχω γίνει άλλος άνθρωπος όσον αφορά την νοοτροπία στο φαγητό. Όποιος θέλει μπορεί αν με ρωτήσει με πμ και που μπορεί να την βρει.

Το θέμα που συζητιόταν ήταν αυτό -> http://www.insomnia.gr/topic/412810-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82/page__p__4127332__fromsearch__1#entry4127332 .

Δημοσ.

εδω εισαι λαθος υπαρχουν "μαγικα ματσουνια" που επιδρουν στο κνσ και μειωνουν αισθητα την ορεξη και δινουν ενεργεια αρα καις σα @#$στης απλα εγω δε θα δωσω περεταιρω στοιχεια γιατι ειναι επικινδυνα για την υγεια και δεν ειναι ολα τα αυτια το ιδιο

πως φαίνεται το άτομο που ξέρει ...

λοιπόν φιλαράκο , δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο που να σε κάνει να χάσεις κιλά χωρίς να ράψεις το στόμα στην σαβούρα και να τρως σωστά και να βάλεις μια στοιχειώδη άσκηση στην καθημερινότητα σου.

τώρα αν μιλάμε για παράνομα οποιος γουστάρει βρήσκει και μένει χωρίς λεφτά και χωρίς την υγεία του αλλα ακόμα και με αυτά δεν χάνεις σωστά βάρος και μετά όταν τα κόψεις έχοντας κρατήσει την παλιά κακιά συνήθεια της σαβούρας , της μασαμπουκας και του σαπίσματος σε μια καρέκλα θα τα πάρεις πίσω χ 2 τουλάχιστον. (για να μην πουμε για το κρεμασμένο δέρμα που θα είσαι λές και βγήκες απο λιποαναρρόφηση).

τώρα όσο για τα τσάγια που προτείνουν κάποιοι απλά θα γελάσω. Ολα αυτά το μόνο που θα κάνουν είναι να σε βοηθήσουν λίγο παραπάνω στο συνολικό αποτέλεσμα.

(οποίος μου κάνει reply για να μου πει το αντίθετο , επειδή ξέρω πολύ καλά τι λέω να ξέρει απο τώρα οτι δεν θα του απαντήσω).

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί με δίαιτες στο παρελθόν. Δύο πράγματα έχεις να κάνεις αν θες μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Είτε πήγαινε σε διαιτολόγο-διατροφολόγο είτε σε κάποιες εταιρίες που σου στέλνουν φαγητό στο σπίτι. Τώρα κάνω μια τέτοια δίαιτα που σου στέλνει το φαγητό στο σπίτι, όλα υγιεινά και μαγειρευτά όχι από τα έτοιμα και την σαβούρα που νομίζουν μερικοί και επίσης έχουν σχεδόν το ίδιο κόστος με αυτό πρίν την δίαιτα. Παλιότερα έτρωγα όλο απέξω και σε συνδιασμό με το οτι είχα προβλήματα στην καρδιά είχα τελειώσει την σχολή μου και δεν έκανα τίποτα πήρα 20κιλά και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δίαιτα από διατροφολόγο έχω δοκιμάσει και έχει πολύ καλό αποτέλεσμα αρκεί να είσαι σε θέση να αγοράσεις όλα τα απαραίτητα τρόφιμα και να μαγειρέψεις. Από γυμναστική μόνο περπάτημα ή και τρέξιμο, άλλη βαριά γυμναστική η γυμναστήρια που έχουν και έξοδα θα χάσεις κιλά αλλά θα τα πάρεις πίσω μετά όταν θα σταματήσεις αυτές τις γυμναστικές, επίσης το ίδιο ισχύει και για κάτι "σούπερ δίαιτες" από περιοδικά/κανάλια/ιστοσελίδες. Αυτά από μένα.

Δημοσ.

Όπως έλεγε και ο παππούς μου «Το πρωινό μόνος σου, το μεσημεριανό μοιράσου το με το φίλο σου, το βραδινό δωσ' το στον εχθρό σου».

Επίσης το ποδηλατάκι κάνει πολύ καλή δουλειά.

Δημοσ.

δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, σε αντιθεση με το αρθρο που παραθέτεις υπάρχουν πολλά βιβλία απο καθηγητές που προτείνουν την αποτοξίνωση σε αντικαρκινικές δίαιτες.

Εμένα λογικό μου φαίνεται πάντως να σταματήσει για ένα διάστημα να τρώει κρέας, γάλα, κτλ απο ζώα που τα έχουν ταράξει στις ορμόνες, τα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα...

Δημοσ.

Η αποτοξίνωση (detox) πάντως ως έννοια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Οι τοξίνες είναι συγκεκριμένες επιβλαβείς ουσίες που ο οργανισμός αποβάλλει έτσι κι αλλιώς και η διαδικασία αποβολής δεν σχετίζεται με τη διατροφή. Πολλές φορές, αυτό που καταλαβαίνω ότι εννοούν ως αποτοξίνωση είναι να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά. Προφανώς, αν τρως πολλά κρέατα και λιπαρά φαγητά, η αλλαγή σε διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά σου κάνει καλό. Όχι επειδή αποβάλλονται κάποιες "τοξίνες", αλλά επειδή θα πάρεις βιταμίνες που δεν έπαιρνες, θα μειωθεί η χοληστερόλη και το σάκχαρό σου κτλ.

Δημοσ.

εγώ από όσο διάβασα αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσο λιγότερες σύνθετες τροφές ρίχνουμε στο σώμα μας τόσο ευκολότερη κάνουμε την δουλειά για το συκώτι για να κάνει αποτοξίνωση και φυσική καύση λίπους...ενώ αν τρώμε κατά τη διάρκεια της μέρας όλη την ώρα ή αν τρώμε λάθος πράγματα το εμποδίζουμε να κάνει τις φυσικές διεργασίες και το φυσικό curring στον οργανισμό.

αυτό είναι ένας παράγοντας, στην συνέχεια δημιουργείται ένα "περιβάλλον" στο σώμα με "σωστά" επίπεδα ορμονών ικανά να αυξήσουν το μεταβολισμό και να κάψουν λίπος.

Δεν μπορώ να το μεταδώσω με τίποτα αλλά ήταν αρκετά επεξηγηματικό όταν το διάβαζα και είναι αρκετά πιο σύνθετο από το παραπάνω που γράφω στο περίπου (με ίσως μερικά λάθη).

Δημοσ.

η πλακα ειναι οτι οταν τρως μονο λαχανικα και αρχιζεις να καις λιπος ολες οι τοξινες που εχουν αποθηκευτει στο λιπος και δεν ενοχλουν, απελευθερωνονται στο αιμα.

Δημοσ.

με εντονο περπατημα διαρκειας 1 ωρας περιπου ενας φυσιολογικος ανθρωπος διανυει περιπου 6-7χλμ.

αυτο αρκει για να κρατας το μεταβολισμο σου εκρηγορση και να καις καμποσες θερμιδουλες. το ποσες εξαρταται απο την ενταση. το σημαντικο για αρχη ειναι να ιδρωνεις και να ζεστενεται το σωμα. αυτο ειναι και το ουσιαστικο νοημα του καις ενεργειας/λιπος.

συνδιασε το με ελεγχο της διατροφης σου και βαλε ενα προγραμμα σε ολα

να μην ζυγιζεσαι καθε μερα γιατι συχνα θα απογοητευεσαι. καθε εβδομαδα το λιγοτερο ζυγαρια.

αν δε δεις αποτελεσμα τοτε ή ο μεταβολισμος σου εχει φαει κολλημα και θελει ακομα πιο εντονη ασκηση ή δεν ελεγχεις τη διατροφη σου (ή νομιζεις οτι την ελεγχεις τουλαχιστον)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...