Προς το περιεχόμενο

Video game desinger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους σας...Ειμαι 17 χρονων και εχω αρχισει να σκεφτομαι σχολες και τι δουλεια θελω να κανω αφου αποφοιτησω...Μεχρι τωρα επειδη εχω μανια με τους υπολογιστες ηθελα και θελω να σπυδασω πληροφορικη..Αλλα θα ηθελα ακομη περισσοτερο να σπυδασω κατι που να εχει αμεση σχεση με video game design και game development...Υπαρχει καποια τετοια σχολη στην Ελλαδα??

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους σας...Ειμαι 17 χρονων και εχω αρχισει να σκεφτομαι σχολες και τι δουλεια θελω να κανω αφου αποφοιτησω...Μεχρι τωρα επειδη εχω μανια με τους υπολογιστες ηθελα και θελω να σπυδασω πληροφορικη..Αλλα θα ηθελα ακομη περισσοτερο να σπυδασω κατι που να εχει αμεση σχεση με video game design και game development...Υπαρχει καποια τετοια σχολη στην Ελλαδα??

θα σου πω κατι που ειχα ακουσει

πριν απο καμια 10-15 χρονια

"γινε πρωτα καλος σε κατι, και μετα ψαξε δουλεια στην gaming industry"

Δημοσ.

Σε ΙΕΚ υπαρχει αλλα δεν αξιζει. Μαθε προγραμματισμο απο μονος σου και αν αντεχεις μονο τοτε πηγαινε σε σχολη πληροφορικης. Game Designer ειναι αρκετα υπερβολικα δυσκολο να βρεις στην Ελλαδα αλλα αν εισαι πολυ καλος θα σε παρουν και στη Ubisoft.

Δημοσ.

Μάθε το μόνος σου,

Άμα θες video game design πάνε σε σχολή καλών τεχνών και μάθε μόνος σου 3D CGI Programs

Άμα θες video game programming πάνε σε μια σχολή πληροφορικής και ασχολήσου μόνος σου με AI (Lisp κλπ) και άλλες σχετικές γλώσσες.

Τα Ιεκ 3D animation κλπ είναι απλά χάσιμο χρόνου και χρήματος καθώς μαθαίνεις πολύ καλύτερα και πολύ πιο εύκολα από tutorials.

Σημασία έχει να το αγαπάς, αν το αγαπάς και προσπαθήσεις θα πετύχεις.

Δημοσ.

Το design εχει να κανει με το σχεδιο.

Προγραμματισμο θες. Με τα μαθηματικα πως τα πας?

Δημοσ.

Το design εχει να κανει με το σχεδιο.

Προγραμματισμο θες. Με τα μαθηματικα πως τα πας?

Ειμαι θετικη κατευθηνση και μου αρεσουν τα μαθηματικα αλλα θα προτιμουσα περισσοτερο να σχεδιαζω οχι να προγραματιζω τους χαρακτηρες ενος παιχνιδιου...αν εχεις ομως καποια καλη προταση θα την ακουσω

Δημοσ.

Κατεβάζεις 3ds Max και Maya, λιώνεις στα tutorials και άμα δεις πως σε τραβάει κοιτάς για σχολές στο εξωτερικό. Για ΙΕΚ ούτε να το σκέφτεσαι.

Σε γενικές γραμμές ότι είπε ο michael92.

Δημοσ.

Μπορεις να μαθεις καποια game engine οπως ειναι η UNITY ή η TORQUE πχ. Υπαρχουν manual κλπ στο νετ, αλλα πρεπει να το'χεις κιολας.

Δημοσ.

Επειδη εμενα με ατομα που κανανε αυτο που θες, και ο ενας ειναι στην 2η εταιρια απο τοτε που τελειωσε, 3d animation θες. Μετα οι προοπτικες ειναι πολλες. Ταινιες, παιχνιδια κλπ.

Αυτο ειναι καθαρα στο καλλιτεχνικο τομεα ομως. Θα μαθεις προγραμματα οπως το maya και softimage.

Δημοσ.

Ειμαι θετικη κατευθηνση και μου αρεσουν τα μαθηματικα αλλα θα προτιμουσα περισσοτερο να σχεδιαζω οχι να προγραματιζω τους χαρακτηρες ενος παιχνιδιου...αν εχεις ομως καποια καλη προταση θα την ακουσω

Αισθάνομαι γριά εξ αιτίας του κειμένου που θα ακολουθήσει, αλλά παρ ολ αυτά πρέπει να το γράψω.

Αγαπητέ ts, επειδή έχω περάσει από το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι και δεν έχω να σου πω 1 πράγμα, έχω να σου πω πολλά πράγματα (αλλά επειδή έχω να τελειώσω μια εργασία για τη σχολή θα προσπαθήσω να τελειώσω όσο πιο σύντομα μπορώ και να μην σε κουράσω).

Είσαι 17 χρονών έτσι? Άρα υποθέτω ότι είσαι κάπου μεταξύ Β και Γ λυκείου ανάλογα με το τι μήνα γεννήθηκες.

Το σημαντικότερο για εσένα αυτή τη στιγμή, είναι να συνεχίσεις να διαβάζεις τα μαθήματα του σχολείου σου, ή αν δεν διαβάζεις να στρωθείς άμεσα, γιατί όσο και να γουστάρεις/νομίζεις ότι γουστάρεις τα video games, όσες ώρες και αν έχεις ξοδέψει σχεδιάζοντας, παίζοντας κ.τ.λ. ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στην ηλικία στην οποία βρίσκεσαι (και εσύ και εγώ, δεν είμαι και τόσο πιο μεγάλη) ότι δεν θα ξυπνήσεις αύριο το πρωί και δεν θα πεις "η χημεία τα σπάει" ή "θέλω να γίνω επαγγελματίας χορευτής" ή "θέλω να ακολουθήσω τον δρόμο του Θεού" κ.λ.π. Μπορώ να σου πω και άλλους λόγους για τους οποίους πιθανότατα στο μέλλον θα αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Αφού λοιπόν έχεις εξασφαλίσει το διάβασμα του σχολείου, σημαντικότατο (το τονίζω, σημαντικότατο) είναι το σχέδιο. Ακόμα και αν δεν ειδικευτείς στο game design, για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ζωγραφική το σχέδιο είναι το Α και το Ω, ότι και να θες να κάνεις που να έχει σχέση με design σε οποιοδήποτε επίπεδο, αν δεν ξέρεις σχέδιο -και όταν λέω ξέρεις σχέδιο δεν εννοώ να έχεις ταλέντο, εννοώ να μπορείς να φτιάξεις μια καρέκλα που να μοιάζει με καρέκλα σε πρώτο επίπεδο- δεν πας πουθενά. Γιατί το σχέδιο δεν είναι μόνο ζωγραφική, είναι προοπτική, είναι λογική, είναι σύνθεση, είναι καλλιτεχνική δημιουργία, είναι αυτό που θα σου ανοίξει τα μάτια και θα σε κάνει να βλέπεις πράγματα που άλλοι άνθρωποι προσπερνούν. Αν δεν έχεις ήδη ασχοληθεί με το σχέδιο -και δεν εννοώ αν σχεδιάζεις μάνγκα στα τετράδιά σου- ξεκίνα. Άμεσα.

Από εκεί και πέρα, αν έχει τόσο ελεύθερο χρόνο μετά το σχολείο, φροντιστήριο, διάβασμα, εξόδους, φίλους, αθλήματα δεν ξέρω τι άλλες δραστηριότητες έχεις, και τόση υπομονή για να προσπαθήσεις να αρχίσεις να ασχολείσαι με προγράμματα που εγώ που είμαι 2ο έτος στη γραφιστική -πλέον- τυπικά δεν έχω καμία επαφή, και που πιθανότατα θα χάσεις το χρόνο σου προσπαθώντας να μάθεις βασικά πράγματα για θέματα που σε λίγα χρόνια θα σου βγουν πιο εύκολα τι να σου πω, καλό κουράγιο και ελπίζω πως ο χρόνος/κόπος σου δεν θα πάει χαμένος και ότι δεν θα κλαίγεσαι αργότερα επειδή δεν επένδυσες αυτό το χρόνο σε πιο σημαντικά, για αυτή την περίοδο της ζωής σου, πράγματα.

Σου εύχομαι καλό κουράγιο, και καλή τύχη για ότι και αν επιλέξεις τελικά στη ζωή σου :-). Αν ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε γραφιστικοσχεδασικοκαμμένο γενικά, εδώ υπάρχει πολύς λαός που μπορεί να σε βοηθήσει περαιτέρω (για σχολές ιδιωτικές, εξωτερικό κ.τ.λ νομίζω έχει και ειδικό σέκσιον)

Δημοσ.

oτι ναναι...

@pjdark αν νοιωθεις οτι πραγματι σου αρεσει το video game development και διαθετεις το χρημα,μην το σκεφτεσαι καθολου:

πηγαινε σε μια καλη σχολη για videogames designers στο εξωτερικο και μετα οπου σε βγαλει ο δρομος.μην κανεις ομως το λαθος,οταν τελειωσεις την σχολη,να επιστρεψεις στην ελλαδα για να ασχοληθεις επαγγελματικα με τα videogames.

μεινε στο εξωτερικο και προσπαθησε να βρεις μια καλη δουλεια εκει.η παραγωγη videogames στην ελλαδα ειναι ανυρπακτη,εκτος και αν θες να ασχοληθεις μονο σου η με ομαδα,με το να φτιαχνεις μινι παιχνιδια για smartphones,tablets,sites,κτλ

καθοτι απαιτουν μικροτερα budgets.

απο κει και υστερα το τι θελεις πραγματικα να γινεις στην ζωη σου,δεν ειναι κατι που το αποφασιζεις καποια δεδομενη στιγμη.

ξερω ατομο που τελειωσε το πανεπιστημιο στην χημεια και μετα απο δυο χρονια στραφηκε στα videogames διοτι βαρεθηκε την δουλεια του.

τωρα δουλευει στην Valve.

Δημοσ.

oτι ναναι...

@pjdark αν νοιωθεις οτι πραγματι σου αρεσει το video game development και διαθετεις το χρημα,μην το σκεφτεσαι καθολου:

πηγαινε σε μια καλη σχολη για videogames designers στο εξωτερικο και μετα οπου σε βγαλει ο δρομος.μην κανεις ομως το λαθος,οταν τελειωσεις την σχολη,να επιστρεψεις στην ελλαδα για να ασχοληθεις επαγγελματικα με τα videogames.

μεινε στο εξωτερικο και προσπαθησε να βρεις μια καλη δουλεια εκει.η παραγωγη videogames στην ελλαδα ειναι ανυρπακτη,εκτος και αν θες να ασχοληθεις μονο σου η με ομαδα,με το να φτιαχνεις μινι παιχνιδια για smartphones,tablets,sites,κτλ

καθοτι απαιτουν μικροτερα budgets.

απο κει και υστερα το τι θελεις πραγματικα να γινεις στην ζωη σου,δεν ειναι κατι που το αποφασιζεις καποια δεδομενη στιγμη.

ξερω ατομο που τελειωσε το πανεπιστημιο στην χημεια και μετα απο δυο χρονια στραφηκε στα videogames διοτι βαρεθηκε την δουλεια του.

τωρα δουλευει στην Valve.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ότι να ναι στο συγκεκριμένο τομέα. Του λες να πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει video games designer. Λες και είναι κάτι που 2ετής σχολή μπορεί να προσφέρει. Ένας από τους σχεδιαστές του wow είναι Έλληνας. ξέρεις πως έφτασε εκεί? Τελείωσε την ΑΚΤΟ, μετά πήγε για μεταπτυχιακό σε σχολή arts and design στην Αμερική όπου και αργότερα έμαθε και game development. Εκεί που σκάλωσα και σχολίασα για τον χαμένο χρόνο ήταν όταν του λέγατε να ασχοληθεί με το maya κ.τ.λ. Λες και αν μάθει πως λειτουργεί το πρόγραμμα, αν δεν ξέρει ανθρώπινη ανατομία κάπως θα τον φτιάξει τον χαρακτήρα στο maya, το κάνετε το παιδί να νομίζει ότι στις σχολές του εξωτερικού υπάρχουν οι Θεοί καθηγητές που θα του ανοίξουν το κεφάλι και θα του βάλουν μέσα ότι γνώσεις και εμπειρία οι υπόλοιποι σχεδιαστές μαζεύουν μέσα σε 3 και σε 4 χρόνια σπουδών και άπειρο χρόνο προσπάθειας, και μετά θα κάθεται και θα σχεδιάζει ff characters στο maya. Κοινώς όλα τα χε η μαριορή, το maya και το game design στο εξωτερικό στα 17 τη μάρανε...

Δημοσ.
Λες και είναι κάτι που 2ετής σχολή μπορεί να προσφέρει.

τις 4ετες σχολες ειχα στο νου μου.οι οποιες ομως ειναι πανακριβες γιαυτο και αναφερα τον παραγοντα του χρηματος.

το τι εκανε ο ελληνας δεν μου λεει κατι.το μεταπτυχιακο το εκανε μεσω υποτροφιας; η πηγε κανονικα σε σχολη πληρωνοντας διδακτρα;

τον αυγουστο,στο εξωτερικο, εγινε ενα σεμιναριο για το game development οπου συμμετειχαν μερικα πολυ γνωστα ονοματα του χωρου.

καποιοι απο αυτους ξεκινησαν το development χωρις καν να εχουν τελειωσει καποια σχολη.ο ενας ελεγε πως πηγαινε τους καφεδες και τα χαρτια στους υπαλληλους.και τωρα ειναι

υπευθυνοι στους τομεις τους.

δηλαδη το game development δεν ειναι κατι σαν την γεννητικη μηχανικη η την μικροηλεκτρονικη οπου πρεπει να εχεις τελειωσει 3-4 πτυχια για να βρεις μια δουλεια.

αν εχεις ταλεντο,μερακι και αγαπη για δουλεια εχεις μεγαλη πιθανοτητα να τα καταφερεις.ποσο μαλλον αμα εχεις τελειωσε και μια καλη σχολη.

το κάνετε το παιδί να νομίζει ότι στις σχολές του εξωτερικού υπάρχουν οι Θεοί καθηγητές που θα του ανοίξουν το κεφάλι και θα του βάλουν μέσα ότι γνώσεις και εμπειρία οι υπόλοιποι σχεδιαστές μαζεύουν μέσα σε 3 και σε 4 χρόνια σπουδών και άπειρο χρόνο προσπάθειας, και μετά θα κάθεται και θα σχεδιάζει ff characters στο maya.

δεν ειναι εκει το θεμα.το αν ειναι καλυτεροι οι καθηγητες εκει απο οτι εδω.το θεμα ειναι οτι εκει οσο σπουδαζει, θα του ανοιχθουν οι δρομοι,θα συναστραφει με κοσμο,θα αποκτησει γνωριμιες,θα ειναι μεσα στον χωρο.

εδω στην ελλαδα τελειωσε μια σχολη γραφιστικης.ωραια.και; αν ειναι να ασχοληθει με το game designing,το εξωτερικο θα ειναι μονοδρομος.επομενως γιατι να μην παει εξαρχης σε μια σχολη στο εξωτερικο και να δοκιμασει την τυχη; του.

τι κερδιζει αν θα παει πρωτα σε μια ελληνικη σχολη; δηλαδη ο ελληνας που αναφερες,δεν θα δουλευε στην Βlizzard αν δεν ειχε τελειωσει την AKTO πρωτα;

Δημοσ.

τις 4ετες σχολες ειχα στο νου μου.οι οποιες ομως ειναι πανακριβες γιαυτο και αναφερα τον παραγοντα του χρηματος.

το τι εκανε ο ελληνας δεν μου λεει κατι.το μεταπτυχιακο το εκανε μεσω υποτροφιας; η πηγε κανονικα σε σχολη πληρωνοντας διδακτρα;

τον αυγουστο,στο εξωτερικο, εγινε ενα σεμιναριο για το game development οπου συμμετειχαν μερικα πολυ γνωστα ονοματα του χωρου.

καποιοι απο αυτους ξεκινησαν το development χωρις καν να εχουν τελειωσει καποια σχολη.ο ενας ελεγε πως πηγαινε τους καφεδες και τα χαρτια στους υπαλληλους.και τωρα ειναι

υπευθυνοι στους τομεις τους.

δηλαδη το game development δεν ειναι κατι σαν την γεννητικη μηχανικη η την μικροηλεκτρονικη οπου πρεπει να εχεις τελειωσει 3-4 πτυχια για να βρεις μια δουλεια.

αν εχεις ταλεντο,μερακι και αγαπη για δουλεια εχεις μεγαλη πιθανοτητα να τα καταφερεις.ποσο μαλλον αμα εχεις τελειωσε και μια καλη σχολη.

δεν ειναι εκει το θεμα.το αν ειναι καλυτεροι οι καθηγητες εκει απο οτι εδω.το θεμα ειναι οτι εκει οσο σπουδαζει, θα του ανοιχθουν οι δρομοι,θα συναστραφει με κοσμο,θα αποκτησει γνωριμιες,θα ειναι μεσα στον χωρο.

εδω στην ελλαδα τελειωσε μια σχολη γραφιστικης.ωραια.και; αν ειναι να ασχοληθει με το game designing,το εξωτερικο θα ειναι μονοδρομος.επομενως γιατι να μην παει εξαρχης σε μια σχολη στο εξωτερικο και να δοκιμασει την τυχη; του.

τι κερδιζει αν θα παει πρωτα σε μια ελληνικη σχολη; δηλαδη ο ελληνας που αναφερες,δεν θα δουλευε στην Βlizzard αν δεν ειχε τελειωσει την AKTO πρωτα;

Το παιδί στο οποίο αναφέρθηκα είχε κερδίσει υποτροφία φυσικά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, δεν με κατάλαβες, αναφέρθηκα στις σπουδές όχι σαν σπουδές αυτό καθ αυτό, αλλά σαν γνώση και σαν εμπειρία. Όσο ταλέντο και αν έχεις, αν δεν ξεσκιστείς στο σχέδιο και δεν φτιάξεις εκατοντάδες ανθρώπους, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεις να σχεδιάσεις την ανθρώπινη φιγούρα π.χ. Το ταλέντο σε αυτό το στάδιο σε βοηθά να μάθεις πιο γρήγορα, μετά είναι που βγαίνει στην επιφάνεια και αποκτά ουσία. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει να έρχονται στην ώρα τους. Δηλαδή, δεν πας να σχεδιάσεις χαρακτήρες για βίντεο γκέιμς πριν μάθεις σύνθεση, πριν μάθεις να δουλεύεις το χρώμα, πριν μάθεις να σχεδιάζεις, πριν μάθεις ακόμα και ιστορία της τέχνης. Ο σχεδιασμός, ή μάλλον ο ποιοτικός σχεδιασμός, θέλει πολύ δουλειά από μέρους του σχεδιαστή, θέλει όχι μόνο ο σχεδιαστής να ξέρει πολύ καλά το αντικείμενό του, αλλά να έχει εκπαιδεύσει και τον εγκέφαλό του να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, να ψάχνει, να βρίσκει ιδέες και στο πιο μικρό πράγμα. Αυτό είναι που θέλει το χρόνο. Αυτό είναι που πρέπει να έχει κάποιος και μετά να πάει σε σχολή game development και να φτιάχνει παππάδες.Ας πούμε το παιδί που λες που πήγαινε τους καφέδες στην αρχή, είδε τόσα πράγματα μέσα σε μια δημιουργική εταιρία, όπου άνθρωποι-Θεοί του χώρου τους φτιάχνουν ότι ποιοτικό παράγει σήμερα ο χώρος του design, τόσα πράγματα που δεν του τα δίνουν οι καλύτερες σχολές του αντικειμένου. Ξέρω άτομα που θα σκότωναν για να είναι τα παιδιά για τους καφέδες στην pixar ας πούμε (και εγώ μαζί τους).

Αυτό ήθελα να τονίσω, ότι ένα παιδί 17 χρονών δεν έχει ούτε κατά διάνοια την γνώση για να μπει κατευθείαν στον σχεδιασμό χαρακτήρων, ακόμα και αν πάει σε αντίστοιχη σχολή, τα 2 πρώτα χρόνια ξέρεις τι θα κάνει? Σχέδιο, χρώμα, ιστορία της τέχνης, σύνθεση κ.τ.λ. Γιατί νομίζεις ότι η γραφιστική στην Ελλάδα είναι ως επί το πλείστον σκουπίδια? Επειδή ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακολουθούν αυτό το δρόμο. Οι περισσότεροι πηγαίνουν και μαθαίνουν κατευθείαν photoshop, και νομίζουν ότι έγιναν γραφίστες. Αηδίες. Είναι σαν να λες ότι επειδή ξέρεις να γράφεις είσαι ποιητής. Σκέψου ότι ακόμα και κάποιος που ξέρει να γράφει και έχει την ψυχή του ποιητή(το ταλέντο δηλαδή) θέλει πολύ δουλειά για να γράψει ποιήματα. Αυτό είναι το τρελό με τις τέχνες, το μεράκι και η αγάπη είναι που χρειάζεται για να μην τα παρατήσεις τελικά όλα στη διαδρομή.

Να δω πότε θα τελειώσω την καταραμένη εργασία...

Δημοσ.

Το παιδί στο οποίο αναφέρθηκα είχε κερδίσει υποτροφία φυσικά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, δεν με κατάλαβες, αναφέρθηκα στις σπουδές όχι σαν σπουδές αυτό καθ αυτό, αλλά σαν γνώση και σαν εμπειρία. Όσο ταλέντο και αν έχεις, αν δεν ξεσκιστείς στο σχέδιο και δεν φτιάξεις εκατοντάδες ανθρώπους, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεις να σχεδιάσεις την ανθρώπινη φιγούρα π.χ. Το ταλέντο σε αυτό το στάδιο σε βοηθά να μάθεις πιο γρήγορα, μετά είναι που βγαίνει στην επιφάνεια και αποκτά ουσία. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει να έρχονται στην ώρα τους. Δηλαδή, δεν πας να σχεδιάσεις χαρακτήρες για βίντεο γκέιμς πριν μάθεις σύνθεση, πριν μάθεις να δουλεύεις το χρώμα, πριν μάθεις να σχεδιάζεις, πριν μάθεις ακόμα και ιστορία της τέχνης. Ο σχεδιασμός, ή μάλλον ο ποιοτικός σχεδιασμός, θέλει πολύ δουλειά από μέρους του σχεδιαστή, θέλει όχι μόνο ο σχεδιαστής να ξέρει πολύ καλά το αντικείμενό του, αλλά να έχει εκπαιδεύσει και τον εγκέφαλό του να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, να ψάχνει, να βρίσκει ιδέες και στο πιο μικρό πράγμα. Αυτό είναι που θέλει το χρόνο. Αυτό είναι που πρέπει να έχει κάποιος και μετά να πάει σε σχολή game development και να φτιάχνει παππάδες.Ας πούμε το παιδί που λες που πήγαινε τους καφέδες στην αρχή, είδε τόσα πράγματα μέσα σε μια δημιουργική εταιρία, όπου άνθρωποι-Θεοί του χώρου τους φτιάχνουν ότι ποιοτικό παράγει σήμερα ο χώρος του design, τόσα πράγματα που δεν του τα δίνουν οι καλύτερες σχολές του αντικειμένου. Ξέρω άτομα που θα σκότωναν για να είναι τα παιδιά για τους καφέδες στην pixar ας πούμε (και εγώ μαζί τους).

Αυτό ήθελα να τονίσω, ότι ένα παιδί 17 χρονών δεν έχει ούτε κατά διάνοια την γνώση για να μπει κατευθείαν στον σχεδιασμό χαρακτήρων, ακόμα και αν πάει σε αντίστοιχη σχολή, τα 2 πρώτα χρόνια ξέρεις τι θα κάνει? Σχέδιο, χρώμα, ιστορία της τέχνης, σύνθεση κ.τ.λ. Γιατί νομίζεις ότι η γραφιστική στην Ελλάδα είναι ως επί το πλείστον σκουπίδια? Επειδή ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακολουθούν αυτό το δρόμο. Οι περισσότεροι πηγαίνουν και μαθαίνουν κατευθείαν photoshop, και νομίζουν ότι έγιναν γραφίστες. Αηδίες. Είναι σαν να λες ότι επειδή ξέρεις να γράφεις είσαι ποιητής. Σκέψου ότι ακόμα και κάποιος που ξέρει να γράφει και έχει την ψυχή του ποιητή(το ταλέντο δηλαδή) θέλει πολύ δουλειά για να γράψει ποιήματα. Αυτό είναι το τρελό με τις τέχνες, το μεράκι και η αγάπη είναι που χρειάζεται για να μην τα παρατήσεις τελικά όλα στη διαδρομή.

Να δω πότε θα τελειώσω την καταραμένη εργασία...

αν καποιος εχει ταλεντο

εχει ταλεντο

θα φανει και απο τα rough sketches

&

αν θελει υπαρχουν καποια πολυ καλα tutorial σε torrentakia για τα παντα

και ερωτηση

για να κανεις καποιο καλο σχεδιο η να ασχοληθει με τις τεχνες

θα πρεπει να μαθει την ιστορια τους?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...