Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι επιθετικό στοιχειάκι. Ας αφήσουμε τον πατέρα σου. Ποιός είναι χειρότερος, ο ιατροδικαστής ή αυτός που ρίχνει ζεματιστό λάδι σε κουτάβια; Κατάλαβες τι ήθελα να πω παραπάνω;

Κάνε κάτι με τα πμ σου.

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Ζώο ήταν όχι παιδί."

...Τι λες;;;;;;;;

"να κρεμάσουμε αυτόν που πετά φόλες..."

...απ' τ' αρχίδια!!!

"τα θεωρώ εντελώς αστεία."

Το δικό μου αστειάκι πως σου φάνηκε;

Για μέναν είναι άλλο το αθώο πλάσμα σκυλί, γατί, ποντίκι, σκουλήκι και άλλο το αθώο πράγμα παιδί.

Όχι. Σόρρυ. Τα σκυλιά σκυλιά και τα παιδιά παιδιά.

Ούτε καν βλέπεις τι έχει γραφτεί, πριν ποστάρεις... σε ποιο σημείο επιχειρήθηκε σύγκριση του σκύλου με ένα παιδί;

Εκτός κι αν απλά ...ενοχλήθηκες (!), επειδή κάποιοι δεν έχουν στη θέση της καρδιάς τους, τα σκουπίδια που έχουν κάποιοι άλλοι.

Και όμως από την στιγμή που είμαστε το κυρίαρχο είδος/στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (αν εξαιρέσουμε τα μικρόβια) λειτουργούμε με το "αξίωμα" αυτό. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Όταν σκοτώνω/καταστρέφω κάτι για επιβιώσω εγώ δεν σημαίνει αυτόματα πως η δική μου επιβίωση έχει μεγαλύτερη σημασία; Και δεν λειτουργούμε πάντα έτσι με βάση την επιβίωση αλλά και για να έχουμε τις ανέσεις μας.

Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι όρισαν αυτή την κατάσταση ως "αξίωμα", οι υπόλοιποι πρέπει να τη δεχθούν, έτσι; (ρε γαμώτο, γιατί να έχει φύγει από τη μόδα το γιαούρτωμα;...)

btw, άλλο η επιβίωση, άλλο η άνεση. Το μοναδικό ζώο που σκοτώνει/καταστρέφει/αφανίζει κ.τ.λ, πρώτα για την άνεσή του και ύστερα - και αν! - για την επιβίωσή του, είναι ο άνθρωπος. Το ότι λειτουργεί έτσι, δεν τον καθιστά σωστό...

Δεν ετέθη τέτοιο θέμα.

Αυτός φαίνεται ότι το είδε... που το είδε τώρα, άλλο ζήτημα!

Γιατί; Επειδή έχεις λογική σαν άνθρωπος θα με εμποδίσει αυτό; Αφού δηλώνεις ότι άνθρωποι-ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή. Άρα είναι το ίδιο ηθικό να σφάξω και να φάω εσένα, όσο ηθικό δηλαδή είναι το να φάω ένα κατσικάκι.

Απο την στιγμή που και οι δύο έχετε το ίδιο δικαίωμα τη ζωή, άρα είναι νομοτελειακά το ίδιο.

άλλο το να σκοτώνεις για να τραφείς και άλλο επειδή έτσι τη βρίσκεις! Εδώ μιλάει κανείς για κατσικάκια; Για τον αδικαιολόγητο φόνο ενός ζωντανού - το οποίο ούτε επί κατοχής δεν έτρωγαν... - μιλάμε. Ό,τι θέλουμε λέμε!

Δημοσ.

...απ' τ' αρχίδια!!!

Ε ναι, γιατί εμείς που αγαπάμε τα ζωάκια είμαστε πολιτισμένοι, όχι σαν αυτούς τους βασανιστές.

oh wait.

Δημοσ.

Ούτε καν βλέπεις τι έχει γραφτεί, πριν ποστάρεις... σε ποιο σημείο επιχειρήθηκε σύγκριση του σκύλου με ένα παιδί;

Εκτός κι αν απλά ...ενοχλήθηκες (!), επειδή κάποιοι δεν έχουν στη θέση της καρδιάς τους, τα σκουπίδια που έχουν κάποιοι άλλοι.

Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι όρισαν αυτή την κατάσταση ως "αξίωμα", οι υπόλοιποι πρέπει να τη δεχθούν, έτσι; (ρε γαμώτο, γιατί να έχει φύγει από τη μόδα το γιαούρτωμα;...)

btw, άλλο η επιβίωση, άλλο η άνεση. Το μοναδικό ζώο που σκοτώνει/καταστρέφει/αφανίζει κ.τ.λ, πρώτα για την άνεσή του και ύστερα - και αν! - για την επιβίωσή του, είναι ο άνθρωπος. Το ότι λειτουργεί έτσι, δεν τον καθιστά σωστό...

Αυτός φαίνεται ότι το είδε... που το είδε τώρα, άλλο ζήτημα!

άλλο το να σκοτώνεις για να τραφείς και άλλο επειδή έτσι τη βρίσκεις! Εδώ μιλάει κανείς για κατσικάκια; Για τον αδικαιολόγητο φόνο ενός ζωντανού - το οποίο ούτε επί κατοχής δεν έτρωγαν... - μιλάμε. Ό,τι θέλουμε λέμε!

Πολιτισμός πάνω απ' όλα.

vc7xn.jpg

Δημοσ.

Νομίζω οτι η ψυχολογία;βιολογία;κοινωνιολογια;.... έχει κάνει ξεκάθαρο οτι είναι θέμα ενστίκτου να νιώθουμε πολύ πιο κοντά με τα θηλαστικά και να αποφεύγουμε τα τρωκτικά τα ερπετά και τα έντομα ως δυνητικά επιβλαβή, κάτι που μπορούμε να το προσπεράσουμε με την λογική μας πρώτα όμως. Ως εκ τούτου είναι και θέμα ενστίκτου να προστατεύουμε το είδος μας πρώτα αλλά και όλα τα μικρά και ανυπεράσπιστα πλάσματα θα έπρεπε να μας βγάζουν μια προστατευτικότητα. Αυτό είναι το υγιές και φυσιολογικό, πώς να το κάνουμε.. δεν λέω οτι δεν τρώς το προβατάκι αφού είσαι παμφάγο αλλά δεν είναι υγιές να θες να το βασανίσεις, όπως και το να πειράξεις ένα πλάσμα χωρίς λόγο...ψυχολογική αναπηρία είναι...

Δημοσ.

Ε ναι, γιατί εμείς που αγαπάμε τα ζωάκια είμαστε πολιτισμένοι, όχι σαν αυτούς τους βασανιστές.

oh wait.

Όταν, στο όνομα του "πολιτισμού", οι κοινωνίες φθάνουν στο σημείο να ανέχονται κτηνώδεις συμπεριφορές και πράξεις, καλό θα είναι να εξετάζεται από ορισμένους το ενδεχόμενο, να έχει αρχίσει να μπάζει νερά η ερμηνεία που έχουν δώσει στον όρο "πολιτισμός".

Όταν γίνεται "σημαία" η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εγκληματία ενώ, μέσα σ' ένα - εκ του ασφαλούς, μια και όσοι φωνάζουν, δεν υποφέρουν από το φόνο/βιασμό κ.τ.λ. κάποιου ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ, αλλά κάποιου τρίτου... - ρεσιτάλ υποκρισίας, ρίχνονται σε δεύτερη μοίρα τα δικαιώματα του θύματος, τότε λέξεις όπως "πολιτισμός", "επιείκεια" και τα σχετικά, αποκτούν διακοσμητικό ρόλο και λέγονται απλά για να λέγονται και να εντυπωσιάζουν όσους θαμπώνονται από τα μεγάλα και εύκολα λόγια.

Ήθελα να έβλεπα όλους εκείνους που μιλάνε περί "κυρίαρχων ειδών" και "αξιωμάτων", να υπερασπίζονται με το ίδιο σθένος την ορθότητα όσων πράττει το "κυρίαρχο είδος", στην υποθετική κατάσταση όπου "κυρίαρχο είδος" θα ήταν κάποιο ...ανθρωποφάγο και οι ίδιοι θα αποτελούσαν απλά ένα μέρος του καθημερινού μενού του. Ακόμα δε περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε, αν αυτό το "κυρίαρχο είδος" δε σκότωνε ανθρώπους για να τραφεί, αλλά απλά επειδή γούσταρε να βασανίζει και να σκοτώνει. Τι ωραία που είναι όταν είμαστε έξω από το χορό, ε;

Πολιτισμός πάνω απ' όλα.

vc7xn.jpg

Όταν αδυνατεί κάποιος να παραθέσει ένα επιχείρημα και να τεκμηριώσει μια θέση, ακολουθεί τον εύκολο δρόμο: αυτόν της κενής ατάκας...

• Like 2
Δημοσ.
Όταν αδυνατεί κάποιος να παραθέσει ένα επιχείρημα και να τεκμηριώσει μια θέση, ακολουθεί τον εύκολο δρόμο: αυτόν της κενής ατάκας...

Ακριβώς έτσι. Μετά από δύο μέρες κουβέντας και καμιά 20ρια μήνυμα δεν φαίνεται καμία θέση/τεκμηρίωση.

vc7xn.jpg

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το "Επειδή έτσι" δεν το ξέρουμε.

Και αν είναι το ίδιο όλα τα αθώα πλάσματα τι είναι αυτό που με νομιμοποιεί να σκοτώσω με αισχρό τρόπο έναν αρουραίο που απειλεί την υγιεινή μου; Και ένα "γυφτάκι" στον ΗΣΑΠ, οι 15 Πακιστανοί στο διπλανό σπιτάκι που μένουν χωρίς τουαλέτα; Μπορεί να απειλεί την υγιεινή μου. Να τους δώσουμε υδροκυάνιο;

Τις ίδιες τιμωρίες θα έπρεπε να επιβάλουμε στον χομπίστα ψαρά και κυνηγό; Επειδή έτσι, για το κέφι τους σκοτώνουν.

Για μέναν είναι άλλο το αθώο πλάσμα σκυλί, γατί, ποντίκι, σκουλήκι και άλλο το αθώο πράγμα παιδί.

Όχι. Σόρρυ. Τα σκυλιά σκυλιά και τα παιδιά παιδιά.

συγγνωμη φιλε..αλλα εισαι λαθος!!!!εγω πχ που δεν μπορω πια να κανω ή δεν θελω να κανω παιδι,και για μενα το παιδι μου ειναι το σκυλι,και ο αλλος βαζει μια φολα και μου το σκοτωνει,τι εχεις να πεις?
Δημοσ.

Αγαπητε topic starter , καταρχας λυπαμαι για την απωλεια σου.

Καποιες συμβουλες για τον επομενο σκυλο.

Να τον μαθεις να τρωει παντα απο σενα (ή το πολυ απο 2ο ατομο) κ παντα ξηρα τροφη κ παντα την ιδια ωρα (πανω κατω). ΠΟΤΕ λιχουδιες κ ατασταλιες.

Να τον μαθεις την αρνηση τροφης απο ξενο ατομο ή οταν συναντα τροφη στο δρομο.(μπορει να σε βοηθησει φιλος σου , βαζοντας σε αλουμινοχαρτο καποιο μπιφτεκι/ζαμπον λιγο πριν πας βολτα σε συγκεκριμενο σημειο κ επιπλητωτας τον σκυλο αν κανει κινηση να το παρει). Ο δικος μου οταν ξενος (ακομα κ ο αδερφος μου που τον ξερει) του βαζει μπριζολα στο στομα ακομα κ οταν δεν ειμαι εκει , αποστρεφει το κεφαλι του. Τρωει μονο απο μενα κ την γυναικα μου.

Αν δεν μπορεις να τα κανεις αυτα τον δινεις σε εκπαιδευτη αλλα καλυτερα θα ηταν να τα κανεις εσυ. Κ παντα εκπαιδευση απο μικρη ηλικια (απο 3-4 μηνων)

• 4 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...