Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και κανα δυο βδομάδες έιχα ένα ατυχημα και χτύπησα δυνατα τον αγκωνα του δεξιου χεριού μου.. Δεν αισθάνομαι πόνο στην αρθρωση αλλα έχω παρατηρήσει ότι έχει πεταχτεί ενα μεγάλο καρούμπαλο που δεν φεύγει και μολις το πιέζω αισθάνομαι ένα πιχτό υγρο και ένα γκρου-κου γκρου-κου..

Ειναι σοβαρό? Να παώ στο γιατρό να ρωτήσω μήπως θέλει τίποτε? Εχει πάθει κανένας παρομοιο πράγμα..

Ελπίζω να μην θέλει τίποτε τρύπημα με σήριγγα και αφαίρεση του υγρού..

Δημοσ.

Σωστό να πας σε ορθοπεδικό. Αν σου πει όμως να στο «ανοίξει» μην το κάνεις. Δεν θεραπεύει τίποτα το άνοιγμα.

Αν έχεις κάνει κάταγμα θα πονούσες. Αν ήταν αιμάτωμα από το χτύπημα θα ήταν κόκκινο και θα είχε μελανιά.

Αν δεν πονάς καθόλου και το δέρμα έχει ίδιο χρώμα, ε , τότε είναι το αυτονόητο: εσωτερικό οίδημα από το χτύπημα. Μαζεύει αίμα το οποίο πεθαίνει, οπότε νιώθεις μία παχύρευστη μάζα που δεν πονά καθόλου. Ειδικά στον αγκώνα έχει μία ειδική σημασία γιατί υπάρχει μία συγκεκριμένη περιοχή που μαζεύει αυτό το υγρό, αλλά δεν το θυμάμαι να στο πω.

Τραυματικά αυτό είναι πάρα πολύ συχνό και φεύγει μόνο του, ακόμα και αν έχει γίνει κάποιο μικρό ράγισμα. Εμένα χρειάστηκε περίπου 25 μέρες. Το κακό είναι ότι στις πρώτες 15 δεν έβλεπες καμία διαφορά (σαν να μην απορροφάται καθόλου) και εκεί είναι που μπορείς να πανικοβληθείς. Τι για καρκίνο μου λέγανε (οιμέ), τι για χειρουργείο, ό,τι παπαριά θες την άκουσα. Δεν ξέρω πια τι μπορεί να γίνει για την περίθαλψη στην Ελλάδα. Εύχομαι να μην γεράσω ποτέ ... Τέσπα, μετά τις 20 μέρες αρχίζει να απορροφάται γρήγορα. Σε εμένα δλδ ήταν σταθερά μεγάλο για 20 μέρες και σε 3 μέρες εξαφανίστηκε.

Αν ανοίξεις κανένα σοβαρό βιβλίο θα το βρεις μέσα ... Ειναι μέσα στα faq αθλητικών κακώσεων ....

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νεο θέμα:

Είμαι από χτες με πρησμένο αγκώνα. Έτσι όπως κάθομαι στο γραφείο μου ο αγκώνας συνήθως στηρίζεται επάνω στην γωνία του γραφείου, ή απλά στηρίζω το κεφάλι μου πάνω του, αυτό για χρόνια. Χτες αποφάσισε να μου πει ένα βασιλικό «go fuck yourself» και να το γυρίσει σε φλεγμονή.

Δεν είναι αίμα μέσα, δεν νοιώθω πόνο, απλά μια ευαιθησία στην περιοχή (πιθανότατα λόγω ανατριχίλας, αν δοκιμάσω να το πιέσω και κάνει το γκρουκου που αναφέρει ο TS παίζει και να λιποθυμήσω) αλλά μου σπάει τα νεύρα.

Επειδή είμαι σαν εξωγήινος, κανένας τρόπος (εκτός από τρύπημα!) για να υποχωρήσει γρηγορότερα; Η φαρμακοποιός μου είπε ξεκούραση και να βάζω πάνω fucicort μια με δυο φορές την ημέρα αλλά εκ πρώτης όψεος από χτες δεν έχω δει καμία βελτίωση. Να φανταστώ οτι αν το δέσω με επίδεσμο θα είναι χειρότερα;

Είχα πάθει το ίδιο παλιότερα στο άλλο χέρι, αν θυμάμαι καλά όμως έκανε καμιά βδομάδα να φύγει... Να φανταστώ οτι θα κρατήσω τα κοντομάνικα στη ντουλάπα κανένα μήνα ακόμα;

Δημοσ.

Θυμαμαι οτι οταν ημασταν μικροι , γυρνουσαμε απο την αλανα μεσα στα αιματα και τις γρατζουνιες , μελανιες και δεν ξερωγω τι αλλο και δεν ειχαμε καποιο φορουμ να ρωτησουμε αν θα ζησουμε :)

Και ομως ....

Ρε παιδια πηγαιντε στον γιατρο και μετα στο φορουμ...ή στην τελικη αν δεν γουσταρετε τον γιατρο , suck it up and keep living που λενε και στην αμερικη :)

• Like 2
Δημοσ.

Αν διαβάσεις καλύτερα θα δεις οτι ήδη ακολουθώ θεραπεία με ξεκούραση και αντιφλεγμονώδη, απλά ρώτησα αν ξέρει κανείς παθών κανέναν τρόπο για να υποχωρήσει νωρίτερα :P

Το να πάω κυριακάτικα στο ασκληπιείο και να περιμένω σαν τον μαλάκα απέναντι σε άτομα που θα τους φάω το χρόνο για σοβαρότερα προβλήματα για να πω στο γιατρό «ξέρετε, ήδη ακολουθώ θεραπεία, πείτε μου κανένα hint όμως για να την επισπεύσω» δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για τέτοιους μικροτραυματισμούς, no? ;)

Δημοσ.

@ακπε 

μην βιαζεσαι για κοντομανικα ..ακομα βρεχει εξω :)

Τετοιες ερωτησεις...επρεπε να κανεις στον φαρμακοποιο που σου εδωσε την "θεραπεια".Αν και θα πρεπε να πας κατευθειαν σε καποια εξωτερικα...

Ή να παρεις ενα μαχαιρι χαραξε το , να βγει ο,τι υπαρχει μεσα...και θα σαι κομπλε μετα !! :)

• Like 1
Δημοσ.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο με τέτοια καταπόνηση έχεις τοσο μεγάλη ενόχληση και τόσο έντονο οίδημα. Ισως φταίει κάτι άλλο. Αν παίρνεις αντιφλεγμονώδη, δώσε τους τουλάχιστον 3-4 μέρες μέχρι να δεις διαφορά. Αλλιώς θα έλεγα να δεις κάποιο γιατρό .

Εννοείται να μην προσπαθήσεις καν να το χαράξεις όπως λέει ο φίλος παραπάνω, γιατί κινδυνεύεις να καταλήξεις με μια μικροβιακή αρθρίτιδα.

Δημοσ.

Ή να παρεις ενα μαχαιρι χαραξε το , να βγει ο,τι υπαρχει μεσα...και θα σαι κομπλε μετα !! :)

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ :D

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο με τέτοια καταπόνηση έχεις τοσο μεγάλη ενόχληση και τόσο έντονο οίδημα. Ισως φταίει κάτι άλλο. Αν παίρνεις αντιφλεγμονώδη, δώσε τους τουλάχιστον 3-4 μέρες μέχρι να δεις διαφορά. Αλλιώς θα έλεγα να δεις κάποιο γιατρό.

Παίζουν και άλλα ρόλο (στήριξη στον αγκώνα σε διάφορες φάσεις, καταραμένο καμασούτρα) αλλά παρόμοιο θέμα είχα παλιότερα λόγω δουλειάς, στήριζα το κεφάλι μου στον αριστερό αγκώνα επί ~8 ώρες τη μέρα. Χτύπημα πάντως δεν είναι, καλού κακού με την πρώτη ευκαιρία θα τσεκάρω μήπως έχω κάποιο γενικότερο θέμα στις αρθρώσεις.
Δημοσ.

@xpapias

εννοειται οτι του εκανα πλακα με το μαχαιρι....προφανως θα το απολυμανει με ουισκι πρωτα πριν χαραξει το δερμα για να αποφυγει μολυνσεις :)

@ακπε

8 ωρες την ημερα...στηριζες το κεφαλι..στον αγκωνα...αδιαλλειπτως? ουτε πεθαμενος δεν μενει στην ιδια σταση για 8 ωρες :)

Δημοσ.

Ψεματακια ψεματακια? Ελα ολοι τραβαμε μην κρυβεσαι ατιμουλη!

Όταν έχεις πάντα μια γυναίκα να σου ικανοποιεί την όρεξη, δεν χρειάζεται να τραβάς. μουνί>χέρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...