Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

mobo compaq nx9030 (released περίπου 2003). Είναι ενός φίλου. Έχει εγκατεστημένα XP και χτυπάει συνεχώς BSOD.

Έκανα format, και εγκατέστησα W7 (αν θέλετε δοκιμαστικά - να δω τί γίνεται και με τα 7άρια).

Ο φίλος μου μού είπε ότι η on board κάρτα δικτύου τού χανόταν σε άσχετες χρονικές στιγμές. Για το λόγο αυτό, είχε πάρει μία usb, με την οποία και δούλευε.

Το ότι η on board χάνεται στο άσχετο, (προσωπικά) μού μυρίζει χαλασμένο mobo. Και τα W7, ενώ δούλευαν κανονικά από τότε που τα εγκατέστησα (εδώ και περίπου 5 ημέρες), από χθες άρχισε να χάνεται η on board, και να χτυπάνε και σ' αυτά BSOD.

BSOD error:0x0000007F.

Απ' ότι έχω google-άρει πάρα πολύ το θέμα, πρόκειται ή για πιθανό ελαττωματικό RAM module, ή για mobo, ή για driver.

RAM:512MB (2 modules x 256MB - ακριβώς ίδια). Έκανα scan στο καθένα, χωριστά, με το memtest+, επί 3.5 ώρες, και δε βρέθηκαν errors σε κανένα.

drivers

Για να πω την αλήθεια, οι drivers στα 7 δεν είναι όλοι για 7. π.χ. wi-fi είναι για Vista, και του modem είναι για XP.

Πάντως, από εμπειρία, αλλά και από τα πολλά άρθρα που διάβασα στο web, αλλά κυρίως επειδή χάνεται η κάρτα δικτύου, πρέπει να είναι mobo. Δεν πιστεύω τόσο πολύ σε drivers. Κι αυτό γιατί, BSOD χτύπαγαν και στα XP.

Το τελευταίο που είδα, και ίσως να είναι σωτήριο, είναι, επειδή είναι πολύ παλιό το laptop, με μία αλλαγή της CMOS μπαταρίας, να δουλεύει και πάλι σωστά. Άντε όμως ν' ανοίξεις laptop και ν' αλλάξεις μπαταρία. Και ειδικά compaq. Πρέπει να 'σαι τρελός. Ακόμα και με το manual, παίζεται αν θα τα καταφέρεις.

Η γνώμη σας για όλ' αυτά;

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

Τα XP τα ενημερώνεις τακτικά με τα updates; Σου το λέω διότι κι εγώ πριν από κάποιο καιρό είχα ανάλογο πρόβλημα - σε κάθε εκκίνηση ο ήχος δούλευε κανονικά και στα καλά καθούμενα, μετά από λίγη ώρα, δεν είχα ήχο πουθενά (και στη διαχείριση συσκευών, η κάρτα ήχου ήταν με θαυμαστικό) - το οποίο λύθηκε μόλις πέρασα τις τελευταίες τότε ενημερώσεις.

Δε στο λέω με σιγουριά, αλλά είναι μια πιθανότητα.

Δημοσ.

Αφού εχεις κοιτάξει την ram και με καινούργιους drivers δεν ειδες διαφορά πολύ πιθανόν να ειναι η motherboard και αν ειναι όντως αυτη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα

Δημοσ.

και τις ενημερωσεις μπορεις να της αφησεις ανοιχτες.δεν υπαρχει λογος να τις κλεινεις.και αν το κανεις για τον προφανες λογο να μην κλειδωσουν υπαρχουν λυσεις.

Δημοσ.

Ο λόγος που κλείνω τις ενημερώσεις δεν είναι ο προφανής.

Το update των ενημερώσεων, και ο συνεχής έλεγχός τους εάν υπάρχουν νέες, όλο αυτό μού "τρώει" κάποια ταχύτητα απ' το internet τζάμπα. Ενημερώσεις που ποτέ, σε όσα συστήματα τις έχω δει ανοιχτές, δεν έχουν προσφέρει τίποτα απολύτως. Οπότε, ποιός ο λόγος να τις έχω ανοιχτές και να μου τρώνε αυτήν την ταχύτητα που μου τρώνε τζάμπα; Τη χρωστάω??? :)

Δημοσ.

Ο λόγος που κλείνω τις ενημερώσεις δεν είναι ο προφανής.

Το update των ενημερώσεων, και ο συνεχής έλεγχός τους εάν υπάρχουν νέες, όλο αυτό μού "τρώει" κάποια ταχύτητα απ' το internet τζάμπα. Ενημερώσεις που ποτέ, σε όσα συστήματα τις έχω δει ανοιχτές, δεν έχουν προσφέρει τίποτα απολύτως. Οπότε, ποιός ο λόγος να τις έχω ανοιχτές και να μου τρώνε αυτήν την ταχύτητα που μου τρώνε τζάμπα; Τη χρωστάω??? :)

ειναι μικρη η ταχυτητα οποτε δεν βρισκω λογο να μην κανει.εκτος αν χρησιμοποιεις την συνδεση 24 ωρες το 24 ωρο.η βαλε να κανει το Update καποια ωρα που δεν χρησιμοποιεις το pc.η κανε εσυ manual οταν ειναι.ειναι μικρο to bandwidth και λιγα Updates ειναι αν κανεις κανονικα οταν πρεπει.ειδικα με adsl συνδεση να σου φαει και χ Kilobytes ειναι λιγο πιστευω.anyway.επιλογες ειναι αυτες.δεν πιστευω οτι δεν προσφερουν τιποτα.αν θυμασαι με τον sasser και τον blaster ειχε γινει χαμος επειδη ακριβως δεν ειχαν κατεβασει τα απαραιτητα updates τα οποια ειχαν κυκλοφορησει απο πιο πριν απο το windows update.εγω εχω xp και καθε δυο βδομαδες θα δω να κατεβαζει updates.και αμα ζορισεις την γραμμη συνηθως τα Updates νομιζω σταματανε μεχρι η γραμμη να ξαναγινει Idle

Δημοσ.

Τα τεχνικά μέρη της απάντησης τα βρίσκω σωστά. Σ' αυτό που συμφωνώ είναι για το χαμό που είχε γίνει με τους ιούς.

Δημοσ.

ε ναι και ο sasser blaster δεν κολλαγαν απο αρχειο αλλα κενο ασφαλειας εβρισκαν και κολλαγε το pc.και αν δεν ειχες τα updates ανοιχτα οπως οι περισσοτεροι τοτε κολλαγες.τοτε δεν ειχαμε και ρουτερ για να εχουμε το nat να μας προστατευει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...