nicoc89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Εγω αν και ποτέ δεν καθαρίζω το δωμάτιο μου ποτέ δεν είδα κατσαρίδα , σαύρα ναι. Το καλύτερο είναι σε ανοιχτό χώρο όμως, την κυνηγάς με ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα και την περιλούζεις. ανάβεις μετά και βλέπεις τον μεζέ να σιγοψήνεται ενώ ακόμα περπατά. μάγκας spotted.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Χθες είδα μια Κατσαρίδα στη κουζίνα πολυ μεγάλη και κοντεψα να μετακόμισω τι μου προτείνετε; Έλιωσα στο γέλιο ρε μάγκα... Ακόμα να κλείσεις μεταφορική;
warlock9_0 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 1. get in the kitchen 2. divide by zero 3. run σαδαδασδαδαδαδασ
zazik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δεκεμβρη μήνα κατσαρίδες???? Ε όχι. Πάντως ενώ δεν τις φοβάμαι ( είμαι άντρας γιαυτό ) , τις σιχένομαι. Δεν τις σκοτώνω όμως , τις αφήνω να υπάρχουνε , τι θα κάνουνε , θα φύγουνε κάποια στιγμή.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Το καλύτερο είναι σε ανοιχτό χώρο όμως, την κυνηγάς με ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα και την περιλούζεις. ανάβεις μετά και βλέπεις τον μεζέ να σιγοψήνεται ενώ ακόμα περπατά. το nickname σου έχει καμιά σχέση μ΄αυτές σου τις ασχολίες?
PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Υπαρχει κατι σε μικρες μπιλιτσες στο μεγεθος φακης και τρωνε πακετο ολες λογω κανιβαλισμου Αυτό όμως έχει νόημα αν θες να ξεκάνεις κατσαρίδες που ζουν και φωλιάζουν σε κάποιο χώρο. Αν οι κατσαρίδες που συναντάς πχ σε μια κουζίνα είναι εισερχόμενες/περαστικές από κάποιο ανοιχτό παράθυρο, τότε θα συνεχίσεις να τις βλέπεις ακόμα και με αυτό. ωπα.υπαρχουν και κατσαριδες που πετανε; Όλες οι κατσαρίδες έχουν φτερά στο πάνω μέρος του σώματός τους, αλλά είναι υποτροφικά σε πολλά είδη τους και δεν τα χρησιμοποιούν. Οι μεγάλες ενήλικες (αυτές που ζούνε εκτός σπιτιού, οι μεγάλες που βλέπουμε έξω στο δρόμο) μπορούν και πετάνε. Πιο σιχαμερό από την θέα μιας κατσαρίδας, είναι να την πατάς και να διασκορπίζει τα εντόσθια στο πάτωμα και όπου αλλού πετάγονται. Έχω καταλήξει στην χρησιμοποίηση λακ και αναπτήρα Αυτό είναι κι εμένα το αγαπημένο μου, γενικώς με τα έντομα. Επειδή σιχαίνομαι να τα λιώνω (βρωμίζουν τους τοίχους κτλ) έχω έτοιμα μισοτελειωμένα μπουκάλια από σπρέι και αναπτήρα και τα μαμάω τη μάνα (> «βόρεια» σύνταξη). Το «φλογοβόλο» ακόμα κι αν δε τα τσουρουφλίσει αρκετά, τους καψαλίζει πόδια/μάτια/κεραίες και τα βγάζει έτσι off, ακόμα και ζωντανά να μείνουν δε πάνε πουθενά μετά ή κινούνται πια πολύ αργά. Επίσης έτσι χλωμό να σου ξεφύγει κάτι. Σκούπα ηλεκτρική δε χρησιμοποιώ γιατί έχω την εντύπωση πως μπορεί και να καταφέρουν να βγούν έξω μετά και ξενερώνω. Άλλη μια λύση που μαμάει έτσι κι έχεις μεγάλους αριθμούς εντόμων στο σπίτι, είναι να βρεις τίποτα σαμιαμίδια (ή «μολυντήρια» όπως τα λένε κάπου) που τρώνε έντομα και να τα αμολήσεις (δε πειράζουν άνθρωπο και πάνε τοίχο-τοίχο μόνο). Το αποτέλεσμα λογικά θα είναι να τους μαμήσουν δέκα γενιές. Χωρίς πλάκα πάντως, εκτός από τα παραπάνω όπλα, έχω καταλήξει ύστερα από... ενδελεχή μελέτη, και με αποτέλεσμα το να έχω να δω κατσαρίδα στο σπίτι μου πάνω από χρόνο, στα εξής όντως αποτελεσματικά μέτρα που δυσκολεύουν την ύπαρξή τους στο χώρο μας: - Σφραγίζουμε καλά κενά σε τοίχους. - Εφαρμόζουμε σίτα σε εξαερισμούς, παράθυρο φωταγωγού κτλ. - Βάζουμε καπάκια σε εκροές που οδηγούν στην αποχέτευση χωρίς ύπαρξη νερού ενδιάμεσα, όπως πχ στη μπανιέρα, εκροή στο δάπεδο του μπάνιου κτλ. - Όταν φτιάχνουμε και διαρυθμίζουμε ένα χώρο, φροντίζουμε να μην αφήνουμε κρυφά σημεία και κενά που μπορεί στο μέλλον να αποτελέσουν φωλιές εντόμων. ΕΙΔΙΚΑ στη κουζίνα, πχ ντουλάπια, φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά από πίσω και κλείνουμε με στόκο/σιλικόνη/κάτι γύρω γύρω όλα τα κενά ώστε να μην αποτελούν κρυψώνες. Τα ντουλάπια γενικώς καλό είναι να κλείνουν καλά και να μην έχουν κενά πίσω. - Διατηρούμε τους χώρους καθαρούς και δεν αφήνουμε φαγητά ξεσκέπαστα. Πετάμε ή κλείνουμε τη σακούλα με τα σκουπίδια. - (αυτό λίγο περίεργο) Προσωπικά εφαρμόζω ένα περίεργο μέτρο, τόσο για τις κατσαρίδες που εισβάλλουν από έξω, όσο και για τα κουνούπια το καλοκαίρι: λίγο πριν το σούρουπο κλείνω πορτοπαράθυρα που δεν έχουν σίτα. Κουνούπι εγώ μέσα στο σπίτι μου πολύ σπάνια βρήκα από τότε που εφαρμόζω αυτό το μέτρο. Ξαναγράφω, τα έχω εφαρμόσει όλα αυτά και παρά του ότι έξω από το σπίτι μου και οι διπλανοί μου έχουν μπόλικες κατσαρίδες, εγώ - αφού σκότωσα τις δικές μου μία προς μία με βραδινές εφόδους στη κουζίνα - έχω να δω κατσαρίδα μέσα στο σπίτι μου κανά χρόνο τώρα.
green gordon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 PCharon στην προηγουμενη ζωη σου ησουν στρατηγος.
nikolaos13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Βορικό οξύ ειναι η λυση...τελος...οικολογια και οικονομια... Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2011 από nikolaos13
g_alkis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 PCharon στην προηγουμενη ζωη σου ησουν στρατηγος. Μάλλον κατσαρίδα
Toufas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=kdFui74_jvY
traganeus Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 μάγκας spotted. δεν είμαι μάγκας, απλά είμαι νταής.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Σφράγισμα πρώτα απόλα στα ντουλάπια της κουζίνας με σιλικόνη και σε όλες τις χαραμάδες. Στο σπίτι μου "ευδοκιμεί" ένα άλλο είδος που είναι όμως πιο μικρό σε μέγεθος, περίπου 1,5cm. Κυνήγαγα ένα τέτοιο πέρσυ(αυτά τα μικρά τα κολάω με το σελοτέιπ, το διπλώνω να σφραγίσει και πέταμα) και κρύφτηκε κάτω από το μεντεσέ ενός ντουλαπιού. Ξεβιδώνω το μεντεσέ και βλέπω από κάτω μια τρύπα ΝΑ που πρωφανώς ήταν φωλιά και πρέπει να πήγαινε πολύ βαθειά. Σφράγισμα ερμητικό με σιλικόνη στην οποία πάτησε πλατς πάνω ο μεντεσές και απολύμανση τριγύρω με ό,τι διαθέσιμο. Εν προκειμένω υδροχλωρικό οξύ
PCharon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 (αφού με έλιωσε το βίντεο με τον Ιάπωνα) Σφράγισμα πρώτα απόλα στα ντουλάπια της κουζίνας με σιλικόνη και σε όλες τις χαραμάδες. Στο σπίτι μου "ευδοκιμεί" ένα άλλο είδος που είναι όμως πιο μικρό σε μέγεθος, περίπου 1,5cm. Κυνήγαγα ένα τέτοιο πέρσυ(αυτά τα μικρά τα κολάω με το σελοτέιπ, το διπλώνω να σφραγίσει και πέταμα) και κρύφτηκε κάτω από το μεντεσέ ενός ντουλαπιού. Κοίταγα με ένα φακό αλλά μάταια. Ξεβιδώνω το μεντεσέ και και βλέπω από κάτω μια τρύπα ΝΑ που πρωφανώς ήταν φωλιά και πρέπει να πήγαινε πολύ βαθειά. Σφράγισμα ερμητικό με σιλικόνη στην οποία πάτησε πλατς πάνω ο μεντεσές και απολύμανση τριγύρω με ό,τι διαθέσιμο. Εν προκειμένω υδροχλωρικό οξύ Λοιπόν cthulhucarbide, είσαι δικός μου εσύ μάλλον! Αυτό με το σελοτέιπ (ή άλλο αυτοκόλλητο που υπάρχει πρόχειρο) το έχω κάνει κι εγώ άπειρες φορές (μάλιστα το εφεύρα πολύ μικρός σε ηλικία), αλλά παίζει μόνο για μικρά κατσαριδάκια. Γενικώς σε κατσαρίδες (εγκλωβισμένες ζωντανές) έχω κάνει πολλά πράγματα, μικρός το αγαπημένο μου ήταν ηλεκτροσόκ με αυτοσχέδιο συστηματάκι (μετασχηματιστής ανάποδα και μπαταρία) που τις έκανε να τινάζονται αλλά δεν τις σκότωνε εύκολα. Επίσης έχω δοκιμάσει και κάψιμο με laser 405nm (όχι πράσινο, το μωβ βολεύει γιατί δε σε τυφλώνει και βλέπεις πού σκοπεύεις) αλλά ούτε κι αυτό τις σκότωνε εύκολα, σπαρταρούνε βέβαια σαν τρελές, αλλά αντέχουν πολύ (και βρωμάει κι ο τόπος από το καπνό). Κι άλλα που δε θυμάμαι, πχ ράντισμα με διάφορα χημικά του σπιτιού για δοκιμή. Έχω σκεφτεί κι άλλα να κάνω, πχ αποστειρωτικό λαμπτήρα, αλλά μου έχουν τελειώσει οι κατσαρίδες πια. Υ.Γ. Σχόλια περί ψυχολόγου κομμένα. Απλά τις σιχαίνομαι και τις εκδικούμαι. Φυσιολογικά πράγματα...
gatokoritso Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Αυτο το μιγμα με τη ζαχαρη και μαγειρικη σοδα το πλαθουμε με νερο σε κατι σαν αλευρι η απλα βαζουμε τις 2 σκονες σε ιση αναλογια στο πιατο? 2 σκόνες ίσα μέρη σε ένα πιάτο Σας ζηλεύω με τα φλογοβόλα και τα ηλεκτροσόκ θα τα δοκίμαζα και εγώ αλλά φοβάμαι μην μπει στη κατάλληλη στιγμή μπροστά η μαλλουρα μου και γίνω φλαμπε..
KilliK Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Αν υπαρχουν λεει! Ισως το ποιο μισητο και σιχαμερο πλασμα για μενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα