deesnider Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 κακώς είσαι σίγουρος.... 1ον γιατί βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα... και 2ον γιατί δεν ξέρεις τις έννοιες έσοδα, έξοδα, κέρδος; αν ήξερες δεν θα ανέφερες το παραπάνω... εκτός και αν κάτι μπέρδεψες ή παρέλειψες... Επαναλαμβάνεσαι... Εφόσον θεωρείς ότι τα συμπεράσματά μου είναι λανθασμένα, ότι αγνοώ την ερμηνεία των όρων που αναφέρεις και ότι μπερδεύω, ή παραλείπω πράγματα και καταστάσεις, αν το κρίνεις σκόπιμο, διόρθωσε/ενημέρωσε/συμπλήρωσέ με. Αν όχι για να μπει η δική μου σκέψη στο σωστό κατά την άποψή σου δρόμο, τουλάχιστον για να μην παραπληροφορούνται οι υπόλοιποι από τα κακώς διατυπωμένα, ή εσφαλμένα λεγόμενά μου. Το: «- Κάνεις λάθος.» «- Γιατί;» «- Διότι αυτό που λες δεν είναι σωστό.» στερείται λόγου ύπαρξης. εσύ όμως αντί κοιτάξεις μετά την ευγενική παρέμβαση μου μήπως κάτι κακοδιατύπωσες, έψαξες να βρεις εχθρό.... well done... διάθεση για κουβέντα χωρίς προκαταλήψεις... Έχουμε διαφορετική αντίληψη περί του τι αποτελεί «ευγενική παρέμβαση». Η υποβόσκουσα ειρωνεία για παράδειγμα, κατά τη δική μου άποψη, δεν είναι τέτοια. Επί της ουσίας όμως: Εγώ είπα αυτό που πιστεύω. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσω να αμφιβάλλω γι' αυτό, απλώς και μόνο διότι κάποιος μου λέει ότι είναι λάθος. Εκείνος πρέπει να παραθέσει διορθώσεις. τώρα αυτό καταλαβαίνεις και μόνος σου ελπίζω πόσο αστείο ακούγεται... παιδί δημοτικού μπορεί να σκεφτεί κάτι καλύτερο... εκτός αν εσύ τα γράφεις στα τέτοια σου και κάνεις του κεφαλιού σου... δικαίωμα σου.... Αυτά τα περί «παιδιών δημοτικού» (ή «πεντάχρονων», που έχω εισπράξει σε άλλα θέματα), με διασκεδάζουν αφάνταστα. Ίσως λόγω της τεράστιας βαρύτητας που θεωρώ ότι έχουν... Όσο για τα «παραδείγματα και εμπειρίες του παρελθόντος»... μιλάς για «παραδείγματα και εμπειρίες του παρελθόντος» σε άλλες χώρες, υπό διαφορετικές των ελληνικών συνθήκες και δεδομένα και σου φαίνεται περίεργο ότι τα γράφω στα τέτοια μου... Ο.Κ! Επίσης «δικαίωμά σου»... 2
leecherman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 κακώς είσαι σίγουρος.... 1ον γιατί βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα... και 2ον γιατί δεν ξέρεις τις έννοιες έσοδα, έξοδα, κέρδος; αν ήξερες δεν θα ανέφερες το παραπάνω... εκτός και αν κάτι μπέρδεψες ή παρέλειψες... εσύ όμως αντί κοιτάξεις μετά την ευγενική παρέμβαση μου μήπως κάτι κακοδιατύπωσες, έψαξες να βρεις εχθρό.... well done... διάθεση για κουβέντα χωρίς προκαταλήψεις... τώρα αυτό καταλαβαίνεις και μόνος σου ελπίζω πόσο αστείο ακούγεται... παιδί δημοτικού μπορεί να σκεφτεί κάτι καλύτερο... εκτός αν εσύ παραδείγματα και εμπειρίες του παρελθόντος τα γράφεις στα τέτοια σου και κάνεις του κεφαλιού σου... δικαίωμα σου.... Εκτός από ευχολόγια και απαξιώσεις,μήπως έχεις να συμπληρώσεις και κάτι εποικοδομητικό;Ο dee στο φινάλε με το φτωχό του το μυαλό βγάζει και κανα δυό συμπεράσματα αναλύοντας το σκεπτικό του,απόλυτα κατανοητά από μας τους μισόχαζους της μάζας. Εσύ; 1
KilliK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 μια ερωτηση. για αλλη μια φορα τα λαμογια διαλεξανε να εφαρμοσουν νεα μετρα σε περικοπες μισθων και συνταξεων αντι να απολυσουν ΔΥ. αυτα τα μετρα για τα οποια ταχα μου τωρα τσακωνονται στη Βουλη, αφορουν αποκλειστικα τους ΔΥ? δηλαδη αυτες οι περικοπες θα εφαρμοστουν μονο στους ΔΥ? η και στον ιδιωτικο τομεα;
παπι Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 μια ερωτηση. για αλλη μια φορα τα λαμογια διαλεξανε να εφαρμοσουν νεα μετρα σε περικοπες μισθων και συνταξεων αντι να απολυσουν ΔΥ. αυτα τα μετρα για τα οποια ταχα μου τωρα τσακωνονται στη Βουλη, αφορουν αποκλειστικα τους ΔΥ? δηλαδη αυτες οι περικοπες θα εφαρμοστουν μονο στους ΔΥ? η και στον ιδιωτικο τομεα; Μονο για ΔΥ γινεται λογος. Ο ΙΤ εκλεισε. 500ευρω αλλα το ξεχασαμε ή απλα δεν μιλαει κανεις για αυτο. 1
Cossutius. Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Ανάλογα τον εργοδότη. Για την ωρα δεν ειναι υποχρεωμένος ο ιδιωτικος τομέας να ακολουθει τα προτυπα του δημοσίου. Και μιας που μιλάμε για δημόσιους υπάλληλους, επειδή και οι εκπαιδευτικοι ανήκουν σε αυτόν τον κλάδο, τα κενά αυτή τη στιγμη στην εκπαίδευση ειναι χιλιάδες. Δε συζητάω για την ειδική αγωγή που εκει οι οργανικές θέσεις ειναι ελάχιστες με αποτέλεσμα τα ειδικά σχολεία ακόμα να μη λειτουγούν. Οπως αντιλαμβάνεσθε υπάρχουν τομείς που η μονιμότητα ειναι απαραίτητη. Η ειδική αγωγη ειναι ενας τέτοιος τομέας ο οποίος προτιμούν να τον καταργήσουν παρά να προσλάβουν 500-600 μονιμους (ανθρώπους με μεταπτυχιακά και εξειδικευση στο θέμα κατα βάση)
deesnider Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 μια ερωτηση. για αλλη μια φορα τα λαμογια διαλεξανε να εφαρμοσουν νεα μετρα σε περικοπες μισθων και συνταξεων αντι να απολυσουν ΔΥ. αυτα τα μετρα για τα οποια ταχα μου τωρα τσακωνονται στη Βουλη, αφορουν αποκλειστικα τους ΔΥ? δηλαδη αυτες οι περικοπες θα εφαρμοστουν μονο στους ΔΥ? η και στον ιδιωτικο τομεα; Με κάθε επιφύλαξη, δεδομένου ότι δεν έψαξα για κάποια επίσημη πηγή και ό,τι θα πω αφορά μόνο σε συζητήσεις επί του θέματος με γνωστούς μου, θα εφαρμοστούν και στον ιδιωτικό τομέα. Όχι ότι, αν τελικώς είναι όντως αλήθεια, θα μου κάνει καμιά εντύπωση, αλλά λέμε τώρα...
ikaruga24 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Ελα οι μερες που θα ειμαστε στα ισα με τη Βουλγαρια ειναι ηδη ποιο κοντα απο οτι πιστευουμε.
KilliK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 γιαυτο φευγουν οι ξενες εταιρειες; επειδη ειμαστε στα ισα με τη Βουλγαρια; 1
leecherman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μα για το καλό μας το κάνουνε,να γίνουμε Βουλγαρία για να γλυτώσουν τις επιδοτήσεις των μετοικήσεων των Ελληνικών επιχειρήσεων στη γείτονα και φίλα προσκείμενη χώρα. Ναι,παίρναν επιδοτήσεις για να φτιάξουν εργοστάσια έξω.lol
REDODIN7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μα για το καλό μας το κάνουνε,να γίνουμε Βουλγαρία για να γλυτώσουν τις επιδοτήσεις των μετοικήσεων των Ελληνικών επιχειρήσεων στη γείτονα και φίλα προσκείμενη χώρα. Ναι,παίρναν επιδοτήσεις για να φτιάξουν εργοστάσια έξω.lol Ε ναι το ελληνικο δαιμονιο, μονο ξεχνανε οτι εκει τα προιοντα πουλουνται σε τιμη 50% κατω απο οτι εδω.Εμεις ειμαστε προτωοπορει και μισθους πεινας και τιμες στα υψη!
ikaruga24 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 γιαυτο φευγουν οι ξενες εταιρειες; επειδη ειμαστε στα ισα με τη Βουλγαρια; Απο αποψη μισθων δεν απεχουμε και -τοσο- πολυ και δεδομενου του κοστους ζωης εμεις ειμαστε μαλλον χειροτερα. Μιας και εχω φιλο στην Βουλγαρια που εργαζεται σε βενζιναδικο (ωωω ναι οσο απιστευτο και αν ακουγεται) εκει παιρνει περιπου 350 ευρω το μηνα με τη διαφορα οτι με αυτα τα λεφτα συντηρει ανετα σπιτι αφου το ενοικιο του ειναι στα 80 ευρω. Προιοντα επισης αρκετα φθηνοτερα απο Ελλαδα αλλα οχι οπως ηταν πριν μερικα χρονια που ηταν σχεδον τζαμπα. Γενικα το παιδι την παλευει αξιοπρεπεστατα εκει σε σχεση με την Ελλαδα που με 400 και 500 δεν μπορεις ουτε τα απαραιτητα να εχεις.
DrLo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Είμαι πρόθυμος να δω τη διόρθωσή τους. Ειδικά δε για το δεύτερο (περί φορολόγησης των κερδών των ΔΕΚΟ), μια και η αποδοχή ή μη του πρώτου, εξαρτάται από το τι εννοεί ο καθένας με τον όρο κερδοφορία (αν τα πάγια ετήσια έξοδα μιας εμπορικής επιχείρησης για παράδειγμα, είναι μεγαλύτερα από τα ετήσια κέρδη της από την πώληση των προϊόντων της, προφανώς και δεν είναι βιώσιμη. Κέρδη έχει μεν, αλλά όχι αρκετά. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ΔΕΚΟ; ) Εννοείς ότι οι μια ΑΕ / ΔΕΚΟ δεν φορολογείται ? Δεν ξέρω γιατί, αλλά το φύλλο της Ν.Ε. (χωρίς να αμφισβητώ απαραιτήτως την εγκυρότητά της ως οικονομικής εφημερίδας), έχει τόσες πιθανότητες να με πείσει για το ότι η ΔΕΗ π.χ. υπόκειται σε καθεστώς αντικειμενικής φορολόγησης, όσες έχουν και τα διάφορα χαρτιά που «ανεμίζουν» στις τηλεοπτικές εκπομπές οι υπουργοί και οι βουλευτές, προκειμένου να αποδείξουν στους εύπιστους ότι είναι αγγελούδια. Εντάξει μπορείς να είσαι ένας εκ των αγανακτησμένων αλλά να λες ότι παλαβομάρα σου κατέβει είναι άλλο πράγμα. Το καταλαβαίνεις ότι όταν η εφημερίδα δημοσιεύει αποτελέσματα ΑΕ δεν αρθρογραφεί, απλά πουλά χώρο. Είναι σαν να λες "δε πιστεύω τις αγγελίες της Ναυτεμπορικής". Τις επίσημες καταστάσεις της ΔΕΗ τις εγκρίνεις
παπι Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 γιαυτο φευγουν οι ξενες εταιρειες; επειδη ειμαστε στα ισα με τη Βουλγαρια; Οχι, φευγουν γιατι η οικονομια ως εχει δεν εχει μελλον. Απο το 2001, με το που μπηκαμε ευρω επρεπε να γινει εσωτερικη υποτιμηση ή προγραμματα τα οποια θα ωθουσαν το κοσμο να παει στην παραγωγικη οικονομια. Ενταξει, δεν εκαναν τιποτα απο αυτα, το μονο που εκαναν ειναι να βαζουν κοσμο στο δτ και να δινουν συνταξεις οι οποιες δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Την εσωτερικη υποτιμηση δεν την κανεις για "ανταγωνιστικοτητα"! Την εσωτερικη υποτιμηση την κανεις για να ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙ ο κοσμος. Πρεπει να πεσει ΤΕΡΑΣΤΙΟ (70% βαλε) ψαλιδι στους μισθους του δημοσιου και τις συνταξεις δημοσιου/ιδιωτικου που ξεπερνανε τα 1000 ευρω. Αλλα δυστυχος η εσωτερικη τροικα δεν θελει να το ακουμπησει αυτο το θεμα και ετσι ολοι σιγα σιγα την κανουν. 3
kostas_dr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Με αύξηση φορολογίας οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν όσο και να χτυπιόμαστε κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα